Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

JohnKeynes97
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la JohnKeynes97 » 31 jan 2021, 12:27

SSR je napisao/la:
31 jan 2021, 11:49
Hajde barem se priblizavate i to je uspjeh :lol:

[url]https://ba.****/sport-klub/nogomet/a496347-infografika-trofeji-fudbalskih-klubova-iz-bosne-i-hercegovine/[/url]

slika
PSPHM

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 31 jan 2021, 12:41

Nekome udba a nekome sudba
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 31 jan 2021, 12:48

Indianac je napisao/la:
31 jan 2021, 07:02
Sve do raspada YU na njihovom semaforu je bila plavibijela sahovnica koja je i simbol Zeljeznice NDH a nakon rata su promijenili prefiks u NK i na jugu im je redovno bila sahovnica sve dok nisu shvatili da je HDZ umjesto njih izabrala Zrinjski. Tada su se opet okrenuli i ponovo vratili FK ali i od tada lizu pakas svim partijama u BiH i SA.Mi smo uvijek bili i ostali FK SARAJEVO,
a oni su bili HSD pa HSK pa HNK pa NK pa FK pa opet NK i na kraju opet FK..
Upitajmo ih ZASTO? :bow: :bow:
Dobro, to je sad glediste kako oni vama forsiraju za udbu pa je ova prica kao neki pandan tome. Vjerujem da ima odredjenu vezu, ali mislim da ipak subjektivno naglasavas vise nego sto jest. Sto rece Baader, ne vidim neku preveliku sustinsku razliku izmedju dva kluba. Prije svega gradski klubovi koje podrzavaju ljudi svih nacija i iz razlicitih slojeva drustva. Neki vole plavo, neki bordo... Na jugu Grbavice primjetno je da se gura vise bosnjacka prica, ali generalno za Zeljeznicar kao klub su uvijek navijali ljudi svih nacija. To je neko glediste sa strane, moguce da grijesim.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 31 jan 2021, 13:15

Ma ja sam fakat misljenja da je ovaj Ceric idealan za željkana...
Kako oni bombaju druge tako on bomba njih...
Oni o tituli iz 46, kad su onoliko mase izasle da proslavljaju,on njima o Netfliksu i FC Mumbai...
Oni o radnickoj klasi ,on njima o kampu Dinama iz Dresdena...
Oni o postenju, on njima o zlatnoj lopti...
Nasla rupa zakrpu... :rol: :rol:

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 31 jan 2021, 13:27

Vanja8 je napisao/la:
31 jan 2021, 13:15
Ma ja sam fakat misljenja da je ovaj Ceric idealan za željkana...
Kako oni bombaju druge tako on bomba njih...
Oni o tituli iz 46, kad su onoliko mase izasle da proslavljaju,on njima o Netfliksu i FC Mumbai...
Oni o radnickoj klasi ,on njima o kampu Dinama iz Dresdena...
Oni o postenju, on njima o zlatnoj lopti...
Nasla rupa zakrpu... :rol: :rol:
Ono nisu istine kaze lik Alibaba,pricao sam kaze juce sa Kloppom hahah

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 31 jan 2021, 13:58

Kako ih nadje ocam, al sve im prica ono , ma napravit cemo mi opet Dzeku,Viscu,Sehica!!! Dobro ba ali kako bebo? Hahaahahhahaha
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 31 jan 2021, 14:02

SSR je napisao/la:
31 jan 2021, 11:44
sampras je napisao/la:
31 jan 2021, 11:41
Mitomane treba pustiti da bulazne, zapetljali su se u prekrajanju historije sopstvenog kluba.
Realno, ne postoji klub na svijetu čiji se navijači ponose likovima koje su sami protjerali iz kluba zbog propovijedanja vjerskih sloboda, te još veće legende koja je pravosnažno osuđivanja i suspendovana zbog namiještanja utakmica.

Da se razumijemo, u skoro svim klubovima se mogu pronaći takvi likovi kroz historiju, ali niti jedan klub od takvih "moralnih vertikala" nije napravio najveće legende kluba!

Jednostavno su posebna sorta i treba ih pustiti da ga "nikome ne daju", "kontra partija i režima", "radnička klasa" itd.

Čak su i simpatični.
Vama je dovoljno da se postavi jedna fotografija bez potrebe da se bilo šta piše :D

slika
Udba bila gestapo koji je hvatao ustace i cetnike i spijune

Hahahahhaa pa sta je bio gestapo hrkljusi
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

SSR
Kontakt:

Post Postao/la SSR » 31 jan 2021, 17:18

Hoce li kone moci sastaviti ekipu za derbi jbt :think:

Ili ce biti izvlakusa kao kada su prosuti 5:2 kako im dva prvotimca nisu igrali :rol:

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 31 jan 2021, 17:22

SSR je napisao/la:
31 jan 2021, 17:18

Ili ce biti izvlakusa kao kada su prosuti 5:2 kako im dva prvotimca nisu igrali :rol:

slika

Jesi se ulizao dovoljno na pdf-u da ti oproste?
PSPHM

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 31 jan 2021, 17:27

SSR je napisao/la:

Jesu l vam dali kakav trofej za te pobjede u derbiju ?
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Indianac
Kontakt:

Post Postao/la Indianac » 31 jan 2021, 17:27

Steelman je napisao/la:
31 jan 2021, 12:48
Indianac je napisao/la:
Sve do raspada YU na njihovom semaforu je bila plavibijela sahovnica koja je i simbol Zeljeznice NDH a nakon rata su promijenili prefiks u NK i na jugu im je redovno bila sahovnica sve dok nisu shvatili da je HDZ umjesto njih izabrala Zrinjski. Tada su se opet okrenuli i ponovo vratili FK ali i od tada lizu pakas svim partijama u BiH i SA.Mi smo uvijek bili i ostali FK SARAJEVO,
Dobro, to je sad glediste kako oni vama forsiraju za udbu pa je ova prica kao neki pandan tome. Vjerujem da ima odredjenu vezu, ali mislim da ipak subjektivno naglasavas vise nego sto jest. Sto rece Baader, ne vidim neku preveliku sustinsku razliku izmedju dva kluba. Prije svega gradski klubovi koje podrzavaju ljudi svih nacija i iz razlicitih slojeva drustva. Neki vole plavo, neki bordo... Na jugu Grbavice primjetno je da se gura vise bosnjacka prica, ali generalno za Zeljeznicar kao klub su uvijek navijali ljudi svih nacija. To je neko glediste sa strane, moguce da grijesim.
Nije nikakav pandan. Postavljao sam slike hdz zastave na njihovom jugu pred sami rat i odma nakon rata, na temi prepucavanja.
A ima i puno slika pecata hrvatskih zeljeznica koji je non stop bio postavljen na Grbavici u vidu zastave.

Mi nista ne krijemo i ponosni smo na sve dok oni u 100 godina 100 puta mijenjaju istoriju i pricu o njihovom klubu. Upitajmo se zasto?
Pa evo i ova nasa zadnja titula po njihovoj prici nam je poklonjena. Kad ih covjek slusa rekao bi da su oni bili prvi na tabeli a savez titulu dao Sarajevu I nece biti nikakvo cudo kada za 10 godina njihova djeca budu pricala bas to: Zeljo bio prvi na tabeli a Sarajevo dobilo titulu.

Lijepo je to rekla njihova legenda ivica osim: SARAJEVO JE OSOVANO DA BI CARSIJA IMALA ZA KOGA NAVIJATI! :bih:
Zadnja izmjena: Indianac, dana/u 31 jan 2021, 17:28, ukupno mijenjano 2 puta.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jan 2021, 17:45

Aduka87 je napisao/la:
31 jan 2021, 17:42
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
31 jan 2021, 17:37
Aduka87 je napisao/la:
31 jan 2021, 17:36

Pojedi slanine, smiri se
Ko si ti? Dakle pišeš na 2 profila Huso.
Javi se u pp da ti pokazem ko sam
U lice mi to reci
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Indianac
Kontakt:

Post Postao/la Indianac » 31 jan 2021, 17:47

feniksptica je napisao/la:
31 jan 2021, 17:27
SSR je napisao/la:

Jesu l vam dali kakav trofej za te pobjede u derbiju ?
Nisu trofej ali jesu majice. Ipak je to njima utakmica zivota i najveci uspjeh. Nije mala stvar pobjediti najveci klub u drzavi. Vjerovatno bi i mi isto radili da pobjedimo npr Real Madrid ili Bajern. 10 godina bi se samo o tome pricalo i pisalo.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 31 jan 2021, 17:56

Indianac je napisao/la:
31 jan 2021, 17:27
Steelman je napisao/la:
31 jan 2021, 12:48
Indianac je napisao/la:
Nije nikakav pandan. Postavljao sam slike hdz zastave na njihovom jugu pred sami rat i odma nakon rata, na temi prepucavanja.
A ima i puno slika pecata hrvatskih zeljeznica koji je non stop bio postavljen na Grbavici u vidu zastave.

Mi nista ne krijemo i ponosni smo na sve dok oni u 100 godina 100 puta mijenjaju istoriju i pricu o njihovom klubu. Upitajmo se zasto?
Pa evo i ova nasa zadnja titula po njihovoj prici nam je poklonjena. Kad ih covjek slusa rekao bi da su oni bili prvi na tabeli a savez titulu dao Sarajevu I nece biti nikakvo cudo kada za 10 godina njihova djeca budu pricala bas to: Zeljo bio prvi na tabeli a Sarajevo dobilo titulu.

Lijepo je to rekla njihova legenda ivica osim: SARAJEVO JE OSOVANO DA BI CARSIJA IMALA ZA KOGA NAVIJATI! :bih:
Gledaj, nisam upucen u stvari oko njihovog kluba da ti repliciram, ali ovo je zanimljiva tema za debatu. Volio bih da ti neki upuceniji Željovac odgovori, jer sve dosad sto sam upratio na tu temu ide na djecija prepucavanja. Evo ti si iznio nesto konkretno, bilo bi dobro da neko s druge strane napise takodje nesto konkretnije njihove stavove. Inace, ranije sam spomenuo Slobodu i reflektore, nisam nikad provjeravao tu pricu, ali znam da se Velež tad ganjao sa Partizanom i Zvezdom za titulu i bilo bi zanimljivo cuti koju pricu oko te tekme. Nazalost, ne moze se naci nigdje nikakav video zapis. Meni su zanimljive te price, jer one daju draz.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 31 jan 2021, 18:37

Tu je navijao za repku i bio objektivan forumas.. :kafa:
:rol:
Bahati, bahati Željkan!
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jan 2021, 18:41

željevac ocm :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 31 jan 2021, 18:45

Jos bi htio i dres da uzme

slika
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 31 jan 2021, 18:49

Pa nenavijači FKS trebaju da pišu na opštim diskusijama
#samokazem
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 31 jan 2021, 20:15

Goosman je napisao/la:
31 jan 2021, 10:38
Željezničar-Videoton
najbitnija utakmica u pitarskoj historiji (ako se uopšte može tako nazvati).
Reko Benjo Isović, nisam ja.

Kraj priče.
Pa i ako je rekao, rekao je za sebe ne za sve nas, nit je lik neki predstavnik navijaca, a i da jeste moze govoriti u svoje ime.
Da mi je drago sto ste izgubili, drago mi je ( iako nisam bio rodjen), da je to najbitnija utakmica u historiji FKS- a mozes sanjat ti i svi mitomani.

Kraj priče :kafa:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 31 jan 2021, 20:46

Ma nek prica ko sta hoce, kone nam napreduju svjetlosnim godinama...
Do juce im Precjednici pricali sa Sejom Brajlovicem, a sad jarane sa Jurgenom Kllopom..
Jaa,jaa... :bow: :bow:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 0 gostiju.