Ukratko ekipa nam je u ovoj trenutku jedan veliki macak u vreci,i na maloj je granici od radosti do tuge.Dakle jos neznamo prvo jeli nam idu dva najbolja igraca,tu smo na ledu,zamjena za njih tim kvalitetom nema.Kljucne pozicije gdje smo najvise skripali i imali problema pojacanje nisu.Mozemo mi dovesti jos 10 spiceva extra klase,ali kakve nam koristi od njih,nikakve,zasto ovo govorim zato sto po meni nismo opet kazem popunili pozicije gdje najvise skripimo a to su prvo jedan kvalitetan zadnji vezni,jel svaki laik vidi koji je problem u igri Sarajeva a to je prenos lopte,ok doveo se Saric,ok imao dobru proslu sezonu,ali jedan Saric tu nije dovoljan sezona je duga i preduga,sada jaca nego sto je bila ranije,vezni red Saric-Rustemovic-Radovac u ekipi koja hoce da gaji sampionske ambicije ili sami vrh nije zadovoljavajuca,i nikako nije u skladu onoga sto mi trebamo imati.Drugi problem je ne dolazak kvalitetnog stopera,spominju se neki salabajzeri molim boga da nas fule,onakve vec imamo,nama netreba kvantitet vec kvalitet.Dakle dva kljucna problema prosle sezone se ne rjesavaju,ta linija od stopera do zadnjeg veznog nije rijesena a upravo nam je ona glavni problem i bila a i sada je gledajuci roster,sve se dovodi pojacava ono sto bi svaka budala kroz svaku analizu zakljucila se ne dovodi.
Opet ponavljam na ledu smo sa glavnim igracima,a osnovne probleme od prosle godine nismo promjenili? Nema sta dalje ozbiljnije da se prica.
Na kraju krajeva dobili smo obecanje trenera o 7 skupih igraca koji izlaze iz okvira lige? po mom misljenju samo je Said jedan od tih.I za njega moramo ici kod 7 brace da molimo boga da mu noga izdrzi.Dakle Hurtic je ispao lazov vec u startu ,ili je prihvatio da mu se igra onako kako mu serviraju,jel je fino receno taj njegov plan a evo sta smo dobili,dakle minus i za njega u svako smislu jel ne postuje rijec i vec je podlegao pod njihovo,i dolazi se do zakljucka da je tu samo zato jel je pogodan da klima glavom.
Po meni za sada ovo nije ekipa koja je spremna da istakne kandidaturu za prva tri mjesta ne gledajuci konkurenciju,jel kazem nismo uopste poradili na tome da rijesimo probleme koje je ekipa imala u prethodnoj sezoni,jedino eto sto se ce Duljevic malo rasteretiti(ako ostane) zbog Saida,a sve ostalo je to u 5 deka.Nije za neki veliki pomak koji nama treba u odnosu na ono sto smo gledali.
A sa samo 2 eventualno tri prava i provjerena igraca bi se prica vrlo lahko orkenula u nasu korist,ali ali tu ima to jedno veliko ali.Nesposobnost jednom rijecu
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".