AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

milanist
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la milanist » 27 feb 2013, 17:21

pa ne mora ni lagati navijace barce. svi znaju sta ih ceka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 feb 2013, 17:23

milanist je napisao/la:pa ne mora ni lagati navijace barce. svi znaju sta ih ceka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja evo kao veliki Rossonero veze neam, ne znam kako oni mogu znati. Lijepo je biti optimista na osnovu rezultata, ali treba znati da oni već skoro deceniju dominiraju EU nogometom i da svakome mogu (ako ih krene ono njihovo ludilo) uvaljati 3 komada bez problema. Možda ih baš protiv nas ponovo krene forma, ne treba se tako zalijećati. Fino je biti optimista, imamo i dobar rezultat da to budemo, ali ne treba pretjerivati. Sjetimo se Arsenala!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

subasic
Kontakt:

Post Postao/la subasic » 27 feb 2013, 17:24

Edoox jeste da je Nocerino i vise nego prosjecan igrac,i da po meni ne zasluzuje da igra u velikom klubu,da je bio toliko dobar ne bi ga Zamparini prodao za 400 hiljada eura....Ali prije nego sto pocnes da sudi onda se prvo i uvjeri...Evo sto se tice pimplanja i tog tvog "primanja",pa se uvjeri

" onclick="window.open(this.href);return false; Ovo neka urade redom Ambrosini,Flamini,Muntari pa i Boateng pa cemo tek onda pricati :)

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 27 feb 2013, 17:27

Samo bez euforije , ovaj rezultat je dobar ali ne nedostižan . Barca je itekako moćna, i uvjeren sam da će biti silno motivisani protiv nas , to je mač sa dvije oštrice . Može se desiti da nas "pregaze " ali također se može desiti da izgore od silne želje i da ne budu previše skoncentrisani . A to onda Milan mora kazniti .

Jasno je da su potreseni i da se sigurno osjećaju ranjivo , ali ih otpisati prije vremena bi bila greška , skupa greška .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 27 feb 2013, 17:27

Baš zato trebate biti optimistični, Allegri je uz Contea budućnost italijanskih trenera, čovjek ući iz prošlosti. Ove sezone Milan je za klasu odigrao bolje, pametnije i mudrije protiv Barse negoli prošle, tako Allegri sigurno neće dozvoliti da mu se ponovi Arsenal.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 27 feb 2013, 17:40

cuj ako ih krene.. pa ako krene i nas mozemo im petardu uvaljati. ebo to... to je sve izmisljanje tople vode.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 feb 2013, 17:44

milanist je napisao/la:cuj ako ih krene.. pa ako krene i nas mozemo im petardu uvaljati. ebo to... to je sve izmisljanje tople vode.

Koliko realno sada pišeš, budi iskren prema sebi.
Jedno je reći navijački, drugo objektivno.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 27 feb 2013, 17:48

Titova-Juga je napisao/la:
milanist je napisao/la:cuj ako ih krene.. pa ako krene i nas mozemo im petardu uvaljati. ebo to... to je sve izmisljanje tople vode.

prije tekme na san siru davao san 70%-30% u korist barce.. sada je to obratno 80%-20% u korist Milana.. da realnije ne moze biti. pa sta ako je nasuprot Milana jedna barcelona.. igrao je Milan i sa vecim protivnicima.. a i pokazali su da mogu igrati i sa ovom barcom i da je allegri napokon skontao kako treba odigrati utakmicu. cini mi se da je odradio doktorat neki dan.. kada bi se ponovile iste postve i na nou campu ubijedjen sam da se barca ne bi naigrala ( tu mi ne ubrajaj posjed lopte koji nije nikakav relevantan podatak) znaci ciste prilike, udarci u okvir, koliko ih j barca imala na san siru.. 2 kako znam... znaci uz onakvu igru ne vjerujem da milan moze ispasti. jos ako napad Milana bude na nivou, mislim da ce piketu i cupavom pobjeci koji put. i ako samo jednom pogode, halali mi majko ima da pjeva hako obilic na sred nou campa.

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 27 feb 2013, 17:51

Borba za trece mjesto i raspored utakmica do kraja sezone

slika

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 27 feb 2013, 17:52

Previše euforije nije nikad dobro , svi smo vidjeli da Milan može i da ima snage igrati sa najboljima .
Ali ne treba trčati pred rudo , i dalje mislim da su šanse poprilično izjednačene .
Možda mala prednost na strani Milana jer utakmicu počinje sa 2 gola prednosti . Ali ni to nekad nije dovoljno da bi nekoga tek tako otpisali .
Sačekajmo uzvrat i nadajmo se da će naš Milan proći .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 feb 2013, 17:53

milanist je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:

prije tekme na san siru davao san 70%-30% u korist barce.. sada je to obratno 80%-20% u korist Milana.. da realnije ne moze biti. pa sta ako je nasuprot Milana jedna barcelona.. igrao je Milan i sa vecim protivnicima.. a i pokazali su da mogu igrati i sa ovom barcom i da je allegri napokon skontao kako treba odigrati utakmicu. cini mi se da je odradio doktorat neki dan.. kada bi se ponovile iste postve i na nou campu ubijedjen sam da se barca ne bi naigrala ( tu mi ne ubrajaj posjed lopte koji nije nikakav relevantan podatak) znaci ciste prilike, udarci u okvir, koliko ih j barca imala na san siru.. 2 kako znam... znaci uz onakvu igru ne vjerujem da milan moze ispasti. jos ako napad Milana bude na nivou, mislim da ce piketu i cupavom pobjeci koji put. i ako samo jednom pogode, halali mi majko ima da pjeva hako obilic na sred nou campa.

Pa sve je to objektivno bilo prije tekme, Barca ima par klasa jači tim od našeg, ali nisu u formi, a mi imamo jako mlade igrače koji mogu istim tempom trčati 80+ minuta i to je jako bitno.
Milan može proći samo ako odigra približno onakvu igru kao na San Siru, sa brzim zatvaranjima, trkom po cijelom terenu, požrtvovanosti... To ne smije izostati. Barca je prejaka individualno, i takvo lagano optisivanje njih bi bilo pogubno, a siguran sam da naš trener to zna i da neće dopustiti nikakvo ne daj Bože opuštanje i ono "lako ćemo" kao što to vas većina na forumu rade :). Uglavnom, ja se nadam dobroj predstavi i ako dadnemo barem jedan gol, mi prolazimo bez problema.

Smrt nacionalizmu !!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 27 feb 2013, 17:57

care ne kazem da cemo lako.. valja se momcima dobro i dobro oznojiti da prodju barcu. ali moje vidjenje ovog duela sad je da Milan ima 80% sanse za prolaz najvise zbog rezultata prve tekme, to stoji da je barca individualno jaca za klasu. ali ako momci odigraju onako junacki, pozrtvovano i srcano ovi 80% ne bi smojelo doci u pitanje. prolaz bi onda trebao biti zagarantovan. bilo kako bilo. zelim nam svu srecu svijeta i da izbacimo barcelonu iz LP.. Forza Milan

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 feb 2013, 18:07

milanist je napisao/la:care ne kazem da cemo lako.. valja se momcima dobro i dobro oznojiti da prodju barcu. ali moje vidjenje ovog duela sad je da Milan ima 80% sanse za prolaz najvise zbog rezultata prve tekme, to stoji da je barca individualno jaca za klasu. ali ako momci odigraju onako junacki, pozrtvovano i srcano ovi 80% ne bi smojelo doci u pitanje. prolaz bi onda trebao biti zagarantovan. bilo kako bilo. zelim nam svu srecu svijeta i da izbacimo barcelonu iz LP.. Forza Milan

O tome ti ja pričam. A vjeruj da nije onim tempom kao na San Siru lako odigrati dvije tekme zaredom, jer su se momci zaista trudili i bilo bi šteta ako bi u ranoj fazi utakmice primili gol na njihovom terenu jer se bojim da svim tim mladim momcima padne moral. Ali otom - potom. Forza do groba!

Smrt nacionalizmu !!

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 27 feb 2013, 18:47

Teško će Barca proći sa sistemom 4-6-0 iliti lažnom devetkom, nemaju napadača koji će rešetat, a Messi nije svoj nešto zadnje vrijeme, jer nije u formi, ko da se i on zasitio svega, a Barca još nema šta tražiti u skok igri, Puyol, Busquets i Pique nisu dovoljni, jer su svi ostali premali, Milan samo treba odigrati gospodski i strpljivo ko prošli put i prolaz nije upitan
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 27 feb 2013, 20:31

subasic je napisao/la:Edoox jeste da je Nocerino i vise nego prosjecan igrac,i da po meni ne zasluzuje da igra u velikom klubu,da je bio toliko dobar ne bi ga Zamparini prodao za 400 hiljada eura....Ali prije nego sto pocnes da sudi onda se prvo i uvjeri...Evo sto se tice pimplanja i tog tvog "primanja",pa se uvjeri

" onclick="window.open(this.href);return false; Ovo neka urade redom Ambrosini,Flamini,Muntari pa i Boateng pa cemo tek onda pricati :)
E Subasa evo pogledah klip, dobar nema sta. Samo je fazon u tome sto ovu mirnocu i tzv first touch treba primjenjivati u igri ali trenutno se on bori sa loptom kao da u njoj 30 kila ima. Ne bih dalje komentirao jer je bezze skroz, jer svi mi to drugčije dozivljavamo ;) . Samo jaro nemoj mi dirati Ambrosinija.

Sto se tiće tekme sa Barcom, treba momke pripremiti psihički na svaki mogući scenarij. I rani gol, i penal, i crveni...bukvalno na svaku sitnicu (npr. Mourinho je tu Tito, nista ne prepusta slučaju).
Kod rezultata 1-0, 2-0 pa i 3-0 treba igrati isto, jer nama 1 gol mnogo znači. Samo moramo strpljivo igrati i čekati, kao sinoć Real. Barca će sigurno nesto mijenjati, Villa će početi jer je jedini napadač. Eh sad, koliko su se bojali u prvoj tekmi sada se boje tri puta vise.Odigrati muski do zadnje minute, pa ako treba i do penala!

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 27 feb 2013, 23:09

slika

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 28 feb 2013, 08:55

Dex je napisao/la:Teško će Barca proći sa sistemom 4-6-0 iliti lažnom devetkom, nemaju napadača koji će rešetat, a Messi nije svoj nešto zadnje vrijeme, jer nije u formi, ko da se i on zasitio svega, a Barca još nema šta tražiti u skok igri, Puyol, Busquets i Pique nisu dovoljni, jer su svi ostali premali, Milan samo treba odigrati gospodski i strpljivo ko prošli put i prolaz nije upitan
Baš me zanima kako će postaviti formaciju, ako krene napadač+ messi, hoće li tu biti još 2 krila ili šta onda...
Onda će ostati samo 2 "formalna" igrača na sredini :twisted: i kako će se postaviti bekovi, hoće li igrati ofanzivnije i pokrivati te rupe ili više defanzivnije.

Kako god vjerujem da će ostati dosta šupljine za sesa i nianga dok pazzo zadržava ovu dvojicu.
Fakat mi se sviđa ova transformacija 4-3-3/ 4-5-1, samo da napadači isto sudjeluju u zonalnom pokrivanju kao i priv put.

Kako god ova barsina generacija moze svakome zabiti nekoliko komada, 50-50 je imo odnos.

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 28 feb 2013, 09:19

Milan samo mora zatvoriti Messia kao u 1. utakmici i kaoa sto ga je Real zatvorio
ne samo zbog golova nego i zbog lopti koje on moze poslati prema nekom od napadaca
vidjeli smo da bez njega barcelona stvori 5 puta manje prilika nego inaca,a trebao bi milan neku svoju kontru okrunit pogotkom
ocekujem 2-1 za Barcelonu

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 28 feb 2013, 12:29

jel mi to ovdje svi preskačemo Lazio i Seriju A do tekme protiv Barce :?:

čini mi se da bi protiv Lazia mogli imati dosta problema, ne zbog njih, nego zbog nas (povrede i kartoni), evo neke vijesti kažu da je upitan i Montolivo za subotu :o

moglo bi biti opasno, jer mi je Lazio ove godine jako tvrda ekipa, organizovana, nemaju problema sa igračkim kadrom, imaju soldinu ekipu i mogli bi nas lahko zejabati na domaćem terenu a ako se to desi, mogli bi mi i ne vidjeti LP naredne godine
Undici stelle - ACM 1899

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 28 feb 2013, 12:56

Mislim da su nasi okrenuti Barceloni. Stoji to da je utakmica sa Laziom vazna za to 3 mjesto, ali utakmica sa Barsom je jednom u godini i tu nema popravnog. Trka za 3 mjesto će ionako trajati do samog kraja, tako da i ako ne pobjedimo imat cemo mnogo popravnih. Pa ako treba izborit ćemo tu Ligu prvaka za sljedeću sezonnu kao branioci naslova ;)

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.