FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SaltCityAttack » 04 sep 2012, 05:30

staragarda je napisao/la:http://www.vidiportal.ba/kolumne/13792- ... ke-u-magli
eo da i vidoviti doda malo soli na ranu
brate vidiportal je kriv sto smo u ovoj situaciji..on je Sabovicev i oni su glavni krivci, a tek onda ovi sto dolaze lafa spasavat...isto ko Bush ujebo ameriku i svijt i sad svi ocekuju da crnac Obama spasava ameriku vraca je uormalu..eh takva je ista stuacija u Slobodi ebiga.

Ovi iz vidovitog ebenog portala samo lose stvari pisu, dok nista pozitivno kad se desi nece objaviti jednostavno iditi politicki nastrojen portal kojeg obilazim i ne zelim da udjem na njega...pa sto ne napisu lijepo Sabovici majku vam **** vi ste naceli Slobodu i drugi je samo dovrsavaju i tacka...da se brate unecemu slozim sa njima, a ne ovako udaramopo ljudima prvo sto nemaju sad mogucnosti, a drugo nemaju izgleda ni volje da nesto promjene.

Prvo **** sve mrtve Sabovicima da se razumijemo.. pa im onda zelim im sve najgore u zivotu da im se na najmilim sve vrati ako bog da ...onda ovim sad koji nista ne zele da urade iz kojekakvih razloga oni jos nisu zaluzili toliko da im zelim, ali blizu su toga, jer vjerovatno za dvije hefte imam osjecaj da cu misliti i puno gore stvari od ovih sto sam Sabovicima pozelio (ako mogu gore od onih :) )....pa ljudi vidite d a se kod nas i dalje samo politika mjesa ..uvjek isto ebem ti zivot uvjekkkkkkkk....jednotavno SDA I SDP se izmedju sebe preko Slobode zajebaje ...jednim cilj da rasture Slobodu kako bi prebacivali jedni drugima..neka ih je sram majke im prcim
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 04 sep 2012, 07:35

ja volim reci onako kako jest i moram demantovati neke stvari , nije istina da su samo na zlatiboru dobili pola plate , tamo su dobili plate i vec naredni mjesec sudobili redovne plate , ovih dana vrijeme je za trecu platu pa vidit cemo hocel kasniti ili sta vec ... po rijecima fudbalera za sad je OK sto se toga tice !
ja im zamjerim na drugim stvarima , citavo vrijeme sute ko ckapi , nikakve konferencije za novinare poslije Bratstva , KAKO CE BITI KAD JE MESKE NA MORU BIO , totalno su neozbiljni i neprofesionalni u mnogim segmentima ... pa eto kazu cjenjeni su u TURSKOJ , pa zasto oni ne suradjuju sa TURCIMA umjesto FK SARAJEVO kad su dole toliko cijenjeni , zasto ne suradjuju i budu npr filijala BESIKTASA , GALATASARAJA ... ???? ZBOG SVOG STAVA I GLUPOCE NISU OSTVARILI POZNANSTVA NI TAMO GDJE SU TOLIKO GODINA ZIVILI I BILI POPULARNI ...

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 sep 2012, 07:44

SiggySinatra je napisao/la:Kako vam ne dosadi vise ovo ? Svaki dan novi komentari ja bi ovo, ja bi ono, a niko nista ne radi pa dodje treci dan neko cetvrti sa novom nadom i svi povjeruju i opet tako u krug.. kako ne kontate? GOTOVO JE SVE, unistili su Slobodu...
Bas tako! Kako smo samo naivni. Nista ne poduzimamo i svi oni misle da nam nije stalo. Yebe se i nacelnika i njegove legende. Kontaju, ma niko se ne bini sto je Sloboda tu gdje jeste. Otvaraju se jezera, a zatvaraju sportski klubovi.
GOVORIO SAM DA CE UGASITI KK SLOBODU. IDITE NA TEMU PA POGLEDAJTE. NIKO DA POVJERUJE.
SADA VAM KAZEM, ISTO ILI SLICNO SPREMAJU FK SLOBODI. LEGENDAMA ILI BILO KOME DRUGOM NE TREBA DATI DA SE TO DESI.
P.S. SAMO KADA SE SJETIM, KADA SU TREBALI BITI PROTESTI ZA KK SLOBODU, NIKO NISTA NE PODUZE.
IZGLEDA DA JE KONRAOBAVJESTAJNA SLUZBA JASMINA IMAMOVICA JACA OD SVIH NAS KOJI VOLIMO SLOBODU!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 04 sep 2012, 10:03

cujem kako kruze price mnogo raje se vraca na tribinu vec sad u subotu , starije ekipe ce se aktivirati ponovo i izaci iz tog nekog svog bojkota !!! pa eto dizite svoja naselja na noge i SVI NA TUSANJ , DOSTA LAPRDANJA !!!

Kapellen
Kontakt:

Post Postao/la Kapellen » 04 sep 2012, 12:03

veceras sastanak u 19h na tusnju,ko moze nek dodje da i materijalno se pomogne,bice plan za subotu ;)
Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 sep 2012, 12:06

RUDARSKA2 je napisao/la:cujem kako kruze price mnogo raje se vraca na tribinu vec sad u subotu , starije ekipe ce se aktivirati ponovo i izaci iz tog nekog svog bojkota !!! pa eto dizite svoja naselja na noge i SVI NA TUSANJ , DOSTA LAPRDANJA !!!
Tako je 3KM i na Tusanj! Kad mogu dati 100KM za gostovanje u drugoj ligi, e vala mogu i ovi ostali samo tri markice!
Napunimo Tusanj i pokazimo svima da nam je stalo. :evil:
Mi stariji smo tu, ako nismo u bolnici. :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 sep 2012, 15:14

Predsjednik, igrači i treneri FK Sloboda „oči u oči“: Povratak u Premijer ligu – jedini cilj!

Nakon polovičnog uspjeha u prva četiri kola, u kojima su igrači FK Sloboda u Prvoj ligi FBiH ostvarili samo dvije domaće pobjede, na Tušnju su se „upalili alarmi“.

Jutros su igrač, treneri, sportski direktor i predsjednik kluba održali sastanak, sa samo jednom tačkom dnevnog reda.

- Povratak u Premijer ligu je naš najvažniji cilj ove sezone. Ovakvom igrom i nezalaganjem na gostujućim terenima, svakim danom smo sve dalji od zacrtanog cilja. Od svih sam tražio maksimalnu ozbiljnost i promjenu pristupa. Dobili smo obećanje da će tako biti – rekao nam je Mersed Kovačević, predsjednik FK Sloboda.

Prvi čovjek kluba je ponovio da se igračima redovno isplaćuju njihova primanja, te da je bilo nekih zaostataka na ime stanarina.

- Trudimo se da im stvorimo najbolje uslove za rad. Na početku prvenstva nam je finansijskom injekcijom pomogla Općina Tuzla. Ovih dana pokušavam ugovoriti i sastanak sa odgovornim u Vladi TK-a, koji još uvijek nisu realizovali svoja obećanja. Od članova Upravnog odbora ne mogu i neću da tražim da vade novce iz svojih džepova, nego da svojim anagažmanom nametnu sredstva kroz marketing. To na početku ide tokom koji smo planirali – pojašnjava Kovačević.

Da li će današnji sastanak uroditi plodom ili će u rukovdstvu kluba morati posegnuti za drugim metodama, znat će se nakon naredne dvije utakmice, kada će tuzlanski tim ponuditi jasniju sliku da li se sa trenutnim kapacitetima ima snage vratiti premijerligaški nogomet na Tušanj.

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 04 sep 2012, 15:55

Nadam se da ovo nece biti prica u prazno :roll: da ce stvari konacno krenuti na bolje,niko ne ocekuje totalnu promjenu al korak po korak bi trebalo krenuti u pozitivnu stranu.
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

19Tuzla87
Kontakt:

Post Postao/la 19Tuzla87 » 04 sep 2012, 17:52

U koliko je utakmica?

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 04 sep 2012, 18:02

16 i 30 ;) .
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

19Tuzla87
Kontakt:

Post Postao/la 19Tuzla87 » 04 sep 2012, 18:51

Sjećam se, godina je negdje osamdeset i neka, atmosfera u gradu uzavrela, ljudi su veseli i nasmijani, staro i mlado mase salovima i obučeni su u crveno crnu boju, nšsto se sprema…
Ne brinite, nije otvaranje četvrtog jezera ili ne daj Bože još jedne fontane (koje nema nigdje u Evropi, što li zapitam se).
čak nije ni postavljanje statue Tvrtka I Kotromanica.
Bila je to utakmica Slobode na Tusnju.

Gdje svi tu i ja naravno, pravac stadion Tusanj.
Tada Tuzla nije imala ovaj broj stanovnika kao sada, većina ljudi se znala između sebe pa smo se uz put pozdravljali sa svima i pričali, davali prognoze i zezali malobrojne navijače drugog tima, u prijateljskom okružju naravno.
Zbog zastajkivanja put do stadiona trajao je dosta dugo što je bila prva čar dana kada se igra utakmica.
Na Tušanj dolazi Hajduk, klub iz velike četvorke (sada je veliko i Bratstvo iz Gračanice, uz dužno postovanje prema tom klubu), koji mi je poslije Slobode (Hajduk) u to vrijeme bio najdraži klub.

Na ulazu je gužva, uzimamo karte i nekako se probijamo do tribine, ne idemo na stajanje gdje smo išli kada dođu relativno “slabiji” klubovi(sada su oni za Slobodu kao Arsenal) jer pored sve gužve i mojih godina ne vjerujem da bi vidio teren ikako.
Neka djeca pokušavaju da preskoče zid sa sjeverne strane kako bi ušli besplatno ali budne oči “lokalnih promatrača” brzo su ih vidjele i dali su se u bijeg ne mogavši ući bez karte, ali ipak sretni sto nisu dobili batine.

Na stadionu se tražila karta više, igrači su izašli na zagrijavanje a stadionom se orilo Crveni Crveni Crveni (ovdje ne aludirajuci na politicko opredjeljenje nego na boju dresova).
Euforija je bila na vrhuncu i jedino što bi jos vise podiglo uzavrelu atmosferu je gol Slobode.

Stadion je pun, na tribinama su očevi doveli svoje sinove, prijatelji su došli iz škole jer su pobjegli sa zadnjih časova, djevojke i žene su takođe prisutne bez straha da ce im neko kamenom razbiti glavu (kao sada u SarajevoTelecomligi).

Iako je rezultat sada u drugom planu i nije svrha ove priče Sloboda nije uspjela taj dan pobijediti Hajduk, tuga je naravno postojala ali ne do te mjere da se prave nekakvi neredi , lupaju stakla i slično, navijači su otišli kućama sa mišlju da je pobijedio trenutno bolji protivnik i da uvijek postoji revanš, u sportskom duhu.

Meni je iskreno žao što ljudi koji vode ovaj grad u to su vrijeme bili na pašnjacima naše lijepe BiH, čuvali ovce , svirali frulu i pisali pjesme.
Nema ništa protiv poezije naravno, kultura je osnovna odlika jednog naroda i društva i treba dio sredstava ulagati u taj segment, ali…
Zar je moguće da neki No-Name festival kao sto je Cum Grano Salis dobije tolike novce, za šta ?

Zar sport nije zaslužio isto?

Zar djeca treba da odrastaju samo uz računar igrajući Igrice i viseći na Facebook-u ?
Gledajuci DMove BNove i slicne umobolne programe?

Zar smo zaslužili kao ljudi, građani, glasači…da sadasnja djeca ne mogu osjetiti čari kosarkaskih utakmica u Mejdanu ili Univerzitetskoj (prije rata Jedinstvo , poslije Sloboda Dita), da se ne mogu ugledati u te košarkaške uzore u budućem zivotu?
Gdje je sada Sloboda Dita i ko je kriv?

Zar smo zaslužili da sadašnja djeca ne osjete čari rukometa, sporta uz koji su odrastali mnogi Tuzlaci, Sloboda Solana je bila ikona grada, rukomet je bio sport koji se cijenio i poštovao u cijelom gradu.
Gdje je sada Sloboda Solana i ko je kriv?

Ja da priznam iskreno nisam bio talenat u tim sportovima, ali to je bilo manje bitno jer sam se trudio, uživao i bilo je lijepo, želio sam više ali naravno bilo je boljih tako da sam igrao sa parolom važno je učestvovati
.
Bilo je lijepo otići na Stadion Sportskih Igara Jedinstvo, sadašnja djeca to ne mogu jer je neko zatrpao igralista pod izgovorom da treba da pravi treće jezero.
Gdje je igralište Jedinstvo i ko je za to kriv?

Odbojku bi spomenuo ali ne mogu, iz razloga što muški odbojkaški klub ne postoji u Tuzli, uz dužno poštovanje damama koje se bave ovim sportom.

Vratimo se na fudbal !

Sloboda je kao što znamo ispala iz tzv Premijer lige (apsurdnog li imena).
Malo dobre volje i uz to nešto malo sredstava je moglo ostaviti Slobodu u Premijer ligi i to je činjenica.
Volja i želja određenog kruga ljudi da to i učini nije postojala što je isto činjenica.

Zasto Sloboda nije u premijer ligi ?
Na to pitanje cemo svi odgovoriti na dan izbora jer je očigledno da je to jedini način na koji ti ljudi funkcionisu.

Sada je sve kao idilično, imamo novu upravu, oni kao grade stadion a mi kao navijamo, kao da se ništa nije desilo, eee pa jeste se desilo, sramota ispadanja u drugu ligu se ne može oprati, a kako klub funkcioniše u ovih prvih par kola daj Bože da možemo tako brzo da se vratimo u Premijer ligu (uvijek mi je bolno pisati ovaj naziv jer on označava nešto veliko a ova liga označava nešto jadno).
Bez obzira sto su “evropski” Željo (he he he) i provincijski Velež prodali dušu i utakmice ipak je glavna krivica za ispadanje na vlasniku kluba a vlasnik je opština, ko upravlja opsštinom nije moje da govorim.

Ovo nije politicki članak, nisam pristrasan i nemam želju aludirati bilo kome šta da radi, ovo je članak očaja.
Očaja jednog navijača, jednog građanina, jednog ČOVJEKA , koji nije dobio ono što mu je obećavano.

Sport je samo mali dio velike slike, nismo se dotakli ni nezaposlenosti hiljada i hiljada mladih ljudi,uzaludno protraćenih godina studiranja a na kraju ne mogu ni besplatan pripravnički odraditi, malih plata onih koji su zaposleni, jada čemera i bijede koji su doveli ovu opštinu na dno svih ljestvica.

Zašto se sa Evropom ne poredimo po standardu, po ekonomiji, po zaposlenosti, umjesto po fontanama.

Želim reci samo još jednu stvar:

Ljudi moji, sugradjani moji, prijatelji moji, ne budite tako naivni ,učinite napokon nešto za Vas i za vašu djecu, sami vidite da ovo ne vodi nikamo.

Spasimo i Tuzlu i Slobodu i djecu i sve građanje ovog grada !
Tuzlo probudi se !!!

Izvor

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 04 sep 2012, 18:57

Pazite se vi Orašja, nisu ni malo loša ekipa..izgleda da zele expresan povratak u federalnu, vec u startu tri pobjede, zadnja 6-1 omladinac stradao.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 sep 2012, 18:59

AboveTheLaw je napisao/la:Pazite se vi Orašja, nisu ni malo loša ekipa..izgleda da zele expresan povratak u federalnu, vec u startu tri pobjede, zadnja 6-1 omladinac stradao.
Kup nam nije prioritet.

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 04 sep 2012, 19:58

Izvlačenje parova Kupa Bosne i Hercegovine zakazano je za četvrtak u 12:00 sati. U bubnju će se naći 32 najbolje bh. ekipe a titulu najboljeg brani sarajevski Željezničar.

Iz nekog razloga, volio bih vas za protivnika :!:
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

zla2
Kontakt:

Post Postao/la zla2 » 04 sep 2012, 19:59

Ultras1921 je napisao/la:Izvlačenje parova Kupa Bosne i Hercegovine zakazano je za četvrtak u 12:00 sati. U bubnju će se naći 32 najbolje bh. ekipe a titulu najboljeg brani sarajevski Željezničar.

vjeruj mi i mi Vas zbog dobro poznatih razloga.ili vas ili Velez ;)

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 04 sep 2012, 20:07

zla2 je napisao/la: pricao sam s redarom jednim dosta dugo.govori da im je praznik sto je Sloboda dosla bla,bla.uglavnom pre pre pre pre korektni ljudi.da Bog da nam svako gostovanje onako bilo.od sudjenja,preko publike (osim malog dobacivanja sa skupinom klinaca :mrgreen: )do gosoljubivosti.dobili smo 50 km u povratku za pive :lol:
Hajde onda dobro je, ne treba ciganisat ko u Gračanici ba, ono skandiranje ljudima "seljačine", a ljudi ni luk jeli ni luk mirisali. Nisu gledaoci kupovali sudiju, i tekmu, nego uprava. :?
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

zla2
Kontakt:

Post Postao/la zla2 » 04 sep 2012, 20:16

VolimTz je napisao/la:
zla2 je napisao/la: pricao sam s redarom jednim dosta dugo.govori da im je praznik sto je Sloboda dosla bla,bla.uglavnom pre pre pre pre korektni ljudi.da Bog da nam svako gostovanje onako bilo.od sudjenja,preko publike (osim malog dobacivanja sa skupinom klinaca :mrgreen: )do gosoljubivosti.dobili smo 50 km u povratku za pive :lol:
Hajde onda dobro je, ne treba ciganisat ko u Gračanici ba, ono skandiranje ljudima "seljačine", a ljudi ni luk jeli ni luk mirisali. Nisu gledaoci kupovali sudiju, i tekmu, nego uprava. :?
ma da u potpunosti se slazem s tobom ;) ali ne mozes kontrolisat masu,sve je to do pojedinaca.
SVI U ORAŠJEEEEEEEEEEEEEEE!!

19Tuzla87
Kontakt:

Post Postao/la 19Tuzla87 » 04 sep 2012, 20:23

Ultras1921 je napisao/la:Izvlačenje parova Kupa Bosne i Hercegovine zakazano je za četvrtak u 12:00 sati. U bubnju će se naći 32 najbolje bh. ekipe a titulu najboljeg brani sarajevski Željezničar.

Kup nam nije prioritet.

Cilj je vratiti se do godine u PL BiH.

Već X puta rečeno :roll:

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 04 sep 2012, 20:50

19Tuzla87 je napisao/la:

Kup nam nije prioritet.

Cilj je vratiti se do godine u PL BiH.

Već X puta rečeno :roll:

Nismo mi West Ham ..

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 sep 2012, 21:33

Katarza (emocionalno pražnjenje)

Zbog iskustva pacijenata, često se vide emocionalna pražnjenja. Svi pacijenti imaju vlastite probleme zbog bolnih sjećanja i smatramo da je bolje da ne prenose ova loša iskustva na druge u grupi. Stoga emocionalno pražnjenje nije terapeutski čimbenik u grup,i već samo u individualnom razgovoru s terapeutom.

Ko zna mozda nekog pita pametnijeg zasto sam ovo napisao. :roll:

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.