Igracki kadar ? Da sve ostane ovako kako jeste, a svi znamo da nece onda nam trebaju cetiri kvalitetna igraca, ali u pravom smislu te rijeci, ako se vec ne mogu dovesti onda ne treba polovnjake dovoditi. Desni bek, dva centralna vezna igraca i jedno pravo i kvalitetno krilo. Bucan, Varea, Sadikovic Enis, Colic ili Zeljkovic vjerovatno idu kao i Turkovic na kojeg necemo moci racunati citavu polusezonu. Na ovo sve dodati dva ili tri juniora i to je to...ja mislim da se ovo moze ispostovat i malo ozbiljnije uci u sezonu kada je igracki kadar u pitanju. E sad mnogi spominju odlaske Antolovica, Kvese, Bajica, Hasanovica itd...Onda na svakog ovog igraca treba kvalitetna zamjena izuzev mozda Antolovica ako ode jer Kjosevski mi se cini kao dobar golman, a i nase je dijete. Da se ja pitam prodao bih Antolovica i Bajica samo uz solidne pare. Malo me strah Baje, nekakav je osjetljiv i mislim da bi se neka fina para trebala uzeti vec ovo ljeto. Kvesa vjerovatno ide i zasluzio je...uvijek ce biti velicanstveno docekan na Grbavici jer je puno toga dao Zelji i istinski je Manijak. Volio bih da ostane Zeljkovic ako vec Benjo ide jer Zelja je polivalentan i ovaj drugi dio sezone odradio je i vise nego korektno, te moze uskociti na sve cetiri pozicije u ekipi. Pogubno bi bilo razmisljati o prodaji Amira,Memije ili Dzenisa ukoliko ne dodje neka "luda" cifra. To su ipak jos djeca , a i puno znace nasoj igri.
Eh sad evropa. Mi smo realno tu negdje u rangu Makedonaca ili predstavnika CG. Kod nas igra ulogu dobra atmosfera na tribinama i bolji koeficijent u odnosu na njih, a ovo sve ostalo je u pet deka, nazalost. Tako da sad ne treba ocekivati neke grupne faze i nemoguce prolaske. Nadam se nekom laganom protivniku u prvom pretkolu. Sve dolazi u obzir osim Cukarickog, Madjara i ovih Gruzijaca, Kazahstanaca itd...citav onaj azijski blok. Bice nama sa svakim tesko, ali mislim da je realno ocekivati prolazak jednog pretkola. U drugom ne znam sta da ocekujem, gledam ove timove i skoro svi su jaci od nas. Volio bih sto atraktivnije, Vest Hem recimo mada su minimalne sanse za to. Ima i onako solidnih ekipa sa kojima bi se moglo igrati. Trabzon je takodjer atraktivan. Moraju se odmah sad poceti rijesavati neke stvari kada je ekipa u pitanju. Neozbiljno bi bilo ostati sa 14 igraca pred evropu. Dovesti dva ili tri prava igraca i zadrzati ove neke nosioce igre, pa ih onda prodati u slucaju neuspjeha u evropi i to bi bilo to. Nisam neki optimista za drugo pretkolo(mada je ovo bolje nego recimo prosle godine pred evropu i ekipa je dosta bolja barem meni sa puno vise potencijala i ko zna sta ce biti), ali prvo bi trebali proci, nadam se.
Zna li neko kad je pauza igracima, a kad prozivka? 2.7 prva tekma mozda vec za sedam dana ocekujemo pocetak priprema, nece biti dosadno u svakom slucaju