FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Željooooo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Željooooo » 01 jun 2015, 14:41

Ne znam odakle vam ta negativna energija. U klubu je nakon toliko godina uspostavljen sistem, zna se ko šta radi. To je trebalo biti davnih dana uspostavljeno. Ne kaže niko da je situacija bajna ali ima mnogo pozitivnih promjena. Mi navijači moramo biti strpljivi, nerealno je ocekivati da ce nakon 2-3 mjeseca nakon usvajanja statuta sve biti med i mlijeko, za to je potrebno vrijeme. Ispade da sam ja neki advokat od Gredića, Šiljka itd, jer ih stalno nešto branim, ali i ja bih isto bio protiv njih vjerovatno da su oni napravili dug od 6 i kusur miliona, međutim oni su jedini koji vracaju dug, znaci jedini koji su prešli sa riječi na djela. Imaju i oni greški, ljudi su od krvi i mesa ali se ipak trude da Željo bude i na finansijskom polju što bolji. Po meni njihova najveca greška je što u tišini završavaju skoro sve poslove, bolje bi prošli kod navijača da kad odu do wc-a zovnu ekipu novinara i to objave, onda odu do pekare npr i zovnu ekipu novinara i oni to objave, pa onda da krenu da iskacu iz pašteta itd..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

logme
Kontakt:

Post Postao/la logme » 01 jun 2015, 14:46

Jbt ovdje par ljudi stalno prosipaju neki pesimizam. Mislim da nikad nismo bili veći pesimisti nego u avgustu prošle godine.
Neke stvari su se pomakle, definitivno ide na bolje. Kada će to biti dovoljno za titule, za iskorak u evropi ... to niko ne zna. Ali mislim da nemamo razloga da ovako crnjačimo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 jun 2015, 14:51

Nisu radikalne drug i nisu bas tako negativne. Ja sud donosim na osnovu uradjenog, i strasno sam nepovjerljiv jer ne bih zelio da kao klub gubimo vrijeme sa nekim ko nije dorastao izazovu. Ima tu naravno pozitvnih stvari i njih svi isticu ali ima i negativnih o kojima svi sute. Kazem naredni mjesec ce pokazati puno toga i kako rekoh ja bi volio da grijesim radi sviju nas. Eto recimo ako pocbe gradnja istoka to je pomak i veliki korak naprijed, valjda ce uspjeti. A rezovi su uvijek bolni to stoji, slazem se, al npr neki od legendi moraju imati vise postovanja pogotovu jer su utkani u nasu istoriju. Opet mislim da znas sta je u pitanju, ne rade mi nesto poruke na mob a rado bih ovaj razgovor sa tobom prebacio u pp.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 01 jun 2015, 14:58

Također sam jučer bio na grbavici, gledao omladinu, sve ste napisali uglavnom..

Eto samo da dodam još, ako je ta informacija tačna što sam čuo na zapadu jučer, da je Dženis igrao pod inekcijama, tačnije imao je bol u leđima prije utakmice, pa je dobio inekciju..
Pohvalio bih usput momke, koji su po mom skromnom mišljenju za klasu bolji od akademaca.. tačnije, nekako ih ne mogu ni uporediti sa njima..

I mislim da će se u utorak pričati sa igračima kojima ističu ugovori, o njihovom produženju..
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 01 jun 2015, 15:05

zaboljisportuBiH je napisao/la:Nisam išao tako detaljno kao ti @boccacio ali ova tvoja zadanj rečenica i pasos čitav su ono što sam i ja htio reći u mojim zadnjim rečenicama. POjedinčano, mislim za stopere da griješiš da su spori, u par navrata sam baš to pratio i vjeruj mi da ih trkom nisu pretrčali brzi igrači Saraejva, jer Saraejvo je drugo na tabeli, ovo im je akademija. Samo je Radovac falio. zNači nekako mi djeluje da je kod nas većina onog najboljeg u državi. Mihojević uopšte nije ništa pokazao a igrao je za prvi tim. Naravno da ovi prvotimci daju sigurnost, ali treba i ostalima dati priliku pa će se kroz treninge sa prvim timom vidjeti ko može a ko ne. Za desnog beka se slažem, ali i on i stoperi su i godinu mlađi pa se svi ti nedostaci još mogu popraviti. Sjećam se Memije prošele godine, kad sam gledao par tekmi, uopšte mi se nije isticao, možda su se potrefile tekme, ali u tim tekmama su dominirali Dado i Mekić, pa čak i Hasković. Ovaj Alihodžić po meni može odmah dobijati priliku, meni se baš svidio ali eto vrijeme će pokazati. Naravno malo još treba ojačati, ali misim da će kroz treninge sa prvim timom brzo nadoknatiti. Žilav je, borben i sa tim može nadoknaditi ne toliko veliki nedostatak snage. Ni Hasanović mi ne djeluje spor, ali nije eksplozivan. Treba mu da krene :) Nekoliko puta kad je povukao loptu baš mi je brzo djelovalo. za ostale se slažem. Pogotovo za Hiroša. Ne znam koja su godišta ovi ostali sa klupe, modu li igrati sljedeće godine. Čerkez je brz, jel Bašović 97 ili 96. Sve se to može dovesti u red ako se uozbilje sad.
Nadam se da će zadržati DOgana i da će se potruditi da ispoštuju sve to što traži. Treba i on shvatiti da ne može sve preko noći, ali vidi se da ovaj omladinski pogon ima glavu i rep. Svaka čast. Mora se jedan dio sredstava ulagati u pogon i dati da se ljudima koji rade i djeci poboljšaju uslovi. Jednostavno to uprava ne smije zanemariti. To bi im bio veliki minus kod mene.
apsolutno se mogu složiti iz onoga što sam gledao juniore prošle sezone - memija se ništa posebno nije isticao, a beganović tek poslije haskovića i mekića koji su (uz dadu koji je jedini tad već bio prvotimac) djelovali dominantno, pa i kašića. tako da je sve to od danas do sutra i može se promijeniti bukvalno u roku par mjeseci kod tako mladih momaka.

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 01 jun 2015, 15:11

Druze malo se opusti, radi se.Bujrum javi se kao volonter sa rijesenjem cijele situacije u klub i rado ce te prihvatit i odradi tokako Bog zapovijeda.
Tacno sto neki dan neko napisa svi se rodili sa svim mogucim znanjem.Cuj uslov mu da se istok izgradi, pa idi vidi, upusto se u to..zajebaji se oko dozvola..Sve u svoje vrijeme druze, prvo da se rijese dugovi, dogura sto dalje u evropi i nadje generalni..Svima nam je najveca zelja da se evropske utakmice igraju u dolini, ali trenutno to nije moguce.

Dobro se radi u upravi, navijaci moraju spustit rucnu i pocet dolazit na utakmice, jer jeb.ene sanse nema da se klub stabilizuje bez navijaca na stadionu, momci ginu na terenu a dosta vas ladi jaja kuci i ceka neku ogromnu promjenu na bolje da bi dosli, e pa ne moze tako.Utuvite u te suplje glave da sa ovom posjetom mi upravi nista ne mozeno reci, vec se trebamo promijenit i pomoc klubu..Kome gradit istok? Za 200 novih ljudi i jos nekih koji bi sa ji i sjevera presli tamo??

Bodrite klub, mi mu jedini mozemo pomoc, a ustvari mi mu odmazemo.Toliko od mene

Svaka cast momcima na ovoj sezoni, tako se igra za plavi dres, idemo u evropu da napravimo sto bolji rezultat i da dezurne ser.onje mogu doci na utakmicu!!

fareMO
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la fareMO » 01 jun 2015, 15:22

zaboljisportuBiH je napisao/la: Tu je i Duraković koji ima potpisano ali je povrijeđen a isto je 97.
Ovo je Durakoviću druga povreda u godinu, godinu i po. Prosle sezone nije skoro nikako igrao drugi dio, a evo i ove se povrijedio opet. Mislim da se sad radi o nekim ligamentima, ne znam tacno. Ali obje povrede nisu bezazlene i pitanje je kakav ce biti poslije. Izgubio je dosta vremena sa ovim povredama, koje je jako dragocjeno u ovim godinama. Prije povreda je bio pravo dobar u odbrani i u reprezentaciji je bio nazamjenjiv, puno je vise obecavao od Osmankovića, ali visa sila mu ne dozvoli da nastavi putem kojim je krenuo. Zao mi pravo momka...

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 01 jun 2015, 15:34

Ma ne moze covjek sad biti pametan. Treba ostaviti ljude da rade, ako vec imaju neki viziju i dati im vremena da pokusaju nesto promjeniti. Doci ce trenutak, uvijek dodje, kada se zakljucuje jedna era i odredjeno vrijeme koje je za nama. Tada ce se jasno vidjeti gdje smo i sta smo u odnosu na ono prije. Ono sto je jako bitno i na cemu se jos mnogo mora raditi je transparentnost. To je preduslov za mnoge stvari, za sponzore, za igrace, za navijace.. Kada raja primjeti da se nesto radi i da napredujemo doci ce na stadion i biti dio toga. Jos uvijek je sve mutno, kako u drzavi, tako i u klubovima i raja nikome ne vjeruje. Smatra se jos uvijek da svi kradu i varaju, jer smo dozivjeli i prezivjeli svasta. Vazan period je pred nama i trebamo malo dizati atmosferu, biti pozitivniji i sigurno ce biti radosti za nas u buducnosti.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 01 jun 2015, 15:35

Neandertalac je napisao/la:Nisu radikalne drug i nisu bas tako negativne. Ja sud donosim na osnovu uradjenog, i strasno sam nepovjerljiv jer ne bih zelio da kao klub gubimo vrijeme sa nekim ko nije dorastao izazovu. Ima tu naravno pozitvnih stvari i njih svi isticu ali ima i negativnih o kojima svi sute. Kazem naredni mjesec ce pokazati puno toga i kako rekoh ja bi volio da grijesim radi sviju nas. Eto recimo ako pocbe gradnja istoka to je pomak i veliki korak naprijed, valjda ce uspjeti. A rezovi su uvijek bolni to stoji, slazem se, al npr neki od legendi moraju imati vise postovanja pogotovu jer su utkani u nasu istoriju. Opet mislim da znas sta je u pitanju, ne rade mi nesto poruke na mob a rado bih ovaj razgovor sa tobom prebacio u pp.

Očigledno nisam upućen u rad uprave kao ti, ali mislim da malo pogrešno gledaš na sve to.

Situacija, zbog (ne)rada prijašnjih uprava, je takva da se rad sadašnje uprave gleda kroz to da li transparento posluju i koliko su dugova vratili, a ne koju će tribinu prvu graditi. To je žalosno i to je naša realnost, ali je korak naprijed.

Treba poredati prioritete i raditi u skladu sa njima, a ova uprava tako radi (ili se bar meni tako čini).
Prioriteti su da plate ne kasne mjesecima, da rezultati prvog tima budu korektni i da se polako vraćaju nagomilani dugovi. Sve ostalo, kao izgradnja tribine, bolji uslovi u omladinskom pogonu, dovođenje kvalitetnih igrača, čak i marketing, su za sada na čekanju. Naravno, sponzori i novac uopće su prvi i najveći prioritet bez kojeg je teško bilo koju stavku ispuniti.

E sad, ako klub posluje transparento i polako vraća dugove, ako su rezultati kluba dobri (u ovom slučaju više nego dobri) i ako plate ne kasne mnogo, oni su odradili dobar posao. Posao koji su mogli odraditi daleko bolje, ali i daleko gore.
Uradili su oni još dosta toga mimo onih prvonavedenih prioriteta, renovirali su pomoćni teren, renovirali su svlačionice, usvojili su novi statut, doveli neke nove sponzore (kakvi god da su i koliko god malo davali, novi su)...
Daleko od toga da su idealno odradili ovu sezonu, na nekim stvarima su zakazali, pogriješili, neke stvari su loše odradili, ali u globalu nije loše.

Nisam upoznat, ali vjerujem da i zbog nas (navijača i simpatizera), nisu bili u stanju neke stvari bolje odraditi. Konktretno mislim na članske karte.
Teško je privući nekog megasponzora ako u dokumentaciji koju oni predaju njima stoji da klub ima dvije hiljade članova.
Posjeta je također mogla biti bolja, ali nije bila ni tako loša s obzirom na neka dešavanja.

Ovo je bila prva sezona nakon unutrašnje reorganizacije i usmjeravanja kluba u nekom drugom pravcu i za mene je bila dobra, iduće sezone očekujem da se na tom planu uradi više nego ove, ali sve dok se vidi neki pomak, ma koliko mali bio, ova uprava ima moju podršku.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 jun 2015, 15:39

Ko je Kerim Palic je li igrao juce ?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

fareMO
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la fareMO » 01 jun 2015, 15:44

pile87 je napisao/la:Ko je Kerim Palic je li igrao juce ?
97. godiste. Prosle sezone igrao za kadete u sredini zajedno sa Amirom i Zerom. Mislim zadnjeg i centralnog. Ove sezone u juniorima igrao mislim desnog beka iza Sehe i solidan je bio. Jucer nisam upratio da je igrao, jer je Sehic igrao beka, iako mu krilo primarna pozicija. Mislim da nema potpisan ugovor.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 01 jun 2015, 16:10

@ceze, članske karte nemaju veze sa tribinama. Ja to stalno govorim. One trbaju da su način da privučeš raju na tribine. Članskih karata možemo prodati i 10.000 a da dolazi u prosjeku 3000. SIgurno vam ovo govorim. Kad raja vidi da sa tim parama nešto pozitivno ide sami će doalziti, ali treba napraviti organizaciju izdavanja članskih što mi nemamo nažalos, a za te stvari ne treba puno, bar u početku.
@neandertalac amlo pretjeruje, jer te stvari koje uprava sada pokušava vratiti na pravi put su preduslov za sponzore, a to ide sporije. Jel moglo brže? Moglo je sigurno, ali nekad imaju neke stvari koje i objektivno spriječavaju napredak. Uvijek može bolje kažu, ali realno imaju još uvijek moju podršku. Evo ovo za članske se moglo npr.

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 01 jun 2015, 16:26

Eto, Izet Rastoder vise nije predsjednik Olimpije i napusta klub. Prilika za vas.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 01 jun 2015, 16:38

Tteba i Shop uredit pa jos jedan i gradu otvorit,odem da uzmem sta,da podrzim i Želju tako,ono 3 majice xxl i dva dresa Xxl ma dajte ba ljudi..
Zeljeznicar! 1921 !

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 01 jun 2015, 16:49

zaboljisportuBiH je napisao/la:@ceze, članske karte nemaju veze sa tribinama. Ja to stalno govorim. One trbaju da su način da privučeš raju na tribine. Članskih karata možemo prodati i 10.000 a da dolazi u prosjeku 3000. SIgurno vam ovo govorim. Kad raja vidi da sa tim parama nešto pozitivno ide sami će doalziti, ali treba napraviti organizaciju izdavanja članskih što mi nemamo nažalos, a za te stvari ne treba puno, bar u početku.
Naravno, nisam ni rekao da imaju veze sa tribinom i sasvim je normalno imati veći broj članova nego li gledatelja. Posjeta ima veze sa tribinom ili je bar imala ove sezone.
Za članske (i sezonske) je potrebna lijepa priča, neke male pogodnosti i jak marketing. Ovo zadnje je i najvažnije.
Nadam se da će u narednom periodu poraditi i na tom aspektu, razumijem da je ove sezone to bilo dosta lošije zbog nekih drugih prioriteta, ali jedan mali iskorak i nekih tri do četiri hiljade članova bi bilo odlično.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jun 2015, 16:51

Narode koliko mi stranaca imamo u rosteru? Antolović, Uzelac, Varea i Zeljković?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 01 jun 2015, 16:52

Format je napisao/la:Tteba i Shop uredit pa jos jedan i gradu otvorit,odem da uzmem sta,da podrzim i Želju tako,ono 3 majice xxl i dva dresa Xxl ma dajte ba ljudi..
Tačno tako išao sam i ja nekoliko puta i uvjek kaže doći će.Onih majica od 18 KM nema jedno pola godine, a onih od 35 KM ima tri vrste i to sve veći brojevi.
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 01 jun 2015, 16:54

Virtu4l je napisao/la:Narode koliko mi stranaca imamo u rosteru? Antolović, Uzelac, Varea i Zeljković?
Antolović je dobio BH državljanstvo. Ova tri su stranci.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 01 jun 2015, 16:57

Virtu4l je napisao/la:Narode koliko mi stranaca imamo u rosteru? Antolović, Uzelac, Varea i Zeljković?
To je to. Imas tu igraca sa dvojnim dosta (Stanic, Tomic, Kvesic, Kjosevski, Djelmic, Kosoric... Za Antolovica nisam siguran ali mislim da i on ima dvojni ali eto nek` bude stranac) ali mislim da su samo ta 3 "stranci" i Varea. :mrgreen: Bilo kako bilo to bi i nas vrlo lako moglo pogoditi, nadam se kako pravilo nece biti uvedeno.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 01 jun 2015, 17:01

Rooney88 je napisao/la:
To je to. Imas tu igraca sa dvojnim dosta (Stanic, Tomic, Kvesic, Kjosevski, Djelmic, Kosoric... Za Antolovica nisam siguran ali mislim da i on ima dvojni ali eto nek` bude stranac) ali mislim da su samo ta 3 "stranci" i Varea. :mrgreen: Bilo kako bilo to bi i nas vrlo lako moglo pogoditi, nadam se kako pravilo nece biti uvedeno.
Antolović nije stranac jer ima nas pasos takodje :D

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Cwirek, Google Adsense [Bot], Lokomotifa i 34 gosta.