Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

trxel
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la trxel » 04 mar 2013, 21:26

i to se najvise vidi tamo gde je najbolnije - u kreativnom delu
Kratko jasno- igrao je i poziciju kreativca, imao je sposobnosti u kreativnom djelu. A inace u Britaniji se ne gaje klasicni debilcilni igraci( :lol: ), ali nemoj o tome da nema kreativnosti. ;) Gledam tekmu, pozdrav do sljedeceg talijanskog dijamanta. 8-)
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 04 mar 2013, 23:35

MaGiCa je napisao/la:Kakve to veze ima da li su ili ne propali u Serie A :?: Propao su i Moeller, Sammer i mnogi drugi, pa ih se smatra weltklassom i pre nego sto su u istu dosli.
Pa zato što ako nekoj ligi kao "njihovoj" pridodaješ Bergkampa i Henrya onda ćeš to pridodati MUPL-u, jer su tamo ostavili najdublji trag. Eto zašto! :roll:

Ako se baš priča o "velikim" igračima koji su prvenstveno stvorili ime u MUPL-u onda ne znam ko su ti, ali Gerrard i Lamps recimo jesu, kao i Giggs, pa Beckham. Što recimo reči za Drogbu? Ne? Njega ćemo pridodati Francuskoj ili?

Kome onda dajemo Ronalda onog pravog ili Zanettija ili bilo kojeg Brazilca iz Brazila ili Argentinca iz Argentine? Mislim kak ti to sad gledaš?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 05 mar 2013, 09:24

Najfascinantnije je kako ovi forumski Digići uvijek imaju potrebu veličati sve talijansko, a omalovažavati sve ostalo. :lol:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 05 mar 2013, 10:03

Nije omalovažavanje... porediti Maccu sa Zolom, Del Pierom, Tottijem je jednostavno nemoguće. ;)

Ekstra dobar ''otočki'' veznjak nasuprot ''umjetnika'' sa čizme, čast svemu što Macca jeste ali ipak ne može u istu rečenicu sa gore pobrojanim.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 05 mar 2013, 13:15

Što će zanimljivo biti na ovoj temi noćas. :mrgreen:
E čuj Totti bolji od Gerarda, Lamparda ili Scholesa. :lol: Pa stvarno vi baš vadite neke ljude iz mrtvih. Također bih volio da znam koja je to razlika između Zole iz Seria A i Zole iz Premiershipa?

Dakako, Magica navlači vodu na svoj mlin za internet laike. Sve je bilo uredu kada su klubovi iz Serie A kupovali Bastena, Gulita, Zidana, Bierhofa, Ronalda ... i tada su bili najjači. Sada kada Pemiership kupuje strance to nije najjača liga jer nemaju svojih proizvoda. Divna logika.

Premiership i Primera djele prvo mjesto jer su po 15 puta bile najjače u svijetu od kada se igra fudbal. Tako kaže Uefa.
1. Premiership i La Liga 15;
3. Seria A 13;
4. Bundesliga 10.

Nisu uvijek Englezi kupovali, ali kada svi kupuju što ne bi i Englezi. Međutim, sada je problem nastao što jedino Englezi mogu da kupuju ( mislim na ligu u globali, ne računam pojedinačne klubove u određenim ligama tipa Barcelone, Reala ili Bayerna ). Mislim da je očigledan problem kod Magice a to je zavist.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 mar 2013, 15:00

Henderson je napisao/la: E čuj Totti bolji od Gerarda, Lamparda ili Scholesa.
U kreativnom smislu je definitivno bolji.
Također bih volio da znam koja je to razlika između Zole iz Seria A i Zole iz Premiershipa?
10 godina je bio mladji kad je pocinjao u Italiji, nego kad je dosao u Englesku.
Dakako, Magica navlači vodu na svoj mlin za internet laike. Sve je bilo uredu kada su klubovi iz Serie A kupovali Bastena, Gulita, Zidana, Bierhofa, Ronalda ... i tada su bili najjači. Sada kada Pemiership kupuje strance to nije najjača liga jer nemaju svojih proizvoda. Divna logika.
Pored toga sto notorno lazes, mogao bi da naucis da se ne grudvas u martu mesecu, u kome je 13 stepeni napolju. ;)
Niti sam negde rekao da Pship nije najjaca liga, niti sam rekao da Italijani nisu kupovali vrhunske igrace.
Poenta je da je Serie A razvijala i pravila vrhunske domicilne igrace, umetnike sa loptom, a EPL to jos uvek nije uradila.
Premiership i Primera djele prvo mjesto jer su po 15 puta bile najjače u svijetu od kada se igra fudbal. Tako kaže Uefa.
1. Premiership i La Liga 15;
3. Seria A 13;
4. Bundesliga 10.
Ako tako kaze UEFA onda je OK. Nemoj samo da kukate ovde kad se ispostavi da je EPL na bazi prikupljenih koeficijenta #3 ili #4 u Evropi na kraju godine u evrotakmicenjima.
Nisu uvijek Englezi kupovali, ali kada svi kupuju što ne bi i Englezi. Međutim, sada je problem nastao što jedino Englezi mogu da kupuju ( mislim na ligu u globali, ne računam pojedinačne klubove u određenim ligama tipa Barcelone, Reala ili Bayerna ). Mislim da je očigledan problem kod Magice a to je zavist.
Mislim da je ocigledniji problem nedostatak sive mase u tvojoj glavi, koji te vodi u to da kad ostanes bez argumenata - krenes u ad hominem pricu. ;)

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 05 mar 2013, 15:04

Henderson je napisao/la:Mislim da je očigledan problem kod Magice a to je zavist.
Ne samo kod njega nego i kod mnogih drugih sa SA topica. A ovo veličanje svega oko SA ili Azzura već postaje tragikomično. Koja je got tema uvijek dečki imaju tu potrebu da spomenu nešto talijansko i izdignu ga više nego što vrijedi. Pa tako imamo "Barzagli je ponajbolji stoper svijeta", "Signori je bio megaultrauber klasa, a McManamann mu nije ni do koljena" i slične prosere.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 mar 2013, 15:04

MaGiCa je napisao/la: Poenta je da je Serie A razvijala i pravila vrhunske domicilne igrace, umetnike sa loptom, a EPL to jos uvek nije uradila.
Znači ti u biti tvrdiš da su Talijani kao nacija, veća nogometna silaod Engleske? Da budem točnije, talijasnki igrači su bolji od engleskih igrača i tu striktno mislim na nacionalnost?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 mar 2013, 15:07

Pa to valjda misli svako ko prati fudbal. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 mar 2013, 15:08

Monolog je napisao/la:Pa to valjda misli svako ko prati fudbal. 8-)
Naravno, ali ako je to to što magični tvrdi, onda ne razumijem zašto to radi...

Ma brijem da se on tu pogubil ili ja ne kužim poantu!

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 05 mar 2013, 15:11

Seria A je razvijala.. 8-) Oko te rijeci se sve vrti.. Ali sreca pa se fudbal igra u "sadasnjosti za buducnost"-veoma dobra prosta recenica. 8-)

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 mar 2013, 15:12

anton 1983 je napisao/la: Pa zato što ako nekoj ligi kao "njihovoj" pridodaješ Bergkampa i Henrya onda ćeš to pridodati MUPL-u, jer su tamo ostavili najdublji trag. Eto zašto! :roll:
Zasto bi ih uopste pridodavao :?: Pricamo o velikim igracima, koji su stvorili sebi ime negde u nekoj ligi, gde ih niko nije znao pre igara u toj ligi. Ja sam Bergkampa video jos u Ajaxu i tada i na EP u Svedskoj 1992e je on prekucavao konkurenciju. Obrati paznju kad je to bilo, a kad je on otisao u EPL.
Ako se baš priča o "velikim" igračima koji su prvenstveno stvorili ime u MUPL-u onda ne znam ko su ti, ali Gerrard i Lamps recimo jesu, kao i Giggs, pa Beckham.
Giggs i Beckham jesu velika krila, ali to je to.
Gerrard i Lampard potpadaju pod ovu definiciju playmakera, ali jesu li oni cisti tehnicari ili malo skolovaniji trkaci?
Obrati paznju: pricali smo sve vreme o toj "ueberklassi", koja dakako zavisi od tehnike.
Ali sta ja tebi da pricam kad si ti masturbirao (da se izrazim ispravno za sintagmu koju ti koristis plasticno), nad Ballackom, Ramelowim i slicnima :?: :roll:
Što recimo reči za Drogbu? Ne? Njega ćemo pridodati Francuskoj ili?
Trololo, trololi. Zato se pitaj opet sto ti je propao forum. ;)
Kome onda dajemo Ronalda onog pravog ili Zanettija ili bilo kojeg Brazilca iz Brazila ili Argentinca iz Argentine? Mislim kak ti to sad gledaš?
Kome hoces. I onako, i ovako - samo obesmisljavas rasprave. Sasvim je nebitno to tebi, jer bi zaspinovao bilo koju pricu u koju se uvalis. 8-)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 mar 2013, 15:13

Ma skakalo se s teme na temu, pa se govorilo i o reprezentativnom planu, stvaranju mladih igrača, stvaranju "fantazista", ovome-onome.

Što se tiče reprezentativnog fudbala, Englezi nisu vrh i samo slijepci ili klasični kontraši mogu tvrditi suprotno. To je reprezentacija drugog reda.

Mada, ne znam koliko to ima veze s temom, al' haj. :lol:

Inače, gdje god krene usporedba dvaju liga, uvijek se na kraju završi na reprezentativnom planu. :lol: Tako haman mora biti. :mrgreen:

Premiership > Primera > Bundeska > Serie A

Ovako sam poredao na početnim stranicama ove teme, a ovakvog sam mišljenja i danas. Nisu neke velike razlike, al' iste ipak postoje. I, znam da će se večeras ovdje pričati o Realu i Manchesteru, nebitno ko će proći u četvrtfinale. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 05 mar 2013, 15:15

@MaGiCa
Ja koliko vidim ti volis pravo vrijeđati, to ti je neka vrsta strasti ili :?:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 mar 2013, 15:18

Cela prica je pocela kad je ovaj klinac napisao "da se kao u Italiji igra fudbal", cime je potvrdio da Italijani eto nemaju veze sa tim sportom. Samo je usledilo kontra pitanje:

Koje je to igrace razvila/stvorila/napravila/pronasla EPL (a ona postoji 20 i kusur godina) koji su u nivou onih pomenutih iz Serie A :?:

Na to pitanje odmah ide 5-10 britkih dosetki decaka sa EPL pdf-a, koji su mahom fudbal poceli da prate pre 5-6 godina, pa im imena pomenutih igraca nesto i ne znace. Daleko su bila ta vremena, ne?

Uobicajeno ukljucivanje gnojesligasa je obavezno. Njihovo stalkovanje je dozvoljeno, a kad im se odgovori - onda idu licni momenti: "Digici", "Mafia A", "lopovi" i sl.

Tako ocigledno i predvidivo. ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 mar 2013, 15:23

trxel je napisao/la:@MaGiCa
Ja koliko vidim ti volis pravo vrijeđati, to ti je neka vrsta strasti ili :?:
To je nacin odgovora na nacin diskursa koji neko zauzme prema meni.
Kad te neko ponudi hlebom, uzvrati mu rostiljem. Kad te neko gadja kamenom, otkini mu glavu kamencinom.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 05 mar 2013, 15:24

Nek se niko ne nađe u ovoj prici, a i moze, zaboli me, ali cinjenica je da "moderni fudbal" pratim od kad znam sta je, ustvari nekih 18 godina, a zadnjih mozda 6-7 godina epl toliko intenzivno, da je postalo zaraznije od Traviana... Niko, ama bas niko mi po tom pitanju ne moze solit pamet. :arrow:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 mar 2013, 15:33

trxel je napisao/la:Nek se niko ne nađe u ovoj prici, a i moze, zaboli me, ali cinjenica je da "moderni fudbal" pratim od kad znam sta je, ustvari nekih 18 godina, a zadnjih mozda 6-7 godina epl toliko intenzivno, da je postalo zaraznije od Traviana... Niko, ama bas niko mi po tom pitanju ne moze solit pamet. :arrow:
Licno govoreci, ne vidim da ti neko "soli pamet". Ako mislis da bit foruma da ti se udaraju "plusevi" na sve sto kazes - prevario si se. I ti i bilo ko drugi, jer je bit foruma razlicitost u misljenjima. 8-)
Ali, ako McManamana stavljas u to klasu playmakera, sigurno ce ti neko odgovoriti na tu konstataciju. ;)

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 05 mar 2013, 15:35

Na to pitanje odmah ide 5-10 britkih dosetki decaka sa EPL pdf-a, koji su mahom fudbal poceli da prate pre 5-6 godina, pa im imena pomenutih igraca nesto i ne znace. Daleko su bila ta vremena, ne?
To smo mi (ja), ne? Diskusija je uvjek dobrodosla kada je fudbal u pitanju...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 mar 2013, 15:53

trxel je napisao/la:
To smo mi (ja), ne? Diskusija je uvjek dobrodosla kada je fudbal u pitanju...
Ne nuzno ti, ali neki iz korpusa EPLovaca. Ipak: mlade duse, gloryhunterstvo, uspesi u Evropi sredinom 00ih... Znas i sam kako to sve ide. ;)

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.