Ma znam za drop date, ali meni to ima logike samo ako se turnir igrao sedmicu prije. Zasto Novaku nije skinuto 1000 bodova pred pocetak Miami!?shminka je napisao/la:http://pokit.org/get/?ff8476bd41cfb3fcc ... d53262.jpg
Kako god ti kažeš majstore
BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nema mi logike da brišu bodove prije turnira. Nije igrač kriv što ne može odbranit bodove ako turnir još nije ni počeo. Ni za IW i Miami se Novaku nisu brisali bodovi prije turnira. 

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Još gore Biki ako znaš za drop date, a idalje ne kontaš
"Branjenje" poena ide po sedmicama, a ne turnirima. Bodovi se u biti i ne brane. Kad ti ih upišu, odmah stave i datum kad ćeš ih izgubiti. Kada su u pitanju challengeri, nikada nije sigurno da će određeni challenger naredne godine biti u istom terminu, kao što nije sigurno ni da li će ga uopšte biti (SaOpen). Veliki turniri su obično u istim sedmicama godine, pa se brisanje i pisanje može posmatrati kao branjenje bodova. Čak se u olimpijskim godinama dešavalo da i to bude poremećeno, pa zijaniš bodove sedmicu prije nego veliki turnir uopšte počne

"Branjenje" poena ide po sedmicama, a ne turnirima. Bodovi se u biti i ne brane. Kad ti ih upišu, odmah stave i datum kad ćeš ih izgubiti. Kada su u pitanju challengeri, nikada nije sigurno da će određeni challenger naredne godine biti u istom terminu, kao što nije sigurno ni da li će ga uopšte biti (SaOpen). Veliki turniri su obično u istim sedmicama godine, pa se brisanje i pisanje može posmatrati kao branjenje bodova. Čak se u olimpijskim godinama dešavalo da i to bude poremećeno, pa zijaniš bodove sedmicu prije nego veliki turnir uopšte počne

-
- Kontakt:
Slijedeca sedmica : Basic i Brkic Chellenger turska Batman(hard ) , Setkic Chellenger Napoli (clay), Dzumhur ATP 250 Cazablanca MN ...
Heh, Pouille, pokazujes nedosljednost. Sad sedmice, sad turniri. Pogledaj sta sam ja napisao. Meni tu ATP nikada nije do kraja bio jasan iako citam "s vrela".shminka je napisao/la:Još gore Biki ako znaš za drop date, a idalje ne kontaš![]()
![]()
![]()
Damir se pozelio cure, mamine pite, ne vjerujem da je ikada toliko izbivao na posve drugom kontinentu. Kamo srece da je otisao sedmicu razgledati Casablancu i trenirati do turnira. Ovo mu je bilo poprilicno nepotreban izlet. Kakve je srece, neka naleti na nekog krokodila od nosilaca u Maroku, a lahko moze da se desi: Garcia-Lopez, Klizan, Sousa, Mannarino i Thiem koji su u dobroj formi, valja opet brzo pakovati kofere. Valjda ne bude tako.
-
- Kontakt:
Drop date je 13/04, znaci da Damir nece imati ovih 90 bodova u rankingu 13.04, a ovaj ranking je bitan za RG
Hajd' sto svakom loncu zelis biti poklopac, oravis se da sve znas i tvrdoglavo branis neke teze i kad su bez ikakva uporista, imas blizu 60 godina a ponasas se nekada kao deriste!Virtu4l je napisao/la:Vidim opet je došlo do provale
Kao na primjer Special Exempt u Morelosu, jel'?

Popusti malo, jednog dečka godinu dana provociraš zbog štamparske greške (ranTing), drugog zato jer simpatiše Pouillea, a prosipaš se više nego svi mi zajedno.
Virtu4l je napisao/la:Biki je napisao/la:a SE se daje samo ako si prijavljen za turnir a ispod si crte za MD turnira iste kategorije pa na kvale ne mozes stici jer isti dan igras semifinal negdje.U ovom rulebooku iz 2013. ne piše da mora biti prijavljen za turnir, valjda je SE izmišljen zbog onih koji se nisu prijavili na turnire.5) Late Entries.
Any player who submits an entry after the deadline may only be accepted into the
singles main draw as a wild card, qualifier, or as a special exempt (if eligible).
http://www.atpworldtour.com/~/media/9F0 ... B70E7.ashx" onclick="window.open(this.href);return false;
Ishod?Biki je napisao/la:Netacno. Moras biti prijavljen za turnir. Kakav bi to bio rasomon kada bi se s teniske ergele pustilo svakome da u subotu bira gdje ce igrati jer mu je prahnulo cvaknuti neku lovu na jakom ch next week.Hajd sto bi zadeverao organizatore, ali nema ni logike a i, po meni, nije posteno zbog tenisera (prva dvojica) koji ulaze ispod crte u MD za mjesta namijenjena SE.
Šta kažeš, čitaš informacije 'sa vrela'?Džumhur was accepted to the main draw of 2015 Morelos Open, as a special exempt

Popusti malo, jednog dečka godinu dana provociraš zbog štamparske greške (ranTing), drugog zato jer simpatiše Pouillea, a prosipaš se više nego svi mi zajedno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Idemo u četvrtfinale u Maroku, nema nam druge. Samo izbjeći GGL-a, a sa ostalima se može igrati 

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nema druge, zapeti svim silama. Tako je kako je, lakši dio smo propustili sad na teži način doći, jest teži ali ne i nemoguć.Virtu4l je napisao/la:Idemo u četvrtfinale u Maroku, nema nam druge. Samo izbjeći GGL-a, a sa ostalima se može igrati

Damir ima igru, može se svima suprostavit, samo je pitanje koliko će biti psihički fokusiran na meč.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ema krajem jula zavrsava koledz i pocinje se baviti profesionalno tenisom.
Vidjet cemo sta moze Burgicka da uradi. 

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Samo treba uložiti u karijeru (za početak) i ona može puno! Ona je naša najtalentovanija teniserka...sajo10 je napisao/la:Ema krajem jula zavrsava koledz i pocinje se baviti profesionalno tenisom.Vidjet cemo sta moze Burgicka da uradi.

-
- Kontakt:
Basic vs Brkic u prvom kolu turnira u Batmanu 

Izgleda da su OUT Karlović, Mannarino, Sousa i Thiem.
GGL prvi nosilac, a Klizan drugi
Irving je masters za ovo.
@thelightblue, kad će ovi objaviti MD?
GGL prvi nosilac, a Klizan drugi

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Standardno, naši i žrijeb
Mirza to ipak prolazi, i ima veoma dobru šansu da dođe najmanje do polufinala.

Mirza to ipak prolazi, i ima veoma dobru šansu da dođe najmanje do polufinala.

R.I.P Grande campione - Michele Scarponi
-
- Kontakt:
vjerovatno danas, mislim oko 14-15 satiVirtu4l je napisao/la:Izgleda da su OUT Karlović, Mannarino, Sousa i Thiem.
GGL prvi nosilac, a Klizan drugi![]()
I ako nema veze za nasim tenisom. Vidim Bedene presao da nastupa pod zastavom Velike Britanije? WTF?!
Zar se tako "lahko" moze mjenjati za koga ces nastupati... Gdje logika? Cuj Velika Britanija haha.
Edit: Vidim da se vec od 2008 godine vrti po Engleskoj i da tu zivi pa dobro.. Al opet kakav kretenski potez prema Sloveniji haha

Edit: Vidim da se vec od 2008 godine vrti po Engleskoj i da tu zivi pa dobro.. Al opet kakav kretenski potez prema Sloveniji haha

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
-
- Kontakt:
Gdje si pronasao taj podatak? Maloprije sam ulazio na flaschore, vidim igra kvale u Casablanci ali tu je pisalo Slovenija. Mi onda moramo biti sretni sto imamo Damira.sajo10 je napisao/la:I ako nema veze za nasim tenisom. Vidim Bedene p,esao da nastupa pod zastavom Velike Britanije? WTF?!Zar se tako "lahko" moze mjenjati za koga ces nastupati... Gdje logika? Cuj Velika Britanija haha.
-
- Kontakt:
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Play ... edene.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Glup je ovaj Bedene
Glup je ovaj Bedene
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.