Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

FoxMulder
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la FoxMulder » 10 jan 2020, 22:48

delinjo je napisao/la:
10 jan 2020, 22:43
FoxMulder je napisao/la:
10 jan 2020, 22:43
Čestitke našim momcima. Igralo se koliko se može u ovom trenutku.

Potući se protiv Portugala i Francuske i prolazimo dalje!
:mrgreen:
sumnjaš u moje prognoze?
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 10 jan 2020, 22:49

Raonffa je napisao/la:
10 jan 2020, 22:30
samoposmatram je napisao/la:
10 jan 2020, 22:20
Ponosan sam na momke. Samo naprijed!
Haseljic maestralno i Peric za malo perfektno u napadu.

Prce na lijevom i Panic i Malinovic na desnom po sedam golova sa oba beka. Sasvim dobro protiv onakve norveske odbrane. Najvaznije je da se Panic pojavio u drugom za nastavak prvenstva.

Buric i Grahovac su bili sjajni protiv onakvog napada.

Odbrana nije bila na najvisem nivou previse je trema uticala na njih. U momentima je to izgledalo ok.

Kod norvezana je Sagosen imao svoju noc. Od njega ovisi napad norvezana.
Ma nema odbrane od onoga brate, na stranu 5-6 golova koji su došli kao plod tehničkih grešaka u fazi napada, ali naša odbrana na postavljen napad Norveške je bila vrlo loša izuzev uvodnih 20 minuta. Mislim, nije to ni do naše odbrane, ne mogu npr Vranješ i Mandić braniti Sagosena, Roda, Reinkinda i Johanesena, ne može niko od naših reprezentativaca, može Terzić ali ne može sam individualno na njih trojicu. Da imamo tri igrača Terzićevog kvaliteta, bila bi to druga priča o našoj odbrani.

I to si još imao i Burića koji je bio baš baš raspoložen na golu i skinuo bar pet zicera Norvežanima.

Nadam se da ovaj nivo igre može biti dovoljan da se ozbiljnije "pobijemo" sa Portugalom, bar da imamo egal utakmicu do kraja.
Malinoviceva dva bacanja na pivota i dva faula u napadu od Prce i Vranjesa ja mislim i par glupih iskljucenja su dali ovu razliku.

Norvezani se nisu opustali ni sekunde. Ovo je prvenstvo. Momci ce imati solidno prvenstvo.

Na kraju treba biti realan da je daleko kvalitet zadnje linije Norveske od nase. Nemamo momke za sta kritikovati.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 10 jan 2020, 22:50

delinjo je napisao/la:
10 jan 2020, 22:48
pa mozda bi i bacili da ima neko snage i da je malo brzi da istrci gore,kome ce baciti,duhu ? :D
Haseljic je brz,samo sto ga ostali saigraci malo i ignorisu
Ne daju mu loptu haman nikako,u zadnje 2 utakmice reprezentacije imao je 6 suteva i 6 golova :salut:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 10 jan 2020, 22:50

delinjo je napisao/la:
10 jan 2020, 22:48
pa mozda bi i bacili da ima neko snage i da je malo brzi da istrci gore,kome ce baciti,duhu ? :D
Nije to baš tako po meni. Krila jesu loša(Ovčina tačnije. Haseljić je ok) al sam primjetio da su dečki trčali stalno poslije oduzete lopte, a naši ni da pogledaju prema njima već idu na siguricu i pas najblizem saigraču, iritantno skroz.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 10 jan 2020, 22:50, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jan 2020, 22:50

Ahmed45 je napisao/la:
10 jan 2020, 22:36
U slucaju da norveska sve pobjedi utakmice,mi dobijemo portugal a izgubimo od francuza jel se u tom slucaju gleda gol razlika samo na utakmicama sa francuskom i portugalom il se broji i ovaj mec protiv norvezana
Mislim da se gleda samo gol razlika u međusobnim duelima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 10 jan 2020, 22:51

bosanskazvijer je napisao/la:
04 jan 2020, 00:30
samoposmatram je napisao/la:
04 jan 2020, 00:21
bosanskazvijer je napisao/la:
03 jan 2020, 23:55

Naravno druze, pokazali su momci da imaju neki kvalitet, uostalom i pobjeda protiv Bjelorusije i Ceske u gostima je pokazala da mozemo igrati protiv ozbiljnih repki.
Slabost se nasa zna, imamo onih 10 min kao crnu rupu godinama, kad se igraci pogube, a svako ko se bavio sportom, zna da to nastaje uglavnom kad hoce tijelo, ali noge ne slusaju - zbog fizicke spreme uglavnom, pa svega ostalog.

Hajde ti prosjecnom poznavaocu rukometa objasni da se na 10-15 dana okupljanja ne gradi fizicka sprema, nego da se to radi tokom cijele godine u klubu igraca.
Znaci kondicioni treneri u tom klubu gdje igrac igra ne rade dobro ili igrac jednostavno ne trenira.
Frajer okrivi selektora za fizicku spremu, zamisli onda koliko se u sport razumije. :rol: :rol:

Puna saka brade, bitno je odmjeriti snage da vidimo gdje smo protiv ovih jacih repki i jos malo se uigrati, ali svakako najbitnije da se niko ne povrijedi sad pred EP, jer i ovako imamo skroman igracki kadar.

Nikad poraz nije dobar, to samo lud covjek moze reci, ali valjda se i iz poraza moze nauciti, kako u sportu, tako i u zivotu.

Sportski pozdrav.
Sigurno je da nemamo kvalitet da nadigramo norvezane i francuze. Momci su nas iznenadili i u kvalifikacijama vise puta. Sansa postoji da opet iznenade. Naravno sanse su uveliko manje, jer se radi o rukometnim velesilama. Ali podcjenjivanje i panika moze uhvatiti i najvece. Francuzi sigurno nisu igrali protiv ekipe koja nalikuje nasoj. Tako da utakmica protiv Srbije nista negovori o nama.
Protiv hrvata ocekujem jacu odbranu.

Po izvjestaju sa sportsport.ba preokret se desio zbog tehnickih gresaka nasih kod igre sedam na sest i zbog dvije minute Buricu. Tako da mozda i fizicka sprema nije tako losa. Opet je ohrabrujuce da je za nas 13 igraca se upisalo u strelce.
Drug moj, greske se prave kad nisi fizicki spreman, tj. tijelo "ne slusa" ili kad si igracki limitiran, trece nema, kad uzmemo u obzir da igraci se poznaju dobro i godinama su skupa.
Svakako da ima i jednog i drugog, sta ces, to je nasa realnost.

Ma objektivno sve osim min 5-6 razlike protiv Francuza i Norveske je ravno cudu, a protiv Portugala se moze igrati malo tvrdju tekma.

Treba biti realan, ali ne treba pljuvati momke u svakom postu, klasicna prica dvozubog Bosnje, pljuje sve i svakoga, a zivi od 500 KM, mozda i sa ocem i starom i grebe se gdje stigne, dok ti isti momci sto ih pljuje, zaradjuju od tog sporta sto on ne moze zaraditi za 10-20 zivota da zivi i vrhunac zivota mu je forum.
Ono kad danima prije najavis razliku kojom gubimo tacno u gol, a ne znas nista o rukometu. :kafa:

Usput, bilo je na momente extra, na momente lose, ali bravo momci na borbi, nema se tu sta puno zamjeriti.
Sretno dalje i samo jako protiv Portugala!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2020, 22:52

Ahmed45 je napisao/la:
10 jan 2020, 22:36
U slucaju da norveska sve pobjedi utakmice,mi dobijemo portugal a izgubimo od francuza jel se u tom slucaju gleda gol razlika samo na utakmicama sa francuskom i portugalom il se broji i ovaj mec protiv norvezana
Ne bi se računali mečevi protiv Norveške.

Kod: Označi sve

a) Higher number of points obtained in the group matches played amongst the teams in question
b) Superior goal difference from the group matches played amongst the teams in question
c) Higher number of goals scored in the group matches played amongst the teams in question
d) Superior goal difference from all group matches (achieved by subtraction)
e) Higher number of goals scored in all group matches
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jan 2020, 22:54

Što se tiče krila, nije do brzine, Haseljić je izuzetno brz, Ovčina ima dosta mana al' mu je brzina i fizikalije općenito najmanja mana. Oni svaku kontru istrče, al' mi jednostavno nismo navikli igrati takav brz i moderan rukomet i naši igrači obično ne bacaju te kontre osim ako je baš baš otvorena kontra, ali to je jednom u tri utakmice.

A i kada malo rizikujemo i bacamo te kontre često ih bacamo u ruke protivniku, tako da je i bolje da ih ne bacaju ako nije skroz otvoreno, jer kontra i tranzicija se ne pravi u toku jedne utakmici ili u toku jednog prvenstva, to je proces koji traje godinama, privikavanje igrača na takav stil itd.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2020, 22:57

Raonffa je napisao/la:
10 jan 2020, 22:54
A i kada malo rizikujemo i bacamo te kontre često ih bacamo u ruke protivniku, tako da je i bolje da ih ne bacaju ako nije skroz otvoreno, jer kontra i tranzicija se ne pravi u toku jedne utakmici ili u toku jednog prvenstva, to je proces koji traje godinama, privikavanje igrača na takav stil itd.
E koliko su mene strijeljali kad sam branio Dragana Markovića zato jer 'nije imao kontre' i kako će Šuman kao krilo popraviti taj segment.
Voli te tvoje Sarajevo.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 10 jan 2020, 22:58

Previše se sere.

Bravo za momke, ostavili su srce na terenu. Izgubiti protiv favorita prvenstva na domaćem terenu sa 6 razlike je i više nego prihvatljivo.

Yeble vas kontre i krila. Uživajte u prvenstvu i utakmicama reprezentacije, sa ovakvim (ne)ulaganjima svako deseto prvenstvo ćemo igrati. Nemamo mi ni neke stručnjake, nemamo savez, nemamo love, nemamo sponzore, državu iza sebe. Imamo samo matore igrače koji ginu za ovaj dres. Umjer uloženog i dobijenog je najveći. Kada se krene ulagati u sport i rukomet, može se nadati brzim tranzicijama i kontrama. Mi smo još na nivou jugoslovenskog rukometa. Pozdrav svima.
"We need to suffer. And we need to fight."

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 10 jan 2020, 23:03

Captain4 je napisao/la:
10 jan 2020, 22:58
Previše se sere.

Bravo za momke, ostavili su srce na terenu. Izgubiti protiv favorita prvenstva na domaćem terenu sa 6 razlike je i više nego prihvatljivo.

Yeble vas kontre i krila. Uživajte u prvenstvu i utakmicama reprezentacije, sa ovakvim (ne)ulaganjima svako deseto prvenstvo ćemo igrati. Nemamo mi ni neke stručnjake, nemamo savez, nemamo love, nemamo sponzore, državu iza sebe. Imamo samo matore igrače koji ginu za ovaj dres. Umjer uloženog i dobijenog je najveći. Kada se krene ulagati u sport i rukomet, može se nadati brzim tranzicijama i kontrama. Mi smo još na nivou jugoslovenskog rukometa. Pozdrav svima.
Kada sve saberes i oduzmes, apsolutno si za sve napisano u pravu..
Volim te Bosno!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jan 2020, 23:03

Virtu4l je napisao/la:
10 jan 2020, 22:57
Raonffa je napisao/la:
E koliko su mene strijeljali kad sam branio Dragana Markovića zato jer 'nije imao kontre' i kako će Šuman kao krilo popraviti taj segment.
Jesmo vala, iskreno prvi ja :D

Kod Dragana je kontra bila naučna fantastika, kod Bilala je nešto malo malo bolja situacija al' to dođe do izražaja u nekim nebitnim tekmama protiv slabijih reprezentacija. Ovako protiv ozbiljnijih protivnika mi istrčimo 2-3 kontre od kojih jednu realizujemo, tj. isto kao i kada je Marka bio selektor i realno ništa se efektivnije nije promijenilo dolaskom Šumana.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 10 jan 2020, 23:03

Peric&Haseljic :salut:
Peric je dokazao da nema smisla da Karacic ima vecu minutazu od njega :bih:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jan 2020, 23:08

Captain4 je napisao/la:
Previše se sere.

A rukomet je sport koji je najpogodniji za ulagati tj. sa daleko manje ulaganja nego u fudbal ili košarku možeš doći do rezultata. Ali džaba kada nije pretjerano popularan na globalnom nivou, a i kod nas je u gorem stanju nego košarka ili fudbal (možeš misliti koliko je loše onda), bukvalno rukometom vladaju 2-3 čovjeka koji se o svemu pitaju.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2020, 23:10

Raonffa je napisao/la:
10 jan 2020, 23:03
Virtu4l je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Kod Dragana je kontra bila naučna fantastika, kod Bilala je nešto malo malo bolja situacija al' to dođe do izražaja u nekim nebitnim tekmama protiv slabijih reprezentacija. Ovako protiv ozbiljnijih protivnika mi istrčimo 2-3 kontre od kojih jednu realizujemo, tj. isto kao i kada je Marka bio selektor i realno ništa se efektivnije nije promijenilo dolaskom Šumana.
Ma dobro, ne ubrajam tebe u tu kategoriju, ti i ja lako pronađemo zajednički jezik.

Nego ljudi jednostavno gledaju druge reprezentacije tipa Danske, Islanda ili Francuske i kako to lako izgleda, pa odmah ospu po selektoru, kao on krivac što mi ne igramo tako.

Ja im godinama pričam da se mi mnogo trošimo u odbrani i da ne smijemo sebi priuštiti luksuz da neko zaluta i prije vremena krene u kontru. Mi moramo loptu ispratiti do kraja, a svakako se odbici redovno odbijaju protivniku u ruke.

Uzeću za primjer jednog igrača kojeg svi znamo, Fahrudin Melić, on je recimo trčao u kontru čim se protivnički bek digne na šut, nije pratio loptu i uvijek je protivniku stvarao višak. To se u PSG može tolerisati, kod nas nikako.
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jan 2020, 23:12

Ja sam itekako zadovoljan s ovom današnjom utakmicom. Nama inače ne odgovaraju, u bilo kojem sportu, brze ekipe, koje igraju na trku. Otprilike realan omjer snaga. Protiv Francuske i Portugala će to biti drugačije, ne igraju ko Norvežani i mnogo će lakše biti u omjeru brzine i trke. Nismo favoriti ni u jendom meču. Jedino možemo biti sigurni da će momci dati sve od sebe a ostalo će doći na svoje. :bih:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 10 jan 2020, 23:17

Raonffa je napisao/la:
10 jan 2020, 23:08
Captain4 je napisao/la:
Previše se sere.

A rukomet je sport koji je najpogodniji za ulagati tj. sa daleko manje ulaganja nego u fudbal ili košarku možeš doći do rezultata. Ali džaba kada nije pretjerano popularan na globalnom nivou, a i kod nas je u gorem stanju nego košarka ili fudbal (možeš misliti koliko je loše onda), bukvalno rukometom vladaju 2-3 čovjeka koji se o svemu pitaju.
Ima i ta svoje. Ali iskreno i realno, naši stručnjaci su goli qurac, ne trenira se na školski način izuzev par ekipa u državi. Da postoje kvalitetni stručnjaci možda bi i bilo tako. A kvalitetni stručnjaci kod nas mogu doći samo kao posljedica nekadašnjeg igrača. Kod nas ti rukometni trener je uglavnom prosvjetni radnik koji prije zapošljenja nije imao nikakve veze o rukometu i znao je o tome kao većima forumaša uključujući i mene.
"We need to suffer. And we need to fight."

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 10 jan 2020, 23:21

Jedan od najboljih rukometnih strucnjaka/trenera u nasoj drzavi je Damir Doborac :cool:
Ja ga iskreno vidim kao buduceg selektora :bih:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jan 2020, 23:24

Virtu4l je napisao/la:
10 jan 2020, 23:10
Raonffa je napisao/la:
10 jan 2020, 23:03
Virtu4l je napisao/la:

Ma dobro, ne ubrajam tebe u tu kategoriju, ti i ja lako pronađemo zajednički jezik.

Nego ljudi jednostavno gledaju druge reprezentacije tipa Danske, Islanda ili Francuske i kako to lako izgleda, pa odmah ospu po selektoru, kao on krivac što mi ne igramo tako.

Ja im godinama pričam da se mi mnogo trošimo u odbrani i da ne smijemo sebi priuštiti luksuz da neko zaluta i prije vremena krene u kontru. Mi moramo loptu ispratiti do kraja, a svakako se odbici redovno odbijaju protivniku u ruke.

Uzeću za primjer jednog igrača kojeg svi znamo, Fahrudin Melić, on je recimo trčao u kontru čim se protivnički bek digne na šut, nije pratio loptu i uvijek je protivniku stvarao višak. To se u PSG može tolerisati, kod nas nikako.

Upravu si, tako će to i biti sve dok nam je odbrana jači dio tima. Kada pogledaš ove rukometne velesile, oni igraju odličnu odbranu i strašan napad (pozicioni napad), njima se isplati rizikovati i trčati kontru, pa čak i ako ne uspije, znaju da u sljedećem napadu imaju tamo nekog Sagosena, Hansena, Karabatića, Cindrića, Gotfridsona itd koji će "roditi" gol koliko god da protivnik igra dobru odbranu.

Nama svaki lopta u bunar znači jedan 'porođaj' više u napadu jer nemamo sigurne golove bekovskih igrača i to je tako. Činjenica je da smo specifični po tom pitanju, pogotovo u ex-yu, nevjerovatno da nikada nismo imali klasnog beka šutera, jedina smo takva ex-yu reprezentacija.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jan 2020, 23:29

Captain4 je napisao/la:
10 jan 2020, 23:17
Raonffa je napisao/la:
10 jan 2020, 23:08
Captain4 je napisao/la:
Previše se sere.

Ima i ta svoje. Ali iskreno i realno, naši stručnjaci su goli qurac, ne trenira se na školski način izuzev par ekipa u državi. Da postoje kvalitetni stručnjaci možda bi i bilo tako. A kvalitetni stručnjaci kod nas mogu doći samo kao posljedica nekadašnjeg igrača. Kod nas ti rukometni trener je uglavnom prosvjetni radnik koji prije zapošljenja nije imao nikakve veze o rukometu i znao je o tome kao većima forumaša uključujući i mene.
Ma sve je to dio sistema kojeg treba izgraditi, trebaju nam mladi ljudi poput Doborca koji su nekada igrali rukomet (pa makar i na nivou domaće lige samo) ali momci koji su spremni da uče i rade po europskim metodama modernog rukometa, za te stvari treba da se pobrine savez koji će takve ljude slati po Europi da se školuju. Ali malo je sad smiješno pričati o tome, naš savez nema novca da plati hotel za pripreme reprezentacije pred Euro, tako da nema potrebe dalje diskutovati na ovu temu.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.