FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bojamora
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bojamora » 14 jun 2015, 17:10

U pravu je pile

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 14 jun 2015, 17:12

Osim sto prodajemo djecu iz nase skola, koga smo to mi prodali a da smo ga doveli s strane. Posljednji igrac kojeg smo doveli i prodali bio je Visca. Inace budu tu i odu dzabalesku svi. Tako da mu je bolje igrati za vise pare.

Izgleda da je kod nas situacija he.bo lud zbunjenog...
KHAJ PRICE

blue36
Kontakt:

Post Postao/la blue36 » 14 jun 2015, 17:15

pile87 je napisao/la:Nisu pare problem lik imao i boljih ponuda od nase a htio doci.Problem je sposobnosti pregovaranja i poslovanja.
Pa sta je problem ne svidja mu se frizura kod Grede :D

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 14 jun 2015, 17:17

blue36 je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Nisu pare problem lik imao i boljih ponuda od nase a htio doci.Problem je sposobnosti pregovaranja i poslovanja.
Pa sta je problem ne svidja mu se frizura kod Grede :D
pa bas citam i nista mi nije jasno sta ne svida mu se oprema sta imaju jos pregovarati nego pare e svasta

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 jun 2015, 17:32

lazar je napisao/la:Nasi igrači su glupi, zato čitavu karijeru provede u PL.
Ode u Slobodu, Sarajevo, Olimpic ili Čelik dogovore veliku platu mogli oni njih plaćati ili ne, **** im se. Kontaju preko tužbe će dobiti zaradjeno. Gdje će oni biti sljedeće godine ne zanima ih.
Glupani ne kontaju da je Zeljo najcjenjeniji klub iz BiH i da će prije iz Želje otići vani. Sagraditi imalo ozbiljniju karijeru.

Što se tiče para, one nisu problem nasi mogu obećati platu i od 5000 KM, samo će kasnije imati tužbu više.
Nasa liga je generalno ne intersantno trziste za jace lige, da iko od stranaca prati nasu ligu sa ciljem dovođenja igraca barem bi 1-2 otisla. Ima talenata itetkao ali vrhunac im je otici u Mađarsku, Tursku ili neku drug-trecu ligu skandinavsih zemalja.

To sto je neko umisljenj pa misli da ce iz nase lige ici u lige petice je nebuloza, mi sebi stavljamo jake etikete misleci da smo kvalitetni a zapravo se samo tjesimo jer smo odron.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 14 jun 2015, 18:00

QWERTZ je napisao/la:ja ne znam zasto govore pojedinci ovdje da je Hasanovi los. Uopste nije tako po meni momak je vise nego solidan igrac a ako cemo ko je dobar ko los Damir Sadikovic odavno je vec trebao biti izvan Želje ja ne znam zasto ga toliko cuvaju
Druže, zna se kakav defanzivni vezni treba biti.
Sigurno ne treba biti nepokretni jablan, koji ne zna nogu na loptu pružiti. Gledaj kakvi su širom evrope.. brzi, sposobni pratiti svog igrača od gola do gola.
Džaba njemu što je hod'o s "ahmedijom" oko glave, kad smo pola golova primili tako što su njega prošli na centru k'o čunj.
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 14 jun 2015, 18:15

Sta je sa dva nova pojacanja?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 14 jun 2015, 18:26

Najda je napisao/la:
QWERTZ je napisao/la:ja ne znam zasto govore pojedinci ovdje da je Hasanovi los. Uopste nije tako po meni momak je vise nego solidan igrac a ako cemo ko je dobar ko los Damir Sadikovic odavno je vec trebao biti izvan Želje ja ne znam zasto ga toliko cuvaju
Druže, zna se kakav defanzivni vezni treba biti.
Sigurno ne treba biti nepokretni jablan, koji ne zna nogu na loptu pružiti. Gledaj kakvi su širom evrope.. brzi, sposobni pratiti svog igrača od gola do gola.
Džaba njemu što je hod'o s "ahmedijom" oko glave, kad smo pola golova primili tako što su njega prošli na centru k'o čunj.
Zato i igraju širom Evrope, a ne kod nas u ligi. Da se razumijemo, ne zamjeram klubu što se sa Eldarom nije produžilo (pogotovo ako je istina da mu se ponudilo koliko je moglo u tom trenutku), ali fakat je nigdje veze priča da Eldar nije dobar zadnji vezni, naravno u okvirima naše lige. U formaciji u kojoj je igrao i sa tipom saigrača koje je imao, odigrao je sasvim ok, a uz to je uvijek bio jedan od najpožrtvovanijih naših igrača.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 14 jun 2015, 18:29

Ne znam otkud sad odjednom negativnosti toliko. Pa niko nije otišaoi iz 1. postave. Odović zna šta radi. Dovodi igrače koji mogu odgovoriti njegovim zamislima. Što se tiče Amara, hvala mu za titule, ali nije mogao napraviti iskorak u Evropi. O njemu ne treba ni razgovarati više. Okrenimo se mi narednoj sezoni. Nadam se borbi za europu ponovo, ako se poklope neke stvari i borbi za titulu. Ne zaboravimo da iduće sezone ispada 6 ekipa, vjerovatno će neki otpasti i prije kraja. Jako je bitno da nam se poklopi dobar raspored (da zadnje utakmice igramo sa otpisanima, a ne na početku dok ne bude raspad sistema kod istih). Dosta forumaša piše da je uprava nesposobna, ne mogu nikoga dovesti isl. A kako dovesti? Slab je priliv novca, a ova uprava vjerovatno ne želi da obečava nešto što neće moći ispoštovati, i po meni bolje je tako. Nadam se priključenju još 2 iskusnija koji mogu pomoći i da će nas maksimalno napustiti još 2 igrača (poslije evropskih tekmi). Bilo bi lijepo proći 2,3 pretkola( ja se iskreno nadam da možemo, sa samo jednim pojačanjem u vidu zadnjeg veznog igrača), čisto da se ovi mlađi malo okuraže, a i da dobijemo na samopouzdanju. Prošle godine nakon ispadanja se nismo vratili 4 utakmice na pravi kolosjek.i da, po meni je Eldar bio jedan od najbitnijih igrača u zadnjoj polusezoni, i nadam se da ćemo naći dostojnu zamjenu.

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 14 jun 2015, 18:37

ublehas je napisao/la: Zato i igraju širom Evrope, a ne kod nas u ligi. Da se razumijemo, ne zamjeram klubu što se sa Eldarom nije produžilo (pogotovo ako je istina da mu se ponudilo koliko je moglo u tom trenutku), ali fakat je nigdje veze priča da Eldar nije dobar zadnji vezni, naravno u okvirima naše lige. U formaciji u kojoj je igrao i sa tipom saigrača koje je imao, odigrao je sasvim ok, a uz to je uvijek bio jedan od najpožrtvovanijih naših igrača.
Dobar je on za neku osrednju ekipu druže. Zadnji vezni koji treba Željezničaru i svakoj iole ozbiljnijoj ekipi kod nas jeste vezni tipa Nyema.
Džaba njemu požrtvovanost kad nema inteligencije za oduzet loptu i postavit se pravovremeno, kao ni snage i izdržljivosti da trči za loptom.
Možda smiješno jeste porediti te strane igrače s našima, ali bi se bar mogli ugledati malo na to. Zadnji vezni treba da grize, da reže u modernom fudbalu s brzim igračima.. Ili ćemo redovno pušiti od kojekakvih ekipa, jer im zadnji vezni ne može upratiti igrača, pa naprave višak..
Ćulum možda nije bio brz, ali je bar imao mozga da se postavi gdje treba i da lomi noge. Mogu i ja naletit glavom na kopačku, a čini li me to upotrebljivim ekipi?
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 14 jun 2015, 18:46

Najda je napisao/la:
ublehas je napisao/la: Zato i igraju širom Evrope, a ne kod nas u ligi. Da se razumijemo, ne zamjeram klubu što se sa Eldarom nije produžilo (pogotovo ako je istina da mu se ponudilo koliko je moglo u tom trenutku), ali fakat je nigdje veze priča da Eldar nije dobar zadnji vezni, naravno u okvirima naše lige. U formaciji u kojoj je igrao i sa tipom saigrača koje je imao, odigrao je sasvim ok, a uz to je uvijek bio jedan od najpožrtvovanijih naših igrača.
Dobar je on za neku osrednju ekipu druže. Zadnji vezni koji treba Željezničaru i svakoj iole ozbiljnijoj ekipi kod nas jeste vezni tipa Nyema.
Džaba njemu požrtvovanost kad nema inteligencije za oduzet loptu i postavit se pravovremeno, kao ni snage i izdržljivosti da trči za loptom.
Možda smiješno jeste porediti te strane igrače s našima, ali bi se bar mogli ugledati malo na to. Zadnji vezni treba da grize, da reže u modernom fudbalu s brzim igračima.. Ili ćemo redovno pušiti od kojekakvih ekipa, jer im zadnji vezni ne može upratiti igrača, pa naprave višak..
Ćulum možda nije bio brz, ali je bar imao mozga da se postavi gdje treba i da lomi noge. Mogu i ja naletit glavom na kopačku, a čini li me to upotrebljivim ekipi?
Vidiš, ja milslim da je Eldar bolji igrač od Ćuluma.

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 14 jun 2015, 18:49

Logicno da ti je bolji jer ti je haver.
KHAJ PRICE

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 14 jun 2015, 19:09

nervira mene konstantna prica kad se neko otjera iz kluba ili ode nebitno odmah ide prica kako je katastrofa igrac i kako je to dobro (opravdavaju neki potez uprave). OK nemam uopste namjeru braniti Hasanovica ali po kojoj onda logici igra kontantno D.Sadikovic ako vec tako gledamo to je nesto sto me nervira, sto onda njega nismo nogirali a ostavili Eldara jer je za njega Eldar u najmanju ruku Gatusso
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 14 jun 2015, 19:12

QWERTZ je napisao/la:nervira mene konstantna prica kad se neko otjera iz kluba ili ode nebitno odmah ide prica kako je katastrofa igrac i kako je to dobro (opravdavaju neki potez uprave). OK nemam uopste namjeru braniti Hasanovica ali po kojoj onda logici igra kontantno D.Sadikovic ako vec tako gledamo to je nesto sto me nervira, sto onda njega nismo nogirali a ostavili Eldara jer je za njega Eldar u najmanju ruku Gatusso
Ne možeš porediti Sadikovića i Hasanovića, kad su različit tip igrača. Sadiković je bolji u igri prema naprijed, dok je nazad truba, a kod Eldara je obrnuto.
Svakako da ni jedan nisu baš taj kalibar za Želju, igrači koji donose prevagu (nažalost), ali Damir je nekad korisniji od Hasanovića. Može zabiti s 20 metara, može proigrati nekad napadače.. Hasanoviću su i pasovi spori i čudni. Damir da popravi igru u duelu i da poveća agresivnost, bio bi 10x bolji.
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 14 jun 2015, 19:22

I samo sto je Damir mladji 5 godina.
FORZA ZELJO

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 14 jun 2015, 19:26

Ma šuti, evo već me na fb uvjeravaju i govore da šutim, jer je Hasanović propustio 5 tekmi u 8 godina. To je kao dokaz kvaliteta.
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 14 jun 2015, 19:30

Hasanovic bolji od Culuma? E svasta.
Zeljeznicar! 1921 !

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 14 jun 2015, 19:31

Naravno da je Eldar bolji od Čuluma a i nije mu primarno mjesto defanzivni vezni. Kod Amara je igrao i pored defanzivnog veznog. Neznam kako Oda ili neko može reći da nam nije otišao niko iz prvih 11 kad su nam Hasanović i Zeljković bili među najvažnijim igračima koji su iznjeli sezonu.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 14 jun 2015, 19:32

samogrbavica je napisao/la:Logicno da ti je bolji jer ti je haver.
Eldara sam gledao samo na utakmicama I ponekad na treningu, a tvoja izjava je isto kao da ja kazem ti ga mrzis jer ti je maznuo trebu. :zzz:

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 14 jun 2015, 19:37

E da je Culum sad ,ko kaze da je Eldar bolji nije gledao Culuma,drugo ne znam sta je .
Zeljeznicar! 1921 !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Taree i 34 gosta.