Nigdje u europi definitivno , gledali smo po netu kako u jugoistocnoj Aziji rade za 2 dolara na dan moze bit da je gore ,ali ovaj nivo robovlasništva kao kod nas je nepoznanica na Starom kontinentu i šireFantasista je napisao/la:
Svugdje ima te gamadi koja iskoristava ljude kao robove ali nigdje kao u nasoj lijepoj BiH.
Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Barbarossa
- Kontakt:
Re: Odlazak u inostranstvo
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
- Fantasista
- Kontakt:
Kad vidim da ljudi rade za 5 joja place mi se. Jaran svaku subotu dere za 660, kaze jbg nemam gdje, zena nezaposlena, imam malo dijete, da imam bolje ja bih radio.
- Barbarossa
- Kontakt:
Tuga , jos tuznije sto je to svakodnevnica pa barem 9 od 10 ljudi koji ovdje stalno borave i neizvjesno je hoce li ikad biti bolje.Fantasista je napisao/la:Kad vidim da ljudi rade za 5 joja place mi se. Jaran svaku subotu dere za 660, kaze jbg nemam gdje, zena nezaposlena, imam malo dijete, da imam bolje ja bih radio.
Svaki pojedinac ima mogućnost da promijeni svoj život, naročito sada kada je fakat jednostavno doći u Njemačku.
Nije to puno vremena. Njemacki poslodavac bi te sigurno cekao 20 dana, dok 18 mjeseci sumnjam da bi osim ako ti neko nije nasao nekog poznanika koji ima neku firmu.Barbarossa je napisao/la:godinu dana moraš biti u Sloveniji da bi preko toga mogao ići u Njemačkujasmin10 je napisao/la: Salje li te firma da radis u Njemacku ?
oko 20ak dana se čeka termin u amabasadi u Ljubljani
Kako ide spajanje porodice u tom slučaju ? Da li porodica moze u Njemacku ili ipak samo u Sloveniju ?Fantasista je napisao/la:Imam poznanika koji je odavdje otisao u Slovensku firmu i radi za njih u Njemackoj. Ne zali se, kaze dobro je.
Svugdje ima te gamadi koja iskoristava ljude kao robove ali nigdje kao u nasoj lijepoj BiH.
- ASD
- Kontakt:
To je zato sto su ti u drzavi uspjesni privrednici=Alijini ratni profiteri.Fantasista je napisao/la:Imam poznanika koji je odavdje otisao u Slovensku firmu i radi za njih u Njemackoj. Ne zali se, kaze dobro je.
- Fantasista
- Kontakt:
Samo Slovenija. On je prijavljen u Slo ali je na terenu u Njemackoj.jasmin10 je napisao/la:Kako ide spajanje porodice u tom slučaju ? Da li porodica moze u Njemacku ili ipak samo u Sloveniju ?Fantasista je napisao/la:Imam poznanika koji je odavdje otisao u Slovensku firmu i radi za njih u Njemackoj. Ne zali se, kaze dobro je.
Oni su gamad ali hercegovci su jos gori, vjeruj mi osjetio sam na svojoj koži.ASD je napisao/la:To je zato sto su ti u drzavi uspjesni privrednici=Alijini ratni profiteri.Fantasista je napisao/la:Imam poznanika koji je odavdje otisao u Slovensku firmu i radi za njih u Njemackoj. Ne zali se, kaze dobro je.
A jes im ruzan jezik sta je ovo brate dragi.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- majestic24
- Kontakt:
Barbarossa je napisao/la:varioc?majestic24 je napisao/la:Samo zaobidjite sloveniju...za vase dobro. Ja sam trenutno tu i vjerujte ovdje se "ore" na radnicima iz Bosne,Srbije i Makedonije.
Nisam druze,radim u jednoj fabrici. Nije posao kao posao tezak,ne zalim se zbog tog,vec zbog para. Znaci plate kao plate,ne mozes dobiti vise od 650-700 eura da ga yebes. Prosli mjesec sam imao 178 sati. Imao sam sedmixu nocne, Dao sam na to jos 20 sati prekovremenih+ dobivam punu malicu na racun jer se ne hranim u njihovoj kuhinju (oko 130eura dobijes za mjesec dana). Sve ukupno sam dobio na racun 830 eura. Kad odbijes pare za malicu i prekovremne na kraju ispadne da ti je plata oko 630 eura
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
€670 je najmanje koliko moraš primiti zakonski, ako se ne varam?majestic24 je napisao/la:Barbarossa je napisao/la:varioc?majestic24 je napisao/la:Samo zaobidjite sloveniju...za vase dobro. Ja sam trenutno tu i vjerujte ovdje se "ore" na radnicima iz Bosne,Srbije i Makedonije.
Nisam druze,radim u jednoj fabrici. Nije posao kao posao tezak,ne zalim se zbog tog,vec zbog para. Znaci plate kao plate,ne mozes dobiti vise od 650-700 eura da ga yebes. Prosli mjesec sam imao 178 sati. Imao sam sedmixu nocne, Dao sam na to jos 20 sati prekovremenih+ dobivam punu malicu na racun jer se ne hranim u njihovoj kuhinju (oko 130eura dobijes za mjesec dana). Sve ukupno sam dobio na racun 830 eura. Kad odbijes pare za malicu i prekovremne na kraju ispadne da ti je plata oko 630 eura
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
@fantasista i Barbarossa.
Ako nakon godinu dana ides u Njemacku preko njihove ambasade da li onda i spajanje porodice ide preko Slovenske ambasade ? Jer se i spajanje ovdje ceka po godinu i vise.
Ako nakon godinu dana ides u Njemacku preko njihove ambasade da li onda i spajanje porodice ide preko Slovenske ambasade ? Jer se i spajanje ovdje ceka po godinu i vise.
Koliko si cekao da ti viza bude gotova od dana kada si predao sve papire ?majestic24 je napisao/la:Samo zaobidjite sloveniju...za vase dobro. Ja sam trenutno tu i vjerujte ovdje se "ore" na radnicima iz Bosne,Srbije i Makedonije.
- majestic24
- Kontakt:
Ugovor potpisao 26.4, a vizu dobio 27.7. Poceo raditi 27.8jasmin10 je napisao/la:Koliko si cekao da ti viza bude gotova od dana kada si predao sve papire ?majestic24 je napisao/la:Samo zaobidjite sloveniju...za vase dobro. Ja sam trenutno tu i vjerujte ovdje se "ore" na radnicima iz Bosne,Srbije i Makedonije.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Zar se tako dugo ceka ? Na netu sam negdje pročitao da se ceka mjesec dana.majestic24 je napisao/la:Ugovor potpisao 26.4, a vizu dobio 27.7. Poceo raditi 27.8jasmin10 je napisao/la:Koliko si cekao da ti viza bude gotova od dana kada si predao sve papire ?majestic24 je napisao/la:Samo zaobidjite sloveniju...za vase dobro. Ja sam trenutno tu i vjerujte ovdje se "ore" na radnicima iz Bosne,Srbije i Makedonije.
- Fantasista
- Kontakt:
Vjeruj da ne znam.jasmin10 je napisao/la:@fantasista i Barbarossa.
Sad navalili u Sloveniju pa su i njih zatrpali. Gledam neki dan u BL ispred ambasade ogroman red, kazu u Sarajevu jos gore. Sad se i tu ceka dugo.
- Barbarossa
- Kontakt:
godinu trebaš biti u Sloveniji da bi mogao spojiti porodicu , i čini mi se kad krene proces dokazati da ti je druga viza odobrena + 6 platnih listi, 6 izvoda iz banke, rodni list za djete, vjencani list, uvjerenje o ne kaznjavanju, pogoodba o stanovanju i sad navodno 390 € po članu obitelji , a sad ne znam jel to ljudi uspiju kako zaobić ako nemaju tolike plate da pokriju sve članove porodice.jasmin10 je napisao/la:@fantasista i Barbarossa.
a sad ne znam to za Njemačku kako ide , trebam se raspitat kod bosančerosa koji su već prošli taj tretman, valjda neko odgovori
off topi
Imam jarana radi u jednom gradiću oko Velenja, varioc, i skoro je dogovarao sa jednim našim čovjekom da pređe u Njemačku radit, međutim nisu se mogli dogovorit oko satnice i izjalovi se to,al' baš s njim komentarišem čovječe , ajmo reći da čekaš vizu 2 mjeseca i radiš 12 mjeseci i pičiš za Njemačku (da ne govorim da si već namlatio bruku para za razliku od onih u Bosni) , cca 15 mjeseci ti traje čitav proces i već si na radnom mjestu u Wisbadenu, dok neki naš sunarodnjak čeka samo termin 17 mjeseci

a nea šta , kolika je samo otvorenost s jednom vizom i mogućnosti , skoro sam čuo za primjer gdje je čovjek dobio otkaz ,a bila mu je već druga ili treća viza ili stalno bivanje , ne znam uglavom ima vrijeme pred sobom , grad uz Austrijsku granicu , snađe s nekim našim iz Teslića koji su već gore i zaposli se u Klagenfurtu , i od kako radi tu ide na posao gore iz Slovenije čak ovaj šef plaća troškove putovanja. Samo ne znam kako je to uspjelo proći kroz papir i jel traže Austrijanci makar A1 za te rudimentarne poslove.
Ja dajem otkaz jer mi treba potvrda da sam na birou. Pa me zanima koliko se ceka.
- Barbarossa
- Kontakt:
ma može ti i ona na birou otkucat da si od ranije na birou mislim ipak je ovo divlja država svugdje ima neka prečica,al' dok krene sva ta procedura svakako će ti proći mjesec dana birou koliko ti treba nećeš imat problemjasmin10 je napisao/la:Ja dajem otkaz jer mi treba potvrda da sam na birou. Pa me zanima koliko se ceka.
- majestic24
- Kontakt:

U praksi 30 dana,ali ako imas kakve "vezice" mozes dobiti za 2-3 dana od dana kad si dao otkazjasmin10 je napisao/la:Ja dajem otkaz jer mi treba potvrda da sam na birou. Pa me zanima koliko se ceka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.