Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Bassha
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Bassha » 10 feb 2019, 17:46

Salica su pojedini zeljeli u reprezentacji ( ne znam jesu li iz Sparsa ili saveza ). Cak su njegovom ocu su nudili novac da igra za nasu kadetsku reprezentaciju, ali je odbio jer smo igrali u B diviziji.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 11 feb 2019, 12:23

kobe24 je napisao/la:Joj jesi se uzivio u nekakvog strucnjaka, pa ovdje pises stvari koje su 555x ispisane i mislis da izmisljas toplu vodu. Mnogo puta sam pisao o Slobodinoj skoli kosarke koja je trenutno na sramotnom nivou i o smijesnim trenerima koji vode tu djecu. Dovoljno je da se jednom ode na utakmicu tih mladjih uzrasta i covjeku sve bude kristalno jasno.

Btw, de napisi to sto si htio za 'ovog gore'. :)

pokusavam ti pokazati koliko si kontradiktoran,prije nekoliko postova pises da treba mladih trenera zeljnih necega,a sad pises protiv mladih trenera slobode,pa juniori slobode prosle godine treci u drzavi i tebi to smijesno a prije samo nekoliko godina klub se ugasio i poceo od nule,kako ce ti mladi treneri uciti ako im se ne oprosti neupsjeh,kako ces dobiti onda mladog strucnjaka,ja dam rjesenje da se ukljuce stariji treneri a mladi da budu pomocnici a vi pocnete i te starije pljuvati niko vam ne godi eto vam repesa,zbog takvih ljudi juce partizan buducnost utakmica kao da gledam prvu africku ligu

preuzmi ti ako je to sve smijesno,daj neki izlaz ,rjesenje lahko je samo kritikovati,mrzim takve ljude,pljujete sparse nihada slobodu cojica lige seneta reprezentaciju niko vam ne godi
NEMA NAZAD

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 11 feb 2019, 13:39

holyman je napisao/la:pokusavam ti pokazati koliko si kontradiktoran,prije nekoliko postova pises da treba mladih trenera zeljnih necega,a sad pises protiv mladih trenera slobode,pa juniori slobode prosle godine treci u drzavi i tebi to smijesno a prije samo nekoliko godina klub se ugasio i poceo od nule,kako ce ti mladi treneri uciti ako im se ne oprosti neupsjeh,kako ces dobiti onda mladog strucnjaka,ja dam rjesenje da se ukljuce stariji treneri a mladi da budu pomocnici a vi pocnete i te starije pljuvati niko vam ne godi eto vam repesa,zbog takvih ljudi juce partizan buducnost utakmica kao da gledam prvu africku ligu

preuzmi ti ako je to sve smijesno,daj neki izlaz ,rjesenje lahko je samo kritikovati,mrzim takve ljude,pljujete sparse nihada slobodu cojica lige seneta reprezentaciju niko vam ne godi
Nije samo dovoljno biti mlad da bi dobio priliku da vodis reprezentaciju. Moras, brate, da imas i nekog znanja, plus naravno da si ambiciozan i da si spreman dati svoj maksimum u selektiranju te djece i svemu ostalom. Ne mozes porediti trenera u omladinskim uzrastima Slobode i recimo ovdje cesto spominjanog Admira Prasovica, koji je takodjer mlad, ali je vec izgradio neko ime u svijetu kosarke. Eto recimo trener kadeta Slobode je momak koji ima 30-ak godina, a samo Bog dragi zna na osnovu cega je on dosao na to mjesto. Da je bio uspjesan kosarkas i na osnovu toga dobio tu poziciju - nije. Jedino sto ima je diploma s FTOS-a i zahvaljujuci njoj vodi najosjetljiviju selekciju. Njegova glavna metoda je da urla na klupi, a to sto mu vecina djece ne zna pravilno izbaciti loptu je manje bitno. Treniranje strogoce je jeftin nacin stjecanja autoriteta, kojem pribjegavaju uglavnom neznalice.

Ok, klub se ugasio i formirao se neki novi klub, ali kakve on ima veze sa starim i kakve sve to veze ima s kantonalnom ligom mladih? Omladinske selekcije nisu prosle proces kretanja od najnize lige jer mi i nemamo najnize lige. Ti sad mozes napraviti svoj klub i od naredne sezone da igras u istom takmicenju u kojem je OKK Sloboda. Osim toga, ovaj novi klub je nastao prije 7-8 godina, a ti smatras uspjehom to sto su njihovi juniori nakon toliko godina postali treci u drzavi? Eto nek i jesu stvarno dobri, ali zar nismo navikli od Tuzle i Slobode da nam daje nosioce A reprezentacije, a glavni igraci tih juniora nikad u zivotu nece zaigrati za seniorsku reprezentaciju. Cerkezovic ima neke miinimalne sanse za to, Dedajic bi mogao biti solidan igrac Lige12, a Omerovic i Subasic ce vjerovatno zavrsiti u A1 ligi. Glavni razlog sto svaki od njih nije bar za klasu bolji je neadekvatan i nestrucan rad u mladjim uzrastima. Eto recimo prije 4 godine smo postali kadetski prvaci Evrope, a Cerkezovic ni dan danas ne zna spustiti loptu na parket. Ne moze me niko ubijediti da on sam jednostavno nije sposoban za to.

Cuj eto vam Repesa, pa ko je rekao da je on dobar? Jasmin ti je pravi ekvivalent Muminovicu. I jedan i drugi imaju odredjeno znanje i iskustvo u kosarci, ali bih ja u svako doba dana i noci uzeo Bosnica ispred Repese (kao trenera seniora) i Pandzu ispred Muminovica (kao trenera juniora). Repesa sigurno ima vise znanja i iskustva od Vedrana, ali nije bio zainteresovan i nije dao svoj maksimum u onom dvomecu s Fincima i Cesima. Jednostavno mu nije bilo bitno kako ce to zavrsiti. Dosao je tu da odradi tih 10-ak dana jer nas nije mogao odbiti, a nije ulozio ni 10% sebe u sve to. Zato smo i imali igraca od 205cm na poziciji jedinice protiv omalenih Finaca, koji su nam trcali kako su htjeli. :lol:

Zar nije smijesno da covjek koji obnasa jednu od glavnih funkcija u KS sapatom i bez ikakve reakcije pusti jednog od tri najveca poslijeratna kosarkaska talenta da igra za neku tamo Tursku? Inace, protiv Sparsa nemam nista i podrzavam ih u svemu ostalom.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 11 feb 2019, 16:19

jednostavno je,hoces boljeg trenera plati, plati mu seminare i ili daj mu platu da moze sam sebe usavrsavati,sigurno si i u to upucen pa onda znas da je trenru tesko da se sam usavrsava
taj trener slobode je dobar momak vrijedan ambiciozan voli kosarku,uostalom da to ne voli sigurno ne bi ni bio tu,sad je taj klub odgovoran da usavrsava svoje ljude ali kako kad nas savez ne organizuje nista za trenere,odlicno je sve kakva je drzava

a u ostalom manje vise te razumijem i dijelim tvoje misljenje,taj repesa je dobio pare da postupa prema naredbama i da bude odlican paravan ,rezultat je bio nebitan
NEMA NAZAD

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 11 feb 2019, 22:33

Zadar - Cedevita 87 : 79

slika

slika

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 16 feb 2019, 21:21

Prošlu utakmicu je Gatarić bio najefikasniji za kadete Cedevite, a sad je bio najefikasniji za juniore :)

http://ksz-zagreb.hr/muska-kosarka/juni ... ravi-29621

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 18 feb 2019, 15:15

22. i 23. februara će se odigrati turnir juniorske Eurolige u Beogradu. Nastupit će Sparsi, Cedevita(Karlo, Aleksa). U Olimpiji je Alen Malovčić koji je prošle godine na europskom kadetskom prvenstvu kad je Slovenija ispala iz A divizije odigrao prvenstvo sa 18.3 ppg i 9.7 rpg.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 21 feb 2019, 12:48, ukupno mijenjano 1 put.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 20 feb 2019, 15:20

Zanimljivo da su uzeli Dedajica i Topalovica za ovaj turnir. Hoce li Arena prenositi meceve?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 20 feb 2019, 15:24

Koga treba pratit od ovih sparsovaca?

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 20 feb 2019, 15:49

MElloo je napisao/la:Koga treba pratit od ovih sparsovaca?
Mislim da ce od Sparsovih igraca Huseinspahic, Radak i Micic iznijeti ovaj turnir, a Slobodin Dedajic i Rukijev Topalovic ce donijeti dodatni kvalitet na pozicijama 1 i 5. Od ostalih, solidni su jos Herenda, Vidovic i Elez.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 20 feb 2019, 16:16

Rečeno je da Arena "direktno će prenositi 11 utakmica, a ostale će biti emitovane putem "strimova" na društvenim platformama"

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 21 feb 2019, 10:36

mislim da ce huseinspahic biti u petorci turnira,mnogo srece sparsovcima,svaki njihov uspjeh je i uspijeh nase kosarke
NEMA NAZAD

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 21 feb 2019, 12:29

Nema Matkovića, trener Cedevite je rekao da imaju puno povrijeđenih igrača pa je sigurno to u pitanju

slika

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 21 feb 2019, 12:37

Ko je taj Gataric, vidim BIH pored imena

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 21 feb 2019, 12:44

MElloo je napisao/la:Ko je taj Gataric, vidim BIH pored imena
Po meni, najveci nas potencijal od svih iz 2002. generacije.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 21 feb 2019, 12:45

kobe24 je napisao/la:
MElloo je napisao/la:Ko je taj Gataric, vidim BIH pored imena
Po meni, najveci nas potencijal od svih iz 2002. generacije.
e hvala upratit cu ga
Nakon 99 generacije sam prestao pratit ove mlade nemma pojma ko je dobar ko nije :D

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 21 feb 2019, 13:52

holyman je napisao/la:mislim da ce huseinspahic biti u petorci turnira
po cemu? nije se nigdje isticao

Sparse valja pogledati zbog Micica
i bacit oko na Gatarica....kosarkaska inteligencija mu je off the charts...dobar je i atleta
steta za Matkovica,mogao se stavit na mapu skauta

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 21 feb 2019, 22:10

Arena 4 sutra

slika

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 22 feb 2019, 10:12

ostavite danas stream za arenu...i za cedevitu ako se mogne uhvatit

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.