Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

anton 1983
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la anton 1983 » 17 apr 2013, 12:19

htcxone je napisao/la: recimo da je prije , mislim, tri godine BVB bio u finansijskom krahu, i da su bas sezonu psolije ČUDO, uzeli titulu :mrgreen: a onda poslije toga, bajern nastalja sa dominacijom cim se BVB oporavio finansijski :)
svi igraci koji su otisli iz BVB-a vecinom nisu uspjeli u drugim klubovima, i pored sjajne igre koju imaju, mislim da je ovo zadnja sezona gdje ce voditi glavnu ulogu u LP jer vec iduce sezone ce po njihovim igracima navaliti ENGLEZI i PSG jer engleska liga je u padu kvalitete, a PSG ce vjerovatno da pokusa da kupi dio BVB-a jer ce prodati par igraca koji ne zasluzuu onako visoka primanja za igre koje pokazuju.

juve je sa malim ulaganjima uz gradnju novog stadiona napravio ekipu koja dvije godine dominira italijom i koja igra 1/4 lige prvaka, u istoj situaciji BVB je jedva igrao EL, a bajern je dobro prosao sa stadionom zbog SP...
i taj bajern ima konstantu u ligi prvaka dok je velikoj vecini igraca juvea ovo bila prva velika utakmica u LP i to neiskustvo i los napad su garantovali ispadanje koje se nece desiti iduce sezzone sigurno!
Moram priznati, da mi je jako čudno kako ti razmišljaš. Znači ti svoje PRETPOSTAVKE SMATRAŠ ČINJENICAMA - što je jako ČUDNO, ako ne i nešto drugo, s tim da isto tako govoriš, da jedan BvB, vode IDIOTI, bar po onome kako si ti rekao da će se situacija razvijati, a s druge strane JUVE vode GENIJALCI. :roll:

Znači ti sebi za pravo uzimaš da BvB uspoređuješ sa najboljim klubom u ITALIJI. Jel to fer usporedba? Ne nije, fer usporedba je ta da Juve usporediš sa Bayernom.

I sad pazi, ti pretpostavljaš da će BvB sve rasprodati. Zašto? Pa što ti stvarno misliš da je realno da BvB na ljeto recim proda i Lewandovskog i Gotzea i Reusa? Samo si to zamisli dal je moguće, a dok si to zamišljaš, zamisli si koliko para bi oni trebali dobiti, da na tako nešto SVJESTNO pristanu. Ajmo tu cifru zaokuržiti na samo MIZERNIH 100 Miliona eura za tu trojicu igrača. I sada imaš skoro zdrav BvB, koji se konsolidirao po pitanju financija, ove godine su od LP puno zaradili. što misliš da li će Bvb na tim noFcima sijediti ili će ih uložiti? BvB nije u situaciji u kakvoj su bili Milan i Inter, koji su svoju kvalitetu zbog manjka para morali prodati, nego su u situaciji da ulože "kunu više". Znam da ne znaš, ali menađer Bvb-a Watzke je rekao da će ovo ljeto BvB po prvi puta ULOŽITI PARE, a ne samo da pokriju ono što su izgubili kao do sada. Znači očekuju se transferi od negdje 30-50 miljona eura.

Kako bi BvB izgleda da proda tu trojicu i uloži 130 miljona eura u nove igrače? Jel bi to bio i ona baš tako truli klub, koji je sve rasprodao pitam ja tebe?

Malo me zasmetalo ovo kad si napisao Juve sa malim ulaganjima...Juve je uložio PK i u trenutku kad je zaškripilo, došla je obitelj AGNJELi i DALA, da ponovim D A L A, Juveu 100 miliona eura. Svaki klub može biti veliki, ako svakih 3-4 godine, DOBIJE 100 miliona eura...

E sad zašto je BvB u prednosti nad Juveom. Pa Juveu trebaju igrači kakve BvB već ima, znači brutalno ŠPEKASTIČNE ofenziFce koji rješavaju utakmice, dok BvB, "samo mora" proširiti kadar kako bi bio jači. Da malo još pojasTnim. Znači Juve sada mora dovesti nekog napadača svjetske klase koji rješava utakmice. Da li je to dosta da dosegnu vrh europe? Pa i nije, nego im treba sigurno još neki "ofenzivac" u ekipi, NE NA POZICIJI napadača, koji je potreban da se pobjeđuje, Real, Bayern, Barca, MUTD. BvB sa druge strane takve igrače ima, ali ima dosta kratku klupu. Razlika je u tome što je igrače tipa Gotze, lewandovski, Reus itd. Juveu jako teško dovesti, dok BvB sigurno može naći 3 igrača za po 15 miljona eura svaki, kao što su recimo bili Isla i Asamoah, koji će popuniti te rupe koje treba popuniti...

Rasprodaja i pad Bvb-a i uzdizadnje Juvea veliš? I THINK NOT ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 17 apr 2013, 12:32

Griješiš, novac nije dovoljan da se napravi ekipa niti da se nadomjeste nedostatci, dakle ako prodaju dva tri najbolja igraca, dzaba novac kada mogu "promasiti" sa pojacanjima i onda ih nigdje nema

poređenje juve bvb nije ok, ajd recimo da nije, evo poredimo juve-bajeern, da je juve 2006 ostao u ligi i da se nije desio FARSOpoli cime je unisten fudbal a dokazat ce se nepravedno, danas bi taj juve imao vjerovatno jos 2,3 trofeja lige prvaka i vjerovatno bi gledao u juveu ronalda,benzemu,ibrahimovica i ostale najbolje igrace svijeta jer TADA je juve imao strasnu ekipu, tadaa najbolji i najperspektivniji napadac svijeta Ibra je lahkocom doveden u juve, i ne samo on nego bilo koji igrac ...
juve je institucija i vraca se gdje mu je mjesto, ove godine nije islo zbog napadaca, ali u iduce dvije godine juve igra finale LP 99% a to ces i vidjeti, također, talijanska liga ce se sukoro vratiti na mjesto gdje je bila 2005 i ranije
eno imas primjer MAN UTD koji LAŽIRA posjetu na stadionu, po tekmi zakida za 15 000 navijaca, gledanost realno opada a i kvalitet (sto se vidi u LP)

sve cemo vidjeti u narednoj sezoni i predstojecem mercatu :)
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 17 apr 2013, 12:41

htcxone je napisao/la:Griješiš, novac nije dovoljan da se napravi ekipa niti da se nadomjeste nedostatci, dakle ako prodaju dva tri najbolja igraca, dzaba novac kada mogu "promasiti" sa pojacanjima i onda ih nigdje nema
Slažem se, no čudno mi je kako ti tvrdiš da će kod Bvb-a sve poči po zlu, a da će JUVE BAŠ POGODITI SA ONIM ŠTO SI TI SAD REKAO DA MOĐE POĆI PO ZLU. Znači za Juve imaš jedan standard, a za BvB drugi. Jel bi ja pogriješio kad bi u tom slučaju rekao da si licemjer?

Ja sam ti samo htio reči, da BvB neće, ako proda igrače sjediti ko kvočka na noFcima, nego da će ih uložiti, pa pad kvalitete neće biti isti, kao kad ti kažeš rasprodaja. Jedno je kad Milan i Inter RASPRODAJU igrače i ne kupe ništa, pa im kvaliteta drastičnopadne, a drugo je kad ti prodaš igrače i bar na papiru kupiš DOSTOJNU zamjenu, PRIBLIŽNE kvalitete - razumiješ.

I kvalitetno si izbjegao pitanje, zar si stvarno možeš zamisliti da će Bvb na ljeto pordati svu tu trojicu, a suprotno tome da si Juve baš sve zadrži u svojim redovima. Ne znam, meni adresa Juvea i bvb-a nije ništa bolja, ako te zovu real i njemu slični klubovi.
htcxone je napisao/la:da je juve 2006 ostao u ligi
Kako se zovu zavisno složene rečenice, koje počinju sa veznikom DA?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 17 apr 2013, 12:49

a sto na kraju prosle ni jedan nije otišao iz juvea a koliko znam iz dortmunda su otisli ponajbolji? :) a uveo je to bila tek prva dobra sezona...
juve nije ista adresa kao bvb niti ce kada biti, juve je ime koje je poslije reala (Koliko znam) najveci klub u evropi u proslom stoljecu zar ne?
u juveu su igrali zidan,nedved,canavaro zlatne kopačke
u bvb se nesto ne sjecam ;)
juve je prodavao igraca tek onda kada bi osjecali da vise ne moze davati kao prije, ili kada bi bas imali ogromnu zaradu, kao sa zidanom :)
e to ti je druze razlika između BVB i Juvea i uvijek ce biti, za vidala, marcisia, kiela su stizale ponude ali su samo vraćene nazad...cijena nije bitna...
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 17 apr 2013, 12:53

htcxone je napisao/la:a sto na kraju prosle ni jedan nije otišao iz juvea a koliko znam iz dortmunda su otisli ponajbolji? :) a uveo je to bila tek prva dobra sezona...

A zašto BvB nije pogriješio sa niti jednom zamjenom za one igrače koji su otišli?
htcxone je napisao/la:juve nije ista adresa kao bvb niti ce kada biti, juve je ime koje je poslije reala (Koliko znam) najveci klub u evropi u proslom stoljecu zar ne?
Što mi pričamo o povjesti ili o činjenici da će danas igrač prije preći u PSG, City, Chelsea, nego u Juve? Čak ja ti to nisam niti rekao, nego sam rekao kada igrač NAPUŠTA JUVE ILI BVB ZA klub poput Reala.
htcxone je napisao/la:e to ti je druze razlika između BVB i Juvea i uvijek ce biti, za vidala, marcisia, kiela su stizale ponude ali su samo vraćene nazad...cijena nije bitna...
A ti misliš da Bvb nije odbio niti jednu ponudu za nekog igrača koji je sada u BvB-u?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 apr 2013, 15:37

htcxone je napisao/la: eno imas primjer MAN UTD koji LAŽIRA posjetu na stadionu, po tekmi zakida za 15 000 navijaca, gledanost realno opada a i kvalitet (sto se vidi u LP)

sve cemo vidjeti u narednoj sezoni i predstojecem mercatu :)
Čista novinarska laž i ako nešto više o tome želiš saznati imaš na pdf-u Prema potrebne informacije, da ne idemo ovdje u off-jer ovo nije pdf za diskusiju o posjeti na tekmama Uniteda ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 17 apr 2013, 17:58

Saurman je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
Zašto bi me neko kaznio @Masni ? Kakve orgije spominješ @Masni ? Kakve su to igre u EL kad jedna Vikotria Plzen nabija gol razliku na Hamsiku i ekipi.
Vidi ovako: godinama bacas ovde provokatorske postove od recenice-dve. Godinama namerno pravis atmosferu da bi se trapovalo nekog forumasa, koji bi ti u afektu odgovorio. Godinama to rade jos neki, iako su trazili i dobili temu za tako nesto. E onda se odmah nakace jos 2-3 bundesgnjilasa, i eto tih orgijanja na pdfu Serie A, za koje niko ne bude opomenut, a ljudi se banuju ako odavde odu na neke druge teme (pogadjaj: bundesligaske) i tako se ponasaju.
Ali, dobro: neke zivotinje su jednakije od drugih, kako to 1om rece Orwell.

A glede Napolija: tesko je tebi objasniti neke stvari. Ne pratis situaciju, ali si tu odmah da izneses svoje stavove. Naravno, od recenicu-dve. I naravno, neometano, onako provokatorski, u maniru zlatne kante. ;)
Uvijek neke teorije zavjere, stalno se spominju neki takozvani klanovi koji postoje samo u tvojoj glavi.@Masni ovdje vrijede ista pravila za sve vjerovao ti ili ne.

Sve što se kosi sa tvojim mišljenjem smatraš za provokaciju.Napravio si troll temu na kojoj možeš prizivati banove a i to ti izgleda nije dovoljno.Kad smo kod origijanja ti to najbolje znaš kako izgleda, kad se ufatiš u koštac sa Juventinima koje vrijeđaš na sve načine a kad isti odu na temu Bundeslige onda ih braniš.

Pretvaranje je obilježije licemjera. ;)

U SI sistem treba uvesti mjernu jedinicu za "fizicku velicinu" trolanje i glupost, treba je nazvat "jedan saurman", da se ubuduce forumsko trolanje moze izrazit u mjernim jedinicama, cisto iz razloga jer nema teme na kojoj nisi zatrolao, provocirao i gluposti pisao.Zahvaljujem ti jer si obogatio Système International d'Unités.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 17 apr 2013, 18:28

"Here in Italy, we have to work with what we have got and we need to have the humility to realise that things are not the same as they were in the past."

http://uk.eurosport.yahoo.com/news/foot ... 50745.html" onclick="window.open(this.href);return false;

:mrgreen:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 17 apr 2013, 18:32

MaGiCa je napisao/la: Ma nemoj. A razlika izmedju Juventusa i Bayerna je tolika da je Serie A 1 smesna liga za BuLi, jer Juventus njome vlada :?: :o
Nope, nego je Bayern toliko jači od Juvea, da njime DOMINIRA! IN YOUR FACE! :lol: Bayern izbije JUVE, pokaže mu ko je gazda i onda da se ja neveselim i ne naslađujem. Malo probajte svog lijeka ;)

Dabome da ti nije problem, jer ti cinjenice tumacis tako da ti idu u korist. Taj sadasnji Milan ce opet biti vrhunska ekipa, za godinu-dve, ali taj i takav sadasnji Milan apsolutno nema veze sa osvajanjem titule u Serie A. Bilo koja ekipa koja je osvojila titulu u Serie A u poslednjih 30ak sezona je bila vrhunska ekipa. Nema tu Kaiserslauterna, Wolfsburga, Stoccardi...
Pa što se ti ne **** time da je SERIA A "izjednačena" i zanimljiva? Kaj joj sada više nije potrebna kvaliteta?

DAS MONOPOL - Ja, natürlich.
Neid muss mann sich zum erst erarbeiten ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 apr 2013, 18:42

EnzoFerrari je napisao/la:
U SI sistem treba uvesti mjernu jedinicu za "fizicku velicinu" trolanje i glupost, treba je nazvat "jedan saurman", da se ubuduce forumsko trolanje moze izrazit u mjernim jedinicama, cisto iz razloga jer nema teme na kojoj nisi zatrolao, provocirao i gluposti pisao.Zahvaljujem ti jer si obogatio Système International d'Unités.

Još jedna reinkarnacija.Koji ti je ovo account 10 :?

slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 apr 2013, 21:12

Saurman je napisao/la: Uvijek neke teorije zavjere, stalno se spominju neki takozvani klanovi koji postoje samo u tvojoj glavi.@Masni ovdje vrijede ista pravila za sve vjerovao ti ili ne.

Sve što se kosi sa tvojim mišljenjem smatraš za provokaciju.Napravio si troll temu na kojoj možeš prizivati banove a i to ti izgleda nije dovoljno.Kad smo kod origijanja ti to najbolje znaš kako izgleda, kad se ufatiš u koštac sa Juventinima koje vrijeđaš na sve načine a kad isti odu na temu Bundeslige onda ih braniš.

Sama ta cinjenica sto 1 @kavurman pise ovde na nacin na koji pise i u kolicini u kojoj pise, je dokaz da su neke zivotinje jednakije od drugih.

Ta tema je otvorena zato sto vam je mastertroll, pardon: meister troll von propali forum, tako trazio.

A glede orgijanja: jedino orgijanje koje ti sebi mozes da priustis je ono vezano za buljenje u monitor. To je esencija tvog postojanja, izgleda.

Off topic mode gotov, sto se mene tice.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 apr 2013, 21:15

@Tunjavi

Imas temu za uporedjivanje ovih liga. Tamo mi se obrati, ako te nesto zanima. Na ovoj temi to nije predmet rasprave.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 apr 2013, 22:44

MaGiCa je napisao/la:
Saurman je napisao/la: Uvijek neke teorije zavjere, stalno se spominju neki takozvani klanovi koji postoje samo u tvojoj glavi.@Masni ovdje vrijede ista pravila za sve vjerovao ti ili ne.

Sama ta cinjenica sto 1 @kavurman pise ovde na nacin na koji pise i u kolicini u kojoj pise, je dokaz da su neke zivotinje jednakije od drugih.

Ta tema je otvorena zato sto vam je mastertroll, pardon: meister troll von propali forum, tako trazio.

A glede orgijanja: jedino orgijanje koje ti sebi mozes da priustis je ono vezano za buljenje u monitor. To je esencija tvog postojanja, izgleda.

Off topic mode gotov, sto se mene tice.
@Masni evo opet si zatrolao temu. :roll: :arrow:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 18 apr 2013, 08:17

Finale kupa Derby della Capitale... poslastica za ljubitelje calcia

ko preživi pričati će... 8-)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 18 apr 2013, 10:44

MaGiCa je napisao/la:@Tunjavi

Imas temu za uporedjivanje ovih liga. Tamo mi se obrati, ako te nesto zanima. Na ovoj temi to nije predmet rasprave.
Magični sjaši i zaboravi da ta temo postoji. ovdje niko nije trollovo jer smo napisali par kvalitetnih stranica.

ČIL D FAK AUT! ;)

A sad se moram primiti Vidala, "najboljeg veznjaka svijeta" :lol:

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 18 apr 2013, 10:54

jel ovo Roma ima sansu da stavi prva srebrnu zvjezdicu?
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 18 apr 2013, 11:05

Da
embrace the chaos

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 18 apr 2013, 11:06

haj nek je stave vise,da vidim kako to izgleda :)
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 18 apr 2013, 15:24

Seferovic 3 gola na utakmici protiv Livorna

[youtube][/youtube]

Brajkula
Kontakt:

Post Postao/la Brajkula » 18 apr 2013, 15:49

Opet će ovaj Livorno da upadne u Seriju A pa odmah da ispadne. Koliko se samo često događa da tim koji uđe odmah sledeće sezona i ispadne i to kao poslednji.
Sramno je pominjati Peskaru koja je meni najlošitiji tim u Kalću od kada ja znam za to takmičenje, a zanimljivo je da su jači bili dok su bili u B Seriji - pomenuo bih samo Insinjea, Imobilea i Veratija, dovoljno.
Livorno ako upadne odmah ispada, smem da se kladim. Sasuolo ako ne rasturi kostur ekipe ima nekakve, kakve takve šanse, a kada njih pominjemo valja baciti koju reč i o Domeniku Berardiju (1994) jedan od talentovanijih Žabara.
Treći se traži s tim da i Livorno nije siguran i kada ibh mogao da biram više bih voleo da Verona ode pre njih u Seriju A, jer mi jako nedostaje derbi grada Romea i Julije.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.