FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
58
24%

Ukupno glasova: 246

bodi123
Moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bodi123 » 14 dec 2021, 11:35

Nema veće laži od - cilj nam je da klub u narednih x godina postane samoodrživ.

To je nemoguće u našoj državi, u našem sistemu, sa našim savezom. Samoodrživi nećemo nikad bit. Mirvić je dobar čovjek, to je odmah dokazao sa otplatom duga. Ali bez daleko većih ulaganja od konkurenata mi ćemo tapkati u mjestu kao što i sad tapkamo.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Akta
Kontakt:

Post Postao/la Akta » 14 dec 2021, 13:09

bodi123 je napisao/la:
14 dec 2021, 11:35

To je nemoguće u našoj državi, u našem sistemu, sa našim savezom. Samoodrživi nećemo nikad bit. Mirvić je dobar čovjek, to je odmah dokazao sa otplatom duga. Ali bez daleko većih ulaganja od konkurenata mi ćemo tapkati u mjestu kao što i sad tapkamo.
Moguc je samoodrziv klub, al nemoguce je to sprovesti zbog navijaca koji traze sve a slabo nude, prije svega broj ljudi na stadionu pa onda dalje.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 14 dec 2021, 13:24

feniksptica je napisao/la:
14 dec 2021, 10:22
Je l došao
Zapelo na granici
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

scudetto89
Kontakt:

Post Postao/la scudetto89 » 14 dec 2021, 13:31

Dokle god nam je ovakva drzava, u savezu ljudi ovako odvratni , tj., rade sta hoce , nema napretka opcenito klubovima, cak i nasem FKS-u ! ;)
04.10.2009 !

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 14 dec 2021, 13:54

Samoodrziv klub je jedina zdrava teznja, cak i ako uzmemo da nikad ne moze klub biti do kraja samoodrziv. Ali nije isto kad ti gazda od budzeta pet miliona sam namakne cetiri, ili kad dijelis pola-pola, ili cak kad on da dva, a klub zaradi tri miliona.

Mi se mozemo zavaravati da postoji nekakav gazda koji ce samo finansirati, ali iskustvo pokazuje da ga nema. Zasitio se brzo i Tan, potom i Nam, a Mirvic im nije ni blizu po kapitalu. Dakle i on ce biti tu godinu-dvije i ako vidi da je nemoguce uspostaviti sistem, ode dalje.

Lupao je Samsonenko godinama pare u Vardar, odigrali su i jednu grupnu fazu, sve dok covjek nije vidio da ga vuku za nos i ostavio ih. Pa su ispali iz lige.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 dec 2021, 13:56

Akta je napisao/la:
14 dec 2021, 13:09
bodi123 je napisao/la:

Moguc je samoodrziv klub, al nemoguce je to sprovesti zbog navijaca koji traze sve a slabo nude, prije svega broj ljudi na stadionu pa onda dalje.
Ma nije moguće ni da imamo više navijača. Cijene karata su smiješne, jedva se pokriju kazne koje dobijemo svaki domaći meč, o zaradi da ne pričam.

Nema ni u regionu samoodrživih klubova ako pričamo o ovim boljim. Dinamo jedini, al Dinamo je Dinamo, s razlogom. Svi ostali imaju dodatno upumpavanje novca koje čini većinu budžeta što od vlasnika/investitora što od državnih/gradskih institucija(beogradski rivali, Hajduk itd).

Mislim da se razumijemo, ne pričam o ovim manjim klubovima bez ambicija koji jesu samoodrživi ali sve što mogu je borba za opstanak i donji dio tablice.
izdzezveubrazil je napisao/la:
14 dec 2021, 13:54
Samoodrziv klub je jedina zdrava teznja, cak i ako uzmemo da nikad ne moze klub biti do kraja samoodrziv. Ali nije isto kad ti gazda od budzeta pet miliona sam namakne cetiri, ili kad dijelis pola-pola, ili cak kad on da dva, a klub zaradi tri miliona.

Mi se mozemo zavaravati da postoji nekakav gazda koji ce samo finansirati, ali iskustvo pokazuje da ga nema. Zasitio se brzo i Tan, potom i Nam, a Mirvic im nije ni blizu po kapitalu. Dakle i on ce biti tu godinu-dvije i ako vidi da je nemoguce uspostaviti sistem, ode dalje.

Lupao je Samsonenko godinama pare u Vardar, odigrali su i jednu grupnu fazu, sve dok covjek nije vidio da ga vuku za nos i ostavio ih. Pa su ispali iz lige.
Naš najveći problem je što nemamo izlaznih transfera, posljedica nedostatka kvalitetne akademije. Tu je sve začepljeno, a to je jedini način da uspostaviš konstantnu dobit u našoj ligi, pa kakvu takvu. Dakle sve dok se ne ulože ozbiljne pare u akademiju, i uspostavi pravi sistem priče o bilo kakvoj samoodrživosti će bit samo u teoriji.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 dec 2021, 14:08

Mi ne mozemo biti samodrzivi jednostavno ne moze. To mogu klubovi po top ligama europe gdje imaju od tv prava, reklame marketing , prodaje suvenira, transferi itd.
Kod nas to nema šanse, pa zvezda, dinamo su pojam za klubove s Balkana i oni ne mogu biti samoodrzivi da nemaju pomoci drzave i grada ugasili bi se a imaju puno bolje rezultate od nas pa i vise navijača. Tako da je to šuplja priča

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 dec 2021, 14:21

bordobijeli je napisao/la:
14 dec 2021, 14:08
Mi ne mozemo biti samodrzivi jednostavno ne moze. To mogu klubovi po top ligama europe gdje imaju od tv prava, reklame marketing , prodaje suvenira, transferi itd.
Kod nas to nema šanse, pa zvezda, dinamo su pojam za klubove s Balkana i oni ne mogu biti samoodrzivi da nemaju pomoci drzave i grada ugasili bi se a imaju puno bolje rezultate od nas pa i vise navijača. Tako da je to šuplja priča
Znam na šta misliš ali ne bi se upotpunosti složio. Mi smo bez investitora znali napraviti 4,5 miliona maraka sami od sebe što je opet broj 1 u državi ali sa malom razlikom između nas i ostalih. To ti je dovoljno za top 3 mjesta u državi ako normalno posluješ. Ovo za grupnu fazu bilo kojeg takmičenja svakako nije dovoljno i nije garant ni duplo veći budžet.
Pisao sam prije par mjeseci, Dinamo dobije više od grada Zagreba za jednu godinu nego što smo mi dobili kombinovano od samostalnosti, to je jadno.
Ovako izgleda kao da poredimo Frankfurt i Sarajevo a ne Zagreb i Sarajevo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 14 dec 2021, 15:00

Ja se uopšte čudim kako se nekom da ovdje ulagati i zayebavati se. Doslovno, nikakve koristi nemaš. Od TV prava ne možeš ništa zaraditi. Od karti ne možeš ništa zaraditi, a i što zaradiš, ode na kazne zbog bilmeza. Ne prodaješ igrače za neke masne pare, transfer tipa Cimirot je jednom u sto godina. Uz to, na svakom koraku amaterizam i pun qurac ublehaša.

Ne znam u čemu vide korist, ali ja da sam biznismen, ne bi mi palo napamet da ovdje dođem i ulažem. Zato je čudo kako smo uspjeli doći prvo do Tana, pa Nama, pa sad Mirvića. Svega mi, za Ginisove knjige.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 14 dec 2021, 15:20

GalileoGalilei je napisao/la:
14 dec 2021, 01:18
Šta vi očekujete od prijelaznog roka, iskreno? Kakva ulaganja, kakve igrače, kakve promjene?
Dolazak 3 kapitalna pojačanja tkz kapitalce, u svakoj liniji po jedan.
bodi123 je napisao/la:

Naravno da je moguće i da to i treba biti cilj. Ne kažem da je lagano, ali je itekako moguće. Pisao sam već ranije, mi imamo 2 načina da zaradimo novac. To su prodaje igrača i zarada od Europe. Za prvo navedeno imamo Akademiju. Jednostavno, moramo svake godine proizvoditi makar jednog igrača kojeg možeš prodati za dobru cifru (barem nekih 700k/800k eura). Poželjno bi bilo više i za veći cifru, ali ovo za početak treba biti neki minimalni cilj. I to ne promovisati s 19, a dati priliku s 21,več odmah s 17 promovisati i forsirati.
Drugo navedeni je Europa. Dovoljno je pogledati kakve su nagrade za sam plasman u ECL. Preko 5 miliona KM, to je pola budžeta za prošlu godinu. Samim plasmanom ti raste i vrijednost igrača i možeš uzeti više novca i po stavci prodaje.
Nas je u proteklom periodu najviše izvuklo što smo pogodili s Tatarom i Rahmanom. I to je više sreća, nego li neka struka, da se ne lažemo. Tako pto se tiče prelaznog roka, radije bih da se kvalitetno uloži u Akademiju i stručne ljude, nego na dovođenje nekih igrača za koje ne znaš hoće li se isplatiti.
Treba konačno uspostaviti sistem, kakav takav, pa i po cijenu da ostanemo bez Europe, nego izboriti je, a da sve ostane na istom.

Ali znamo da od svega nema ništa, nažalost. :mrgreen:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

hibrid
Kontakt:

Post Postao/la hibrid » 14 dec 2021, 15:35

Jedno pitanje koje nije vezano za transfere :D Zna li se sta sto se tice usminkavanja Koseva sto je Ismir i najavio. Zna li se sta ce se raditi i hoce li se raditi ?

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 14 dec 2021, 15:39

14 dec 2021, 15:00
Ja se uopšte čudim kako se nekom da ovdje ulagati i zayebavati se. Doslovno, nikakve koristi nemaš. Od TV prava ne možeš ništa zaraditi. Od karti ne možeš ništa zaraditi, a i što zaradiš, ode na kazne zbog bilmeza. Ne prodaješ igrače za neke masne pare, transfer tipa Cimirot je jednom u sto godina. Uz to, na svakom koraku amaterizam i pun qurac ublehaša.

Ne znam u čemu vide korist, ali ja da sam biznismen, ne bi mi palo napamet da ovdje dođem i ulažem. Zato je čudo kako smo uspjeli doći prvo do Tana, pa Nama, pa sad Mirvića. Svega mi, za Ginisove knjige.

ovo je najjaca liga za ulozit i zgrnut lovu.Prednost je sto se ovdje sve moze kupiti od titule do covjeka
5 kola gazis platis sudije,6.kolo dodje Gosk prebije te,svi losi samo ti dobar po azijskim kladionicama

kad sam kod Goska sjecam se prije 7,8,9,10 godina druga polusezona pocinje euforija kao rijetko kad stize nam Gosk a mi pojacani nabrijani,specijalaca kao nikad prije a gostujucih navijaca i nema,kad puf 0-2
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 dec 2021, 15:50

Mokes je napisao/la:
14 dec 2021, 15:20
...

...

...
Slažem se sa svime.

Ali,
Mokes je napisao/la:
14 dec 2021, 15:20
Ali znamo da od svega nema ništa, nažalost. :mrgreen:
Zaključio si ono što i ja - dakle nemoguće :mrgreen:

Sve je to lijepo i divno u teoriji, ali u praksi neizvodivo. Bez velikih ulaganja ne možeš dobiti akademiju da ku.rcu valja, ne možeš napraviti ekipu koja će redovno igrati barem ECL. Prvo ubaci lovu, poderi guzove u višemilionskom minusu, pa ćeš tek nekad za neko vrijeme mooožda imati šansu da vratiš dio toga, ovo je realnost.

Naći čovjeka/budalu neku poput Mirvića i sličnoga njemu da u narednih 10 godina u klub upumpa 100 do 150 miliona eura. Znači 10/15 u prosjeku godišnje zavisno od potreba. I da od tih para u zadanom roku uradimo sljedeće stvari:

1. Izgradimo akademiju koja će godišnje izbacivati barem 2 igrača za prvog tima, čiji je kvalitet takav da se mogu prodati dalje za min. 1.000.000 eura. Plus kvalitetna skauting služba.
2. Da napravimo infrastrukturu koja liči na iole evropski standard.
3. Da uložimo u igrački kadar i sagradimo ekipu koja je min. 3 puta skuplja/jača od prvog pratioca, a to će povući i sljedeće:
4. Da uzmemo 5+ titula u nizu, i redovno igramo grupe ECL-a/EL-a

I tek za 10 godina, pod uslovom da sve ovo navedeno ispunimo, Mirvić bi mogao početi otplaćivati uložene pare jer bismo možda bili u mogućnosti da poslujemo u plusu od prodaje domaćih igrača, igranja evropskih takmičenja i više prihoda od sponzora, marketinga te navijača kojih bi hipotetski moralo biti više. U suštini sve ono što je Dinamo godinama radio i izgradio, da bi postali ovo što jesu trenutno - klub koji faktički živi sam od sebe, više im nisu potrebne nikakve pare sa strane.

Naravno, sve ovo što pišem je hrpa gluposti koje se nikad neće ostvariti jer Mirvić nit ima ove pare nit bi ih bacio u bananu državu. Tako da ćemo se na kraju složit da od samoodrživosti nema ništa.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 14 dec 2021, 16:22

14 dec 2021, 15:00

Prljavi azijski kladionicarski novac :kafa:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 14 dec 2021, 17:04

14 dec 2021, 01:18
Šta vi očekujete od prijelaznog roka, iskreno? Kakva ulaganja, kakve igrače, kakve promjene?
Neočekujem ništa posebno iskreno
jer ko će ulagati pare u ovu nakaradnu državu...nikad ovdje napretka

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 14 dec 2021, 17:14

Nije nemoguce, al da na svaku poziciju, od direktora kluba do trgovca u fanshopu, postavis stranca. I to ne nekog sarlatana iz Amerike ili Azije, nego proracunatog i hladnog svabu, koji je navikao na sistem i koji radi remont i kad jedan vijak skripi. Koliko para se pokralo od Cimirota? Koliko para od Turkisha se pokralo? Od svakog transfera? Koliko se svaki trener ugradio u ugovor, koliko para je uzeto djeci u omladinskim pogonima za napredak, koliko se talilo sa menadzerima na svakom sumnjivom transferu...? Saberi sve to i dobit ces milione, a sve cisti lopovluk bio. Dovedes strance, napravis sistem da se zna gdje svaka marka ide, da ne moze Husaric ili Kodro uvalit nekog svog retarda na dobru cifru, da se na izlaznim transferima uzimaju pare i idu na klupsko racun, da iz akademije izlaze samo najbolji i to od 17 godina. Sa ljudima koji nisu sa Balkana bismo bili samoodrziv klub za 4-5 godina.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 14 dec 2021, 17:42

Ponudjen nam je Jasarevic, bivsi igrac Krupe. Oremus 99 % odlazi...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 14 dec 2021, 17:48

MashAllah 28.000 KM kazni smo nakupili.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 14 dec 2021, 18:00

NazorUso je napisao/la:
14 dec 2021, 17:42
Ponudjen nam je Jasarevic, bivsi igrac Krupe. Oremus 99 % odlazi...
Još postoji mogućnost da Hamza ode neki klubovi su zainteresirani
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 14 dec 2021, 18:28

Nadam se da nije istina za jasarevica, klupa u trecoj svedskoj
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: HZSydney, N3R3D, napoleon72 i 45 gostiju.