AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

_forzamilan_
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la _forzamilan_ » 26 feb 2013, 22:54

Pupi04 je napisao/la:hahaha Mou kopira Allegrija :lol:
Daj i meni dim :mrgreen:
Mou je expert i strašan taktičar kapa do poda. Ali pogledaj njegov skor vs Allegrija dok je ovaj trenirao Inter a ovaj Cagliari i sve ti je jasno. Mislio sam prije svega na Chelsea i taktiku kopiranja ali naravno da je skoro pa nemoguće kopirati neki tim ako nemaš takve igrače na raspolaganju malo sam se i našalio ali ima tu i nešto istine.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 26 feb 2013, 22:58

Dobro je stari ševac Berlusconi rekao , " Moj Milan sa Holanđanima je najbolja generacija ikad "
1988-1995 . Jednostavno nemoguće je to ponoviti , 58 utakmica bez poraza u ligi , 14 trofeja . 5 finala Lige prvaka , 3 titule .
Sedam godina totalne dominacije , još tada strašna konkurencija ne samo u Serie A već i u Evropi .
I naravno Sacchi i Cappelo , kao dva kormilara ovih nogometnih velikana .

slika
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 26 feb 2013, 22:58

Nadam se da cete im vi zadati konacni udarac i u LP! Treba biti oprezan. Sada su jos opasniji! Samo pametno!
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 26 feb 2013, 23:12

_forzamilan_ je napisao/la:Pa kad uradi onu retardiranu frizuru 2002. pola grada furalo tu frizuru, velemajstor :arrow
joj podsjeti me ti na ovo, maloprije nadjo stari album :lol: :lol: . Show :lol: :lol:

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 26 feb 2013, 23:18

Saponara had to leave the pitch because of a problem with his back.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 feb 2013, 23:45

Ta generacija sa Holandezima nije trajala do 1995e. ;)
Rijkaard je otisao da zavrsi karijeru u Ajaxu i "osvetio" se Milanu 1995e.
Gullit je otisao u Sampdoriju, pa se vratio, pa opet otisao u Chelsea, sve u periodu 1993-95. cini mi se.
Van Basten je poslednju utakmicu odigrao sa Marseilleom u Minhenu u kobnom finalu 1993e. 95e se samo zvanicno oprostio.
Dakle, bili su Holandezi od 1988-92, a onda su preuzeli Balkanci (Savicevic i Boban), pa onda i ostali: Weah, Sheva, Kaka...
Ali, Milan od 1988. do 1995. jeste najbolji reprezent klupskog fudbala u XX veku. Hands down.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 26 feb 2013, 23:56

MaGiCa je napisao/la:Ta generacija sa Holandezima nije trajala do 1995e. ;)
Rijkaard je otisao da zavrsi karijeru u Ajaxu i "osvetio" se Milanu 1995e.
Gullit je otisao u Sampdoriju, pa se vratio, pa opet otisao u Chelsea, sve u periodu 1993-95. cini mi se.
Van Basten je poslednju utakmicu odigrao sa Marseilleom u Minhenu u kobnom finalu 1993e. 95e se samo zvanicno oprostio.
Dakle, bili su Holandezi od 1988-92, a onda su preuzeli Balkanci (Savicevic i Boban), pa onda i ostali: Weah, Sheva, Kaka...
Ali, Milan od 1988. do 1995. jeste najbolji reprezent klupskog fudbala u XX veku. Hands down.
Znam ja to itekako ,ali su sa Holanđanima postavljeni temelji , a kasnije normalno je ta generacije nadograđivana .
Istakao sam Holanđane jer su oni bili simobol Milanove siline , iako su poslije 1992 neki drugi momci preuzeli primat , Savičević kao jedan od primjera .
Da veliki Basten nije imao taj problem sa povredom i da nije praktički završio karijeru sa 29 god.(neslužbeno) samo nebo bi mu bilo granica . Naravno u 31-oj god. je objavio konačan(službeni) kraj , ali zadnju utakmicu je odigrao za Milan sa samo 29 god. nakon toga 2 sezone je propustio zbog povrede . Tada je donio odluku , a na oproštaju je i veliki Capello plakao .
-Rui Costa-

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 27 feb 2013, 00:11

Alegrijev dream team:
Gabriel-De Sciglio-Astori-Albatrazze-Santon-Verati-Montolivo-Saponara-El Sharawy-Niang-Baloteli!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 27 feb 2013, 00:33

Realnije je da sljedeće godine očekujemo ovaj sastav : Gabriel - De Sciglio-Zapata - Salamon- Constant - Saponara - De Jong - Montolivo - Shaarawy -Balotelli - Niang .

U rosteru : Petković , Boateng , Abate , Mexes , Amelia , Zaccardo , Muntari , Emanuelson , Nocerino , Cristante , Bojan , Pazzini , Ganz , te naravno uz još 2-3 nova imena .

Dok će najvjerovatnije napustiti Milan : Ambrosni , Yepes, Flamini , Antonini , Abbiati , Robinho , i nadam se Bonera . :D
-Rui Costa-

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 27 feb 2013, 00:48

francobaresi je napisao/la:Realnije je da sljedeće godine očekujemo ovaj sastav : Gabriel - De Sciglio-Zapata - Salamon- Constant - Saponara - De Jong - Montolivo - Shaarawy -Balotelli - Niang .

U rosteru : Petković , Boateng , Abate , Mexes , Amelia , Zaccardo , Muntari , Emanuelson , Nocerino , Cristante , Bojan , Pazzini , Ganz , te naravno uz još 2-3 nova imena .

Dok će najvjerovatnije napustiti Milan : Ambrosni , Yepes, Flamini , Antonini , Abbiati , Robinho , i nadam se Bonera . :D

ma Bojan ide 1000% preskup i prelos da bih ostao kod nas!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 27 feb 2013, 01:57

Sudeći prema izjavama Galliania on već radi na tome da spusti cijenu na nekih 8-9 mil. €
Bojan će otići iz Milana samo ako Galliani ne uspije izlevatiti glavne ljude u Barceloni.
Što se mene tiče neka Bojana , ne smeta , zna odigrati dobro ponekad . Ima samo 22 god. nikad se ne zna sta od njeg moze na kraju da bude .

slika
8-)

slika Kako je lagano ovdje "otresao" Puyola . Grande Niang !
-Rui Costa-

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 feb 2013, 09:07

Puyol u ovoj situaciji kao kučić pudle protiv stafforda ;)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 27 feb 2013, 11:30

francobaresi je napisao/la:Realnije je da sljedeće godine očekujemo ovaj sastav : Gabriel - De Sciglio-Zapata - Salamon- Constant - Saponara - De Jong - Montolivo - Shaarawy -Balotelli - Niang .

kakav crni Zapata, necu da ga vidim u milanu iduce sezone, ništa nije bolji od bonere, evo neka neko navede primjer šta smo to dobili dolaskom zapate i u cemu je bolje od bonere svaka mu cast. Opet primamo bezveze golove, svaki centarsut u kazneni je prilika bez obzira na visinu napadaca, lik se nezna postaviti, nema osjecaj za prostor, ma sve isto kao i bonera! Treba otjerati sve stopere sto imamo, mozda ostaviti samo jednog radi iskustva npr. Zakarda ostalo sve postalit odakle su dosli u dovesti 3 novih uz ovog sto ga imamo neki salama ili kako vec.

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 27 feb 2013, 14:53

[youtube][/youtube]

Saponara show. 8-)

[youtube][/youtube]

Malo Shaarawyevih poteza na treningu. :D
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

betton
Kontakt:

Post Postao/la betton » 27 feb 2013, 15:15

Milan are keeping close tabs on Porto defender Eliaquim Mangala, Il Corriere dello Sport has revealed.

The Rossoneri are still searching for a high-profile central defender to fill the gap left by the departure of Thiago Silva and they are looking at a number of players.

Italy internationals Davide Astori and Angelo Ogbonna have been under their watchful eye for quite a while, but the Italian press claims that Porto stopper Mangala has moved to the top of their wish list.

Earlier, Mangala’s representative revealed that some of Europe’s top clubs are watching his client.

“Milan, Manchester United and Bayern Munich are on his trail,” agent Fabrizio Ferrari told Portuguese TV station Antena 1.

Milan had the player watched as Porto beat Malaga in the Champions League last 16 stage clash, and they were quite impressed with the Belgian. In addition, the 22-year-old does fit in with the Rossoneri’s new direction of signing promising young players with a potentially good future.

However, the obstacle to the deal is Porto’s €20 million valuation of the player.
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..

Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 27 feb 2013, 15:40

francobaresi je napisao/la:Na službenoj stranici Milana , stoji obavijest da će Mexes zbog suspenzije propustiti meč sa Lazim. Dok se ime Zapate nigdje ne navodi . Koliko ja znam 5 žutih kartona je potrebno za suspenziju , a Cristian ih ima samo 2 u ligi .
4 kartona su suspenzija u Italiji, Mexes ima 8, a Zapata 4 tako da bi trebali propustiti slijedeću utakmicu. Imas ovdje spisak svih igraca

http://www.legaseriea.it/en/serie-a-tim ... uadra/1716" onclick="window.open(this.href);return false;

A izbace uvijek i ponedjeljkom ovdje na naslovnoj koji su igraci, treneri suspendovani i zbog čega, kao i za svakog igrača kojem prijeti suspenzija.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 27 feb 2013, 16:19

Vidio sam jučer na službenoj stranici , da stoji obavijest o suspenziji koju je dobio Mexes , ime Zapate se nigdje ne navodi . Zato me to i malo čudi .
-Rui Costa-

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 27 feb 2013, 16:29

Maestro^^ je napisao/la: [youtube][/youtube]

Malo Shaarawyevih poteza na treningu. :D
Gledam ovaj klip i nesto kontam, da ovaj trener baci loptu ispred ovih improvizovanih igrača, Flamini bi odmah uletio klizeči sa dvije noge :). Nas Hadzialagic :lol:

Nocerino ima tehniku pipmlanja lopte kao i ja, jednom il nijednom:D patnja ziva.
Boateng krkan pravi :D

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 27 feb 2013, 17:19

Iniesta: Barca će eliminisati Milan

Veznjak Barcelone Andres Iniesta vjeruje kako će njegov tim eliminisati ekipu Milana iz Lige prvaka iako su u prvom susretu poraženi sa 2:0.

Barceloni na San Siru nije ništa polazilo za rukom, te su Rossoneri slavili sa velikih 2:0 i na taj način su došli do velike šanse da izbaci prvog favorita ovog takmičenja. Ipak, Iniesat vjeruje da će Katalonci proći Milan.

"Sigurno je da nismo radili prave stvari. Iako su igrači umorni, susret sa Milanom će biti kao finale Kupa i od samog početka moramo igrati kao da nam život zavisi od toga. Uvjeren sam da ćemo ih eliminisat", rekao je Iniesta.

Barcelona je u maloj krizi rezultata, te su nakon poraza 2:0 od Milana u Ligi prvaka poraženi sinoć i u Kupu od Real Madrida rezultatom 3:1.

na čemu si ti Iniesta :o :o :o :o :lol:

daj i nama malo .... hahahaha cuj. to on postao i vidovit..

bgm ako onako nastavite igrati primit ce te ga i na mou campu :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 feb 2013, 17:20

Pa šta očekuješ, da skine boxerice do lapo, nazigu se i kaže, karajte nas i pred našim navijačima ?
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: VolimBiH96 i 1 gost.