Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Thunderstruck
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Thunderstruck » 10 jul 2011, 23:42

Matt želi reći kako Sneijder ne može tako dobro odigrati na CMu (u 4-4-2 formaciji) pa misli da je ludost baciti toliko lovu.
Tačno da u Interu nije igrao tu pozciju, ali sigurno se itekako može prilagoditi. Uostalom, ako dođe odigrat će on mnogo utakmica i na mjestu gdje sad igra Rooney (AMC-SS). Sezona je preduga, igrači se povređuju, forma pada...
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 11 jul 2011, 00:27

Pa mi imamo sad i u odbrani manjka :O Imamo 4 stopera (Vida, Rio, Smalling, Jones) i samo 3 prava beka + Evans koji je novi O'Shea . Ako vec ne bude kupov'o, mislim da ce Fergie nekoga prekomandovat iz rezervi za jos backupa jer sezona je duga :) U veznom redu je deficit i tu ce definitivno neko doc', samo ko, pitanje je sad (moja zelja je Nasri :D) ? Sto se tice Rodwella, ja mislim da ce on i volio bih da on bude zamjena za Carricka kad njegovi dani u Unitedu budu odbrojani (mozda sljedeca sezona ?) jer su oni slican profil igraca + i Rodwell je Englez :D
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 11 jul 2011, 00:37

Sir Matt je napisao/la:Neću previše pažnje posvećivat razlozima angažovanja Sneijdera jer SAF nas je uvijek znao primorati na "wtf face" ali ću logiku uključiti na najjače pa reći da dovodimo igrača koji nije na svjetskom levelu dokazan u 442 koliko u sistemu gdje je nužno imati dva osigurača iza njega odnosno samo jednu špicu tj. Rooneya koji će primjenom istog u sjenu baciti prvo Hernandeza pa Berbatova zatim Owena te Welbecka . Nešto tu ne štima . Ukratko , dočarajte si u glavi situaciju da ispeljamo 35+ miliona za desnog beka koji će igrati štopera .
U pravu si kada kazes da Snajder nije najidealnije rjesenje za formaciju 4-4-2. U defanzivi, veliki teret bi pao na drugog centralnog veznog, sto bi ozbiljnije ekipe sigurno iskoristile. ALI, ako se prisjetimo predhodne dvi sezone, onda cemo shvatiti da Mancester protiv ozbiljnih protivnika ne igra formaciju 4-4-2 (posebno u gostima). Uglavnom igra sa tri igraca u vezi, sto je formacija u kojoj se Snajder najbolje snalazi. Protiv nekih manjih klubova Snajder komotno moze odigrati centralnog veznog, jer takve ekipe obicno ne zahtjevaju vrhunsku defanzivu, nego naprotiv, sto vise dobrih ofanzivaca - to bolje.

Modric, Snajder i Nasri. Svaki ima neke svoje prednosti i mane. Mislim da bi se svaki dobro pokazao, al' je tesko reci koji bi najbolje. Nema sumnje da je Snajder kvalitetniji igrac od ove dvojice, al' to ne znaci da bi se bolje uklopio u Mancin stil igre. Najbolje bi bilo dovesti Snajdera i jednog od ova dva preostala, pa bi onda Manco im'o moc na sredini terena :mrgreen: . Ako bi se prodali Nani, Anderson i Berbatov, onda se ne bi previse potrosilo na ta dva igraca :mrgreen: .

Ako Modric ode u Celsi (ili MU), a sve su prilike da hoce, onda sigurno ni Bejl nece htjeti ostati u desetkovanim Spursima. Kako bi bilo lijepo da on dodje u MU :mrgreen: . Al' njega zeli i Barsa. Barsa uz to zeli Fabregasa i Sanceza. Ako bi dos'o Fabregas, a sve su prilike da hoce, onda nisam siguran da li ce imati novca za Sanceza ili Bejla. Sanceza sam gled'o protiv Urugvaja i na prvu me odusevio. Ono sto sam vidio izgleda puno bolje od bilo koje partije Esli Janga. Pored Bejla i Sanceza, Fergi dovodi igraca za klupu :? . Nabaci Fergi jos toliko i imas ekstra klasu, a ne davati ogromne novce za igraca koji je treca opcija na krilu :cry: . Potpuno razumijem dovodjenje De Gee i Dzonsa, al' ne mogu shvatiti zbog cega dovedose Janga. Valjda sto mu istice ugovor i sto je 'jeftin' :? . Al' haj, da me hoce razuvjeriti, bas bih volio :mrgreen: .

Dakle, u MU jos nije stig'o nijedan igrac koji ce ekipu uciniti snaznijom u odnosu na proslu sezonu. Al' kako se kuha, vise je nego izvjesno da ce na OT sletiti igrac koji ce MU uciniti jacim u odnosu na proslu sezonu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 11 jul 2011, 00:49

Valencia je napisao/la:
Sir Matt je napisao/la:Neću previše pažnje posvećivat razlozima angažovanja Sneijdera jer SAF nas je uvijek znao primorati na "wtf face" ali ću logiku uključiti na najjače pa reći da dovodimo igrača koji nije na svjetskom levelu dokazan u 442 koliko u sistemu gdje je nužno imati dva osigurača iza njega odnosno samo jednu špicu tj. Rooneya koji će primjenom istog u sjenu baciti prvo Hernandeza pa Berbatova zatim Owena te Welbecka . Nešto tu ne štima . Ukratko , dočarajte si u glavi situaciju da ispeljamo 35+ miliona za desnog beka koji će igrati štopera .
U pravu si kada kazes da Snajder nije najidealnije rjesenje za formaciju 4-4-2. U defanzivi, veliki teret bi pao na drugog centralnog veznog, sto bi ozbiljnije ekipe sigurno iskoristile. ALI, ako se prisjetimo predhodne dvi sezone, onda cemo shvatiti da Mancester protiv ozbiljnih protivnika ne igra formaciju 4-4-2 (posebno u gostima). Uglavnom igra sa tri igraca u vezi, sto je formacija u kojoj se Snajder najbolje snalazi. Protiv nekih manjih klubova Snajder komotno moze odigrati centralnog veznog, jer takve ekipe obicno ne zahtjevaju vrhunsku defanzivu, nego naprotiv, sto vise dobrih ofanzivaca - to bolje.

Modric, Snajder i Nasri. Svaki ima neke svoje prednosti i mane. Mislim da bi se svaki dobro pokazao, al' je tesko reci koji bi najbolje. Nema sumnje da je Snajder kvalitetniji igrac od ove dvojice, al' to ne znaci da bi se bolje uklopio u Mancin stil igre. Najbolje bi bilo dovesti Snajdera i jednog od ova dva preostala, pa bi onda Manco im'o moc na sredini terena :mrgreen: . Ako bi se prodali Nani, Anderson i Berbatov, onda se ne bi previse potrosilo na ta dva igraca :mrgreen: .

Ako Modric ode u Celsi (ili MU), a sve su prilike da hoce, onda sigurno ni Bejl nece htjeti ostati u desetkovanim Spursima. Kako bi bilo lijepo da on dodje u MU :mrgreen: . Al' njega zeli i Barsa. Barsa uz to zeli Fabregasa i Sanceza. Ako bi dos'o Fabregas, a sve su prilike da hoce, onda nisam siguran da li ce imati novca za Sanceza ili Bejla. Sanceza sam gled'o protiv Urugvaja i na prvu me odusevio. Ono sto sam vidio izgleda puno bolje od bilo koje partije Esli Janga. Pored Bejla i Sanceza, Fergi dovodi igraca za klupu :? . Nabaci Fergi jos toliko i imas ekstra klasu, a ne davati ogromne novce za igraca koji je treca opcija na krilu :cry: . Potpuno razumijem dovodjenje De Gee i Dzonsa, al' ne mogu shvatiti zbog cega dovedose Janga. Valjda sto mu istice ugovor i sto je 'jeftin' :? . Al' haj, da me hoce razuvjeriti, bas bih volio :mrgreen: .

Dakle, u MU jos nije stig'o nijedan igrac koji ce ekipu uciniti snaznijom u odnosu na proslu sezonu. Al' kako se kuha, vise je nego izvjesno da ce na OT sletiti igrac koji ce MU uciniti jacim u odnosu na proslu sezonu.
Otidji 5 stranica prije tako sam isto napisao sta mislim o tome i kako vidim Sneijdera. Unitedu je potreban playmaker to je sigurno i kada United igra na strani protiv jacih ili u ligi prvaka tada United igra sa jednim napadacem i tri vezna kao sto kaze Valencia sto jest istina.

Unitedu je potreban razigravac jer ne moze se samo preko krila napadati i da nazad dva defanzivca dave loptu i nema ideje. Kada United igra kuci znaci protiv Evertona, Fulhama, Blackboruna idr..
Moze da bude ovako:
----------Fletcher
Valencia-Sneijder-Nani
-----Rooney
-----------Hernadez

Kada United igra kuci protiv jos jacih ekipa kao sto je Chelsea,City:
-----Fletcher-Carrick
Valencia-Sneijder-Nani
--------Rooney

Liga prvaka dosta je slicno ovome.
United je trazio u Andersonu playa pa nisu uspijeli sto znaci da moraju dovesti provjerenog jer prosle sezone se vidjelo sto me najvise nerviralo "nepostojanje ideje u igri" kada gostuju, odnosno davi se lopta pokusaje se preko krila ali nema kontrole na sredi zato su tesko ostvarivali pozitivne rezultate.

Young kako da ti kazem da je United doveo momka koji je provjeren u EPL, Giggs se povlaci dobro je imati jacu konkurenciju i da se bore za poziciju Nani i Young nego Nani i Obertan.
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 11 jul 2011, 00:50

Valencia je napisao/la: Sanceza sam gled'o protiv Urugvaja i na prvu me odusevio.
Pogledaj ovdje snimak utakmice sa MeHikom . Izrazito skučen mozak ima .
Nadalje , ne treba drvit dan-noć o Sneijderu ili Nasriu . Opinions are like assholes , everyone has one . Kraj priče .
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 11 jul 2011, 01:11

slika
:lol:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 11 jul 2011, 09:25

Skysports:
Breaking News: Arsene Wenger says Cesc Fabregas and Samir Nasri will be staying at Arsenal this season. More on...
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 11 jul 2011, 09:46

Evo pise stampa da su danas poceli pregovori Uniteda i Intera za Sneijdera.

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 11 jul 2011, 14:04

slika

slika

slika

Evo prvih slika prije polaska u USA.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 11 jul 2011, 14:13

haxonja je napisao/la:Otidji 5 stranica prije tako sam isto napisao sta mislim o tome i kako vidim Sneijdera. Unitedu je potreban playmaker to je sigurno i kada United igra na strani protiv jacih ili u ligi prvaka tada United igra sa jednim napadacem i tri vezna kao sto kaze Valencia sto jest istina.

Unitedu je potreban razigravac jer ne moze se samo preko krila napadati i da nazad dva defanzivca dave loptu i nema ideje. Kada United igra kuci znaci protiv Evertona, Fulhama, Blackboruna idr..
Moze da bude ovako:
----------Fletcher
Valencia-Sneijder-Nani
-----Rooney
-----------Hernadez

Kada United igra kuci protiv jos jacih ekipa kao sto je Chelsea,City:
-----Fletcher-Carrick
Valencia-Sneijder-Nani
--------Rooney
Vjerujem da bi ovako nekako MU igr'o sa Snajderom u ekipi. Sigurno bi to izgledalo bolje nego u prosloj sezoni. Posebno bi se napredak vidio protiv slabijih ekipa sa kojim se Manco u ovoj sezoni dosta mucio. Al' ova druga formacija za gostovanje je vise odbrambena formacija. Valensia nije poznat kao igrac koji zna uci u sredinu i odigrati nesto sa napadacem,.. Nani ponekad ulazi, al' i on uglavnom djeluje uz aut liniju. Tako da u toj formaciji Runi ostaje prepusten sam sebi, protiv 2-3 odbrambena igraca. Iz ove formacije se ne stvara puno sansi, POSEBNO ako imas krila koja ne ulaze u sredinu, vec iskljucivo probijaju po krilima.

Sve mi se cini da je doslo vrijeme kada se mora igrati sa pojacanim veznim redom da bi se ostvarili veliki uspjesi. Barselona namece nove standarde. Njima se potpuno nemoguce suprostaviti sa formacijom 4-4-2 (osim ako nemas super dominanta dva krila i dva napadaca). Tako sada igraju sve velike ekipe, tako da to vazi za sve, ne samo za Barsu. Ako se dovede Snajder, Manco ce biti jaci na sredini terena, al' opet nece imati 'moc', posebno protiv ekipa kao sto su Barsa ili Real. Formacija sa dva centralna/defanzivna i jednim ofanzivnim veznim je predefanzivna. Idealno bi bilo imati jednog defanzivnog veznog (Flecer ili Kerik) i dva ofanzivna vezna, koja ce napadati visoko, al' se vracati i u odbranu. Snajder bi mog'o biti jedan takav igrac, a Nasri ili Modric drugi :mrgreen: . Moze i Anderson ako bi se kojim cudom vratio u zivot.

Al' mislim da ce Mancester dovesti jednog veznjaka i da ce se tu prica sa transferima zavrsiti. Sa takvim igracem ekipa ce biti jaca u odnosu na proslu sezonu, bice favorit u EPL, al' ce u LP imati male sanse protiv Barse i Reala.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 11 jul 2011, 14:23

Otišla gospoda u Ameriku, 1.utakmica nas očekuje već 13.7. protiv New Englanda, mislim da je utakmica u 2 sata ujutro po našem vremenu. Ne vjerujem da će tu odmah istrčati prvi naš sastav ali opet United igra.

Inače došlo je do promjene satnica većine naših utakmica u prvih 10-tak kola, zbog televizijskih prijenosa:

West Brom away (was Saturday 13 August) - Sunday 14 August KO 16:00, live on Sky
Tottenham home (was Saturday 20 August) - Monday 22 August KO 20:00, live on Sky
Arsenal home (was Saturday 27 August) - Sunday 28 August KO 16:00, live on Sky
Bolton away - Saturday 10 September KO 12:45 or 17:30 tbc, live on ESPN
Chelsea home (was Sat. 17 September) - Sunday 18 September KO 16:00, live on Sky
Stoke away - Saturday 24 September KO 17:30, live on ESPN
*Liverpool away - Saturday 15 October KO 12.45, live on Sky
Man City home (was Sat. 22 October) - Sunday 23 October KO 13:30, live on Sky
Everton away - Saturday 29 October KO 12:00 (police request)
Swansea away - Saturday 19 November KO 17:30, live on ESPN

*The Liverpool away match is subject to further change as a result of the UEFA Champions League Group Stage draw. This draw will take place in Monaco on Thursday 25 August.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 11 jul 2011, 15:24

Valencia je napisao/la:U pravu si kada kazes da Snajder nije najidealnije rjesenje za formaciju 4-4-2. U defanzivi, veliki teret bi pao na drugog centralnog veznog, sto bi ozbiljnije ekipe sigurno iskoristile. ALI, ako se prisjetimo predhodne dvi sezone, onda cemo shvatiti da Mancester protiv ozbiljnih protivnika ne igra formaciju 4-4-2 (posebno u gostima). Uglavnom igra sa tri igraca u vezi, sto je formacija u kojoj se Snajder najbolje snalazi. Protiv nekih manjih klubova Snajder komotno moze odigrati centralnog veznog, jer takve ekipe obicno ne zahtjevaju vrhunsku defanzivu, nego naprotiv, sto vise dobrih ofanzivaca - to bolje.

Ovim boldiranim si rekao ono nabitnije za Sneidrovu igru ukoliko dodje u United, dakle uklapa se u defanizvnu, a pogotovo ofanzivnu varijantu koje su formacijski drugacije, zato drzim da je on najidealnije rjesenje na toj poziciji, s obzirom na ogranicen fond vrhunskih igraca na toj poziciji. Nasri je odlican igrac ali u defanzivi je vjeorvatno jos losiji od Sneidera, njegova prednost je sto se moze koristiti na nekoliko pozicija, naravno onih ofanzvnijih ali je, po meni, Sneider kompletniji igrac za tu poziciju koja je nama suplja stoga ga smatram podobnijim za igru Uniteda, a sto se tice Modrica njeg' ne bih volio nikako u Unitedu, on mi je kao igrac nedorecen, ne kazem da je los ali mislim da nije kalibar za Uniteda, uz sve to preskup sto ga cini jos odbojnijim tako da u njemu ne vidim dobru investiciju, no Fergi je taj koji se pita tako da je sve moguce..
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 11 jul 2011, 17:43

Bošnjanin_89 je napisao/la:Ovim boldiranim si rekao ono nabitnije za Sneidrovu igru ukoliko dodje u United, dakle uklapa se u defanizvnu, a pogotovo ofanzivnu varijantu koje su formacijski drugacije, zato drzim da je on najidealnije rjesenje na toj poziciji, s obzirom na ogranicen fond vrhunskih igraca na toj poziciji. Nasri je odlican igrac ali u defanzivi je vjeorvatno jos losiji od Sneidera, njegova prednost je sto se moze koristiti na nekoliko pozicija, naravno onih ofanzvnijih ali je, po meni, Sneider kompletniji igrac za tu poziciju koja je nama suplja stoga ga smatram podobnijim za igru Uniteda, a sto se tice Modrica njeg' ne bih volio nikako u Unitedu, on mi je kao igrac nedorecen, ne kazem da je los ali mislim da nije kalibar za Uniteda, uz sve to preskup sto ga cini jos odbojnijim tako da u njemu ne vidim dobru investiciju, no Fergi je taj koji se pita tako da je sve moguce..
Modric jos uvijek nije doveo pas igru do savrsenstva, ima tu dosta greskica, posebno kada je pod pritiskom,.. Al' ako se sjetimo Cavija, Inieste i Skolsa, sjetit cemo se da su i oni imali problema sa pas igrom na svojim pocetcima. To je detalj u igri koji se iskustvom usavrsava. Rek'o bih da je Skols im'o bolja dodavanja sa 35 nego 25 godina. Al' kretanje bez lopte i dinamika su jednako bitni kao i pas igra. Dzaba sada Skolsu filigarnski precizni pasovi kada nema kretanja, brzine i dinamike. Sto se toga tice, Modric ima vrhunske predispozicije. Odlicno se krece, vrlo je lagan, pokretljiv, odlicno se krece bez lopte, radi u oba pravca. Sa njim se moze igrati visoki presing, sto je igra koja je Barsi i Dortmundu donjela velike uspjehe u ovoj sezoni. Ako popravi pas igru sigurno ce biti jedan od najboljih veznjaka na svijetu. Al' kada se sve sagleda, Snajder je u ovom trenutku bolji igrac,.. Bolje dovesti boljeg, nego nekog ko ce mozda biti bolji :mrgreen: . Na ostatak komentara nemam sta dodati, slazem se.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 11 jul 2011, 17:45

slika
Dze' kosa :lol:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 11 jul 2011, 17:49

Dylan Dog je napisao/la:slika
Dze' kosa :lol:
S druge strane glave... :D :D ;)
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 11 jul 2011, 17:57

Do početka sezone će biti ko u vepra :D
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 11 jul 2011, 17:58

Thunderstruck je napisao/la:Do početka sezone će biti ko u vepra :D
Ajde valjda će ove godine trpat k'o lud od samopouzdanja.. :lol:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 11 jul 2011, 18:47

slika

Ovaj berbatov prava lafcina. Cini mi se da je i on nesto radio s kosom :lol:
Mi nikada odustati necemo...

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 11 jul 2011, 19:12

Valencia je napisao/la: Modric jos uvijek nije doveo pas igru do savrsenstva, ima tu dosta greskica, posebno kada je pod pritiskom,.. Al' ako se sjetimo Cavija, Inieste i Skolsa, sjetit cemo se da su i oni imali problema sa pas igrom na svojim pocetcima. To je detalj u igri koji se iskustvom usavrsava. Rek'o bih da je Skols im'o bolja dodavanja sa 35 nego 25 godina. Al' kretanje bez lopte i dinamika su jednako bitni kao i pas igra. Dzaba sada Skolsu filigarnski precizni pasovi kada nema kretanja, brzine i dinamike. Sto se toga tice, Modric ima vrhunske predispozicije. Odlicno se krece, vrlo je lagan, pokretljiv, odlicno se krece bez lopte, radi u oba pravca. Sa njim se moze igrati visoki presing, sto je igra koja je Barsi i Dortmundu donjela velike uspjehe u ovoj sezoni. Ako popravi pas igru sigurno ce biti jedan od najboljih veznjaka na svijetu. Al' kada se sve sagleda, Snajder je u ovom trenutku bolji igrac,.. Bolje dovesti boljeg, nego nekog ko ce mozda biti bolji :mrgreen: . Na ostatak komentara nemam sta dodati, slazem se.
Pa dobro da je sad na pocetku i nije, vec mu je 26- ta, daleko od toga da je kasno za napredak ali ga je nemoguce stavljati u isti kos sa Iniestom (koji je samo godinu stariji), Cavijem i Scholesom koji su nenadjebive institucije na tim pozicijama. Slazem se da Modric ima dobre predispozicije da MOZDA postane vrhunski igrac ali sa ovih 26g to „MOZDA“ je preskupo jer dati toliku lovu, koju trazi Totenhem, je ludost za igraca koji nije kompletan, a dobija jednu od najodgovornijih i najzahtjevnijih pozicija u timu. Pretrpiti bih ga mozda i mogao da mu je cijena nekih 15-20 milona funti, sto je mislim njegova realna cijena, i da nam ostane za jos jedno pojacanje na toj poziciji, no stvarnost je drugacija. Za mene je mnogo isplativije ulagati u Andersona jos sezonu, dvije (za koju mozda nadje igru koja ce i njemu i Unitedu odgovarati) i dovesti za te, skoro iste, pare dokazanog, provjerenog i sto sam kazes boljeg igraca kao sto je Sneider...
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 11 jul 2011, 19:44

Bošnjanin_89 je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Modric jos uvijek nije doveo pas igru do savrsenstva, ima tu dosta greskica, posebno kada je pod pritiskom,.. Al' ako se sjetimo Cavija, Inieste i Skolsa, sjetit cemo se da su i oni imali problema sa pas igrom na svojim pocetcima. To je detalj u igri koji se iskustvom usavrsava. Rek'o bih da je Skols im'o bolja dodavanja sa 35 nego 25 godina. Al' kretanje bez lopte i dinamika su jednako bitni kao i pas igra. Dzaba sada Skolsu filigarnski precizni pasovi kada nema kretanja, brzine i dinamike. Sto se toga tice, Modric ima vrhunske predispozicije. Odlicno se krece, vrlo je lagan, pokretljiv, odlicno se krece bez lopte, radi u oba pravca. Sa njim se moze igrati visoki presing, sto je igra koja je Barsi i Dortmundu donjela velike uspjehe u ovoj sezoni. Ako popravi pas igru sigurno ce biti jedan od najboljih veznjaka na svijetu. Al' kada se sve sagleda, Snajder je u ovom trenutku bolji igrac,.. Bolje dovesti boljeg, nego nekog ko ce mozda biti bolji :mrgreen: . Na ostatak komentara nemam sta dodati, slazem se.
Pa dobro da je sad na pocetku i nije, vec mu je 26- ta, daleko od toga da je kasno za napredak ali ga je nemoguce stavljati u isti kos sa Iniestom (koji je samo godinu stariji), Cavijem i Scholesom koji su nenadjebive institucije na tim pozicijama. Slazem se da Modric ima dobre predispozicije da MOZDA postane vrhunski igrac ali sa ovih 26g to „MOZDA“ je preskupo jer dati toliku lovu, koju trazi Totenhem, je ludost za igraca koji nije kompletan, a dobija jednu od najodgovornijih i najzahtjevnijih pozicija u timu. Pretrpiti bih ga mozda i mogao da mu je cijena nekih 15-20 milona funti, sto je mislim njegova realna cijena, i da nam ostane za jos jedno pojacanje na toj poziciji, no stvarnost je drugacija. Za mene je mnogo isplativije ulagati u Andersona jos sezonu, dvije (za koju mozda nadje igru koja ce i njemu i Unitedu odgovarati) i dovesti za te, skoro iste, pare dokazanog, provjerenog i sto sam kazes boljeg igraca kao sto je Sneider...
Au, zar ima 26 godina. Mislio sam da je dosta mladji, da nema vise od 23 godine :mrgreen: . Bice da su BiH i Hrvatska liga musporile njegov razvoj,.. Al' im'o je srece sto se uopste iscup'o iz nase lige, mnogi talenti to nisu uspjeli.

Ne stavljam ih u isti kos, samo kazem da ni oni nisu bili tako dobri dodavaci na svojim pocetcima. Sjecam se da su sva trojica imali velikih probleme da se izbore za svoje pozicije u timu. Al' Modric je vec u zrelim igrackim godinama, sada bi treb'o dati najbolje od sebe. Ispada da su ga Iniesta i Snajder stariji samo godinu dana, a do sada su fudbalu dali mnogo toga.

Nema sumnje da je Snajder logicniji izbor, al' to opet ne znaci da bi se bolje pokaz'o od Modrica. Ipak, svako igra na favorite :mrgreen: .

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.