BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la Unofficialpage » 08 apr 2015, 20:48

Mig_Mig je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:
UnSub je napisao/la:Sve te bodove ce da vrati s ovim turnirom uzima on ovdje prvi atp naslov!
To bi bilo odlično. Ali teško, može proći Maurera, što vjerujem i hoće uradit ali teško da na jednom turniru može skinuti i Almagra i GGLa, u ovom trenutku su bolji igrači. Ali sportski je se nadati. :bih: :D
Glupo je o tome i razmisljati ! Otvorilo mu se, da ode barem do 1/2 ! Iscrpio je vjeurjem svoje novcane resurse,ova injekcija ce mu doci savrseno, za nastavas ove sezone !
Slažem se da o tituli i ne treba razmišljat. Doći do 1/2 finala nekako i ako dalje bude išlo dobrodošlo a ako ne nikom' ništa. Vjerujem da će Damir u svojoj karijeri osvajat i ATP turnire.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 apr 2015, 21:35

Naravno da treba razmišljati o tituli, sve su to igrači sa kojima se može igrati, niko iz TOP20, GGL može doći tek u finalu i bez obzira na ubjedljiv poraz u Zagrebu, vidjeli smo da može protiv njega, svaki servis mu je visio.

Godinama pričamo o nekom iskoraku, e pa ovdje se sve poklopilo za taj iskorak.

Austrijanca je razbio prošle godine, ne znam zašto se to ne bi ponovilo i u petak, podloga je prespora, Damiru to mora odgovarati. Vidjeli smo i danas u ova tri i pol gema koliko je uporan, strpljiv i kako mudro igra, napada samo kad ima čistu situaciju, čeka greške protivnika, sve za pet.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 08 apr 2015, 21:38

Nikad mi nece biti jasno zasto mu je cale jos njegov trener? Jel to drugi ne vide potencijal u njemu, ili je do njega?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

nodyamidza
Kontakt:

Post Postao/la nodyamidza » 08 apr 2015, 21:55

Virtu4l je napisao/la:Naravno da treba razmišljati o tituli, sve su to igrači sa kojima se može igrati, niko iz TOP20, GGL može doći tek u finalu i bez obzira na ubjedljiv poraz u Zagrebu, vidjeli smo da može protiv njega, svaki servis mu je visio.

Austrijanca je razbio prošle godine, ne znam zašto se to ne bi ponovilo i u petak, podloga je prespora, Damiru to mora odgovarati. Vidjeli smo i danas u ova tri i pol gema koliko je uporan, strpljiv i kako mudro igra, napada samo kad ima čistu situaciju, čeka greške protivnika, sve za pet.
Prosle godine ga Damke rastavio ko Kuduz Bademu i ove godine su sanse dosta dobre za pobjedu. Slazem se da je ovo njegova velika sansa za neki veci iskorak, samo kad se sjetim prosle sedmice i poraza od McGee sad se vidi da se upotpunosti usredocio na ovaj turnir :bih: :D

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 08 apr 2015, 22:18

Bravo Damire, veliki rezultat vec sada
je napravio.
Protivnika sam mu gledao na zemlji u Juznoj Americi, dosta dobro je igrao, sjajno servira i udara forhend ono momacki bas.
Trebao bi biti mec u 3 seta pa cemo vidjeti.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 apr 2015, 22:43

AsharaK je napisao/la:Nikad mi nece biti jasno zasto mu je cale jos njegov trener? Jel to drugi ne vide potencijal u njemu, ili je do njega?
Možda ovo pomogne, dio intervjua sa Simonom...o zaradi i troškovima

In fact, there is a Challengers section. I went there. We talked for two hours about that. I said: instead of talking about prize money which, in any case, isn’t generated, let’s talk more about the expenses.That might move things along a bit. The only thing we can do is to make the transition between the three worlds less distinct, more fluid. A pro structure costs a fortune. It cost me 250,000 Euros last year. That’s for a coach, a physical trainer for around 20 weeks and a kinesiologist from time to time. If a guy who is 50 in the world had my structure, he’d be not far from earning zero.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 apr 2015, 22:55

Virtu4l je napisao/la:Naravno da treba razmišljati o tituli, sve su to igrači sa kojima se može igrati, niko iz TOP20, GGL može doći tek u finalu i bez obzira na ubjedljiv poraz u Zagrebu, vidjeli smo da može protiv njega, svaki servis mu je visio.

Apsolutno se da sa svima igrati. Znaš da sam ja vječiti optimista, ali teško mi zamislit da Damir može preko Almagra. Kad je Ferreru set uzeo koji je stepenica iznad svih igrača ovdje može i ove iznenadit. Uvijek sam govorio Damiru nije problem igra već glava, kad je usredoćen u meč, može svakog namučit i biti u najmanju ruku ravnopravan sa svima, pa čak i sa najboljim igračima.

Zagreb, najbrža podloga, jedna od najbržih. Nadamo se tom meču, za Austrijanca ne brinem, 90% sam siguran da ide preko njega. Dalje šta bude, što se kaže potući se muški pa kom' opanci, kom' obojci. :mrgreen:

btw. obrisali mi komentar na bh tennis fb stranici, ja se satro pisajući i oni ga obrisali. :rol:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 08 apr 2015, 23:02

Ljudi moji zao mi je sto je danas Granollers predao,jer se vidjelo da Damiru u ovom trenutku nista nije mogao,Damir je sjajno usao u mec i razvalio bi ga do kraja.Svaka cast majstore!!!Gledao sam Granollersa par puta i isto se desavalo,kad nije mogao nekome nesto onda je predavao mec,isto sam potajno ocekivao i danas i desilo se.Nije bitno sto je predao,bitno je da je Damir prosao dalje.Gledao sam prosle godine mec protiv Maurera i Damir ga je pojeo i opet ce isto da ucini ABD!!!Svjestan je da pobjedom ide u polufinale i da zaradjuje finu lovu za nastavak sezone,a ko zna sta se moze desiti u polufinalu,neka sreca pa da i prodje i zaradi fine pare a i bodove BGM.Nazalost ovaj turnir ne prenosi sport klub pa da maksimalno uzivamo do kraja turnira,ali bice prilike sigurno.Znaci pobjedom idemo u TOP80 i lagano se priblizavamo kremi tenisa,i uzivamo iz dana u dan!!!I jos nesto nakon onog meca u Meksiku rekao sam ovo je namjerno izgubio da bi bio spreman za Casablanku i ispostavilo se da sam upravu,ovamo je vec zaradio vise nego u Meksiku a da je tamo isao do kraja pitanje je koliko bi bio svjez.Jos jednom svaka cast majstore i jedva cekam petak a nadam se i prijenosu meca,pozdrav!!!

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 08 apr 2015, 23:06

shminka je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Nikad mi nece biti jasno zasto mu je cale jos njegov trener? Jel to drugi ne vide potencijal u njemu, ili je do njega?
Možda ovo pomogne, dio intervjua sa Simonom...o zaradi i troškovima

In fact, there is a Challengers section. I went there. We talked for two hours about that. I said: instead of talking about prize money which, in any case, isn’t generated, let’s talk more about the expenses.That might move things along a bit. The only thing we can do is to make the transition between the three worlds less distinct, more fluid. A pro structure costs a fortune. It cost me 250,000 Euros last year. That’s for a coach, a physical trainer for around 20 weeks and a kinesiologist from time to time. If a guy who is 50 in the world had my structure, he’d be not far from earning zero.
Da,realnost je da Damir ne moze jos uvijek platiti vrhunskog trenera,ali zasto recimo ne bi angazovao nekoga za neki kraci period na pripremama za sezonu ili vecoj pauzi izmedju turnira ko ce malo s njim radit na servisu prije svega.
SLOBODA NAVIJAČIMA

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 apr 2015, 23:19

Ko ti kaže da nije radio sa drugim trenerima? ;)

Radio je i u pauzi prije prošle sezone, kao i u ovoj pauzi...radio je i sa psihologom koji radi i sa Bornom Ćorićem u decembru...volio bi i sam Damir da ima novog trenera, koji će donijeti novu energiju...ali djaba, ne može platiti...nije do njega

Na ove turnire po Americi ni Neno nije išao sa njim, bio je sam...a znaš i sam sa kakvim ekipama putuju ovi najbolji...drastična razlika...nije ni čudo što mladi ne mogu meda generalno

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 08 apr 2015, 23:29

shminka je napisao/la:Ko ti kaže da nije radio sa drugim trenerima? ;)

Radio je i u pauzi prije prošle sezone, kao i u ovoj pauzi...radio je i sa psihologom koji radi i sa Bornom Ćorićem u decembru...volio bi i sam Damir da ima novog trenera, koji će donijeti novu energiju...ali djaba, ne može platiti...nije do njega

Na ove turnire po Americi ni Neno nije išao sa njim, bio je sam...a znaš i sam sa kakvim ekipama putuju ovi najbolji...drastična razlika...nije ni čudo što mladi ne mogu meda generalno
Ne znam da je radio, ipak si ti upuceniji u desavanja porodice Dzumhur :thumbup:

Btw. Damir ima pozitivan skor na ATP nivou ove sezone :opaopa:
SLOBODA NAVIJAČIMA

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 apr 2015, 23:32

Rade koliko mogu i znaju, jbg...ima Damir još vremena...pomjerile su se granice u tenisu drastično...ima još 5-6-7 godina da napreduje :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 08 apr 2015, 23:34

Cestitke Damiru na prolasku u cetvrtfinale Casablance. I da Granolers nije predao vjerujem da bi Damir lagano dosao do pobjede. Cak i u ona 3 gema se vidjelo koliko je fokusiran na mec i koliko pametno igra, sto se nije desavalo na nekim turnirima ranije. Sada mu se ponovo sve otvorilo i ima lijepu sansu za polufinale. Haider-Maurer mozda igra najbolji tenis u zivotu, ali vjerujem da se Damir moze nositi s njim. Bit ce tezak mec, ali rekao bih 55-45 u korist Damira.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 apr 2015, 23:38

Haider Maurer je lud, puca pod pritiskom, to mu se desilo kad su igrali prošle godine. Bitno je držati lopticu u igri, a ovaj će kad-tad poluditi.
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 apr 2015, 23:43

Obezbjedio je on već sada i Wimbledon, vjerujem da će mu biti dosta lakše igrati u narednom periodu kad zna da je zaradio već sada 60k dolara :opaopa:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 apr 2015, 23:47

Pričamo o 55. igraču svijeta za ovu godinu. Kad osvoji Casablancu ide u TOP25 :kafa:
Voli te tvoje Sarajevo.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 09 apr 2015, 00:38

Kakva je situacija za Buchurest hoce li moci u MD. Nece stici na kvalifikacije ako u Turskoj ostane duze,
SLOBODA NAVIJAČIMA

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 09 apr 2015, 08:01

Tek sutra igra, steta
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 09 apr 2015, 08:06

Izuzetno bitna pobjeda, sada je skinuo pritisak sa sebe sto se tice nastupa u MD na RG.
Sutra uci rastereceno i dernuti ovog austrijanca, pa sta bude dalje. Naredna pobjeda mu daje renking karijere. :cool:

Mirza danas protiv Deseina ne prije 11:30, Belgijanac je nakon uzimanja CH sredinom 2 mjeseca u ocajnoj formi i Mirza ako bude na svom nivou ima realne sanse za pobjedu. :bih:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 apr 2015, 08:30

ennis je napisao/la:Kakva je situacija za Buchurest hoce li moci u MD. Nece stici na kvalifikacije ako u Turskoj ostane duze,
Situacija je baš takva kako si napisao, teško će u MD bez kvala, nema veze, dobar rezultat u Mersinu bi bio itekako poželjan. Bukurešt može prekočiti, neka se odmori, jer upada u MD u Istanbulu.

Bilo bi dobro da nakon Istanbula odigra još jedan ATP, ili da prođe kvale u Rimu ili Madridu.

U avgustu se završava sezona na zemlji, Kitzbuhel je posljednji turnir, nakon toga slijedi dvorana i vjerovatno patnja, ako ne odluči da igra challengere.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.