Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Kakve veze ovo sada ima sportom ?Portillo je napisao/la:[youtube][/youtube]
Gospoda iz Katalonije je zvizdala na himnu svoje drzave, iako ima igraca Spanjolaca (Iniesta, Pedro, Pinto, Villa) to ih ipak nije omelo u "pitadazu".
Procitaj jos jednom post, pogledaj video i pokusaj shvatit, ako ne mognes, imas google i wiki pa probaj.Goalgetter je napisao/la:Kakve veze ovo sada ima sportom ?Portillo je napisao/la:[youtube][/youtube]
Gospoda iz Katalonije je zvizdala na himnu svoje drzave, iako ima igraca Spanjolaca (Iniesta, Pedro, Pinto, Villa) to ih ipak nije omelo u "pitadazu".
Pa zar ima neka bolja taktika od togadr.van nostrand je napisao/la:Koliko god tvrdili mnogi da Real M. igra defanzivno , vala sinoc su imali sansi haman jednako ko˙ Barcelona koja igra ofanzivno.
Osjeti se problem kod Barcelone jer izgleda oni nemaju druge varijente u taktici , stalno to ide jedno te isto , puno kmbinacija i dodavanja u sredini ubacivanje lopti za napadace , pa cekaj da se protivnik umori ili opusti...
Real M. igra i lakse se moze prilagoditi raznovrsnijim taktikama i postavkama u igri i naravno itekako ima sanse u dvije utakmice protiv Barcelone u 1/2 F. CL .
Barcelona je igrala haman isto kao na Camp Nou kada je pobjedila 5:0 nema se potrebe sad tu nesto puno mijenjati , ok , ali zato je Mourinho osjetio i predvidio da Guardiola nece mijenjati stil igre te zatvorio prostor u sredini i sinoc dobio utakmicu .
Nerazumijem zasto se diže neka frka oko poraza. pa morao je i real jednom pobijediti. nijedan poraz nije lijep, pogotovo od r.m, ali sada ce igraci shvatiti da nema vise nosalancije u igri, kao sto je sinoc bilo u pojedinim trenucima. vrijeme je pred nama, vidjecemo....izzo je napisao/la:Pa zar ima neka bolja taktika od togadr.van nostrand je napisao/la:Koliko god tvrdili mnogi da Real M. igra defanzivno , vala sinoc su imali sansi haman jednako ko˙ Barcelona koja igra ofanzivno.
Osjeti se problem kod Barcelone jer izgleda oni nemaju druge varijente u taktici , stalno to ide jedno te isto , puno kmbinacija i dodavanja u sredini ubacivanje lopti za napadace , pa cekaj da se protivnik umori ili opusti...
Real M. igra i lakse se moze prilagoditi raznovrsnijim taktikama i postavkama u igri i naravno itekako ima sanse u dvije utakmice protiv Barcelone u 1/2 F. CL .
Barcelona je igrala haman isto kao na Camp Nou kada je pobjedila 5:0 nema se potrebe sad tu nesto puno mijenjati , ok , ali zato je Mourinho osjetio i predvidio da Guardiola nece mijenjati stil igre te zatvorio prostor u sredini i sinoc dobio utakmicu .![]()
Kakav ba plan B ljudi, šta vam je![]()
kad je dosad trpala po 5 komada svima redom, niko nisu padala na pamet takve price...jednu tekmu izgube i odmah nekakav plan B se pominje
![]()
ma smiješno, sviju mi.
I na kraju, kako mislite na plan B sa igracima ciji je prosjek visine oko 170 cm (Real su druge strane dosta više i fizicki jace igrace)...šta treba da Barca promjeni totalno svoj fudbal i fura se na engleze sa dugima loptama i centaršutevima na glavu Ville ili Pedra
jbg.bubimir je napisao/la:nosalancije u igri, kao sto je sinoc bilo u pojedinim trenucima
ne to.niko to nije ni rekao.Ja kazem da Barca mora pocet varirat.Znaci svjesno prepustit teren protivniku, malo se povuci i opucat koju kontru ,jer sa ovakvim igracima grehota je ne igrat kontre. A jako rijetko ih igramo jer nemamo prostora to od silnog posjeda lopte.izzo je napisao/la:Pa zar ima neka bolja taktika od togadr.van nostrand je napisao/la:Koliko god tvrdili mnogi da Real M. igra defanzivno , vala sinoc su imali sansi haman jednako ko˙ Barcelona koja igra ofanzivno.
Barcelona je igrala haman isto kao na Camp Nou kada je pobjedila 5:0 nema se potrebe sad tu nesto puno mijenjati , ok , ali zato je Mourinho osjetio i predvidio da Guardiola nece mijenjati stil igre te zatvorio prostor u sredini i sinoc dobio utakmicu .![]()
kad je dosad trpala po 5 komada svima redom, nikom nisu padale na pamet takve price...jednu tekmu izgube i odmah nekakav plan B se pominje
![]()
ma smiješno, sviju mi.
I na kraju, kako mislite na plan B sa igracima ciji je prosjek visine oko 170 cm (Real su druge strane dosta više i fizicki jace igrace)...šta treba da Barca promjeni totalno svoj fudbal i fura se na engleze sa dugima loptama i centaršutevima na glavu Ville ili Pedra
Ja ba kako je njima bilo posle petardebubimir je napisao/la:Nerazumijem zasto se diže neka frka oko poraza. pa morao je i real jednom pobijediti. nijedan poraz nije lijep, pogotovo od r.m, ali sada ce igraci shvatiti da nema vise nosalancije u igri, kao sto je sinoc bilo u pojedinim trenucima. vrijeme je pred nama, vidjecemo....izzo je napisao/la:Pa zar ima neka bolja taktika od togadr.van nostrand je napisao/la:Koliko god tvrdili mnogi da Real M. igra defanzivno , vala sinoc su imali sansi haman jednako ko˙ Barcelona koja igra ofanzivno.
kad je dosad trpala po 5 komada svima redom, niko nisu padala na pamet takve price...jednu tekmu izgube i odmah nekakav plan B se pominje
![]()
ma smiješno, sviju mi.
Ma znalo se to bilo je samo pitanje vremena kad ce se to desiti pa jebote i oni su ljudiizzo je napisao/la:Ma nije samo to...kad smo godinama nabijali komplekse frankovicima ,trpali po 5-6 komada...nikome na pamet nije padala prica o nekakvom planu B...jedan poraz i odmah je potop, odmah kukanje ,nekakav plan B i slicna sranja od price.
Pa eto preuzmite vi tim od Guardiole, pa ce sigurno biti i bolja igra...šta drugo covjek da kaže
Pa ne može se svaka dobiti, ne može jer su i oni ljudi od krvi i mesa...jel to teško shvatiti![]()
![]()
Mnogi su se razmazili, ocigledno.
Vec sam davno napisao jedan veliki post o tome koji je digao dosta prašine al eto pojasnit cu ti
Zasto je barcelona toliko mrska svakim danom sve više i više ljudi. Pa to nema apsolutno nikakve veze s ikojim drugim klubom osim sa samom Barcelonom i događajima koje su ostavili iza sebe zadnjih par sezona...
Za početak pogledajte samo medije. Novinari i mediji doslovno SILUJU Real Madrid iz dana u dan. Rugaju im se i ismijavaju i ako nema novih vade stare priče. A barcine i ak spomenu nakon jednog dana nestanu. Čemu to molim vas? I ne samo njih vec svaki klub koji igra protiv barcelone se stavlja u podređenu ulogu. Sjecam se najave finala LP-a arsenal - barcelona gdje je kraj članka bio neka bolja momčad pobjedi i u zagradi stave barca. Pa to je u najmanju ruku odvratno. Juce sjednem u kafic popit kavu i procitat novine.. okrenem na stranicu gdje se spominje el clasico i pazite sam naslove: "nakon svega realu je i kup dobar" "real u kutu kuteva" "ultrakontraverzni mourinho" itd... Jeste samo vidjeli članak koji je jučer napisao neki "genijalac" nakon završetka utakmice kupa!? ZA NE POVJEROVAT!! Volio bih vidjet da mediji i novinari siluju barcelonu i ponizavaju isto tako kao sto to rade na konto drugih klubova. Da naslov ne bude npr. "Team A je destrukcijom i srecom dobio barcelonu" vec realno i objektivno "trener i igraci barcelone nisu imali odgovora na vecerasnju igru protivnika". To bi bilo lijepo za promjenu. Da navijaci barce ne pljuju po protivniku vec razlog poraza traze među sobom, hmm možda taktiku treba malo promjenit, možda je negdje zaštekalo?? Svi klubovi gube, svi griješe i mijenjaju stvari.. samo oni to ne žele prihvatit. Oni i njihova nepogriješiva barcelona...
Barcelonini navijači... ako cemo gledati stvari s njihovog gledista onda su gori od Cityevih, Chelseavih itd.. svih tih kako vi volite reci umjetnih klubova jer je pola sadasnjih navijaca barcelone umjetno onda.
Njihova prepotentnost, bahtost i arogancija ne poznaje granice, Mourinho je za njih sitna bubica po tom pitanju. Ne jedan vec velika vecina navijaca je prije utakmice kupa komentirala u stilu: "ovi realovci se nest umislili, treba njima 5 komada da se smire malo, mozda sad u kupu vec" E pa kak mi onda ne bi bilo drago sto je Real dobio.
Ne poštuju nikoga pa ni vlastite igrace i legende. Sjetite se samo kako su Ronaldinha izviždali na vlastitom stadionu, a čovjek ih je izvadio iz sivila i 12.-tog mjesta u primeri... Sjecam se koda je juce bilo kad mu je 90 000 ljudi zviždalo dok je izlazio iz igre, lice ronaldinha je blago rečeno bilo tužno... ja nisam mogo vjerovat šta gledam.
A uzmite samo za primjer kako je Old Trafford docekao David Beckhama, kakav je to pljesak bio Beckham je isto imao suze u očima kao i Ronaldinho samo što se radilo o sasvim drukcijim vrstama suza... i naravno drukcijim vrstama navijaca...
Oni Nemaju respekta prema nikome!! Kak ono ide: "Mes que un club" jelte Kad su doblili 5:0 komentari igraca i trenera su bili kako je to "velika satisfakcija, poniziti protivnika itd.." Kak je ono Eto'o vikao, cabron saluta de campeon?? il kak vec ide... Ono sto je ocito je da su u barceloni vjecito isfrustirani time koliko je real madrid postigao u svojoj povijesti i onda svaku pobjedu i naslov koriste kako bi im se narugali... PA ZAR TO NIJE JADNO!?
Nikad, ali NIKAD ja nisam vidio da je jedan od Man Utd vs. Arsenal, Milan vs. Juventus, Bayern Munich vs. Borussia Dortmund itd.. neki od tih vječitih rivala bio pao tako nisko u ponašanju kao barcelona kad izgubi (ili pobjedi).
Jel igraci i navijaci barcelone zaboravljaju da postoje i drugi klubovi i navijaci na svijetu!! Da nije sramota izgubit vec nacin na koji primiš poraz. Jer vi znate koliko su samo živaca i tuge navijaci jednog intera potrošili dok nisu postigli nedavni uspjeh sa trostrukom krunom. A ovi ih popljuvali na sve strane, da ne spominjem prskalice, davljenje Mourinha itd...
Licemjerje? U tome nemaju granice. Kako samo imaju obraza govorit nekom da se novcem i zvijezdama ne moze sve osvojit, pa kako nemaju stida! Pa nismo glupi, samo pogledajte kakve je to igrace barcelona kupovala i za koje cifre? Sta smo tako brzo zaboravili fijasko s ibrahimovicem? Prodali su se za **** katar samo da novce dobiju... Pa koji je to igrac nedavno dosao u barcu? David Villa, a koji je ono na putu. Fabregas...
Apsolutno svi znamo koliko samo simuliraju, na svaki oštriji start bacaju se koda su nogu izgubili. Koliko su samo kartona isprovocirali... Šta ste svi zaboravili ovo!!
http://i.cr3ation.co.uk/dl/**/gif/a095b ... shakey.gif
Šta o takvim situacijama mediji iz dana u dan ne pišu?? To čak tada nisu ni prikazali u novinama... Više pažnje su posvetili taktici Intera nego ovoj sramoti barceloninog igraca. Za one koji ne znaju zbog toga je Inter igrao s igračem manje.
Nogomet postoji i uvijek ce postojat zato sto postoje razliciti nogometni stilovi, tako se razvijao tako ce i nastavit. To je ocito svima jasno osim ljudima u barceloni. Nije bitno o kojem se klubu radi. Real je prvu utakmicu izgubio 5:0! PET NAPRAMA NULA, DOBILI SU KANTU!! Al su radili mjesecima ko konji, učili na greškama, žrtvovali se, borili se... i trud se isplatio. Jeste vidli reakcije igraca kad su osvojili kup? Ljudi su slavili sa svojim navijacima i to im je jedino bitno. Nitko od igraca nije vikao "barca cabron itd..." Bili su sretni ko mala djeca.. pa to je meni nešto predivno, zato se nogomet i igra
Kad pobjeđuju sve je zlato, kad gube to je takva gamad da se ne moze opisat. Ja promatram lica navijača barcelone kad izgube, pa to kao da si im duševnu bol nanio, oni jednostavno NE SMIJU izgubit, a ako se to dogodi onda nisu krivi oni vec KRIV JE PROTIVNIK I NJEGOVA TAKTIKA sto se nisu postavili na guzove da ih barca napraši Znaci igraju barca vs. Team X. Barca mora dobit inace paljba sa svih strana po timu x? Jbm ti takve ljude....
Znamo da suci griješe, previdi se dogode to je dio nogometa al ono sto se puštalo barceloni je pravi kriminal. Onda jos imaju obraza doci kad se dogodi neki previd njima na stetu kokodakat oko toga. E pa stvarno bih volio i želim im da ih suci maltretiraju par sezona kao sto su druge klubove. Da se radi o nevjerojatno važnoj utakmici. Trener, igrači barcelone, navijači svi su spremni dati svoj doprinos. Na utakmici daju 120% od sebe, igraju sa srcem, željom ko lavovi i uspijevaju u svemo sto su zamislili... i onda vide da je sve to uzalud samo zato sto su neki drugi ljudi ili neka veca sila odlucila da oni kao takvi nisu dovoljno dobri nekog trofeja i izbace ih, samo tako.. I da se to prihvati kao normalno i zaboravi... I ne samo to neg da se poslije jos pljuje po njima kak se usuđuju bunit i pronalaze kojekakva opravdanja i izlike kontra njih. Zvuci ne vjerojatno jelda?
Al ne... ja sam navijac Chelsea, pa di cu ja "biti normalan" Ajmo svi Visca Barca odma sada!!
Ako bilo koji klub ulozi energiju, truda i vremena, bio to Real, Inter, Chelsea, Man Utd itd... i uspije u tome, pobjedi protivnika koji igra nogomet za koji neki kazu da je van ove planete, pa to onda zasluzuje respekt i naklon do poda.
I još nešto. Stalno svi zaboravljaju (bice da dosta ljudi nest senilno) nesto sto sam ja u vise navratio istaknuo, a to je da sam ja jedan od najvecih fanova takvog nogometnog stila kojeg je igrao ajax jos davnih dana i kojeg je Cruyff doveo u barcu... evo prije samo nekoliko dana me zanimalo nest za football manager pa sam si fino otisao na youtube i potrazio video za pass igru da rijesim nedoumice za trolist u veznom redu, ko oce nek pogleda ovaj video, **** je!
I ono sto ne mogu shvatit da momcad koja igra takav nogomet moze biti toliko jadna, isfrustirana, lakoma, prepotentna, zajedljiva, nabrušena na druge itd... itd... Obožavam njihov nogomet al kao institucija predstavljaju sve što mrzim. To sto svakim danom sve više i više ljudi gaji antipatije prema barceoni nema veze s ičim drugim vec s njima samima... Samo sto oni to nikako da shvate...
Budite mi pozdravljeni
Ma meni je samo jedan lik linkom sa EN-a poslao pa sam samo kopiraomiky_hz je napisao/la:Pisao CFC_Blues stari pljuvac sa drugog foruma kojeg ovom prilikom nabijem na onu stvar....jedno 1234 slicnih postova ima,doceka jado priliku tako kad popusimo pa vazda iste stvari,samo zamjeni koju rijec pa iskobinira ove romane,iskaslje sve ono sto mu je na futavoj dusi
Tako posto mu ti kopiras postove reci mu da ga je Miky nabio na onu stvar
I vama cestitam na pobjedi,ne svima al eto ima vas par normala
Nema efekta raspravljati sa likom koji se ponaša kao da sve zna a veze nema, pritom se ponaša kao malo dijete.Portillo je napisao/la:Po meni je Capello najbolji trener svih vremena, ali budimo realni Sisoko, nemas pravo da ne kazem neku grublju rijec, ali necu jer si stariji od mene. Capello je u prvom navratu osvojio Ligu sa najvise poraza u povijesti Primere i igrao preruzan nogomet, a osvojio je trofej pored one Barce sa Ronaldom. E sada, vratio se deset godina kasnije i opet isto, u dvije utakmice takticki razbio Rijkaarda, ispao iz Kupa i Lige prvaka i nekako se domogao Lige sa isto bodova i 20 golova manjom gol razlikom. I Real dok ga je Capello vodio i Mou nisu ni priblizno isti. Svaka Realova utakmica pod Capellom je bila rovovska bitka za pobjedu od 1-0 ili 2-1, uz to sta ti dalje imam govorit kada jedna Recreativo Huelva dodje u Madrid i nabije te sa 3-0, a ne znam da smo ijednu utakimcu te sezone dobili sa vise od 2 razlike, osim Barce na BernabeuuJuveSissoko je napisao/la:![]()
jos gore onda ako si stariji, gdje ti odose godine tolike , a reagujes kao malo dijete kad mu neko dira komsinicu u koju je potajno zaljubljen, ja sam pisao o sinocnjoj taktici i dizanju istog ili iste, a ti poceo o napuhivanju i listas trofeje da svima nama ukazes na nesto sto znamo, a jedina stvar koju ti ne znas a najbitnija je da ta taktika Josea od sinoc je ranije koristena i od samog Capela dok je vodio Real, al ipak na kraju Jose je mag takticki
de ne provaljuj se svega ti
P.S.MOURINHO NIJE OTKRIO FORMULU IGRANJA PROTIV BARSELONE, AKO JE IKO TO URADIO TO SU DAVNO ITALIJNSKI TRENERI URADILI, A AKO JE IKO U SKORIJE VRIJEME TO URADIO TO JE GUSS HIDDINK, CISTO DA SE ZNA samo je problem sto ljudi prate samo jedan tim i poneku utakmicu a dodju da diskutuju o taktici, igrao je i Mournho ranije protiv Barselone pa je fasovao 1-2 kod kuce,mora da je tada cuvao svoju taktiku za dolazak u Inter pa onda u Real, smijurija prava kad djecica pocnu o taktici
Uz to, ova Barca i ona u Capellovo vrijeme takodjer su dvije razlicite Barce, tako da tu nema polemike. Mourinho je genije i poslije Del Bosquea (ako ostane jos par sezona) najbolji trener Reala ikada.
Sto se tice formule protiv Barce. Interova utakmica protiv Barce, barem na Camp Nou je bila klasicni catenaccio uz fenomenalno izradjen svaki moguci detalj u igri, uz to, nije lako igrati pola sata sa crvenim kartonom, u prvoj utakmici ih je razbio kontrama, a ovi kad gube jednostavno se izgubeI Hiddinkov recept protiv Barce i Mourinhov su sasvim nesto drugo, ovaj prvi je imao atletski cudesno spremnu ekipu i sve je to islo na snagu, u prvoj utakmici su odigrali nesto kao Manchester 2008 na Camp Nou, znaci bez pretjeranog rizika i da se ne primi gol, to i je uspjelo, a onda i sami znamo sta se desilo tamo, dok je kod ovog drugog to nesto sasvim drugo, jer Barci cim dodje neka ekipa koja se zna braniti donji su, plana B nemaju, a Pep limitiran ko konzerva.
Sada, za razliku od Intera, ovo uopce nije bio catenaccio, da je to bilo tako, nebi ih potpuno nadigrali u prvom poluvremenu. Postavka vjerovatno cudi, ali kad malo bolje skontas eto ispade Real igrao sa 7 defanzivno orijentisanih igraca a Barca sa 6, i to neka velika razlika?! To su gluposti i price Cruyffa su za malu djecu koja te fraze citiraju pred zgradom i u skoli, i dje ba ono bio "vanzemaljac"?. Nema sumnje da je ovo velika i potpuno zasluzena pobjeda Reala, e sada... idemo ih jos u Ligi prvaka satrat, pa nek Rom ario opet najavi kako igraci Reala ne trebaju ni istrcati na teren.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.