FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

dimitrijevic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la dimitrijevic » 31 maj 2015, 14:04

Kapa do poda igracima na svemu sto su prikazali u ovoj sezoni. Za razliku od navijaca oni su istinski sampioni i nevjerovatan je ovaj uspjeh kada se uzme u obzir citava situacija u klubu. Igraci neka ostanu kakvi jesu, a mi se moramo popraviti u svakom smislu. Uprava zuji, ali malo meda daje. Ceka se od njih jos puno toga. Usli su veoma neozbiljno u ovu polusezonu sa samo jednim veznim igracem ne racunajuci juniore. Ono s Tomicem je bio cirkus i porazavajuca je cinjenica da se nije nasao vezni igrac. Na kraju su igraci spasili i njih i nas ovim drugim mjestom. Nevjerovatno je da onakav Siroki nije u evropi,a mi jesmo. Olimpik takodjer tek na sestom mjestu, a po imenima svi su ispred nas bili barem dok ova djeca nisu bljesnula potpomognuta ovim nesto iskusnijim koji su takodjer bili odlicni i pokazali da trebaju i naredne sezone nositi Zeljin dres.
Igracki kadar ? Da sve ostane ovako kako jeste, a svi znamo da nece onda nam trebaju cetiri kvalitetna igraca, ali u pravom smislu te rijeci, ako se vec ne mogu dovesti onda ne treba polovnjake dovoditi. Desni bek, dva centralna vezna igraca i jedno pravo i kvalitetno krilo. Bucan, Varea, Sadikovic Enis, Colic ili Zeljkovic vjerovatno idu kao i Turkovic na kojeg necemo moci racunati citavu polusezonu. Na ovo sve dodati dva ili tri juniora i to je to...ja mislim da se ovo moze ispostovat i malo ozbiljnije uci u sezonu kada je igracki kadar u pitanju. E sad mnogi spominju odlaske Antolovica, Kvese, Bajica, Hasanovica itd...Onda na svakog ovog igraca treba kvalitetna zamjena izuzev mozda Antolovica ako ode jer Kjosevski mi se cini kao dobar golman, a i nase je dijete. Da se ja pitam prodao bih Antolovica i Bajica samo uz solidne pare. Malo me strah Baje, nekakav je osjetljiv i mislim da bi se neka fina para trebala uzeti vec ovo ljeto. Kvesa vjerovatno ide i zasluzio je...uvijek ce biti velicanstveno docekan na Grbavici jer je puno toga dao Zelji i istinski je Manijak. Volio bih da ostane Zeljkovic ako vec Benjo ide jer Zelja je polivalentan i ovaj drugi dio sezone odradio je i vise nego korektno, te moze uskociti na sve cetiri pozicije u ekipi. Pogubno bi bilo razmisljati o prodaji Amira,Memije ili Dzenisa ukoliko ne dodje neka "luda" cifra. To su ipak jos djeca , a i puno znace nasoj igri.

Eh sad evropa. Mi smo realno tu negdje u rangu Makedonaca ili predstavnika CG. Kod nas igra ulogu dobra atmosfera na tribinama i bolji koeficijent u odnosu na njih, a ovo sve ostalo je u pet deka, nazalost. Tako da sad ne treba ocekivati neke grupne faze i nemoguce prolaske. Nadam se nekom laganom protivniku u prvom pretkolu. Sve dolazi u obzir osim Cukarickog, Madjara i ovih Gruzijaca, Kazahstanaca itd...citav onaj azijski blok. Bice nama sa svakim tesko, ali mislim da je realno ocekivati prolazak jednog pretkola. U drugom ne znam sta da ocekujem, gledam ove timove i skoro svi su jaci od nas. Volio bih sto atraktivnije, Vest Hem recimo mada su minimalne sanse za to. Ima i onako solidnih ekipa sa kojima bi se moglo igrati. Trabzon je takodjer atraktivan. Moraju se odmah sad poceti rijesavati neke stvari kada je ekipa u pitanju. Neozbiljno bi bilo ostati sa 14 igraca pred evropu. Dovesti dva ili tri prava igraca i zadrzati ove neke nosioce igre, pa ih onda prodati u slucaju neuspjeha u evropi i to bi bilo to. Nisam neki optimista za drugo pretkolo(mada je ovo bolje nego recimo prosle godine pred evropu i ekipa je dosta bolja barem meni sa puno vise potencijala i ko zna sta ce biti), ali prvo bi trebali proci, nadam se.

Zna li neko kad je pauza igracima, a kad prozivka? 2.7 prva tekma mozda vec za sedam dana ocekujemo pocetak priprema, nece biti dosadno u svakom slucaju :mrgreen:
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 31 maj 2015, 16:13

Odlicna sezona za nas. Ja sam vrlo zadovoljan, svi ciljevi su ispunjeni, cak smo postigli i vise od ocekivanog. Odovic je za kratko vrijeme prenio na ekipu svoje zamisli, iako, mora se priznati, nije imao mnogo prosotra za manevar. Nije bilo sirine u igrackom kadru, i to je ono sto se moralo mnogo bolje odigrati. Imali smo dosta srece s povredama, osim Stanica, pa nam se nije desila neka povreda nekog od kljucnih igraca za kojeg nismo imali zamjenu. To je veliki minus za ljude koji su morali obezbjediti jos barem dva kvalitetna igraca. Nadam se da nam se nece ponavljati slicne stvari ili slucaj Tomic. Bajic je odigrao maestralnu sezonu i opravdao povjerenje struke. Memija takodjer, jos su pored njih odlicno odradili i Beganovic i Amir, donekle i Sadikovic. Moram priznati da sam vise ocekivao od njega, zapravo i vise nego od Bajica. Ocigledno je da momak slabije podnosi pritisak koji smo mu i mi stavili na ramena. Nadam se da ce naredne sezone biti bolji od ovoga i da ce opravdati svoj potencijal i sansu koju je dobio.

Ipak, treba vise gledati naprijed, ova sezona je vec zakljucena, a nas veoma brzo ocekuju utakmice u Evropi. Nadam se da ce se sto prije rijesiti sve kadrovske stvari i da ce Odovic znati na cemu je i koga to ima u ekipi. Sigurno je da su nama potrebna pojacanja, ali bas kvalitetni igraci koji ce odmah uskociti u prvih 11. Isto tako je sigurno da ce nas napusiti poprilican broj igraca, sto zbog ugovora, sto zbog transfera, a i neke cemo jednostavno pusiti da odu negdje. Toga me je najvise i strah. Velike promjene u ekipi donose mnogo problema u samom nacinu igre i shvatanju nekog sistema koji se uspostavio. Opet kvalitetnom igracu i ne treba mnogo vremena da se prilagodi onome sto se od njega zahtjeva. Mislim da nam treba jako dobar veznjak, neko ko igra dobro u oba pravca, poput Tomica koji nas napusta. Pored tog veznjaka imamo Amira i Dadu. Pisali su gotovo svi da nam treba i taj zadnji vezni, ali jako je tesko naci pravog covjeka za to mjesto, vjerujem da Odovic ima nekoga na umu, a uz to prikljuciti Dinu Hasanovica iz juniora koji bi mogao biti dugorocno rijesenje na toj poziciji. Onda imamo problem na lijevom beku, ukoliko Kvesic napusti Zelju, imamo Stanica koji bi trebao biti spreman za pocetak sezone, ali opet na treba pravi ljevak na toj poziciji. Mnogo, mnogo rupa treba popuniti i nadam se da cemo imati srece s igracima i da cemo pogoditi. Pored toga sto sanjam da igramo Evropske utakmice na Grbavici, isto tako sanjam da imamo dobrog ljevaka na krilu i vjerujem da cu konacno docekati jednu od tih stvari vec sljedece sezone.

Tesko je sada nesto ocekivati u Evropi kada ne znamo ni ko ce nam igrati, niti protiv koga igramo, tako za te stvari i ne treba trositi mnogo vremena. Ono sto je sigurno je to da ce sljedeca sezona biti izuzetno zahtjevna, mozda i najteza do sada. Ispada sest ekipa i svaki tim u ligi ima neku svoju racunicu. Svaki bod ce biti veoma vazan i svi ce poginuti da dodju do njega. Nece biti mnogo mjesta za kalkulacije i gubljenje bodova ekipama s dna tabele, a to je odmah tezi posao za nas. Ne vjerujem da ce neko doci na Grbavicu samo da odigra i izgubi utakmicu da bi se vadio sljedecu kuci, stvarno ce biti mnogo zahtjevno sve to predeverati.

Pred upravom kluba je mnogo posla, vrijeme je da se stvari podignu na jos veci nivo, sto marketinski, sto kadrovski, sto infrastruktura.. Jednostavno se mora raditi i mora se raditi da raja primjeti da se radi. Zeljo ne smije sebi dozvoliti jos jednu ovakvu sezonu, ne smije dopusiti da Grbavica bude vise prazna, da par hiljada ljudi gleda Zelju. Vajda se i smire uzburkani duhovi medju najvjernim navijacima Zelje, da sve bude kao nekada, pun jug, velika podrska, huk sa sjevera i puna dolina. To je ono sto mi, kao navijaci, moramo napraviti. Kada momci imaju nasu podrsku ne mogu omanuti. Moram jos jednom spomenuti da sanjam dan kada ce Zeljo igrati Evropske utakmice n Grbavici. Siguran sam da nikome ne bi bili lagan zalogaj i da bi se svi morali dobro namuciti da nas izbace.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 31 maj 2015, 16:29

bar prvo pretkolo će igrati sve isti koji su podnijeli najveći teret i ove sezone, to ne moraš razbijati glavu. za dalje ćemo vidjeti, ali trebali bi biti jači. mladići će sigurno biti još bolji, a teško da će za više od jednog doći prava ponuda. ova kombinacija koju je super naveo je realna i uprava zna za nju, a ima još par potencijalno vrlo finih stvari.

što se tiče ove priče o zahtjevnosti sezone, za nas neće biti teži posao jer smo mi i ove sezone svaki bod krvavo zaradili, a do zadnjeg kola se nije znalo ko će konačno ispasti. za neke druge vjerovatno hoće.

ala_juve_tm87
Kontakt:

Post Postao/la ala_juve_tm87 » 31 maj 2015, 17:08

Zna li neko koliko juniori igraju?
Život je kratak da se dijeli,zato Željezničar za život cijeli!!!! TM87 4 ever

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 31 maj 2015, 17:28

1:1 Zera dao go
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 31 maj 2015, 17:34

brile je napisao/la:1:1 Zera dao go
Zar Zera ne igra za kadete?
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 31 maj 2015, 17:39

Ma ja, na njih sam mislio

Juniori vode 1:0

SPARTANS FC

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 31 maj 2015, 17:41

brile je napisao/la:Ma ja, na njih sam mislio

Juniori vode 1:0
Kadeti su dobili 2:1, golove su zabili Mujagić i Žerić..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 31 maj 2015, 18:10

Nadam se da ce ljudi prepoznati vaznost ovog ljeta. Evo ovu sezonu smo imali prosjek 3.500 ljudi na domacim utakmicama, iskljucivo zbog borbenosti igraca. Taj bi prosjek bio veci da kuci nismo imali par utakmica gdje je kisa padala bas jako. Ako se nista ne uradi po pitanju marketinga i slicno taj ce prosjek iduce sezone biti 2.500.. Da krenemo od 1.6. Sa pripremama za iducu sezonu. Bilo sta da se radi oko marketinga, plakati, kampanje i slicno, odazvat ce se bruku raje na volonterski rad. 90% nas mladjih ima slobodan Juni i Juli, tj nemamo obaveza na faxu, u skoli i slicno. Samo ideja treba, lakse je sprovesti u djelo. Ljudi iz uprave, nemojte dozvoliti da jos dublje padnemo. Dajte sta primamljivo za clanske, godisnje, nove dresove i slicno. Daj da mi navijaci kupovinom tih dresova, clanskih i godisnjih platimo jednog kvalitetnog igraca. Svi zajedno smo Zeljo !
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 maj 2015, 18:14

1-0 Memija

trenutno je 1-1, oni dali gol iz penala
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 31 maj 2015, 18:16

Virtu4l je napisao/la:1-0 Memija

trenutno je 1-1, oni dali gol iz penala
Koliko ima do kraja.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 maj 2015, 18:19

zeljeznicar1 je napisao/la:Koliko ima do kraja.
Valjda još pola sata, ovo su informacije sa orga.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 maj 2015, 18:23

3-1
Voli te tvoje Sarajevo.

Enemy00
Kontakt:

Post Postao/la Enemy00 » 31 maj 2015, 18:25

Trpaj

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 31 maj 2015, 18:28

:thumbup:
Virtu4l je napisao/la:3-1

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 31 maj 2015, 18:31

Ubismo ih ko mraz kukuruze :salut: :salut:
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 31 maj 2015, 19:10

Jos jednom dokazano ko ima najbolji omladinski pogon u drzavi, jos da se malo konsoliduju neke stvari u prvom timu i dominacija je neminovnost :opaopa: :bih:

SPARTANS FC

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 31 maj 2015, 19:20

Bravo omladinci! ;)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 31 maj 2015, 19:25

Čestitam omladinci :clap:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

ZELJOx4xlife
Kontakt:

Post Postao/la ZELJOx4xlife » 31 maj 2015, 19:26

brile je napisao/la:Jos jednom dokazano ko ima najbolji omladinski pogon u drzavi, jos da se malo konsoliduju neke stvari u prvom timu i dominacija je neminovnost :opaopa: :bih:
Nije fer, igrali smo sa prvotimcima :D
CESTITKE OMLADINO :!:
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bablaz1, Cwirek, Hrasno15, mavi, Paromlinac, pinki i 72 gosta.