Upravu si sto posto.Stefan Effenberg je napisao/la: ↑02 maj 2024, 14:28Došlo je ovih dana/tjedana na naplatu ponašanje prvenstveno uprave prema trenerima. Zaboravimo igrače koji se ionako loše ponašaju prema trenerima jer je uprava ta koja pojma nema što radi i zato su im lijepo Alonso, Nagelsman i Rangnick otkazali baš zbog takvog ponašanja prema trenerima.
Upravi dirigiraju igrači ( Neuer, Muller, Goretzka, Kimmich - ovo je samo moje mišljenje ) ko im je dobar trener a ko im je loš. E sad lijepo neka i dalje slušaju igrače koji trenerima spremaju otkaze jer im neki trener u facu kaže kako stvari stoje a primadonama to ne odgovara.
Naravno da možemo ovdje dodati osim igrača koji dirigiraju i čisto lutanje sa odabirom trenera koji odudaraju od filozofije kakvu Bayern očito želi a to je: 4-2-3-1, atraktivan nogomet, ofanzivan nogomet koji privlači navijače, sponzore, novac itd.. Onda bi i prema tom prvenstvenom kriteriju trebali i odabirati trenere koji takav stil igre igraju u svojim klubovima.
Pa ne može biti normalno da smo promijenili toliko trenera, svi drugi to vide i teško da će se oni pametniji olako upustiti u takvu igru. Sad nek trpe ismijavanja cijele nogometne Europe. Sami su tako htjeli i eto im jedna šamarčina za drugom. Neka neka, malo će se i oni opametiti sa ovim (valjda). Trebalo im je ovo što se događa da se dozovu pameti.
Mijenjamo trenere ko čarape i to nikako ne može biti dobro. Nema kontinuiteta, nema prepoznatljivosti, nema jasnog plana, nema podrške treneru i kad je teško, odluke se očito donose brzo što u odabiru trenera što u otkazima. Bilo je pitanje vremena kad će se ovo početi dešavati.
Max Eberl svakako ovdje snosi dio odgovornosti i kad se pogledaju njegove izjave ispada smiješan i neozbiljan. Za početak karijere sportskog direktora jako lošu sliku daje o sebi.
Uprava totalno luta sa odlukama i ovo je stvarno srozavanje ugleda Bayerna u stvarima u kojima to ne bi trebalo biti tako. Umjesto da uprava bude podrška trenerima koje prije svega oni sami odabiru i zaposle, ne, par loših rezultata i odmah otkaz. Znam i shvaćam da nije lako naći baš onog pravog trenera ali ovo je tragikomedija što Bayern radi sa trenerima.
Od 2004. godine do danas smo promijenili 20 trenera (računam i one privremene). Sramota.
Licimo ovdje pomalo na Dortmund...nasa uprava zapravo treba trenera koji je world klas,koji ce da suti i radi ....i da ne kuka i netrazi nista.
To neide tako.
Tuchel nazalost pokazao je sad na kraju najvise kad se vwc zavrsilo s njim....i realno koliko je mal izbor trenera ne bi bilo.lose ni ostaviti ga.....ali jasno da njima ne odgovara to jer bi vec nakon meca s realom imali zahtjeve nova sestica....novi stoper.....necu Goretzku.....hocu ovo ....u biti ako zelite rezultate dajte mi ekipu koju trebam.
Ne kazem da bih volio da ostane ali iskreno u ovom sve uzem izboru trenera i nije najgora opcija....s ovim mecevima protiv Arsenala i Reala pokazao je da zna i moze.
Sad je problem sto je uprava odlucila naredne sezone da zele Pavlovica Tella i vjerovatno jos kojeg omladinca u timu a Tuchel zeli tu nove igrace.
Ja bih pokusao Hoenesa dovesti.
Flick po meni nije dobar izbor....ne voli mlade igrace...tvrdoglav je i mislim da onaj gegenpresing vise ne bi gledali i da se vrati.
Neznam sa ovako suzenim izborom ne bi bilo lose pokusati s nekim manje dokazanim trenerom,eto Ribbery je vec rekao da bi bio asistent Zidanu,zasto ga ne dovesti da bude asistent lupam Demichelisu ili Hoenesu ima dovoljno ugleda da pomogne i drzi tim pod kontrolom.
Ako vec nema onog sto zelimo rizikovati sa nekim novim.
Ja jednostavno nemogu zamisliti Murinha na klupi....njegove zatvorene formacije ....svi smo.navikli na napadacki Bayern zasto ne pokusati.
A klub i da osvoji ligu prvaka treba veliku cistku i ozbiljno poraditi na popravljanju imidza u svijetu fudbala.
Na svim nivoima