FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Romariooo
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Romariooo » 21 apr 2011, 12:56

bparena je napisao/la:Niko se ne ljuti i treba da se raduju. Kako vidim nije se bas neko puno ni ljutio. Snaga je i u porazu.. ;)

@L-Train nije bilo nista nekorektno s nase strane da bas sad eto ti ko doceko nekog normalnog. I dalje tvrdim da igramo bolji fudbal od vas. Al samo fudbal.... no ponovo cestitke za pobjedu.. Ovo da me nebi pogresno raazumjeo.
ma nemamo se mi sta ljutiti, bitno je da smo ligu osvojili, kup je bilo lijepo osvojiti ali nije to neko opet bitno takmicenje, samo liga i liga prvaka su bitni, ovi kupovi i superkupovi su ipak dosta nebitniji
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 21 apr 2011, 13:03

bparena je napisao/la:Niko se ne ljuti i treba da se raduju. Kako vidim nije se bas neko puno ni ljutio. Snaga je i u porazu.. ;)

@L-Train nije bilo nista nekorektno s nase strane da bas sad eto ti ko doceko nekog normalnog. I dalje tvrdim da igramo bolji fudbal od vas. Al samo fudbal.... no ponovo cestitke za pobjedu.. Ovo da me nebi pogresno raazumjeo.
uff sad da nije bilo nista nekorektno i ne bih se slozio,al ajd nema veze ;)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 21 apr 2011, 13:09

[/quote]ma nemamo se mi sta ljutiti, bitno je da smo ligu osvojili, kup je bilo lijepo osvojiti ali nije to neko opet bitno takmicenje, samo liga i liga prvaka su bitni, ovi kupovi i superkupovi su ipak dosta nebitniji[/quote]

Pusti ba šuplju, al hajde ako će ti(vam) biti lakše nakon neprospavane noći onda uredu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dushi_Rob
Kontakt:

Post Postao/la Dushi_Rob » 21 apr 2011, 13:14

sad zanemarimo provokacije, slavlje blancosa, nasu tugu i sagledajmo stvari realno. Mourinho je otkrio formulu igranja protiv Barcelone, u prvom poluvremenu se ne sjecam da je Barca napravila ijednu priliku za gol, sve to zahvaljujuci jako agresivnoj igri veznog reda Madrida. Igrali su prgavo i u kost to svaki posteni navijac Reala priznaje, al to je jedini nacin da se zaustavi TIKA-TAKA, odnosno igra od noge do noge. U drugom poluvremenu drugacija slika, mozda malo zbog umora, a mozda zbog bolje taktike Pepa, Madridjani su se povukli na svoju polovicu i Barca je dominirala.Vidjelo se koliki je Pep gospodin prilikom onog ponistenog gola, igrace je odmah upozorio da je bio offside i nije imao nijedan prigovor sudiji iako je bilo veoma tesko u onoj brzini vidjet jeli offside ili ne ... Nedostatak srece, ili znanja u zavrsinici je ovaj put kostao Barcelonu trofeja. Evidentno je to da su nam napadaci potpuno van forme, Pedro i Messi su i napravili ponesto, ali Villa :shock: , on stvarno treba dobrog psihologa da mu vrati samopouzdanje. Dani Alves je po meni sinoc odigrao najlosiju utakmicu u dresu Barce, OK trcao je otvarao se, al svaki prijem lopte, svaki pas je bio kao u nekog drugorazrednog igraca, u odbrani je napravio par gresaka , cak je i gol na njegovu dusu, nije smio pustit Di Mariu da ga onako pretrci. Da rezimiramo na kraju: Odlicno drugo poluvrijeme Barcelone i dominacija sve do postignutog gola Ronalda, prvo poluvrijeme jako slabo vjerovatno zbog straha od neke povrede ili slicnog. U produzecima je odlucila samo jedna kontra, ono poslije gola i ne racunam jer je od tada sve bilo rijeseno.

Visca Barca !!!
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 21 apr 2011, 13:15

banovan je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:
ma jel to neko dirooo?? :mrgreen: cim tako reagujes vidi se da si jos mali, pa nisi ni skontao o cemu pricam, a pricam o sinosnjoj Mourinhovoj taktici i dizanje iste u nebo, hajd naucices kad porastes, a sreca pa imas i internet pa pogledaj malo jos neke trenere i utakmice pa ces vidjet kako lice na onu sinocnju, dalje, govoris da je Mourinho napuhan trener? ja to nigdje nisam naveo, dakle neko te uvrijedio ili dirao tvog Mournhicu pa se dijete rasplakalo, polako bolan, Mourinho je jedan od najboljih trenera danas i jedan od najtrofejniji ikad, al moras kad citas post, da procitas sa paznjom a ne na prvu da reagujes,jer eto neko ti je Jose-a malo uvrijedio jer nije vidio nikakvu genijalnost u odbrani sa 9 igraca i igrom na kontre kad imas brzog Marcela I Ronalda, ja to znam da se tako igra, a to sto ti nisi znao da se tako igra catenaccio to je tvoj problem ne poznavanja taktike pa ti treba Moruninho da bi je objasnio, meni ne treba, ja to realno i objektivno gledam sa strane i podsjeti me ta ista taktika na neke ranije taktike, dakle otkrivanje tople vode djecace, to ti je isto kao kad bi Vilas Boas dosao u Barselonu i poceo da igra istim stilom kao sto je igrao Guradiola ili neko ranije ,pa ga pocnu svi dizat da je bolji trener i od Guardiole ili Crujiffa, a ono lik samo nastavio neke ranije trenerske zamisli, nastavio isti stil,kopirao nekog ranije, dakle topla voda, ja sam vec davno na nekoj drugoj temi rekao da ono sto cini Mourinha velikim i jednim od najvecih trenera nije taktika, jer istu svi nauce i mogu da kopiraju, nego sjajan osjecaj da vidi koji igrac moze napredovat i kada je neki igrac istrosen ili cijela ekipa,pa tu istu i napusti i ode dalje, dakle sjajan je u iskoristavanju maximalnog potencijala ekipe i bjeg od iste kad zvona za uzbunu se pojave, al eto necu ti vise dirat Mourinha ,zao mi te vidjet da places :mrgreen:
Replicirao sam na tvoju glupost koju sam boldirao. Tvoju i Romariovu. Čitaj pažljivije. Dalje, naveo sam VARIJACIJE koje je koristio u različitim ekipama. Murinjo JESTE taktički mag.

Gledajući šta si napisao, ono boldirano, sad se neko treba raspravljati s tobom :lol: Jašta ću. Hint: poptuno si fulio repliku :lol:

PS sumnjam da si stariji od mene
:lol: :lol: jos gore onda ako si stariji, gdje ti odose godine tolike , a reagujes kao malo dijete kad mu neko dira komsinicu u koju je potajno zaljubljen, ja sam pisao o sinocnjoj taktici i dizanju istog ili iste, a ti poceo o napuhivanju i listas trofeje da svima nama ukazes na nesto sto znamo, a jedina stvar koju ti ne znas a najbitnija je da ta taktika Josea od sinoc je ranije koristena i od samog Capela dok je vodio Real, al ipak na kraju Jose je mag takticki :mrgreen: de ne provaljuj se svega ti :mrgreen:

P.S.MOURINHO NIJE OTKRIO FORMULU IGRANJA PROTIV BARSELONE, AKO JE IKO TO URADIO TO SU DAVNO ITALIJNSKI TRENERI URADILI, A AKO JE IKO U SKORIJE VRIJEME TO URADIO TO JE GUSS HIDDINK, CISTO DA SE ZNA samo je problem sto ljudi prate samo jedan tim i poneku utakmicu a dodju da diskutuju o taktici :mrgreen: , igrao je i Mournho ranije protiv Barselone pa je fasovao 1-2 kod kuce,mora da je tada cuvao svoju taktiku za dolazak u Inter pa onda u Real, smijurija prava kad djecica pocnu o taktici
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 apr 2011, 13:26

liga prvaka je ono sto je bitno, a tu cemo tek da vidimo ko je jos uvijek gazda u svijetu fudbala, ako tu real u dvije utakmice nesto izbori, onda cemo naravno odati priznanje, ovako nama i godi da oni sad slave ovaj kup i da se malo uzdignu, pa da u ligi prvaka se malo otvore, da barem sa samo sestoricom u odbrani igraju, a onda slijedi odmazda

bice zanimljivo u srijedu u prvoj utakmici, za barcu je ta utakmica i bolja prilika da ih razvalimo, nego da cekamo revans na kamp nou. vidjet cemo kako ce izgledati odbrana reala bez bitne karike karvalja, dal ce zaigrati smijesni albiol, ili ce pepe biti vracen na poziciju stopera, u svakom slucaju njihov bunker bice slabiji dosta.

odbrana reala bice slabija i zbog toga sto je opterecena kartonima, tako da ce svaka grubost sto im je i najjace oruzje, znaciti neigranje u revansu, pa ce se vjerovatno malo cuvati. s druge strane mi cemo biti jaci za kapitena Puyola sto puno znaci za ekipu, u svakom slucaju barca je apsolutni favorit, bicemo kompletni osim abidala, a sto je jos i bitnije, nasi igraci nakon ovog poraza bice maximalno nabrijani, a te nabrijanosti nam je sinoc falilo.

neko misli normalno i da real ima neku sansu da prodje, ali ja onako realno ne znam kako se to moze desiti, ono sto su sinoc dobro odigrali presing mogli su samo jedno poluvrijeme tako da trce i bore se, nasi su to vec u drugom procitali i uspostavili svoju dominaciju, morinjo je dakle svoje oruzje otkrio, pep ima dovoljno vremena da ekipu prilagodi takvoj igri i mislim da nece biti nikakvih problema, na bernabeu cemo gledati nas ogromni posjed lopte i kruzenje oko gola, pitanje je samo kad ce i koliko lopti uci u gol
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 21 apr 2011, 13:32

Romariooo je nepokolebljiv :lol:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 21 apr 2011, 13:33

JuveSissoko je napisao/la: :lol: :lol: jos gore onda ako si stariji, gdje ti odose godine tolike , a reagujes kao malo dijete kad mu neko dira komsinicu u koju je potajno zaljubljen, ja sam pisao o sinocnjoj taktici i dizanju istog ili iste, a ti poceo o napuhivanju i listas trofeje da svima nama ukazes na nesto sto znamo, a jedina stvar koju ti ne znas a najbitnija je da ta taktika Josea od sinoc je ranije koristena i od samog Capela dok je vodio Real, al ipak na kraju Jose je mag takticki :mrgreen: de ne provaljuj se svega ti :mrgreen:

P.S.MOURINHO NIJE OTKRIO FORMULU IGRANJA PROTIV BARSELONE, AKO JE IKO TO URADIO TO SU DAVNO ITALIJNSKI TRENERI URADILI, A AKO JE IKO U SKORIJE VRIJEME TO URADIO TO JE GUSS HIDDINK, CISTO DA SE ZNA samo je problem sto ljudi prate samo jedan tim i poneku utakmicu a dodju da diskutuju o taktici :mrgreen: , igrao je i Mournho ranije protiv Barselone pa je fasovao 1-2 kod kuce,mora da je tada cuvao svoju taktiku za dolazak u Inter pa onda u Real, smijurija prava kad djecica pocnu o taktici
ma ja ono Mourinho ne smije ni jednu utakmicu izgubiti, po uzoru na te "talijanske" trenere koji nisu nikad izgubili tekmu, pa sad kad Mourinho izgubi smjesno, glupo...i ne znam sta je tu tesko otkriti kako ces igrati protiv Barcelone, jer eto Mou je pratio i ugledao se na "talijanske" trenere oni su mu uzor :roll: i nakon toga usavrsio sto su "talijanski" treneri usavrslili tipa Capello, Lippi ili ti ga Mancini :roll: ne zna se ko je smjesniji od njih trener, ovaj ne moze meda s Engleskom, drugi se blamira protiv N.Zelanda, treci sa Cityem sjajno igra..Da ne spominjem glupog Ancellotiji, glupljeg trenera u zivotu nisam vidio, al eto i glupanu se desi sa uzme trofej Lp :roll:
15.10 - 15.06 ...

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 21 apr 2011, 13:35

JuveSissoko je napisao/la: :lol: :lol: jos gore onda ako si stariji, gdje ti odose godine tolike , a reagujes kao malo dijete kad mu neko dira komsinicu u koju je potajno zaljubljen, ja sam pisao o sinocnjoj taktici i dizanju istog ili iste, a ti poceo o napuhivanju i listas trofeje da svima nama ukazes na nesto sto znamo, a jedina stvar koju ti ne znas a najbitnija je da ta taktika Josea od sinoc je ranije koristena i od samog Capela dok je vodio Real, al ipak na kraju Jose je mag takticki :mrgreen: de ne provaljuj se svega ti :mrgreen:

Po meni je Capello najbolji trener svih vremena, ali budimo realni Sisoko, nemas pravo da ne kazem neku grublju rijec, ali necu jer si stariji od mene. Capello je u prvom navratu osvojio Ligu sa najvise poraza u povijesti Primere i igrao preruzan nogomet, a osvojio je trofej pored one Barce sa Ronaldom. E sada, vratio se deset godina kasnije i opet isto, u dvije utakmice takticki razbio Rijkaarda, ispao iz Kupa i Lige prvaka i nekako se domogao Lige sa isto bodova i 20 golova manjom gol razlikom. I Real dok ga je Capello vodio i Mou nisu ni priblizno isti. Svaka Realova utakmica pod Capellom je bila rovovska bitka za pobjedu od 1-0 ili 2-1, uz to sta ti dalje imam govorit kada jedna Recreativo Huelva dodje u Madrid i nabije te sa 3-0, a ne znam da smo ijednu utakimcu te sezone dobili sa vise od 2 razlike, osim Barce na Bernabeuu :D Uz to, ova Barca i ona u Capellovo vrijeme takodjer su dvije razlicite Barce, tako da tu nema polemike. Mourinho je genije i poslije Del Bosquea (ako ostane jos par sezona) najbolji trener Reala ikada.

Sto se tice formule protiv Barce. Interova utakmica protiv Barce, barem na Camp Nou je bila klasicni catenaccio uz fenomenalno izradjen svaki moguci detalj u igri, uz to, nije lako igrati pola sata sa crvenim kartonom, u prvoj utakmici ih je razbio kontrama, a ovi kad gube jednostavno se izgube :D I Hiddinkov recept protiv Barce i Mourinhov su sasvim nesto drugo, ovaj prvi je imao atletski cudesno spremnu ekipu i sve je to islo na snagu, u prvoj utakmici su odigrali nesto kao Manchester 2008 na Camp Nou, znaci bez pretjeranog rizika i da se ne primi gol, to i je uspjelo, a onda i sami znamo sta se desilo tamo, dok je kod ovog drugog to nesto sasvim drugo, jer Barci cim dodje neka ekipa koja se zna braniti donji su, plana B nemaju, a Pep limitiran ko konzerva.

Sada, za razliku od Intera, ovo uopce nije bio catenaccio, da je to bilo tako, nebi ih potpuno nadigrali u prvom poluvremenu. Postavka vjerovatno cudi, ali kad malo bolje skontas eto ispade Real igrao sa 7 defanzivno orijentisanih igraca a Barca sa 6, i to neka velika razlika?! To su gluposti i price Cruyffa su za malu djecu koja te fraze citiraju pred zgradom i u skoli, i dje ba ono bio "vanzemaljac"? :D. Nema sumnje da je ovo velika i potpuno zasluzena pobjeda Reala, e sada... idemo ih jos u Ligi prvaka satrat, pa nek Rom ario opet najavi kako igraci Reala ne trebaju ni istrcati na teren.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 apr 2011, 13:36

P.S.MOURINHO NIJE OTKRIO FORMULU IGRANJA PROTIV BARSELONE, AKO JE IKO TO URADIO TO SU DAVNO ITALIJNSKI TRENERI URADILI, A AKO JE IKO U SKORIJE VRIJEME TO URADIO TO JE GUSS HIDDINK, CISTO DA SE ZNA
Može li se porediti ona Barca ,protiv koje su igrali Capelo i Hidink ,sa ovom sad što je igro Mourinho ,ovaj sada tim je neuporedivi jači i uigraniji i to daje veću težinu Mourinhovoj taktici

I ova taktika ,nije ista kao ona kad je Capelo bio ,ovo je malo bolja taktika

I ne znam što mrziš toliko Mouriha ,šta ti je čovjek uradio (pa moraš svaki njegov uspjeh minimizirati) ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 21 apr 2011, 13:38

Da probam i ovdje nesto napisat....mozda cete se slozit a mozda ne...

Iz mog, nekoga,objektivnog ugla, gledajuci Barcu ove sezone....

Vec mjesec i pol,dva...cini mi se da Barca nema igru koju je imala vecim dijelom sezone. Priznat cete i sami....Istina, pobjeđuju oni, ali pobjede vise nisu toliko ubjedljive,nema toliko ni akcija i sporiji je protok lopte prema naprijed.

Umor, zasicenje, dobre takticeke postavke suparnika..ko ce znati...ali nije to ona Barca sa pocetka sezone.Negdje od one tekme sa Valenciom je poceo blagi pad u igri Barcelone...

Evo,konkretan primjer je Shahaktar...realno 5-1 nije pravi pokazatelj snaga te veceri.Igro je Shahktar dobro i mogao je bolji rezultat izvuci....da ne govorim o tekmama sa Sevillom,Villarealom...gdje je Barca tesko dosla do pozitivnog rezultata...bilo je toga jos,ali eto....

U prvenstvenom mecu u Madridu...imali su loptu,ali vrlo jalovo,nezainteresovano...na kraju su platili tim golom Reala u finisu.NIje to bila Barca koja igra leprsavo i za gol vise...falilo je zelje i odlucnosti.

Sinoc takodjer, Real je vecinu utakmice kontrolisao.Tek je drugo poluvrijeme pokazalo da je Barca jednostavno Barca...ali,jbg...Real je bio energicniji,vise je zelio pobjedu...

Nemojte govorit da nije vazan trofej..vazan je...i psiholski a i rezultatski (Real ga nije osvojo 20 godina,njima i najvazniji ako gledamo to).Prije tekme sam pisao da Real moze mnogo dobit a Barca izgubit u ovim mecevima....Mourinho vam je uzeo kup,ako prodje i u LP...to je vracanje sa kamatama..jbo onih 5-0...na kraju ce uzet LP i to je to...

Takticki je nadmudrio Pepa...sa Pepeom u sredini,jakim presingom i nevjerovatnom borbenoscu.Barca nije nista od toga pokazala u ove dvije tekme...realno..a nije samo dovoljno bit najbolji i pobjeda ce doci sama od sebe...treba to i na terenu,borbenoscu, pokazat...Barci je to falilo.Mnogi su podcijenili Real i cinjenicu da na klupi imaju najveceg od najvecih...

U naredne dvije tekme Barca mora biti mnogo odlucnija i promjeniti pristup.Igracki su kvalitetniji ali to nije uvijek dovoljno..jer je Real u ove dvije tekme pokazao da sa velikom zeljom i odlucnosscu, moze parirati Barci...

Jednostavno,pogresan pristup u ove dvije tekme...te cinjenica da to nije Barca kao sa pocetka sezone...i onda teze ide...

Mozda je Real sada i emotivno potrosen,nakon sinocnje tekme..al znat ce Mourninho to vratiti i motivisati opet.Dok od Barce ocekujem da konacno pokazu vecu odlucnost....dzaba sto su kvalitetniji....ne prolazi to protiv Mourinha tek tako...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 21 apr 2011, 13:43

Portillo je napisao/la:

Po meni je Capello najbolji trener svih vremena, ali budimo realni Sisoko, nemas pravo da ne kazem neku grublju rijec, ali necu jer si stariji od mene. Capello je u prvom navratu osvojio Ligu sa najvise poraza u povijesti Primere i igrao preruzan nogomet, a osvojio je trofej pored one Barce sa Ronaldom. E sada, vratio se deset godina kasnije i opet isto, u dvije utakmice takticki razbio Rijkaarda, ispao iz Kupa i Lige prvaka i nekako se domogao Lige sa isto bodova i 20 golova manjom gol razlikom. I Real dok ga je Capello vodio i Mou nisu ni priblizno isti. Svaka Realova utakmica pod Capellom je bila rovovska bitka za pobjedu od 1-0 ili 2-1, uz to sta ti dalje imam govorit kada jedna Recreativo Huelva dodje u Madrid i nabije te sa 3-0, a ne znam da smo ijednu utakimcu te sezone dobili sa vise od 2 razlike, osim Barce na Bernabeuu :D Uz to, ova Barca i ona u Capellovo vrijeme takodjer su dvije razlicite Barce, tako da tu nema polemike. Mourinho je genije i poslije Del Bosquea (ako ostane jos par sezona) najbolji trener Reala ikada.

Sto se tice formule protiv Barce. Interova utakmica protiv Barce, barem na Camp Nou je bila klasicni catenaccio uz fenomenalno izradjen svaki moguci detalj u igri, uz to, nije lako igrati pola sata sa crvenim kartonom, u prvoj utakmici ih je razbio kontrama, a ovi kad gube jednostavno se izgube :D I Hiddinkov recept protiv Barce i Mourinhov su sasvim nesto drugo, ovaj prvi je imao atletski cudesno spremnu ekipu i sve je to islo na snagu, u prvoj utakmici su odigrali nesto kao Manchester 2008 na Camp Nou, znaci bez pretjeranog rizika i da se ne primi gol, to i je uspjelo, a onda i sami znamo sta se desilo tamo, dok je kod ovog drugog to nesto sasvim drugo, jer Barci cim dodje neka ekipa koja se zna braniti donji su, plana B nemaju, a Pep limitiran ko konzerva.

Sada, za razliku od Intera, ovo uopce nije bio catenaccio, da je to bilo tako, nebi ih potpuno nadigrali u prvom poluvremenu. Postavka vjerovatno cudi, ali kad malo bolje skontas eto ispade Real igrao sa 7 defanzivno orijentisanih igraca a Barca sa 6, i to neka velika razlika?! To su gluposti i price Cruyffa su za malu djecu koja te fraze citiraju pred zgradom i u skoli, i dje ba ono bio "vanzemaljac"? :D. Nema sumnje da je ovo velika i potpuno zasluzena pobjeda Reala, e sada... idemo ih jos u Ligi prvaka satrat, pa nek Rom ario opet najavi kako igraci Reala ne trebaju ni istrcati na teren.
oj sta je ovo, pa ljudi dragi nisam ja nikog osporio niti poredio, ja napisah da sinocnja taktika ,dakle ponavljam sinocnja taktika i dizanje Josea zbog iste, je davno izmisljena, i nije nikakva magija, a ovdje vec javljaju se ljudi i porede Capela i Josea ,italijanske trenere , itd itd, totalno idemo u drugu temu, daleko od onog sto sam naveo, ja pricam o jednoj utakmici, i jos pominjem istu utakmicu sto je Jose igrao protiv intera,dakle dvije kopije i uspio je, osvrcem se na te dvije utakmice i govorim da je to otkrivanje tople vode, nista novo sto vec nije uradjeno ,nikakva magija niti sjajna takticka inovacija,nego ucenje od drugih i dosta srece, a ovdje pocinje se navodit sve i svasta i poredit trofeji a ja ih nisam ni spominjao, samo govorim o relanosti dizanja u nebesa jednog trenera a recimo otkaz drugog a istu taktiku koristili , nista drugo

p.s. kad govorimo o catenacciu, ono sinoc je jedna moderna verzija :mrgreen: nadogradio je ono sto je Hiddink uradio i ono sto je Capello uradio ,ono sto su italijanski treneri radili kad nisam ni ja bio rodjen, a mogao je nadogradit jer ima ekipu od 300 miliona, da se ne zavravamo, nije Mourinho pobijedio Barsu sa levatima,nego sa itekako skupom ekipom,sve to ima svoju tezinu
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

LOPATA
Kontakt:

Post Postao/la LOPATA » 21 apr 2011, 13:48

Joooj frankovci, skidajte se s teme, idite na svoju smišljajte kako ući u sljedeću utakmicu protiv Barce. Da li sa 7 ili 8 stopera :(
Sretno Abidal :´(

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 21 apr 2011, 13:49

legenda reala je napisao/la:
P.S.MOURINHO NIJE OTKRIO FORMULU IGRANJA PROTIV BARSELONE, AKO JE IKO TO URADIO TO SU DAVNO ITALIJNSKI TRENERI URADILI, A AKO JE IKO U SKORIJE VRIJEME TO URADIO TO JE GUSS HIDDINK, CISTO DA SE ZNA
Može li se porediti ona Barca ,protiv koje su igrali Capelo i Hidink ,sa ovom sad što je igro Mourinho ,ovaj sada tim je neuporedivi jači i uigraniji i to daje veću težinu Mourinhovoj taktici

I ova taktika ,nije ista kao ona kad je Capelo bio ,ovo je malo bolja taktika

I ne znam što mrziš toliko Mouriha ,šta ti je čovjek uradio (pa moraš svaki njegov uspjeh minimizirati) ;)
eh ovo je vrh sami, ja mrzim dakle Mourinha jer sam sinocnju taktiku njegovu manje dizao nego ostali, jer sam rekao da je ta taktika davno koristena i nije nista novo, jer sam izrazio se onako kako ja mislim, a nigdje nisam spominjao Mourinhovu karijeru i njegove uspjehe,nego sinocnju utakmicu i njegovu takticku spremu, dakle sinoc nije u pitanju bila nikakva magija, a jos pored toga napisem da je magija bila ono sa Portom, napisem da je genije u procjeni kvaliteta ekipe i izvalcenja maksimuma iz iste, i opet na kraju ja mrzim Joesa i umanjujem mu uspjehe, ne ,nije tako, nego je kod vas navijaca Reala problem sto ne podnostite kritiku,nesto poput C.Ronalda, djes njega kritikovat ,to je lik od 100 miliona, daj malo ohladite, ja totalno objektivno govorim i navodim sto znam i sto sam ranije gledao te poredim sa Joseovom taktikom i kazem,nikakva magija, bye the way ona Barselona sa Ronaldinhom je takodje jaka i blizu jacine ove generacije, a i tada je Mourinho imao na raspolaganju sta je htio i kojeg god igraca da je htio, tada nije uspio, nije uspio u otvaranju ekipe Reala, nego je uspio u catenacciu sa interom i sinoc, sve sto zelim reci je to

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 21 apr 2011, 14:06

Koliko god tvrdili mnogi da Real M. igra defanzivno , vala sinoc su imali sansi haman jednako ko˙ Barcelona koja igra ofanzivno :roll: .
Osjeti se problem kod Barcelone jer izgleda oni nemaju druge varijente u taktici , stalno to ide jedno te isto , puno kmbinacija i dodavanja u sredini ubacivanje lopti za napadace , pa cekaj da se protivnik umori ili opusti :) ...

Real M. igra i lakse se moze prilagoditi raznovrsnijim taktikama i postavkama u igri i naravno itekako ima sanse u dvije utakmice protiv Barcelone u 1/2 F. CL .
Barcelona je igrala haman isto kao na Camp Nou kada je pobjedila 5:0 nema se potrebe sad tu nesto puno mijenjati , ok , ali zato je Mourinho osjetio i predvidio da Guardiola nece mijenjati stil igre te zatvorio prostor u sredini i sinoc dobio utakmicu .
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 apr 2011, 14:40

previse se uzdizu te nekakve taktike, svi igraju otprilike kao sto uvijek igraju, samo eto real kao i mnog ekipe kad igraju protiv barce moraju se dodatno zavtarati i cuvati, samo sto je morinjo ocigledno dao instrukcije igracima da idu gruplje i prljavije nego inace, da sto vise sjeckaju igru itd i tako odrezu krila barci, a istovremeno cijelo ovo vrijeme vrsi i pritisak na sudije glumeci neku zrtvu sudijsku zbog crvenih kartona i sl, sto mu je sinoc upalilo kod onog sudije koji se pogubio, i dozvolio da ga igraci vuku za rukav i non stop prigovaraju, i onda je tako dopustio i grublju igru sto je opet godilo realu vise nego barci, al hajd.

svi nesto pametuju kad se utakmica zavrsi i onda se velicaju kojekakve taktike, a to je vrlo jasno, trenri uigraju ekipe na jednu standardnu taktiku, pokoju rezervnu za nedaj boze, i nema tu nikakvih genijalnosti. Barca igra naizgled uvijek isto, medjutim nije to tako, igraju i nasi nekad 3-5-2, nekad 3-4-3, nekad 4-3-3, te se taktike i formacije brzo izmjenjuju tokom utakmice da se na prvi pogled i ne primijeti, sad sve zavisi od toga kako krene utakmica, da smo sinoc poveli, morinjo bi se odma otvorio i onda se ne bi pricalo koliko je defanzivan, da je real prije poveo igrao bi jos defanzivnije mozda, uglavnom nista ne bi izgledalo kao sinoc, ko zna u kojem bi smiejru utakmica otisla i sve ove price o genijalnoj postavci morinja su suplje price, ovu taktiku gledali smo milion puta, ovako je i arsenal igrao na camp nou, tako je nekad igrao i inter, hidinkov celzi i jos mnogi, bitno je samo kako barca odigra, a protivnici odigraju samo onoliko koliko im dozvolimo.

i kad smo reala razbucali 5 0 ovako su poceli, samo sto smo rano poveli, pa onda i drugi brzo zadali i onda je vec bio raspad sistema. i u ligi prvaka morinjo ce ovako slicno sigurno odigrati, ali zapocne utakmicu bolje nego sinoc i uspiju uvaliti barem jedan gol, onda ce se sve raspasti i morinja ce onda opet ismijavati oni koji ga sad dizu u nebo, kako nije sad takticki dobro uradio posao itd, ttako to rade fudbalski laici

morate znati ljudi da je taktika samo jedna od mozda 20 stvari bitnih u fudbalu, i da uopste nije presudna, bitnije stvari su sreca, forma igraca, zdravljae, motivisanost, trenutna inspiracija, povoljan splet okolnosti i jos mnoge stvari, taktika je samo jedna od tih stvari i nema toliko veze

morate znati da je fudbal igra u kojoj ucestvuju ljudi od krvi i mesa koji su u odredjenim fizicki i psihickim stanjima, nisu to drvene sahovske figure koje vucejedan covjek od kojeg sve zavisi, niti su to neke kompjuterske simulacije igraca kojima se upravlja dzojstikom

fudbal nije ni sah ni playstation, to uporno zaboravljate i velicate stvari koje nisu toliko bitne
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 21 apr 2011, 14:43

Prije svega da cestitam Fanovima Reala na apsolutno zasluzenoj pobjedi.Sad su svi generali poslije bitke ??? Mourinho nije neki takticar, on vako on nako.On igra kako hoce, igra po pravilima.Sve to zigleda ruzno, odvratno i gadno.Pogledas onaj usporeni snimak kad se ustaju Arbeloa i Villa , a ovaj mu snarodnjak i namjerno ga gazi.Sve je to fuj,al ko te pita.ima ona jedna dobra reklama i odlicna recenica : Kada mikrobi napadnu ,uzvratite udarac.Jel ko branio igracima barce da se i oni klepaju?nije.To je problem ove ekipe , gotovo jedini.Previse su to dobri momci, neiskvareni.Nedovoljno lukavi.Momci koji samo znaju igrati fudbal,pogledas jednog golmana koji zna igrati fudbal pa nadalje stoperi etc..To je predivno vidjeti.Ali niko te ne pita na koji nacin ces zaustaviti nesto sto je najbolje.Sjetite se 2005 godine i onih silnih dominacija Federera kada u jednoj sezoni covjek nije mogao 5 puta izgubiti.Al dosao je lijek i za to, i za tu leprsavu igru federera, dosao Nadal.Ja vec godinama govorim jer mnogo sam upucen u menadzment jer to i studiram.Barca je los potez zadnjih x godina napravila prodajom Zlatana.On jeste statican, pomalo i lijen.Al on je drzak, jak, robusan, udara se , ne pita kako ce doci do gola.Fenomenalan igrac.barca i bez nejga i sa 10 igraca dobit ce 90 % timova svijeta.Ali u ovakvim utakmicama gdje jedan detalj odlucuje, takav igrac pravi razliku.Nemojte me krivo shvatiti da omalovazavam Messija,suprotno ,tom covjeku se divim.Medjutim Zlatan je onaj koji ce se poubijat sa Pepeom, Ramosom etc. Nije to Villa kojeg jako cjenim, ali on je labav previse, padne kad netreba itd.
Znam da ce sad past prica bla bla **** Zlatana itd.Ja ga mrzim,jer mrzim prepotentne igrace.Ali on je ono sto bi Barci trebalo kao plan B , jer ga Barcelona nema !!!
Problem Pepa i njegove filozofije je taj sistem.Vjerujte mi na rijec , ovakva Barcelona sa ovakvim marsovcima na terenu, da se zna postavit pred svaku utakmicu malo drugacije nebi im niko ni do koljena bio.Ponekad se svjesno povuc, pustit teren protivniku i onda opalit kontru iz nicega.Sa ovakvim igracima konter Barcelone bi djelovala toliko mocno, brzo, tacno.Medjutim toga vise nema.I kad se krene u kontru zastane se, postavi se protivnik i opet kruzi, cekaj rupu.Pep je moj ljubimac ali je mnogo naivan covjek,mlad je i neiskusan.Ali dovoljno je uvidjeti na ovakvim utakmicama da se NE MOZE dobiti svaka utamica na identican nacin.Realovo pravo je da igra sa 3 zadnja vezna.mnogo dobra taktika protiv Barce.Mogu reci i ja bih je upraznjavao da sam na mjestu Josea.Covjek zna zanat.Svjestan je da je Real igracki ispod Barcelone.Svjestan je koliko brza krila i bekove ima, da ima fantasticnu transformaciju.Njegov cilj je ne primiti go, a frljoka ili neki solo prodor ce uci u gol.Barca mi djeluje nekako po malo zasiceno, nema vise onih konstantnih mjenjanja pravaca, kretanja, izvlacenja obrane i utrcavanja.Nadam se da je samo prolazno.
Gledam sinoc Messija i do poda mu se poklonim.Covjek je jednostavno fenomen.Njega ne ganja Pepe , Ramos, Carvalho, Xabi , njega ganja 10 igraca...Od tih 10 igraca, jedno 5,6 svjesno ide da ga ozlijede.Prati sam da mu nisu dali disat.u dvije situacije ostavili su mu koji pola metra viska terena i odma dar mar na terenu pravi.Zaista genijalan igrac.Poredit ga sa maradonom je jako glupo.u Maradonino vrijeme nije bilo toliko tih markera i ostalih taktickih stopiranja i limitiranja igraca.Diega je cuvao jedan igrac , max 2.messija cuva 10.
Ronaldo je sjajan grac ,ali on toliko prostora ima kad primi loptu da je zalosno da covjek ne moze mnogo vise uradit.Toliko je puta isao 2 na 2 ili 3 na 3 itd.Dajte messiju situaciju 1 na 3 da de, vjerjte mi minimalno svaka druga akcija je gol.
No dobro, iskucao sam se :D
Realu svaka cast , odlican su tim, sa sjanim trenerom.Covjekom koji nije toliko vjest , koliko samo dobar njuh ima.Covjek koji tacno zna gdje doci , kad doci i kako doci.Dosao je u Inter, toliko gladan pobjeda , imao srece i uzeo trofeje.Dosao u Real koji je isfrustriran , dobio fenomenalan tim , sa par jos fantasticnih igraca.Real je mnogo ljepse i kompaktnije djelovao za vrijeme Pellegrinija.Ali Mou je znao sta hoce.Zna da mu u vezi trebaju 3 razbijaca, u obrani brzi bekovi i pouzdani stoperi.Brza i prodorna krila i dovoljno dobar napadac.To je i dobio, i uveo svoj rezim.To je Mou i to je njegova taktika.Nema tu puno logike. NEMOJ PRIMIT GO !

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 21 apr 2011, 15:00

da se i ja malo raspisem,nakon sinocnjeg razocarenja..

evo,andres je fino napisao..barca nema plana b..kada neide barcina tika taka igra,svi se pogube i onda su sve oci uperene u messija...jer onda ako on nesto ne uradi nece niko,a sinoc je opet bio koliko toliko iznad ostalih..pogotovo u drugom poluvremenu.ali jednostano kada te ganja 5-6 igraca konstantno i to vrlo kvalitetnih,nema tu puno filozofije..tu 5 messija tesko da sta moze uraditi..
sinoc mu je ocigledno trebala podrska,koju nije mogao dobiti od indisponiranog vilje(ja ne znam sta je sa ovim covjekom,pao je kada barci najvise treba) i pedro nije isti,iako je bio bolji od vilje..
vezu su nam odsjekli,jednostavno presing i nema lopte napred i opet messi mora na centar po loptu da proba nesto organizovati..i na taj nacin se nenormalno trosi,jer ipak tesko je to sve obavljati pored realovih igraca.
i onda propuh je u odbrani kada nema kapitena..nemamo drugog robusnog stopera,mashcerano kepec,svaka sinoc visoka lopta je bila opasnost po barcin gol..ocekivao sam busketsa na stoperu a masherana na defanzivnom veznom,ipak je mozda ostriji od buskesta i vise bi pridonjeo u vezi nego li na stoperskoj poziciji..
jednostavno,mi mozemo kukati citav dan i citavu noc na neki antifudbal ali ipak sta ces..prljavo ili ne,barca je izgubila.i to je jedino vazna stvar.
onda,u dvije tekme lige prvaka ocekujem aposlutno istu postavku reala,isto sto smo gledali ove zadnje dvije tekme.nista se tu nece promjeniti.mozda ce za dlaku ofanzivnije igrati na bernabeu ali opet sumnnjam.
na pepu je da digne ekipu nakon sinocnjeg poraza,jer sada je pitanje biti ili ne biti..sigurno je da su igraci barce psihicki pali nakon poraza sinoc...naravno ja se nadam da se moze do sljedeceg susreta pronaci nacin za ovu igru reala i da barca moze do finala..
a do tad ostaje nam da cekamo,i da gledamo sto nas frankovci malo prcaju :mrgreen:
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 apr 2011, 15:05

asve cemo vidjeti u ove dvije utakmice lige prvaka, vjerovatno cemo vidjeti kako ove iste taktike donose potpuno grugaciji rezultat nego sinoc, koliko god da real cvrsto izgleda tu postoje rupe jer 11 ljudi jednostavno ne moze sve pokriti, vidjeli smo to i sinoc, prilike se mogu napraviti, samo je bitno da se iskoriste, uprkos svoj navodnoj genijalnosti morinja, sve to je moglo lako pasti u vodu kad je iker odbranio onaj sut pedra kad su milimetri i djelici sekunde odlucivali, morinjo ocigledno blokira sredinu terena jer zna da smo tu najopasniji, zato je i messi sinoc otisao na desno krilo kasnije, pep je sve dobro to postavio, samo sto igraci nisu odradili posao na terenu kako znaju.

logika je jednostavna, akoblokiras sredinu, i desno krilo gdje su alves i messi, ostaje dosta prostora po lijevoj strani gdje to nas adriano nije znao iskoristiti, da je on imao vise dobrih izleta naprijed vjerovatno bi iz toga nekako uvalili gol jer prostor negdje mora jednostavno postojati, bitno je samo dal ce to biti znalacki iskoristeno, trener mora jednostavno nesto zrtvovati da bi na necem drugome dobio, morinjo je pametno zrtvovao tu svoju desnu stranu da bi dobio na markaciji messija xavija i inieste, to bi svaki trener uradio malo pametniji, a sad grijeh barce je sto taj prostor nije iskoristio adriano i pedro donekle.

messi je bio odlican, koristio je najbolje sto je mogao ono malo prostora sto je imao, xavi i niesta takodje, samo eto trebali su nasi bekovi iskoristiti tu situaciju na bolji nacin, zato ja mislim kao i uvijek da moramo jednostavno imati svjetsku klasu lijevog beka sjajnog u ofanzivi jer vidimo da protivnici protiv nas igraju maximalno defanzivo i ne stide se toga, stoga moramo koristiti sva raspoliziva sredstva da dobro napadamo i da protivnicki treneri i igraci ne smiju nijedan dio terena ostavljati nepopunjen da bi markirali nase kljucne igrace

bezveze je i ta prica da barca nema plana B, ima i plan B i plan C i plan D, samo sto to igraci nekad ne ispostuju maximalno. U nekim utakmicama messi ne odigra nista posebno i opet uvalimo 5 komada, ima tu jos puno majstora koji znaju povuci i rijesiti utakmicu i u to cemo se uvjeriti sad u ligi prvaka
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

adas_barca
Kontakt:

Post Postao/la adas_barca » 21 apr 2011, 15:41

mislim da nam na ljeto treba 'osvjezenje' u liku Cesca Fabregasa :D
sinoc nije to lose izgledalo al nije se moglo puno napravit jer je real igrao defenzivno i cekao prilike iz kontri.
nadam se prolasku u LP jer smo kvalitetnija ekipa(sinoc smo to pokazali) iako smo izgubili,real je imao najbolju mogucu taktiku za njih protiv nas. ako postignemo prvi gol na ESB real se mora otvorit i to je nasa prednost. :D

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Romariooo i 4 gosta.