Postao/la sarajlija89 » 16 feb 2010, 16:26
Čovek koji se zvao Juventus
U teška vremena miševi se ujedine. Uvek je tako, makar i mačka bila umorna, olinjala, bezuba, kakav je „simpatični Juventus“, kakvim su ga zamislile one novokomponovane budale iz lože.
Digli su se glodari svih veličina i boja da napadnu Del Piera, uplašeni valjda da jedna smešna pobeda, koja će se pamtiti samo po capitanovom rekordu znači nešto.
Javio se Gasperini, pokazao da je u prirodi nekih kućnih ljubimaca da ujedu ruku koja ga hrani. Jednom je veliki Agnelli rekao to za onog jadnika Zemana, Gasperini je Zeman novog doba, dovoljno glup da ne sakrije svoju ljubomoru jer su mu rajska vrata zatvorena.
Razmišljao sam da ne pišem o capitanu, jednostavno meni je čitavo popodne bilo mučno, jer Ale nije zaslužio ovakav Juventus. Danas sam pročitao da je ponosan na godinu u Serie B. Svi smo, tada smo imali nadu da će ubrzo tamnica biti otključana, danas ličimo na one bivše zatvorenike, što ne znaju šta bi sa slobodom. Kažu da se jedan deo rokne, ne može da izdrži život van kaveza, drugi učine sve da se vrate iza rešetaka.
Prošlo je više od 15 godina od onog strašnog gola protiv Fiorentine, jednog od najlepših koje sam video u životu, tada već niko nije sumnjao da je Del Piero poseban.
I njegova karijera je nekako tekla kao žitije kakvog proroka, od slavljenja, preko kamenovanja., sumnje, slavljenja lažnih idola, poklanjanja nečastivim silama.
Volim da verujem da je „uno di noi“ iskupio svim povredama, udarcima koje je primao i od protivničkih igrača i od svojih navijača, naše grehe, da se žrtvovao dok su mu se uvrede razlivale po licu, kao dokaz naše nesavršenosti.
I dok su jadne zanesene budale nosile slike onog siromaška što folira da je Šveđanin, i danas kad se pokoji nagojeni Brazilac predstavlja kao neko dostojan da deli svlačionicu sa Del Pierom, znao sam jedno, da kada Ale odjaše u legendu mi više nećemo biti isti.
I na kraju, nemojte da ispadate glupi i gutate priče tipa da je klub veći od igrača. Moja generacija zna gde je bio Juventus pre njega, bojim se da će se vratiti tamo kad nas bude napustio.
I ne, ne navijam za Juve zbog Del Piera, ali me je Del Piero naučio da shvatim šta je Juventus. Strah me je da vi mlađi teško da ćete imati tu sreću, a ako ostaneš bez baklje u mraku, kraj je manje – više izvestan, ako kapirate šta hoću da kažem…
445 VOLTE – GRAZIE CAPITANO
(Boris Jovanović - juventusworld) JUVEBALKAN
pa najezis se svaki put...pa takvog igraca nije bilo i nece biti poslije,takva ljudska i fudbalska velicina....BOZE HVALA TI STO SI MI DAO DA GLEDAM NAJVECEG IGRACA SVIH VREMENA....IN ALESSANDRO WE TRUST...GRAZIE CAPITANO
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★