Onda se ne treba cudit da opet neke utakmice budu kao sto su bile protiv Toska, Simm baua, Jedinsta i sl. Gdje sw mucis da smislen napad odigras citavih 90 minuta. To sto nam na Bilino dolaze ekipe koje su ispod nas ne mora nista da znaci i TOŠK je bio kanta za nabijanje pa dođe ovdje i odigra ko Murinjov Inter iz 2010 (al ne zato sto su stvarno dobri, nego sto smo mi bili losi). Teske utakmice nas cekaju, Stupcanica, pa de onda na gostovanje onim smecarima iz Hadzica. Eto da se kiksaju te dvije utakmice eto te opet u probelmima, pa ce svi pisat da se napravila greska sto se niko nije doveo na zimu. Nemoj me pogresno shvatiti, rezanje troskova i preusmjeravanje na dugove ima legitimnu osnovu, ali isto tako su i rezultati bitni, moguc je balans između toga. Rezultati si bitni radi posjete i da narod konacno skonta da je ovo sto se desava u Celiku odicna prica, a rezultat im najreprezentativniji pokazatelj toga, za razliku od mene i vecine drugih forumasa kojima je ideal bitan bez obzira na rezultate.Truhlo je napisao/la: ↑30 nov 2023, 18:47Pa ova ekipa je cijelu sezonu bila osakaćena povredama i kartonima i opet osvojila 21 bod. Na proljeće nam je dosta lakši raspored, igramo 8 utakmica kući i osim Stupčanice, svi koji nam dolaze na Bilino su ispod nas na tabeli, tako da ne bi trebalo biti problema.Venom je napisao/la: ↑30 nov 2023, 13:09Tanko je to, jedna povreda i eto ti problema. Ako se ne bude mogao dovesti neki "veliki kvalitet" onda bar nek se dovede neki prosjek za ovu ligu, cisto da ne molimo Boga da se i sljedeca polusezona sto prije zavrsi, kao sto smo radili ove. Vjerujem da ce se u janurau povecat broj slobodnih igraca, bice tu dosta raskida u klubovima, valjada ce se moc nesto solidno ugrabit. I Dario je u vise navrata isticao da ce biti pojacanja na zimu. Samo se nadam da ce se taj racun odblokirati do kraja godine.Truhlo je napisao/la: ↑30 nov 2023, 11:10Nekako najbezbolnije riješenje bi bilo pored Žune koji je već otišao, pustiti Karića i Pehilja, vratiti se posudbe Ibrakovića i Bašića, Vardu gurnuti do kraja sezone u vezni red i imali bi ekipu za sredine tabele kao u ovoj prvoj polusezoni, završiti na 7,8 mjestu bez nekih većih ulaganja i privesti sezonu kraju.
U tom slučaju roster bi bio popunjen na svim pozicijama i ne bi morali ganjati pojačanja na zimu kada većina kvalitetnih igrača ima ugovor. Dati još jednu polusezonu ovim igračima da se nametnu, pa onda na ljeto dovesti 6,7 kvalitetnih pojačanja, plus nam se Horić vraća.
Ovako nekako:
![]()
Isti ti qrac završio 4ti na tabeli ili 10ti, nikakve razlike. Bolje uštedu napraviti na igračkom kadru koji je svakako dovoljno kvalitetan da ne ispadne, nego bacati pare za amaterske ugovore do ljeta, kada možeš taj novac na dugove usmjeriti.
NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Srce, čast i ponos!
-
- Kontakt:
Moje zelje su Baltic, Sejmenovic, Vazda i Vrsajevic. Sa tim pojacanjima mislim da bi sigurno zavrsili u top 3 ekipe do kraja sezone. Onda probati zadrzati kostur na ljeto i ako se stvari posloze sa finansijama napasti iducu sezonu PL.
Ne znam je li istina, cuo sam sa je Avdija trenirao s nama zadnjih 15-tak dana?
Ne znam je li istina, cuo sam sa je Avdija trenirao s nama zadnjih 15-tak dana?
- Crni gavran
- Kontakt:
Vi koji pricate o pojacanjima, izgledate isto kao neko ko je otisao u prodavnicu ili kafanu a feniga nema
Cuj vi bi doveli iz VIS Sim Bau, pa ljudi ekonomski puno jaci od nas

Cuj vi bi doveli iz VIS Sim Bau, pa ljudi ekonomski puno jaci od nas
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
Avdiju u napada iza Mahira i da sil.ujemo odbrane 

-
- Kontakt:
Ljudi moji nasa realnost je i anredna sezona u 1.ligi FBiH svidjalo se to nekome ili ne. Trebamo se rijesiti okova od dugova i onda "cisti" krenuti u sklapanje igrackog kadra i cjelokupnog sportskog segmenta za napad na Premijer ligu. Mi ne trebamo ulaziti u Premijer ligu ako cemo se tamo ope boriti za opstanak u ligi, nego kada udjemo moramo btii stabilni, sredina tabele par sezone pa onda pokusati napasti vrh tabele. Nista ne moze preko noci, ako neko misli da moze bolje upravljat klubom ima strategiju i viziju, ovom Upravnom odboru istice mandat slejdece godine nek se onda kandiduje neko drugi ako misli da je tako lako voditi klub sa 1000 problema.
Kada je u pitanju igracki kadar za proljece dodati po jednog kvalitetnog igraca u svakoj liniji i to je to. Siguran sam uz dobre pripreme da cemo kraj sezone zavrsiti medju 5 ekipa
Kada je u pitanju igracki kadar za proljece dodati po jednog kvalitetnog igraca u svakoj liniji i to je to. Siguran sam uz dobre pripreme da cemo kraj sezone zavrsiti medju 5 ekipa
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Ima li sta za nas, bar da izguraju do ljetaSedin Ljuca neće ostati u NK Stupčanica u drugom dijelu sezone
Ljuca je drugi strijelac kluba nakon prvog dijela sezone, ali sada će u nove izazove
Stupčanicu napuštaju i Mujkić, Živković, Božić, Selimović, Džafić...

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Deblokada računa, vraćanje dugovanja prema povjeriocima koji nisu tužili i stavili blokadu na račun i riješavanje duga prema UIO bi me više obradovali nego da Rade Krunić potpiše ugovor sa klubom.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Koliko to nam treba da to rijesimo oko 500-600k ja mislim. Kad bi bile kakve lude pare do kraja sezone to rijesiti, gdje bi nam kraj bio.
Do tad upisujemo lude zelje, koje bi igrace voljeli vidjeti u Čeliku.

Jedan od drazih igraca i jos uvijek zelja je Andjusic, kako bi nam samo dobrodosao.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Čekamo izvještaj, skupštinu i plan za narednu godinu. Mislim da je iznos manji, nedavno sam kačio glavnicu duga prema UIO i ona je bila oko 200k, plus kamate možda oko 250k. Ovi koji nisu tužili spominjala se neka cifra od oko 100k, ali nisam siguran.redbull93 je napisao/la: ↑01 dec 2023, 18:44Koliko to nam treba da to rijesimo oko 500-600k ja mislim. Kad bi bile kakve lude pare do kraja sezone to rijesiti, gdje bi nam kraj bio.
Do tad upisujemo lude zelje, koje bi igrace voljeli vidjeti u Čeliku.![]()
Jedan od drazih igraca i jos uvijek zelja je Andjusic, kako bi nam samo dobrodosao.
Ukoliko grad izdvoji neku realnu cifru u budžetu za sport na proljeće, recimo 300k, mislim da bi to bilo dovoljno da se saniraju sva ta dugovanja i da rahat uđemo čisti u narednu sezonu.
Što se tiče igrača daleko smo mi još od PL nivoa, nama je Hrelja skup bio, a kad napadaš PL igrači kao Hrelja su na klupi. Mogu ruku u vatru staviti da Anđušić u Sarajevu košta kao prvih 11 u našoj ekipi.
Bitno je da se očiste dugovanja do naredne sezone pa sa novim mandatom uprave i bez ikakvog tereta, sav prihod se usmjeri u sportski segment, ne znam hoće li to dovoljno biti za ulazak u PL, ali nije ni bitno. Nema žurbe i igranja PL pod svaku cijenu ako klub nije spreman za to.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ako Zenica i ZDK ne mogu imati dobrog premijerligasa mislim da sport u Zenici treba zakonom zabraniti. Sarajevo,Mostar,Tuzla imaju po 2 mi ne možemo niti jednog. Vidim i dvoranski klubovi imaju problem korištenja dvorane,ako dvorana nije namijenjena za spot odmah je srusiti.
Nemoj tako, pa gdje ce politicke skupove drzatiCod je napisao/la: ↑01 dec 2023, 19:17Ako Zenica i ZDK ne mogu imati dobrog premijerligasa mislim da sport u Zenici treba zakonom zabraniti. Sarajevo,Mostar,Tuzla imaju po 2 mi ne možemo niti jednog. Vidim i dvoranski klubovi imaju problem korištenja dvorane,ako dvorana nije namijenjena za spot odmah je srusiti.

Sve je to jasno ko dan, ali vidimo da zdk ne moze imati tim u pl. To je porazno i za kanton i za grad.
@truhlo kao sto bati kaze, masta je besplatna haha.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Pa ne ako već mora postojati taj organ za upravljanje sportskim terenima,zašto ne organizuju 10 koncerata u godini i time namire novce za održavanje za godinu dana,a da se ta sredstva od grada daju klubovima,sa malo para se može biti prvak u rukometu,odbojci..
Takvo indijansko razmišljanje je i dovelo sport do niskih grana. Čuj nek neko da pare klubovima, neka se klubovi sami izbore za svoj novac kao što se nogometni klub bori na tržištu. Ako ne može klub osigurati budžet da igra PL, onda je ne treba ni igrati.
Prošla su vremena komunizma, ovo je slobodno tržište i to je to. Ono kmečanje Škrbića je tolika indijanština da nikom nije žao što su izbačeni iz PL. Ona plastika od okk osnovana 2008 isto, da bog da se ugasili.
Vidi brate tebi je možda ovo indijansko razmišljanje, ali na indijanski način Velez,Zrinjski,Borac,Sarajevo igraju EU takmičenja,a mi tavorimo po oranicama i o još ćemo poprilicno tavoriti. Pričaš da klub sam stvara novce,a da grad 2 puta po 500 000KM nije dao još bi bili pod suspenzijom saveza.Mislis da ova ideja 12.igrac raznoraznih frizerskih salona može donijeti rezultate grdno se varas. Misliš da će sponzori doći tek tako u ovoj truhloj državi? Da ti ja kažem kako se postaje sponzor određenom klubu...određena politika ti da tender, a onda se svi ugrađuju u te prljave novce. Šta misliš kako je Zalmo sponzor Želji,ili kako je Bosnalijek sponzor Velezu? Šta misliš kako je Šahovski klub Napredak dobio više novaca od Federacije nego što je Celik ikad? Vidi brate moje dijete ima 7 godina,živi u gradu koji ima 2 kluba u PL i srcem navija za Celik(prati svaku utakmicu,ima čitavu kolekciju dresova iz Fan Shopa,na rođendansku tortu stavlja grb Celika,kupuje patike crno-crvene) i meni je jako bitno da moje dijete gleda Celik u PL,jer me vazda pita kad će Celik igrati sa Sarajevom,Željom,Velezom...Ja smatram da Celik treba uzeti lovu na bilo koji način i od bilo koga,pa i na kvarno.
Truhlo je napisao/la: ↑01 dec 2023, 20:49Takvo indijansko razmišljanje je i dovelo sport do niskih grana. Čuj nek neko da pare klubovima, neka se klubovi sami izbore za svoj novac kao što se nogometni klub bori na tržištu. Ako ne može klub osigurati budžet da igra PL, onda je ne treba ni igrati.
Prošla su vremena komunizma, ovo je slobodno tržište i to je to. Ono kmečanje Škrbića je tolika indijanština da nikom nije žao što su izbačeni iz PL. Ona plastika od okk osnovana 2008 isto, da bog da se ugasili.

Tako nam je klub jak da ne mozemo dovesti igraca iz Simbauu koji je inace klub sa ebenom tradiciom iz milionskog grada.
Naravno da ne mozemo osigurati stabilnog premijerligasa ako cemo prezivljavati sami od sebe. Mozemo u teoriji, kad ti bude zapad 60eura karta, a jug 40. Kad budes imo visemilionske sponzorske ugovore u eurima. U praksi qrac od ovce.

-
- Kontakt:
Ono sto me licno raduje je to da je iduca godina izborna godina. Mislim da smo svake izborne godine digli ozbiljan novac od opcine. Mislim da Fudo nece stedjeti novac iz budzeta za Celik, a ako budu pametni iz SDA takodje iz kantona oni trebaju izdvojiti ozbiljna sredstva
Truli je indijaski što grad plaća reprogram,što je isplatio skoro sve da se odblokira račun....
To je tvoje mišljenje, a nije većine članova i skupštine kluba. Ovaj klub više nikad neće biti taoc politike pa makar ne vidio PL narednih 10 godina.Cod je napisao/la: ↑01 dec 2023, 21:30Vidi brate tebi je možda ovo indijansko razmišljanje, ali na indijanski način Velez,Zrinjski,Borac,Sarajevo igraju EU takmičenja,a mi tavorimo po oranicama i o još ćemo poprilicno tavoriti. Pričaš da klub sam stvara novce,a da grad 2 puta po 500 000KM nije dao još bi bili pod suspenzijom saveza.Mislis da ova ideja 12.igrac raznoraznih frizerskih salona može donijeti rezultate grdno se varas. Misliš da će sponzori doći tek tako u ovoj truhloj državi? Da ti ja kažem kako se postaje sponzor određenom klubu...određena politika ti da tender, a onda se svi ugrađuju u te prljave novce. Šta misliš kako je Zalmo sponzor Želji,ili kako je Bosnalijek sponzor Velezu? Šta misliš kako je Šahovski klub Napredak dobio više novaca od Federacije nego što je Celik ikad? Vidi brate moje dijete ima 7 godina,živi u gradu koji ima 2 kluba u PL i srcem navija za Celik(prati svaku utakmicu,ima čitavu kolekciju dresova iz Fan Shopa,na rođendansku tortu stavlja grb Celika,kupuje patike crno-crvene) i meni je jako bitno da moje dijete gleda Celik u PL,jer me vazda pita kad će Celik igrati sa Sarajevom,Željom,Velezom...Ja smatram da Celik treba uzeti lovu na bilo koji način i od bilo koga,pa i na kvarno.
Grad ništa nije dao, nego se žestoko borilo i izborilo da se naplati oni što Čeliku pripada. Što ne napišeš da je grad u pet godina izbio milion maraka od poslovnih prostora koji su pripadali klub od kad je stadion izgrađen?
Klub pravi solidan novac i kada ne bude omče dugovanja, sasvim dovoljno za vrh ove prve lige i plasman u PL. Za igranje u PL klub će morati još narasti u finansijskom smislu.
Ova godina će u izvještaju pokazati da je klub od vlastitih sredstava isplatio 200 000 na dugovanja ne računajući priliv od grada.FliX je napisao/la: ↑01 dec 2023, 21:32Truhlo je napisao/la: ↑01 dec 2023, 20:49Takvo indijansko razmišljanje je i dovelo sport do niskih grana. Čuj nek neko da pare klubovima, neka se klubovi sami izbore za svoj novac kao što se nogometni klub bori na tržištu. Ako ne može klub osigurati budžet da igra PL, onda je ne treba ni igrati.
Prošla su vremena komunizma, ovo je slobodno tržište i to je to. Ono kmečanje Škrbića je tolika indijanština da nikom nije žao što su izbačeni iz PL. Ona plastika od okk osnovana 2008 isto, da bog da se ugasili.![]()
![]()
Tako nam je klub jak da ne mozemo dovesti igraca iz Simbauu koji je inace klub sa ebenom tradiciom iz milionskog grada.
Naravno da ne mozemo osigurati stabilnog premijerligasa ako cemo prezivljavati sami od sebe. Mozemo u teoriji, kad ti bude zapad 60eura karta, a jug 40. Kad budes imo visemilionske sponzorske ugovore u eurima. U praksi qrac od ovce.
Mozemo samoodrzavat jedino zaima po jajima. Ova sezona je to pokazala najbolje.
Isto tako klub je isfinansirao sve tekuće obaveze. Kada ne bude dugovanja, ovaj klub će imati čistih 200 000 razlike dq uloži u igrački kadar bez i jedne KM od politike. To će biti dovoljno za vrh prve lige i plasman u PL. Za PL će klub morati generisati viśe novca a i realno je očekivati veću podršku sponzora, donatora, prihoda od ulaznica i fan shopa jednom kada budemo u PL.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.