Pojačat će ekipu odlaskom i bit ćemo jači za dva igrača.
NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
- prisonbreak
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
Pored Vazde u SimBau ima bolji veznjak. Pandzic.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
-
- Kontakt:
On je tip igraca ala Begic i Skols. Nama treba neko ko zna, imamo ovih mesara dosta

- prisonbreak
- Kontakt:
Realno malo je igraca u veznom redu, a da imaju prevagu. Tesko je pronaci takvog igraca. Mi bi bili sad u top 3 da je Arezina dobar u glavu bio, al jbg. Zaista tanko je trziste.strucnjak9 je napisao/la: ↑30 nov 2023, 00:02On je tip igraca ala Begic i Skols. Nama treba neko ko zna, imamo ovih mesara dosta![]()
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Uzmi sta se nudi, pod tome mislim na nas i nasu situaciju. Moramo dovesti veznog igraca, a rodit ga ne mozemo. Uzimaj bar kao privremeno rjesenje, nema nam druge. Ko god misli da ce biti lahko, vara se grdno.Celicni je napisao/la: ↑29 nov 2023, 23:36To ti se takvo razmišljanje vise ne isplati.Plaćati nekoga koga ćeš istjerati naredne sezone je bacanje para niz vodu.Mi nemamo prvih 11, nemas okosnicu ekipe, komplet ekipa ti igra toplo hadno osim Durme, pola ekipe ti nije za ovog ranga.Trenutna ekipa koja je tu, Čelik ce im biti vrhunac karijere.Znam da je zimski prelazni rok težak, a još nam više otežava blokiran račun, zato se nadam da ce se odblokirati više, ali trebamo polahko sklapati ekipu za narednu sezonu.Ne mozes odriješiti kesu dovesti 2 igrača onda nemaš više šta pričati, pomiri se onda s tim da ces se opet patiti i onda guraj juniore.Više volim našeg juniora gledati na kojeg ne mogu biti kivan nego na nekoga gdje cu gubit živce jer je došao kao pojačanje a onda otjeran nakon 4. Kola.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
-
- Kontakt:
Arežina je mogao postati svetac u Zenici ali...
Bio bi kao Livaja u Hajduku

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Vedran Vrhovac slobodan igrač, nema kluba od ljeta
Stvarno je tanko tržište slobodnih igrača sa našim pasošem, jedini veznjak koji je igrao nešto a da je slobodan je Beća iz Želje.

Stvarno je tanko tržište slobodnih igrača sa našim pasošem, jedini veznjak koji je igrao nešto a da je slobodan je Beća iz Želje.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ma pišem kakvo je stanje, nije ni on tip igrača koji nama treba.
Možda bi najbolje bilo vratiti Vardu u vezu do ljeta a tražiti stopera, jer tu ima dosta igrača. Vidjet ćemo hoće li Dario moći iskopati nekog veznjaka.
Još gore od traženja veznjaka je pozicija lijevog beka, tako da realno od ovog zimskog prijelaznog roka ne trebamo puno očekivati.
Npr taj Vazda na ljeto nije prošao probu u Slobodi pa je završio u Simm Bau. Nije ni on neka sreća.
Nekako najbezbolnije riješenje bi bilo pored Žune koji je već otišao, pustiti Karića i Pehilja, vratiti se posudbe Ibrakovića i Bašića, Vardu gurnuti do kraja sezone u vezni red i imali bi ekipu za sredine tabele kao u ovoj prvoj polusezoni, završiti na 7,8 mjestu bez nekih većih ulaganja i privesti sezonu kraju.
U tom slučaju roster bi bio popunjen na svim pozicijama i ne bi morali ganjati pojačanja na zimu kada većina kvalitetnih igrača ima ugovor. Dati još jednu polusezonu ovim igračima da se nametnu, pa onda na ljeto dovesti 6,7 kvalitetnih pojačanja, plus nam se Horić vraća.
Ovako nekako:

U tom slučaju roster bi bio popunjen na svim pozicijama i ne bi morali ganjati pojačanja na zimu kada većina kvalitetnih igrača ima ugovor. Dati još jednu polusezonu ovim igračima da se nametnu, pa onda na ljeto dovesti 6,7 kvalitetnih pojačanja, plus nam se Horić vraća.
Ovako nekako:

Ma netreba nikog dovodit ,Horic se vraca ovu iducu polusezonu ionako nemozemo ni gore ni dole
Tanko je to, jedna povreda i eto ti problema. Ako se ne bude mogao dovesti neki "veliki kvalitet" onda bar nek se dovede neki prosjek za ovu ligu, cisto da ne molimo Boga da se i sljedeca polusezona sto prije zavrsi, kao sto smo radili ove. Vjerujem da ce se u janurau povecat broj slobodnih igraca, bice tu dosta raskida u klubovima, valjada ce se moc nesto solidno ugrabit. I Dario je u vise navrata isticao da ce biti pojacanja na zimu. Samo se nadam da ce se taj racun odblokirati do kraja godine.Truhlo je napisao/la: ↑30 nov 2023, 11:10Nekako najbezbolnije riješenje bi bilo pored Žune koji je već otišao, pustiti Karića i Pehilja, vratiti se posudbe Ibrakovića i Bašića, Vardu gurnuti do kraja sezone u vezni red i imali bi ekipu za sredine tabele kao u ovoj prvoj polusezoni, završiti na 7,8 mjestu bez nekih većih ulaganja i privesti sezonu kraju.
Ovako nekako:
![]()
Srce, čast i ponos!
Ovo za racun nije normalno, koliko moramo jos cekati. Nadam se do kraja godine da ce to biti gotovo, bezobrazluk institucija na sve strane.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Na problemu racuna su isplivali nasi problemi sa neiskustvom. Nije uopste kritika, vec realno je tako. Dobra lekcija za buducnost.
Ja vjerujem da UO vrsi pritisak da se to odradi sto prije. Bila bi odlicna vijest uci u novu godinu sa otkljucanim racunom. Ja se nadam da ce se to i ostvariti i da cemo konacno od 2024. godine imati potpuno transparentno poslovanje.
Ja vjerujem da UO vrsi pritisak da se to odradi sto prije. Bila bi odlicna vijest uci u novu godinu sa otkljucanim racunom. Ja se nadam da ce se to i ostvariti i da cemo konacno od 2024. godine imati potpuno transparentno poslovanje.
Celik!3,2,2.
Koliko nas je napustilo igrača od proslih ljetnih priprema, tokom polusezone do sada?
Mislim oko 10. I sigurno jos ih se treba 5 rjesiti koji nemaju kvalitet ni perspektivu. To je 15 igrača manje izmedju ljetnih priprema i zimskih.
Neki prioritet za nas dva veznjaka kreativca jer sredinu koja moze sacuvati loptu duze od 30 sekundi nemamo i lijevi bek. Ostalo se mozes krpiti nekako.
Šetkić, Isaković, Bajramović, Vardo, Horić mogu iznijeti do kraja solidno sezonu sto se tiče stopera.
Dario je govorio da sam vidi da je ekipa limitirana kvalitetom i da je to tanko eto prilike da popravi stanje za ova dva mjeseca pauze.
Mislim oko 10. I sigurno jos ih se treba 5 rjesiti koji nemaju kvalitet ni perspektivu. To je 15 igrača manje izmedju ljetnih priprema i zimskih.
Neki prioritet za nas dva veznjaka kreativca jer sredinu koja moze sacuvati loptu duze od 30 sekundi nemamo i lijevi bek. Ostalo se mozes krpiti nekako.
Šetkić, Isaković, Bajramović, Vardo, Horić mogu iznijeti do kraja solidno sezonu sto se tiče stopera.
Dario je govorio da sam vidi da je ekipa limitirana kvalitetom i da je to tanko eto prilike da popravi stanje za ova dva mjeseca pauze.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Pa ova ekipa je cijelu sezonu bila osakaćena povredama i kartonima i opet osvojila 21 bod. Na proljeće nam je dosta lakši raspored, igramo 8 utakmica kući i osim Stupčanice, svi koji nam dolaze na Bilino su ispod nas na tabeli, tako da ne bi trebalo biti problema.Venom je napisao/la: ↑30 nov 2023, 13:09Tanko je to, jedna povreda i eto ti problema. Ako se ne bude mogao dovesti neki "veliki kvalitet" onda bar nek se dovede neki prosjek za ovu ligu, cisto da ne molimo Boga da se i sljedeca polusezona sto prije zavrsi, kao sto smo radili ove. Vjerujem da ce se u janurau povecat broj slobodnih igraca, bice tu dosta raskida u klubovima, valjada ce se moc nesto solidno ugrabit. I Dario je u vise navrata isticao da ce biti pojacanja na zimu. Samo se nadam da ce se taj racun odblokirati do kraja godine.Truhlo je napisao/la: ↑30 nov 2023, 11:10Nekako najbezbolnije riješenje bi bilo pored Žune koji je već otišao, pustiti Karića i Pehilja, vratiti se posudbe Ibrakovića i Bašića, Vardu gurnuti do kraja sezone u vezni red i imali bi ekipu za sredine tabele kao u ovoj prvoj polusezoni, završiti na 7,8 mjestu bez nekih većih ulaganja i privesti sezonu kraju.
Ovako nekako:
![]()
Isti ti qrac završio 4ti na tabeli ili 10ti, nikakve razlike. Bolje uštedu napraviti na igračkom kadru koji je svakako dovoljno kvalitetan da ne ispadne, nego bacati pare za amaterske ugovore do ljeta, kada možeš taj novac na dugove usmjeriti.
Od prozivke zvanično Čelik su redom napustili:avenija je napisao/la: ↑30 nov 2023, 13:41Koliko nas je napustilo igrača od proslih ljetnih priprema, tokom polusezone do sada?
- Bronja
- Amer Mehić
- Piljug
- Hrelja
- Žuna
Nadam se još: Karić, Pehilj, Smajić i onda kao što kažeš trebala bi nam dva veznjaka i lijevi bek za roster od 20 igrača i 3 golmana.
Isto tako za neke od tih što su napustili, pronađene su zamjene, tako je Mašić došao umjesto Bronje, Hodžić je promovisan iz juniora umjesto Piljuga, Ahmetspahić također zamjena iz juniora za Hrelju, gdje je Salkanović prešao na desno krilo, jedino fale ta dva veznjaka zamjene za Žunu i Mehića. Lijevi bek fali jer je Bajramović bolji na stoperu i to je to.
Ako zelimo da uigravamo ekipu i stvaramo kostur koji ce moci da napadne prvo mjesto slijedece sezone, onda sada na polu sezoni moramo dovesti 2-3 solidna igraca. Ne moraju oni biti odmah gotov proizvod ali moraju biti dovoljno dobri i mladi da budu ozbiljan faktor u ekipi slijedecu sezonu. Mi osim Varde, Sivca i Durme ovu polu sezonu nemamo takvih igraca. Trebaju nam minimalno jos 2-3 do kraja sezone. Na ljeto dovesti jos jedno 3-4 igraca, pa opet na polusezoni 1-2 tamo gdje bude najvise skripalo. Najgore mozda sto mozemo uraditi jeste da ne dovedemo nikog na polusezoni, pa dovedemo 10 igraca preko ljeta. Moramo se odvikavati od toga, bas kao sto se moramo odvikavati od dovodjenje igraca pet do dvanest. Ako je prozivka 1. februara, do 20 januara ekipa treba biti sklopljena. Nemas gotovo nista od onih koji dolaze u pola ili na kraju priprema. Bolje polahko i pomalo raditi nego na vrat na nos pokusavati gurati.
Ma to su priče za malu djecu. Eto Čelik je sklopio ekipu do 1.7 pa su se kao uigravali do 10. augusta, a Goražde 1. Augusta dovelo 20 igrača, Sloboda isto tako pa poderali ligu.habuba je napisao/la: ↑30 nov 2023, 20:34Ako zelimo da uigravamo ekipu i stvaramo kostur koji ce moci da napadne prvo mjesto slijedece sezone, onda sada na polu sezoni moramo dovesti 2-3 solidna igraca. Ne moraju oni biti odmah gotov proizvod ali moraju biti dovoljno dobri i mladi da budu ozbiljan faktor u ekipi slijedecu sezonu. Mi osim Varde, Sivca i Durme ovu polu sezonu nemamo takvih igraca. Trebaju nam minimalno jos 2-3 do kraja sezone. Na ljeto dovesti jos jedno 3-4 igraca, pa opet na polusezoni 1-2 tamo gdje bude najvise skripalo. Najgore mozda sto mozemo uraditi jeste da ne dovedemo nikog na polusezoni, pa dovedemo 10 igraca preko ljeta. Moramo se odvikavati od toga, bas kao sto se moramo odvikavati od dovodjenje igraca pet do dvanest. Ako je prozivka 1. februara, do 20 januara ekipa treba biti sklopljena. Nemas gotovo nista od onih koji dolaze u pola ili na kraju priprema. Bolje polahko i pomalo raditi nego na vrat na nos pokusavati gurati.
To uigravnje je šuplja priča, dovedi kvalitet poderat ćeš ligu, hamelj možeš uigravati 3 godine i qrko.
Široki je godinama znao promjeniti 20 igrača na ljeto pa izboriti europu.
Radije daj da se strpimo još 7 mjeseci da se saniraju dugovanja i ova ekipa bez pojačanja može biti u sredini tabele, pa onda na ljeto dovesti 5, 6 igrača PL kvaliteta kao Horić pa poderati ligu. Svakako kad napadnemo i uđemo u PL moramo promjeniti cijelu ekipu jer je razlika u kvaliteti ogromna.
Još jedna stvar, cijela ekipa osim Međuseljca na amaterskim ugovorima, neka neko pročepi npr Sivac, Durmiš odrade dobru polusezonu odoše svi u PL, kao prošle godine iz Stupčanice Hrvanović, Dubačkić pa hajmo opet pravi ekipu. Zato je sad Stupčanica pametnija pa drži 10ak igrača na pro ugovoru, qrko će Zrinjski uzeti Odinaku tek tako.