E jesu imali na nivou proslavu u pm.Sve sama velika imena BiH estrade su im pjevala zajedno sa prvim glasom istocne bosne dinom selimovicem.Jedino je brojnost bila kako treba sto je i logicno s obzirom na vremenski period bez titule.....old school je napisao/la:Jedino na cemu mogu cestitati anamo onima jeste organizovanje proslave,na nivou bas..dok oni nasi smetljari dovode enesa begovica j..m im .... i dok selimovicu nije bilo tesko moliti mi cekamo da dode sponzor sam i ulagac..ne prate rezultate prvog tima i omladinaca kojima ide kapa do poda za mene su sampioni
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: RE: Re: FK Željezničar
Re: FK Željezničar
Ja mislim da će Belgijanci računati na njega naredne sezone.advanced1921 je napisao/la:ma od svih navedenih nešto bi najviše volio zolotića na posudbufino bi došao ovoj ekipi
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Gledao sam i ja juniore jučer. Složit ću se u većini sa @FKZ1921. Vidi se da smo kvalitetnija ekipa a čak mislim da su Amir i Memija igrali onoliko koliko je potrebno. BEganović se naložio baš. Ono što bih dodao je to da se meni baš svidio Alihodžić i mislim da ima šlifa za lijevog beka i to baš, ja bih ga potspisao. Podjsećao me na Kvesu, baca aut daleko,a čvršći od Kvese. Fali mu malo iskustvaI ovaj MIdžić broj 15 me zadovolji, stoperi potencijali definitivno, visoki, brzi, a nedostaci se mogu ispraviti. AKo sam dobro skontao i ŠEhić može igrati sljedeću godinu za juniore, a i MIdžić, pa samim tim svi bi mogli ostati tu. Drago mi je ako se desi ovo što je @super rekao da bi mogli dovesti nekoliko mladih, a donekle afirmisanih igrača. Sa priključenjem ovih par juniora, pravili bi dobar okvir mlade i prije svega školovane ekipe koja nije toliko talentovana da brzo ode u Evropu kao ovih par igrača (na AMira i Memiju mislim prije svega), pa bi mogli igrati malo duže zajedno. Nadam se da razumijete i da sam dobro objasnio na šta mislim.
sve je jasno, oni koji nisu razvikani i "provaljeni" kao mega talenti mogu ostati i uigravati se zajedno.
ja recimo imam teoriju da je dženis već sad bolji čisti špic od baje, iako je dvije godine mlađi, a i dalje je "ispod radara" bez obzira na četiri gola u maloj minutaži i mimo pozicije špica u ovoj polusezoni.
ja recimo imam teoriju da je dženis već sad bolji čisti špic od baje, iako je dvije godine mlađi, a i dalje je "ispod radara" bez obzira na četiri gola u maloj minutaži i mimo pozicije špica u ovoj polusezoni.
kao što se npr. uoči sezone dado jedini od mladih vidio kao starter, i prve tri utakmice u evropi on počinje, a baja ne počinje, memija je na klupi i ulazi zadnjih 10 minuta u crnoj gori kad smo već bukvalno prošli i imamo igrača više (i to se ljudi iznenade), a amira i dženisa nema ni u planovima za prvi tim. 10 mjeseci kasnije njih su sve četvorica sigurni starteri i nosioci igre, a on nije. tako da to šta danas izgleda, i to ko je "provaljen" a ko nije ne mora ništa da znači.
Nije mi jasno sta tu rade Hajradinovic i Gojak, oni su trebali otici na gay arenu i gledati kerove kako se setkaju po terenu. Na Grbavicu nisu dobrodosli i treba im to staviti na znanje. Hinjski otisli hinjski ih docekati.PaskalHens je napisao/la:I Hajradinovića, i Jamaka, i Gojaka, kao i trenutnih igrača u našem klubu. Ništa neobično, odmor će iskoristiti u svom gradu i da posjeti svoj klub.advanced1921 je napisao/la:danas zolotića vidio na grbavici
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Odgledao sam i ja ovu utakmicu, malo se odmorio, bilo je lijepo. Priznajem da nisam pratio nas omladinski pogon nekoliko godina i ovo mi je bila prva utakmica, zanimalo me da malo vidim sa kakvim potencijalom raspolazemo. Nisam mogao i naravno da se ne moze na prvu vidjeti sta ti momci sve mogu i da moji zaključci vjerovatno i nisu tako objektivni.zaboljisportuBiH je napisao/la:Gledao sam i ja juniore jučer. Složit ću se u većini sa @FKZ1921. Vidi se da smo kvalitetnija ekipa a čak mislim da su Amir i Memija igrali onoliko koliko je potrebno. BEganović se naložio baš. Ono što bih dodao je to da se meni baš svidio Alihodžić i mislim da ima šlifa za lijevog beka i to baš, ja bih ga potspisao. Podjsećao me na Kvesu, baca aut daleko,a čvršći od Kvese. Fali mu malo iskustvaI ovaj MIdžić broj 15 me zadovolji, stoperi potencijali definitivno, visoki, brzi, a nedostaci se mogu ispraviti. AKo sam dobro skontao i ŠEhić može igrati sljedeću godinu za juniore, a i MIdžić, pa samim tim svi bi mogli ostati tu. Drago mi je ako se desi ovo što je @super rekao da bi mogli dovesti nekoliko mladih, a donekle afirmisanih igrača. Sa priključenjem ovih par juniora, pravili bi dobar okvir mlade i prije svega školovane ekipe koja nije toliko talentovana da brzo ode u Evropu kao ovih par igrača (na AMira i Memiju mislim prije svega), pa bi mogli igrati malo duže zajedno. Nadam se da razumijete i da sam dobro objasnio na šta mislim.
Iskljucio sam u svom posmatranju ovu nasu trojku, prvotimce, njihov napredak u odnosu na ove juniore je sjajan i previse odudaraju kvalitetom, imao sam osjecaj da mogu sta pozele i da doziraju svoju igru, opusteno su igrali i tu se vidi jedan drugi nivo u odnosu na ostale. Gledao sam malo ove druge igrace. Kao ekipa to lijepo izgleda. Vidi se da posjeduju skolovanje, da igraju sablonski lijepo i da pozicioniraju jako dobro. Prava igra koja se moze vidjeti samo u utakmicama mladjih kategorija. To je kada djeca slusaju i kada rade na takvom pozicioniranju. Klasicni cas skolske igre omladinskog pogona i to djeluje po meni jako dobro.
Imali su utakmicu protiv protivnika koji im nije dorastao ni u jednom segmentu, iako se radi o Sarajevu. Ja ne znam da li se u ovoj utakmici radilo o akademcima u Sarajevu i da li je to taj produkt na kojem rade, ali ovo sto sam vidio kod njih je potencijal jednak nuli. Sjecam se mnogih utakmica izmedju ova dva tima u omladinskim pogonima i kroz dosta generacija, svaka generacija Sarajeva je imala jako dobre igrace, kao sto su imali i nasi, bile su to utakmice pune kvaliteta. U Sarajevu postoji samo jedan igrac sa brojem 7. Da li je to Andjusic ? Strasan malac, ali ima peh sto je u akademiji, jer ne vidim kako bi on dobio sansu u njihovom prvom timu osim na kapaljku eventualno, zbog njihove trenutne politike u klubu i dovodjenja kvalitetnih igraca za novac. Od ostalih nemaju nikoga, mozda onaj kapiten da malo gura. Kazem, nisam objektivan , jer sam odgledao samo jednu utakmicu.
Timskom igrom, nasi su ih razvalili. Malo ih uspavaju na sredini terena, pa se ucini da postoji tu neka jednakost, a onda plavi samo ubace u vecu brzinu i pojedu ih na terenu. Bila su tako dva ili tri segmenta po desetak minuta, ostalo nasi dozirali. tacno vidis neravnopravnost u kvalitetu. Ovde pisem o timskoj igri.
Pokusao sam zatim, da nase mladice u glavi ubacim u prvi tim. I tu mi je ponestalo svega. Izgubila mi se slika. S obzirom da hiljaditi put ponavljam da sam odgledao samo jednu utakmicu, kao tim sam ih vidio jako dobro upakovane. Individualno nisam vidio nista posebno, ako izuzmem ovu trojicu prvotimaca.
Mnoga sam misljenja ovde procitao, vjerovatno vi vise pratite i mozete imati jasniju sliku, ali ja nisam vidio nekog individualca koji bi sada mogao uskociti u prvi tim i da moze konkurisati za prvih 18 igraca. Kao tim djeluju sjajno, kao individualci, svasta tu ima. Desni bek je ubacio divne centarsuteve gdje su postigli golove, ali mu je falilo mnogo u dosta segmenata igre. Imao je sigurnost od Memije i to ga je malo poguralo, no izmucio se defanzivno.
Meni su recimo dva stopera ispod prosjeka cak i omladinske lige. Tako mi je djelovalo. Onaj sa brojem 4 mi je djelovao malo bolje. Generalno spori, bez sigurnosti, nijedan nije komandant odbrane. Sjetite se sta rade dobri stoperi, organizuju odbranu, galame, rasporedjuju rukama, postavljaju kod kornera zajedno sa golmanom, iznose loptu u polje i razmisljaju za pola ekipe, pogotovo moraju dobro da djeluju sa zadnjim veznim. U ovoj utakmici, da je bila bolja ekipa od jako loseg Sarajeva, to bi bilo puno problema. Naravno, mozda im je ovo bila samo takva utakmica, mozda generalno djeluju bolje, ne znam. Ovde se desilo nekoliko situacija gdje to sve nije bilo postavljeno dobro. Ali pitari nisu imali sut na gol, jer su stvarno losi, pa to ispade kao sigurna odbrana, a desi ti se u takvoj utakmici tri protivnicka igraca potpuno sami u skoku na centarsut, a nasa dva stopera podletila, nigdje ih nema. Nista dobro od njih nisam vidio.
Lijevi bek fin, zna lopte, ali da bi nesto ozbiljno konkurisao mora mnogo bolje. Meni je krhak, iako mi ima solidno znanje. Hasanovica generalno svi hvale, on je kao zadnji vezni fakat nosio u duelima. Ali samo u onim koje je stigao. Krupan je i cini mi se podebeo, a sigurno je samo takve konstitucije, da je tesko u onim generacijama njemu uzeti duel. Tu dominira. Zna i sa loptom, sto je vazno. Ali brate sto je trom, pa to je cudo. Prespor. Mnogo je borben, ali to je zato sto je svjestan svoje konstitucije i nadmoci, vidi da ga se boje u duelu. NIsam siguran da ce osjetiti takav strah od igraca u premijer ligi. Daj Boze da grijesim, i volio bih kada bi u njemu imali tu snagu koja dolazi iz pogona a da ce dobro pomoci prvom timu. Ko je broj 10 ? Je li to Hiros ? Bez obzira ko je, zna igrati lopte, ali se puno zaj,ebava. Moze biti dobar igrac, ali on ovako ne moze u prvom timu. Ako bi izbacio neke manire koji su prilicno mahalaski, moglo bi nesto biti. Ima vremena da se to uozbilji, mlad je i shvatice ako ne bude prekasno. Solidan igrac skroz.
Broj 15 mi je bio odlican. Brz, prodoran, ne boji se, borben, voljni momenta za cistu desetku. Sa onakvim pristupom taj malac mi izgleda skroz kao dobar potencijal. Nezgodan je za protivnika i u nekoliko navrata sam je zaganjao njihovu odbranu sa takvom brzinom i brzo se potom vracao na svoje mjesto, da ne bi patila ta strana, jer ga niko nije pokrivao kada je to radio.
Vjerovatno grijesim i nadam se da je tako. Staviti ove djecake kao tim je nesto sto ide odlicno. Ubaciti ih individualno, moglo bi da ima drugu sliku. Ovo je bila samo jedna utakmica sa iznenadjujuce nedostojnim protivnikom, pa to mozda jeste samo djelovalo tako meni u glavi. Nadam se da sam debelo u krivu i da ce me ovi djecaci oduseviti po dolasku u prvi tim. Mozda ce dobiti i vecu sigurnost kada ih neki stariji igraci budu pokrivali na terenu, pa ce imati onu istu hrabrost kao ova nasa trojka sto igra regularno kvalitetno za prvi tim. Pa ce to mozda sve izgledati drugacije i mnogo bolje.
Odlicna je stvar sto je ova ekipa na prvom mjestu. To znaci da su generacijski ispred svih ekipa u ligi. I da mozda u ligi postoji samo poneki individualac koji je solidan ili odlican a da igra u drugoj ekipi pored nase, ali da mi kao ekipa prednjacimo i to je velika stvar kada se gradi pobjednicki mentalitet i kada znas da u tvojoj generaciji nema boljih ekipa, da tu dominiras, jer danas-sutra, ti ce igraci polako prelaziti u seniore i igrati u ovoj ligi po raznim klubovima. Tako da se mozemo valjda nadati da cemo po pitanju izlaska nase djece u seniore dobiti novi kvalitet vremenom.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
-
- Kontakt:
Nisam išao tako detaljno kao ti @boccacio ali ova tvoja zadanj rečenica i pasos čitav su ono što sam i ja htio reći u mojim zadnjim rečenicama. POjedinčano, mislim za stopere da griješiš da su spori, u par navrata sam baš to pratio i vjeruj mi da ih trkom nisu pretrčali brzi igrači Saraejva, jer Saraejvo je drugo na tabeli, ovo im je akademija. Samo je Radovac falio. zNači nekako mi djeluje da je kod nas većina onog najboljeg u državi. Mihojević uopšte nije ništa pokazao a igrao je za prvi tim. Naravno da ovi prvotimci daju sigurnost, ali treba i ostalima dati priliku pa će se kroz treninge sa prvim timom vidjeti ko može a ko ne. Za desnog beka se slažem, ali i on i stoperi su i godinu mlađi pa se svi ti nedostaci još mogu popraviti. Sjećam se Memije prošele godine, kad sam gledao par tekmi, uopšte mi se nije isticao, možda su se potrefile tekme, ali u tim tekmama su dominirali Dado i Mekić, pa čak i Hasković. Ovaj Alihodžić po meni može odmah dobijati priliku, meni se baš svidio ali eto vrijeme će pokazati. Naravno malo još treba ojačati, ali misim da će kroz treninge sa prvim timom brzo nadoknatiti. Žilav je, borben i sa tim može nadoknaditi ne toliko veliki nedostatak snage. Ni Hasanović mi ne djeluje spor, ali nije eksplozivan. Treba mu da krene
Nekoliko puta kad je povukao loptu baš mi je brzo djelovalo. za ostale se slažem. Pogotovo za Hiroša. Ne znam koja su godišta ovi ostali sa klupe, modu li igrati sljedeće godine. Čerkez je brz, jel Bašović 97 ili 96. Sve se to može dovesti u red ako se uozbilje sad.
Nadam se da će zadržati DOgana i da će se potruditi da ispoštuju sve to što traži. Treba i on shvatiti da ne može sve preko noći, ali vidi se da ovaj omladinski pogon ima glavu i rep. Svaka čast. Mora se jedan dio sredstava ulagati u pogon i dati da se ljudima koji rade i djeci poboljšaju uslovi. Jednostavno to uprava ne smije zanemariti. To bi im bio veliki minus kod mene.

Nadam se da će zadržati DOgana i da će se potruditi da ispoštuju sve to što traži. Treba i on shvatiti da ne može sve preko noći, ali vidi se da ovaj omladinski pogon ima glavu i rep. Svaka čast. Mora se jedan dio sredstava ulagati u pogon i dati da se ljudima koji rade i djeci poboljšaju uslovi. Jednostavno to uprava ne smije zanemariti. To bi im bio veliki minus kod mene.
Nije bolji od Dženisa, tako da nam ne treba.Format je napisao/la:Ovaj Mesanovic napustio Osijek,nije los igrac
Daleko mu kuca od Grbavice bila.Format je napisao/la:Ovaj Mesanovic napustio Osijek,nije los igrac
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Kakav on 

Ne da se ne smije zanemariti nego se mora jos vise paznje posvetiti ovim mladim ova sezona je jasan pokazatelj da je to dobar i pametan izbor.kod nas se to moze pokazati i kao konacno rijesenje svih nasih problema.Mozda je u ovom trenutnutku to i najbitnija stvar u koju klub treba ulagati i vrijeme i naovac i trud problem je jedino sto mora proci vrijeme da se vide rezultati ali ovo danas ubiremo samo plodove onoga sto je Amar stavio na noge jednostavno se mora ici dalje sa omladinskim pogonom.Neko je spominjao i neke solucije nadam se da ce biti nesto od toga kao neki dugoracan projekat.zaboljisportuBiH je napisao/la:Nisam išao tako detaljno kao ti @boccacio ali ova tvoja zadanj rečenica i pasos čitav su ono što sam i ja htio reći u mojim zadnjim rečenicama. POjedinčano, mislim za stopere da griješiš da su spori, u par navrata sam baš to pratio i vjeruj mi da ih trkom nisu pretrčali brzi igrači Saraejva, jer Saraejvo je drugo na tabeli, ovo im je akademija. Samo je Radovac falio. zNači nekako mi djeluje da je kod nas većina onog najboljeg u državi. Mihojević uopšte nije ništa pokazao a igrao je za prvi tim. Naravno da ovi prvotimci daju sigurnost, ali treba i ostalima dati priliku pa će se kroz treninge sa prvim timom vidjeti ko može a ko ne. Za desnog beka se slažem, ali i on i stoperi su i godinu mlađi pa se svi ti nedostaci još mogu popraviti. Sjećam se Memije prošele godine, kad sam gledao par tekmi, uopšte mi se nije isticao, možda su se potrefile tekme, ali u tim tekmama su dominirali Dado i Mekić, pa čak i Hasković. Ovaj Alihodžić po meni može odmah dobijati priliku, meni se baš svidio ali eto vrijeme će pokazati. Naravno malo još treba ojačati, ali misim da će kroz treninge sa prvim timom brzo nadoknatiti. Žilav je, borben i sa tim može nadoknaditi ne toliko veliki nedostatak snage. Ni Hasanović mi ne djeluje spor, ali nije eksplozivan. Treba mu da kreneNekoliko puta kad je povukao loptu baš mi je brzo djelovalo. za ostale se slažem. Pogotovo za Hiroša. Ne znam koja su godišta ovi ostali sa klupe, modu li igrati sljedeće godine. Čerkez je brz, jel Bašović 97 ili 96. Sve se to može dovesti u red ako se uozbilje sad.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Mesanovica samo za klupe. I to može biti samo zamjena za Turkovica
Ne bi se bas slozio sa tim ali etolazar je napisao/la:Mesanovica samo za klupe. I to može biti samo zamjena za Turkovica
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
- Kontakt:
nema potrebe za takvim stavom i razmisljanjem. Zeljo je u sportskom smislu, tim momcima i otac i mati. djeca ponekad ne slusaju roditelje i budu svojevglava ali ih se zbpg toga ni otac ni mati ne odricu nego svaki put iznova pokusavaju....bhsport je napisao/la: Nije mi jasno sta tu rade Hajradinovic i Gojak, oni su trebali otici na gay arenu i gledati kerove kako se setkaju po terenu. Na Grbavicu nisu dobrodosli i treba im to staviti na znanje. Hinjski otisli hinjski ih docekati.
u tom duhu i mi trebamo gledati na sve nase bivse igrace, posebno one mladje...
ko u zivotu nije progrijesio, neka prvi baci kamen!
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
Željezničar za život cijeli!
Daleko mu kuća od naše bila, takav nam igrač ni za klupe ne treba, bolji igrac od Turkovića jeste, ali šta treba da odigra sezonu kod nas i onda cim dođe neka ponuda da njegov menadžer radi kod nas ono što je radio i što još uvijek radi u Slobodi..lazar je napisao/la:Mesanovica samo za klupe. I to može biti samo zamjena za Turkovica

Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Jel' još Husarićev igrač?pile87 je napisao/la:Ne bi se bas slozio sa tim ali etolazar je napisao/la:Mesanovica samo za klupe. I to može biti samo zamjena za Turkovica
DRUG NEBI TI PUNCA
Nikakav karakter, a ni neko znanje pretjerano.pile87 je napisao/la:Ne bi se bas slozio sa tim ali etolazar je napisao/la:Mesanovica samo za klupe. I to može biti samo zamjena za Turkovica
jestebagrcavi je napisao/la:Jel' još Husarićev igrač?pile87 je napisao/la:Ne bi se bas slozio sa tim ali etolazar je napisao/la:Mesanovica samo za klupe. I to može biti samo zamjena za Turkovica
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.