FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Beli98 je napisao/la: ↑19 okt 2020, 18:57Navijači Željezničara naši najveći dušmani? Znači meni pola porodice dušmani, to hoćeš da kažeš? Znači da ubijem rođaka na mrtvo ime eto jer on ne navija za Sarajevo nego za Željezničar? Kakvi dušmani jadan? Ti ljudi žive u tvom gradu, dišu isti zrak, navijaju za istu reprezentaciju. Kako ti to može biti dušman čovječe? Previše se vi pojedinci (govorim za obje strane) furate na ta "rivalstva" i te vaše gluposti. Mi jesmo sportski rivali, tu smo da zezamo jedni druge, ali da ja mrzim nekog jer navija za jedan od najvećih klubova Bosne i Hercegovine, ma daj, jesi ti normalan? Ovakvo razmišljanje se meni najviše gadi, kao i ono paljenje tuđih šalova, zastava i čega već ne (govorim i za nas i za njih, to mi je ono nešto najjadnije što sam vidio u životu). Toliko su pojedini ufurani u tu priču "bandi", "obračuna", "hajte na šake", "hajte da se pobijemo" i glumite nekakve gangstere ovdje. I onda se pitamo zašto sport ne ide naprijed. Pa evo baš zbog ovakvog razmišlanja. Ovo su fubalske utakmice, utakmice najljepšeg sporta na svijetu a ne ratne zone. U ovu priču o Edinu neću ni ulaziti jer je toliko nepotrebno da objašnjavam bilo šta. Samo ću reći da će Bosna i Hercegovina u budućnosti teško imati ovakvu igračinu i kapitena. Opet kažem, biću prvi kad trebalo podjebavati štrumfove, iz zdravog, prije svega sportskog rivalstva. I od njih očekujem da podjebavaju nas i uopšte im ne zamjeram jer to je čar tog derbija. Ali ovo što vi pojedini pišete i mislite, to prelazi sve granice normalnog.bordopoeta je napisao/la: ↑19 okt 2020, 18:37Nema niko problem s tim što ti voliš reprezentaciju svoje zemlje, ja sam potpuno idiferentan u vezi sa njom, mene samo interesuje FKS, a normalno da su mi drage i pobjede repke, ali nije u redu da ti dolaziš na ovaj PDF sa tim potpisom igrača naših najvećih dušmana. Piši, brate, na temi repke ili košpicara na koje ja inače nikad ne odem i niko ti riječ neće reći. Ovdje je to samo i isključivo provokacija i yebavanje u zdrav mozak navijača Sarajeva. LPKrajisnikBosnjak je napisao/la: ↑18 okt 2020, 23:51Ne možeš mi zabraniti da ovdje pišem i u isto vrijeme iznad svega stavljam reprezentaciju svoje zemlje i njene pojedince. Nekome je reprezentacija najbitnija, jer predstavlja cijelu domovinu, a ne jedan grad ili kanton. Nismo svi iz Sarajeva i nemamo svi simpatije samo prema Sarajevu. Banujte me slobodno, ali neću promijeniti potpis iz principa.
Bolje da diskutujemo o Sarajevu nego o Džeki, reprezentaciji itd. Pozz.

Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Prvo, ovo "jadan" je prvenstveno uzrečica, bez ikakve namjere da te uvrijedim. Da sam htio da te uvrijedim, uradio bih to na puno grublji način. Drugo, što se tiče te mržnje; znam da je ima i sa naše i sa njihove strane. Svejedno moje mišljenje ostaje isto. To je toliko besmisleno i jadno da ti ne mogu opisati. U ovoj priči ja ne biram stranu između "nas" i "njih". Za mene su jedna strana i "naši" i "njihovi" koji se mrze međusobno. Govorim o pravoj mržnji, ne o sportskom zezanju. Ja nikad ne bih poželio da se Željezničar ugasi (ne daj Bože), naprotiv, želim im da budu što uspješniji, ali uvijek ispod Sarajeva. Mi smo ništa bez njih, a i oni su ništa bez nas. lp.bordopoeta je napisao/la: ↑19 okt 2020, 19:10Nije u redu da meni kažeš da sam "jadan", a ono se odnosilo na klub (iako i navijači nisu ništa bolji). Nisi, izgleda, upoznat sa njihovim odnosom prema nama kroz historiju i njihovom mržnjom prema našem klubu i otvorenim neprijateljstvom, ali vjerovatno se sjećaš prvih poratnih godina kako je njihov Gojer Gradimir (ona nakaza) trčao od institucije do institucije i lobirao da se ugasimo.Beli98 je napisao/la: ↑19 okt 2020, 18:57Navijači Željezničara naši najveći dušmani? Znači meni pola porodice dušmani, to hoćeš da kažeš? Znači da ubijem rođaka na mrtvo ime eto jer on ne navija za Sarajevo nego za Željezničar? Kakvi dušmani jadan? Ti ljudi žive u tvom gradu, dišu isti zrak, navijaju za istu reprezentaciju. Kako ti to može biti dušman čovječe? Previše se vi pojedinci (govorim za obje strane) furate na ta "rivalstva" i te vaše gluposti. Mi jesmo sportski rivali, tu smo da zezamo jedni druge, ali da ja mrzim nekog jer navija za jedan od najvećih klubova Bosne i Hercegovine, ma daj, jesi ti normalan? Ovakvo razmišljanje se meni najviše gadi, kao i ono paljenje tuđih šalova, zastava i čega već ne (govorim i za nas i za njih, to mi je ono nešto najjadnije što sam vidio u životu). Toliko su pojedini ufurani u tu priču "bandi", "obračuna", "hajte na šake", "hajte da se pobijemo" i glumite nekakve gangstere ovdje. I onda se pitamo zašto sport ne ide naprijed. Pa evo baš zbog ovakvog razmišlanja. Ovo su fubalske utakmice, utakmice najljepšeg sporta na svijetu a ne ratne zone. U ovu priču o Edinu neću ni ulaziti jer je toliko nepotrebno da objašnjavam bilo šta. Samo ću reći da će Bosna i Hercegovina u budućnosti teško imati ovakvu igračinu i kapitena. Opet kažem, biću prvi kad trebalo podjebavati štrumfove, iz zdravog, prije svega sportskog rivalstva. I od njih očekujem da podjebavaju nas i uopšte im ne zamjeram jer to je čar tog derbija. Ali ovo što vi pojedini pišete i mislite, to prelazi sve granice normalnog.bordopoeta je napisao/la: ↑19 okt 2020, 18:37
Nema niko problem s tim što ti voliš reprezentaciju svoje zemlje, ja sam potpuno idiferentan u vezi sa njom, mene samo interesuje FKS, a normalno da su mi drage i pobjede repke, ali nije u redu da ti dolaziš na ovaj PDF sa tim potpisom igrača naših najvećih dušmana. Piši, brate, na temi repke ili košpicara na koje ja inače nikad ne odem i niko ti riječ neće reći. Ovdje je to samo i isključivo provokacija i yebavanje u zdrav mozak navijača Sarajeva. LP![]()
P.S. A to za navijače ti je niđe veze, imam i ja u porodici navijača košpicara.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
Kakvo je stanje u ekipi sa žutim kartonima ? Kome prijeti suspenzija ?
Dragan Soldo: Neki igrači koji su nastupili na Koševu imaju simptome koji ukazuju na koronavirus
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Skoro i ovih par nikova sa slikom dzeke su to stavili da bi imali neku prepirku na tu temu. Jer, licno nemam nista protiv dzeke volim ga isto koda je iz nase skole fudbala. Fala mu za sve, al svi znamo da je ne bas davno podjeljen forum po klubovima upravo da nebi bilo vakvi glupi prepirki.. mi nismo klub a nit je BIH drzava koja nema vece fudbalere sportste od dzeka.. SAFET SUSIC NAJBOLJI IGRAC BIH SVIH VREMENA ODVE BIH NA JEDINO VELKO TAKMICENJE svjetsko prvenstvo. ASIM FERHATOVIC KELLY,, HASAN SALIH HAMIDZIC ITD..
E sad da uporedimo Husrefa i Vinka..
Vinko prve tri utakmice prije korone..Tc do crvenog kartona utakmica bila podjednaka, pobjeda ubjedljiva protiv borca i pobjeda na jedvite jade protiv mladosti.
Husref kikso samo u derbiju na domacem terenu iz kiks na hrbavici zenici i sb u kupu..
Husref je imao 8-9 igraca povrijedenih od tog 4 tesko, Vinko imao 6-7 igraca povrjedeni jedan tesko, al svi su do 10 kola spremni osim tesko povrjedenog sabana dok kod husrefa su se svi vratili oko 15 kola.
Takode Husref je ima mnogo vise utakmica od vinka i 70 dana manje odmora.. takode vinko je krace sa ekipom. Vinko je jedino salcina promovisao iz juniora u seniore dok je husref nihada pidru sabana djokanovica kovacevica.
Takode vinko je smanjio minutazu djkanovicu za 30% do sada na osnovu koliko je igra prosle godine, na ustrb SUSICA koji nema ni jednu asistenciju ni jedan go nijedan penal izboren, i koji po mom misljenju kolko se pise da je placen i da mu je ugovor samo na dvije godine jos jednu ima, podpisan.. mislim da 6-7 utakmica koje odigro ni u jednoj nije bio medzu 4 najbolja igraca, takode ZIDAN JE doveden posle probe odkupljen ugovor kao i jukic koji nisu neka prevaga dok je sa Fanimom pun pogodak kao i sa pejovicem, husref je doveo propalog tucakovica kao i milanovica koji takode nista klubu nisu donijeli..
U evropi vinko je napravio iskorak jedno pred kolo i ima ocekivan broj bodova u ovih 10 kola +- 1, husref je takode bio 2 boda u prednosti nakon 10 kola ( nisam siguran za ovaj info)
E sad
Zidan jukic FANIMO PEJOVIC SUSIC VINKO
SERBEDZIC MILANOVIC GAVRIC OREMUS HUSREF
Vinko jeste promjenio Oremusu mjesto, al cinimi se da primamo mnogo vise golova pod vinkom, cak mogu reci da nam je obrana mozda najskabija u zadnjih 10 godina.. Napad je ostao efikastan kao i prije.
Definitivno da ce derbi odluciti dali je VINKO update nad Husrefom bar rezultatski, e sad ljudski vinko je mnogo mirni nepsuje ponasa se mnogo profesionalnije nego bilo koji trener u pl bh..
Takode sto se da uvidjet jeste da vinko prima 80% golova iz prekida odkako je na klupi SARAJEVA i da nije uspio taj segment nimalo popravit
E sad da uporedimo Husrefa i Vinka..
Vinko prve tri utakmice prije korone..Tc do crvenog kartona utakmica bila podjednaka, pobjeda ubjedljiva protiv borca i pobjeda na jedvite jade protiv mladosti.
Husref kikso samo u derbiju na domacem terenu iz kiks na hrbavici zenici i sb u kupu..
Husref je imao 8-9 igraca povrijedenih od tog 4 tesko, Vinko imao 6-7 igraca povrjedeni jedan tesko, al svi su do 10 kola spremni osim tesko povrjedenog sabana dok kod husrefa su se svi vratili oko 15 kola.
Takode Husref je ima mnogo vise utakmica od vinka i 70 dana manje odmora.. takode vinko je krace sa ekipom. Vinko je jedino salcina promovisao iz juniora u seniore dok je husref nihada pidru sabana djokanovica kovacevica.
Takode vinko je smanjio minutazu djkanovicu za 30% do sada na osnovu koliko je igra prosle godine, na ustrb SUSICA koji nema ni jednu asistenciju ni jedan go nijedan penal izboren, i koji po mom misljenju kolko se pise da je placen i da mu je ugovor samo na dvije godine jos jednu ima, podpisan.. mislim da 6-7 utakmica koje odigro ni u jednoj nije bio medzu 4 najbolja igraca, takode ZIDAN JE doveden posle probe odkupljen ugovor kao i jukic koji nisu neka prevaga dok je sa Fanimom pun pogodak kao i sa pejovicem, husref je doveo propalog tucakovica kao i milanovica koji takode nista klubu nisu donijeli..
U evropi vinko je napravio iskorak jedno pred kolo i ima ocekivan broj bodova u ovih 10 kola +- 1, husref je takode bio 2 boda u prednosti nakon 10 kola ( nisam siguran za ovaj info)
E sad
Zidan jukic FANIMO PEJOVIC SUSIC VINKO
SERBEDZIC MILANOVIC GAVRIC OREMUS HUSREF
Vinko jeste promjenio Oremusu mjesto, al cinimi se da primamo mnogo vise golova pod vinkom, cak mogu reci da nam je obrana mozda najskabija u zadnjih 10 godina.. Napad je ostao efikastan kao i prije.
Definitivno da ce derbi odluciti dali je VINKO update nad Husrefom bar rezultatski, e sad ljudski vinko je mnogo mirni nepsuje ponasa se mnogo profesionalnije nego bilo koji trener u pl bh..
Takode sto se da uvidjet jeste da vinko prima 80% golova iz prekida odkako je na klupi SARAJEVA i da nije uspio taj segment nimalo popravit
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Vi ste totalno masili bit svega. Ne protivim se ja sto ne volim dzeku, iako ga ne volim ruku nasrce, nego sto je ovo tema koja se zove FK Sarajevo (oni koji ne znaju, gore na vrhu pise tema), a s obzirom da je jedina Dzekina veza sa FKS sto je on rodjen u Sarajevo, nema apsolutno nikalve potrebe da ga se spominje.
PSPHM
-
- Kontakt:
E ti si stručnjak u pm, sa tom njuškom na avataru! A vidiš li, jadan, da na defanzivnom veznom ne može meda i da daleko bolje izgledamo kada je umjesto njega u igri Đokanović.forgempp je napisao/la: ↑19 okt 2020, 19:06Ja ne znam kako vas dvojica Dzekomrzaca ne vodite vec neki klub kad ste tako stručnibordopoeta je napisao/la: ↑19 okt 2020, 19:02Bravo! Odlično si ti to elaborirao, pametno i stručno (moje skromno mišljenje)Red1946 je napisao/la: ↑18 okt 2020, 23:13
I ja mislim da bi to bilo najbolje, jer bi imali totalnu supremaciju na terenu.
TSS je doista majstor sa loptom i jako siguran u posjedu lopte, sa dobrim pasovima.Najveća mana nije slabo kretanje, jer isti pređe 11-12km po utakmici, nego sporost u trčanju, čime se protivniku otvra prostor za kontre, tako da smatram da bi bilo neophodno početi sa Đokanovićem i Pejovićem/Akukorom na DMF, TSS AMF i Rahman kao CF, ali i kao igrač koji bi bio i na poziciji AMF-Second stikera, sa Benjom i MF na krilima.
Moram reći da me je Pidro svojim reakcijama u par navrata dobro nasekirao, onakva ispadanja i igranje -dodavanje glavom lopte igraču lištice u našem šesnaestercu je kriminalno. Možda je vrijeme da se da šansa Islamoviću, jer FKS ne smije biti ni prema kome bolećivo i trpiti bilo čije greške nauštrb ekipe i rezultata. Isti slučaj je i sa Ahmom, Haretom, Salčinom, Duletom, Krstom I tu podržavam te odluke Vinka da niko nema kredit na mjesto u timu.
Moje mišljenje je i da treba vratiti na zimu i Dervišagića, Kurdića i Resića i na taj način oformiti ekipu od 20 igrača koji mogu igrati srijeda -subota bez problema, i uz pravu rotaciju gdje se pokazuje i kvalitet trenera osvojimo duplu krunu...![]()
![]()
![]()
Susica stavljati na AMF, a covjek 5 godina na toj poziciji ne igra, sam je rekao 100x u intervjuima da se bolje osjeca kao defanzivni vezni i da voli da ima loptu u svojim nogama i da sve krece od njega, a ne da je AMF pa da mu zavisi od suigrača kad će dobiti loptu ili da se bespotrebno vraća po nju.
Vi biste stavili Islamovica koji nije tupavo ni debitovao da igra na beku, igrao u kupu, centarsut mu nijedan nije valjao i u odbrani drugi ga pokrivali, vjv je bilo i treme jer je MortemHz napisao da mu je to debi ja msm. I vi biste njega u vatru i odmah biste ga popljuvali da nesto usere![]()
Komentar u jednoj recenici: da bog sacuva![]()
Zašto nas etiketiraš kao "džekomrsce"? Kako tvoj sićušni mozak nikako da uvidi da liku sa tvog avatara nije mjesto na ovom PDF-u?
Na opšte, ili košpicare ili repka... pa opleti .
Nemojte krivit mene za ovo, krivite Klix koji je pravio onu anketu u maju, junu, kad već. Tad se sve zakotrljalo. 

- JohnKeynes97
- Kontakt:
Na onoj anketi za Dzeku su glasala djeca i strumfovi.
To bjese k’o moj komsija, kad je dobio brata, da mu nije dao ime po Dzeki ja ne znam sta bi bilo sa njim.
PSPHM
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Realno sta balavci do 17-18 godina znaju ko je Susic, Pasic, Bazdarevic, Sliskovic, Halilhodzic i ostali. Njima je Dzeko sve jer su culi za njega i to je to.
PSPHM
𝐍𝐚𝐣𝐛𝐨𝐥𝐣𝐢 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭 𝐛𝐨𝐫𝐝𝐨 𝐭𝐢𝐦𝐚
Subotnjom pobjedom nad Širokim Brijegom na Koševu, fudbaleri Sarajeva su uspjeli da izjednače učinak od 8 pobjeda i 2 remija u prvih 10 prvoligaških kola, što je prije njih za rukom pošlo još samo dvjema generacijama bordo tima.
Identičan učinak Sarajevo je prvi put ostvarilo u Prvoj saveznoj ligi u jesen 1966. godine, kada su izabranici Miroslava Brozovića u prvih 10 kola upisali 8 pobjeda, bez ijednog poraza, uz gol-razliku 15:3. Uspješan start prvoligaške sezone 1966/67. na kraju je krunisan na najljepši mogući način, osvajanjem titule šampiona Jugoslavije.
Tačno četrdeset godina kasnije, ponovljen je isti uspjeh. Sarajevo, Husrefa Musemića, u prvih deset kola ostvarilo je osam pobjeda i dva remija, uz gol-razliku 16:6, a baš kao i četiri decenije ranije, sjajan start sezone na kraju je krunisan osvajanjem titule šampiona Bosne i Hercegovine.
Aktuelna generacija fudbalera Sarajeva, ponovila je uspjehe ova dva tima, te ih sa najboljom gol-razlikom (23:10) za nijansu čak i nadmašila, a priliku da potvrdi najbolji prvoligaški start imaće već ovog vikenda kada na Koševu gostuje Krupa.
Prethodna dva puta kada je Sarajevo otvorilo sezonu sa učinkom 8-2-0, kobna je bila upravo 11. utakmica u nizu. Brozovićevo Sarajevo je poraženo od OFK Beograda u gostima rezultatom 3:1, a identičnim rezultatom prekinut je i niz Musemićevog tima, ovog puta na Gradskom stadionu u Modriči.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
-
- Kontakt:
U pravu si! Našao me rah. badžo u kafani sa jaranima i kaže:" Čestitam ti sina..."Jadnimi je napisao/la: ↑19 okt 2020, 07:22A nije bilo mobitela, pa si saznao, poslije utakmicebordopoeta je napisao/la: ↑18 okt 2020, 19:42Ahmoveliki je napisao/la: ↑18 okt 2020, 18:01Hvala lutke bratoveee, nemate pojma koliko znaci!
Veliki ste!
P.S. I moj se rodio u vrijeme utakmice. Ja bio na utakmici Sarajevo-Čelik, utakmica počela u 15,00 a on se rodio u 15,05 (sada davne 1978. god.-)![]()
![]()
![]()

Fol pitar, a u porodici ima navijače željezničara!bordopoeta je napisao/la: ↑19 okt 2020, 19:10
P.S. A to za navijače ti je niđe veze, imam i ja u porodici navijača košpicara.

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Prvo da banuje ove što u potpisu nose ime nama dušmanskog kluba.joker90 je napisao/la: ↑19 okt 2020, 19:52Fol pitar, a u porodici ima navijače željezničara!bordopoeta je napisao/la: ↑19 okt 2020, 19:10
P.S. A to za navijače ti je niđe veze, imam i ja u porodici navijača košpicara.Morto, banuj ovakve odmah nakon ovih Džekinih fanova!

E j.baji ga, ako nas sada ova utakmica sa Širokim s.ebe.
Opet vi o najboljem fudbaleru bih? Pa jeste normalni. Vise? Imate temu za njega pa opletite ovdje pisemo o fks 
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli