FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

JuveSissoko
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la JuveSissoko » 21 apr 2011, 11:37

banovan je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:Barselona je malo postala baksuzli al mora i to da se desi nekad, nego vidim Mourinho je postao takticki mag ,ovo ono, Moruinho ovo ,Mourinho ono, hehe kad je Capello tu taktiku primjenio i osvojio sve zivo, Jose jednostavno kopira neke italijanske trenere,samo lik "otkriva toplu vodu", nikakva strucnost pretjerana, ono je sinoc bila maestralna taktika Reala samo za djecu koja gledaju fudbal od prije 3-4 godine ili za navijace Reala,jer nisu objektivni, davno davno je to izmisljeno,ne samo izmisljeno nego i sve osvojeno s tom taktikom, mnogi ce reci sto drugi treneri Reala nisu isto to uradili, eee pa drugi treneri su bili naivni a i imali muda pa igrali onako kako igraci Reala najvise vole, ofanzivno,pa primili 6-cu a Mourinho dodje pa misli, ma imam i ja muda pa primi 5-cu, pa kasnije lik sam sebi rece" ma jbo muda, daj mi taj udzbenik od Capella da malo prelistam" :mrgreen: ali taktika mu je uspjela, jedva, al je uspjela, trofej se gleda, a Barsa mora malo manje nasjedat na udarce i nervirat se,jer kad to krenu, onda najmanje lice na Barsu, cisto voda na Mourinhov mlin onda ide
Ma jok ba, ti si taktički mag. Kakav Murinjo, napuhan trener. Haj što si ga ti provalio, svi su ga provalili.
Managerial
In eight seasons of club management, including an eight month sabbatical in 2007–08, Mourinho has led his club to win its domestic league six times, the UEFA Cup once and the UEFA Champions League twice. Since 2002, Mourinho has not gone a full season or a calendar year without winning at least one trophy.
Porto (2002–2004)
2003 Primeira Liga
2003 Taça de Portugal
2003 UEFA Cup
2003 Supertaça Cândido de Oliveira
2004 Primeira Liga
2004 UEFA Champions League
Chelsea (2004–2007)
2005 FA Premier League
2005 League Cup
2005 FA Community Shield
2006 Premier League
2007 League Cup
2007 FA Cup
Internazionale (2008–2010)
2008 Supercoppa Italiana
2009 Serie A
2010 Serie A
2010 Coppa Italia
2010 UEFA Champions League
Dodati još jedan trofej sa Realom na sve navedeno.

Treba uvesti IQ testiranje prilikom registrovanja na forum. Ono, barem da budeš iznad 50 :mrgreen: Nisam siguran da bi uspio da se registruješ :mrgreen:
Razdragani igrači Reala aplaudirali su svom treneru kojeg su nakon velike pobjede prilikom proslave visoko podigli na rukama i bacali ga u zrak.

"Mourinho je fenomen. Promijenio je naš mentalitet. Patili smo na terenu, ali na kraju smo osvojili trofej i on je za sve madridske navijače. Zahvaljujemo im se na podršci i mislim da im se možemo odužiti osvojenim naslovom", rekao je Realov kapiten Iker Casillas nakon prvog klupskog naslova u Kupu kralja od 1993. godine i 18. ukupno u historiji.

Impresioniran radom kontroverznog portugalskog stručnjaka je i desni bek "kraljevskog kluba" Sergio Ramos.

"Ono što pokušava usaditi u nas funkcionira savršeno. Mourinho je kapetan našeg broda i pratit ćemo ga do smrti, slikovito se izrazio Ramos.

Strijelac jedinog gola na Mestalli iz 102. minute koji je Realu donio titulu, Cristiano Ronaldo, nakon susreta je komentirao:

"Jako sam sretan. Ovo je vrlo važan naslov i naš cilj je bio osvojiti ga. Mourinho radi sjajan posao i puno nam pomaže. Iz njega zrači pozitivna energija i mi ju osjećamo.

ma jel to neko dirooo?? :mrgreen: cim tako reagujes vidi se da si jos mali, pa nisi ni skontao o cemu pricam, a pricam o sinosnjoj Mourinhovoj taktici i dizanje iste u nebo, hajd naucices kad porastes, a sreca pa imas i internet pa pogledaj malo jos neke trenere i utakmice pa ces vidjet kako lice na onu sinocnju, dalje, govoris da je Mourinho napuhan trener? ja to nigdje nisam naveo, dakle neko te uvrijedio ili dirao tvog Mournhicu pa se dijete rasplakalo, polako bolan, Mourinho je jedan od najboljih trenera danas i jedan od najtrofejniji ikad, al moras kad citas post, da procitas sa paznjom a ne na prvu da reagujes,jer eto neko ti je Jose-a malo uvrijedio jer nije vidio nikakvu genijalnost u odbrani sa 9 igraca i igrom na kontre kad imas brzog Marcela I Ronalda, ja to znam da se tako igra, a to sto ti nisi znao da se tako igra catenaccio to je tvoj problem ne poznavanja taktike pa ti treba Moruninho da bi je objasnio, meni ne treba, ja to realno i objektivno gledam sa strane i podsjeti me ta ista taktika na neke ranije taktike, dakle otkrivanje tople vode djecace, to ti je isto kao kad bi Vilas Boas dosao u Barselonu i poceo da igra istim stilom kao sto je igrao Guradiola ili neko ranije ,pa ga pocnu svi dizat da je bolji trener i od Guardiole ili Crujiffa, a ono lik samo nastavio neke ranije trenerske zamisli, nastavio isti stil,kopirao nekog ranije, dakle topla voda, ja sam vec davno na nekoj drugoj temi rekao da ono sto cini Mourinha velikim i jednim od najvecih trenera nije taktika, jer istu svi nauce i mogu da kopiraju, nego sjajan osjecaj da vidi koji igrac moze napredovat i kada je neki igrac istrosen ili cijela ekipa,pa tu istu i napusti i ode dalje, dakle sjajan je u iskoristavanju maximalnog potencijala ekipe i bjeg od iste kad zvona za uzbunu se pojave, al eto necu ti vise dirat Mourinha ,zao mi te vidjet da places :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 21 apr 2011, 11:40

Kup kralja je nebitan trofej, u odnosu na prvenstvo ili ligu prvaka.
Sinocnje finale imalo je tezinu samo jer su se sastali Real i Barcelona. I nije mi bas jasno cemu tolika euforija oko osvajanja kupa.

Da su igrala bilo koja dva druga kluba u finalu, ne bi se ni znalo za to finale.

Nemate za cim tugovati toliko, ako ih izbacite iz CL.
MENI MOJE, A VAMA VASE

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 21 apr 2011, 11:42

Romariooo je napisao/la:pa sta ti ove morinjove titule znace, ako vodis vrhunske klubove red je i da osvajas titule, ako je vodio porto normalno da ce osvajati u portugalou sve, da nece mozda pacos fereira osvajati

vidis sta je sve capelo recimo ovsojio

* Scudetto: AC Milan (1992., 1993., 1994., 1996.), AS Roma (2001.), Juventus (2005., 2006.)
* La Liga: Real Madrid (1997., 2007.)
* Liga prvaka: AC Milan (1994.)
* Talijanski superkup: AC Milan (1992., 1993., 1994.), AS Roma (2001.)
* Europski superkup: AC Milan (1994.)

sta je tu sad morinjo nesto bolji, ili da fergusonov spisak stavimo, ancelotijev, hidinkov itd
jos je tu dobar fazon sto je Capello koristio istu ili priblizno istu taktiku sa Realom i osvojio Primera Ligu a zatim dobio nogu, dok Mourinho osvoji Kup sa istom taktikom i onda ga svi dizu u nebesa radi te jedne jedine utakmice,a primi 5-cu sa drugom taktikom,dakle ove sezone Jose nista senzacionalno nije uradio, najveca njegova senzacija je bila sa Portom, a ostale titule su slijed dogadjanja,rezultat njegovog kvaliteta ,znanja i kvaliteta igraca, nikakva trenerska magija, za Porto mu cestitam to je magija, ovo ostalo je isto sto su i drugi treneri uspjeli,nikakva carolija, sva ova pompa oko Mournha i "magije" ove sezone je ta , jer je uspio da pobijedi Barselonu, dakle sto je jaca Barselona to je "magija" veca, eto na neki cudan nacin Barsa pomaze svojom genijalnoscu Joseu da izgleda jos bolji trener nego sto jeste, a sjajan trener jeste, Mourinho treba jaku Barselonu vise nego sto Real treba Mourinha,
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 21 apr 2011, 11:47

banovan je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:
Toxicity je napisao/la:Pa kad je Mourinho takva neznalica po vama zašto je onda odjednom Inter ove godine tako naglo propao a Real se u igri prema nazad (gdje je bio daleko najranjiviji) popravio? Vodio je i Capello Real pa je kao svi ostali ispao u osmini finala, to što vam se nismo opet naguzili pa da primio 5 komada hebiga, nemože vazda.. Sad ste dobili po ušima, doslovno!
ne kazem da je morinjo neznalica, dobar je to trener, al nije nikakav madjionicar niti nesto bolji od nekih drugi desetak trenera. inter je pao zato sto je zacisecen i star, znao je dobro to morinjo i zato je i otisao jer ni on sam ne bi kasnije s tom ekipom mogao nista.

to kako ti posmatras stvai nije pravilno, ako tako gledao, mozemo onda reci i da je avram grant bolji trener od morinja koji s celzijom nije mogao nikada u finale lige prvaka, a avram je s istom tom ekipom izborio finale i umalo i osvojio, dakle ne mogu se tako stvari gledati

sto se tice toga da je popravio real u igri nazad, normalno da je popravio kad igra sa sedmoricom defanzivaca, uzeo je od napada i dobio u odbrani, jednostavna logika, ne znam sta je tu sad umijece, i sta smo mi tu dobili po usima, pobijedili smo vas i osramotili s 5 0, a sad nesto kao dobili po usima porazom od 1 0 u utakmici u kojoj uopste nismo bili ni losiji nikako

ako real izbaci barcu u ligi prvaka casno i posteno, onda cemo odati priznanje morinju, ovako jedna utakmica gdje odluci jedna nijansa nista ne znaci
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Porto, ofanzivna ekipa, 4-3-3 formacija, osvajač LŠ ; Deko, Derlei, Karlos Alberto, Beny Mackarty.
Čelzi, malo manje ofanzivna ekipa, otkrio Drogbu, doveo ga iz Marseja. Igra po krilima.
Od mrtvog Intera napravi strašnu ekipu. Otjerao Ibrahimovića, doveo Eta i Snajdera
Sa Realom će tek da napravi rezultat. Ne zaboravi, ovo mu je tek prva sezona. Njegove ekipe najbolje partije pružaju malo kasnije.

Čuj nije mađioničar. Jok, ti si mađioničar :mrgreen:
:lol: za boldano, ta ekipa je daleko od mrtve bila,imala je i glavu i rep, opet ti govorim dosao Jose i iskoristio maximalno tu ekipu, sto najbolje radi, to cijenim kod njega najvise, to je ono sto ga cini trenercinom,vidi sto drugi ne vide,a ne branjenje sa 9 igraca i neka bajna taktika, o cemu ja citavo vrijeme govorim a ti kao malehno dijete se nadjes uvrijedjenim

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 apr 2011, 11:53

htio bi se na par stvari osvrnut ovde.....

prvo @Magica: rekao si kako messi ne moze sam odluciti utakmicu i kako je maradona veci igrac od njega....mislim da je messi nevjerovatan igrac i posjeduje nevjerovatnu sposobnost kontrole lopte, ne treba zaboravit da se danas igra brzi fudbal i po mnogim faktorima mislim da je messi mozda i veci igrac od maradone...a dosta puta se pokazalo da messi dosta toga moze sam, mnogo vise nego drugi igrac....sinoc je messi jednostavno bio dobro čuvan i naravno da se svaki igrac moze zatvorit kada se primijeni prava taktika i kada ga na pravi nacin pokrijes, a realovi igraci su to sinoc izvanredno uradili

e želim da se osvrnem na ovaj dio po pitanju realove taktike i mourinha....jeste da ekipi koja izgubi tesko padne ako neko igra defanzivno ali i to su dozvoljena sredstva....al mourinho nije cak sinoc ni previse defanzivno igrao jer u prvom poluvremenu je real imao vise od igre pa cak barca u prvom poluvremenu da nije imala pravog šuta prema golu reala....barca je imala više od igre u drugom poluvremenu al sveukupno gledajuci real je imao zrelije prilike i zasluzeno slavio....kada se govori o fair playu mora se reci da u obje ove utakmice obje ekipe nisu pokazale previše fair playa, ne treba samo realove igrace optuzivat, ponasanje ville pa cak i messija u ove dvije utakmice nije bilo na visini fair playa.....
a što se mourinha tice mogu ga volit ili mrzit ali je veliki trener cim je i sa portom i sa interom osvojio ligu prvaka, porto uopste tada nije bio favorit, tamo je on igrace digao i napravio od njih velicine, a i inter nije bio Bog zna sta toliko jak al je "special one" dosao do velikog uspjeha...vidjeli smo razliku intera sa mourinhom i intera bez njega
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 21 apr 2011, 11:54

JuveSissoko je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:pa sta ti ove morinjove titule znace, ako vodis vrhunske klubove red je i da osvajas titule, ako je vodio porto normalno da ce osvajati u portugalou sve, da nece mozda pacos fereira osvajati

* Scudetto: AC Milan (1992., 1993., 1994., 1996.), AS Roma (2001.), Juventus (2005., 2006.)

sta je tu sad morinjo nesto bolji, ili da fergusonov spisak stavimo, ancelotijev, hidinkov itd
jos je tu dobar fazon sto je Capello koristio istu ili priblizno istu taktiku sa Realom i osvojio Primera Ligu a zatim dobio nogu, dok Mourinho osvoji Kup sa istom taktikom i onda ga svi dizu u nebesa radi te jedne jedine utakmice,a primi 5-cu sa drugom taktikom,dakle ove sezone Jose nista senzacionalno nije uradio, najveca njegova senzacija je bila sa Portom, a ostale titule su slijed dogadjanja,rezultat njegovog kvaliteta ,znanja i kvaliteta igraca, nikakva trenerska magija, za Porto mu cestitam to je magija, ovo ostalo je isto sto su i drugi treneri uspjeli,nikakva carolija, sva ova pompa oko Mournha i "magije" ove sezone je ta , jer je uspio da pobijedi Barselonu, dakle sto je jaca Barselona to je "magija" veca, eto na neki cudan nacin Barsa pomaze svojom genijalnoscu Joseu da izgleda jos bolji trener nego sto jeste, a sjajan trener jeste, Mourinho treba jaku Barselonu vise nego sto Real treba Mourinha,
manje vise, slazem se sa svime! magija je pobjediti nekoga 5:0, ali to sigurno nije pobjediti onako kao sinoc, mada ja opet ponavljam da sam svjestan da se nogomet igra za rezultat, i da su onda sva sredstva dozvoljena.
Volim te Bosno!!!

banovan
Kontakt:

Post Postao/la banovan » 21 apr 2011, 11:54

JuveSissoko je napisao/la:
ma jel to neko dirooo?? :mrgreen: cim tako reagujes vidi se da si jos mali, pa nisi ni skontao o cemu pricam, a pricam o sinosnjoj Mourinhovoj taktici i dizanje iste u nebo, hajd naucices kad porastes, a sreca pa imas i internet pa pogledaj malo jos neke trenere i utakmice pa ces vidjet kako lice na onu sinocnju, dalje, govoris da je Mourinho napuhan trener? ja to nigdje nisam naveo, dakle neko te uvrijedio ili dirao tvog Mournhicu pa se dijete rasplakalo, polako bolan, Mourinho je jedan od najboljih trenera danas i jedan od najtrofejniji ikad, al moras kad citas post, da procitas sa paznjom a ne na prvu da reagujes,jer eto neko ti je Jose-a malo uvrijedio jer nije vidio nikakvu genijalnost u odbrani sa 9 igraca i igrom na kontre kad imas brzog Marcela I Ronalda, ja to znam da se tako igra, a to sto ti nisi znao da se tako igra catenaccio to je tvoj problem ne poznavanja taktike pa ti treba Moruninho da bi je objasnio, meni ne treba, ja to realno i objektivno gledam sa strane i podsjeti me ta ista taktika na neke ranije taktike, dakle otkrivanje tople vode djecace, to ti je isto kao kad bi Vilas Boas dosao u Barselonu i poceo da igra istim stilom kao sto je igrao Guradiola ili neko ranije ,pa ga pocnu svi dizat da je bolji trener i od Guardiole ili Crujiffa, a ono lik samo nastavio neke ranije trenerske zamisli, nastavio isti stil,kopirao nekog ranije, dakle topla voda, ja sam vec davno na nekoj drugoj temi rekao da ono sto cini Mourinha velikim i jednim od najvecih trenera nije taktika, jer istu svi nauce i mogu da kopiraju, nego sjajan osjecaj da vidi koji igrac moze napredovat i kada je neki igrac istrosen ili cijela ekipa,pa tu istu i napusti i ode dalje, dakle sjajan je u iskoristavanju maximalnog potencijala ekipe i bjeg od iste kad zvona za uzbunu se pojave, al eto necu ti vise dirat Mourinha ,zao mi te vidjet da places :mrgreen:
Replicirao sam na tvoju glupost koju sam boldirao. Tvoju i Romariovu. Čitaj pažljivije. Dalje, naveo sam VARIJACIJE koje je koristio u različitim ekipama. Murinjo JESTE taktički mag.

Gledajući šta si napisao, ono boldirano, sad se neko treba raspravljati s tobom :lol: Jašta ću. Hint: poptuno si fulio repliku :lol:

PS sumnjam da si stariji od mene

banovan
Kontakt:

Post Postao/la banovan » 21 apr 2011, 11:56

F.G.R. HARMANI je napisao/la:Kup kralja je nebitan trofej, u odnosu na prvenstvo ili ligu prvaka.
Sinocnje finale imalo je tezinu samo jer su se sastali Real i Barcelona. I nije mi bas jasno cemu tolika euforija oko osvajanja kupa.

Da su igrala bilo koja dva druga kluba u finalu, ne bi se ni znalo za to finale.

Nemate za cim tugovati toliko, ako ih izbacite iz CL.
Bitan je zbog psihološkog aspekta.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 21 apr 2011, 12:00

Cestitam na dobroj igri, ja sam davno govorio da bi vam prepotentnost mogla doc glave.. Barca je najbolji tim danasnjice,ali to ne znaci da ga nije moguce pobijediti.. To se sinoc vidjelo.. Sad valja cekat srijedu i jos jedan okrsaj.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 apr 2011, 12:02

Morinjo je naravno dobar trener, ali nista bolji od barem deset trenera danasnjice, uz to vrlo je poznat po tome sto je spreman na sve radi rezultata, tj. da je najmanji gospodin od svih najjboljih trenera danasnjice, ako vodis celzi koji je je u to vrijeme daleko najvise ulagao, sta je cudno uzeti titulu u engleskoj, ako vodis inter daleko najbogatiji tim u tom trenutku u italiji sta je cudno uzeti titulu, kad je konkurencija tarlasika, i sta je cudno s takvom ekipom izgurati i do prvaka evrope, uz dosta srece i s poganom taktikom, nista to nije remk djelo

jedino dakle vrijedno velikog postovanja je titula prvaka evrope s Portom, a i ta titula se desila u najcudnijoj sezoni lige prvaka u zadnjih 20 godina, finale porto-monaco sve govori, u polufinalu su igrali s deportivom, u cetvrtfinalu s lionom, dakle lakse je danas osvojiti liu eufa nego tada ligu prvaka s ovim ekipama. jedina jaka utakmica bila je protiv uniteda, a i to su prosli jer su ih vile pronosale, golom u zadnjoj minuti nakon sto se united izmasao i nakon sto im je ponisten cist gol skolesa cini mi se
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

banovan
Kontakt:

Post Postao/la banovan » 21 apr 2011, 12:03

Koliko godina je Kapelo trener a koliko Murinjo. Koliko je Kapelo osvojio trofeja a koliko Murinjo i koliko Kapelo "bježi" Murinju.

Ispeci pa reci :mrgreen:

Šta je to Hidink osvojio, de, uputi me :lol:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 21 apr 2011, 12:13

Ma kad pogledas sastave ekipa sa kojima je Mo osvajao trofeje, vidi se da su to klasni igraci. Za Deca, Carvalha, Manichea i ostale igrace mozda nije bilo poznato da su to klasni igraci, jer realno njihova liga ne spada u lige petice, daleko je ispod kvalitete liga petice, tako da su bili potpuni anonimusi, ali to nikako ne moze da umanji njihovu kvalitetu. Pa vidjelo se gdje su ti igraci zavrsili. Tako se i u Brazilu i Argentini krije mnogo talenata, koji dodju kad-tad u Evropu i pokore Evropu, takav talenat je cucao i u Mourinhovom Portu. Dosao je u Chelsea, tamo je pokupovao sve sto je valjalo, a bilo dostupno u tom trenutku. Zna se koje milione je potrosio na igrace, kada se pogleda, cini ti se da covjek igra fm 2010 ili fm 2011, a ne da je pravi trener u rl. Na koga god mu se rac digao, doveo ga je. Drogba nije otkriven, Drogba je razvaljivao u Francuskoj. Essien je bio najjaci igrac Lyona, Cole je bio najbolji bek u Premier ligi itd. U Inter je dosao, dobio je opet odrijesene ruke sto se tice budzeta, doveo je koga je htio dovesti, tj. ko je bio dostupan u tom trenutku, nesto slicno poput toga sto je uradio u Chelseau. Danas je u Realu, potrosio na pojacanja 300-400 miliona eura, doveo opet koga je htio, kao da igra fm-a, a ne da je trener u rl. On je veliki motivator, to mu je mozda najveca odlika, te ima odlican odnos sa igracima, a to da je neki znalac i ostale stvari, ah covjek samo primjenjuje ono sto je neko prije njega radio, kao sto Pep primjenjuje fudbal koji je naucio kao igrac, a to je total fudbal Johana Cruyffa. Mourinhova taktika, zasniva se na pogibeljnim startovima, totalnom odbranom (10 igraca se brani), te nabij na nekog brzog da istrci kontru, nema tu neke umjetnosti, a fudbal se gleda/ao upravo zbog ljepote, neizvjesnoti, atraktivnosti. Ko ce se sjecati nekog mesara Taylora koji je Duduu polomio nogu ili Pepea koji ima instinkte zivotinje koja namirise krv, uvijek ce se ljudi sjecati Maradonne, Pelea, Messija, Ronalda (pravog Ronalda), Ronaldinha, Rivalda, Romaria, Zizua, Raula, Xavia...
Ja iskreno nisam poceo pratiti fudbal da bih gledao kako se neko samo brani i iz kontre nesto pokusava, ili da gledam saketanje na tekmi, polomljene ruke, noge, sljivike ispod ociju, da sam to htio da gledam, ja bih pratio borilacke sportove, a ne fudbal. Fudbal je postao biznis i to ga je upravo i pokvarilo u odnosu na prijasnja vremena, kada su igrali pravi znalci, kada se igrao po meni mnogo bolji fudbal, ali naravno i tada je bilo budaletina kojima je cilj bio samo udariti nekoga.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 21 apr 2011, 12:19

Da ja kazem nesto o Murinju i njegovom znanju. Sve je to po ukusu kako ko poima fudbal i strategiju u fudbalu. Naravno da je i njemu i frankovcima bitno stici ali nebitno kako do titula. Sve je to razumljivo zbog njihove pozicije. Ali Murinjo je 10000% neosporno znalac ali ne za fudbal vec kako doci do nekog uspjeha. Barselonu je sinoc zaustavio ne fudbaom vec bodichecima, mostovima, udarcima na prvu, gazenjima ljudi i zglobova i to je taj jedini recept za zaustavljanje Barse. To je velicanstveni i neosporni ali antifudbalski strateg Murinjo sinoc i pokazao. Sad ko to voli njega i druge naravno ne interesuje. Pep sad treba dobro da skonta kako da fudbalski odgovori formaciji 6 igraca na vrhu odbrane koji ulaze u putanje protivnickim igracima, ubacuju im ramena i prave zidove kako nikako nebi mogli igrati fudbal. Sinoc je bilo vidno da nije lopta cilj vec samo fauli sto dalje od gola i pritisak Murinja na sudiju kako bi ovaj opet sto manje svirao faue. I tako u krug... Zato kazem definitivno Murinjo jest znalac,, ali je to daleko od fudbala, ali to naravno frankovcima nista ne znaci. Do stratega Barse je da ucine da se taj antifudbal zaobidze a onda ce opet biti visokih rezultata i onda ponovo neki antifudbal i tako u krug.

p.s. jedino mi nije jasno sto se neki bune kad Real dobije more kartona. Pa to je cijena Murinjove taktike i na to treba da racunaju....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 21 apr 2011, 12:23

L_blancos je napisao/la:Cestitam na dobroj igri, ja sam davno govorio da bi vam prepotentnost mogla doc glave.. Barca je najbolji tim danasnjice,ali to ne znaci da ga nije moguce pobijediti.. To se sinoc vidjelo.. Sad valja cekat srijedu i jos jedan okrsaj.
Blankos ja sam cestitao odmah napobjedi ali to nije oholost. Procitaj moj predzadnji post i mislim da ces shvatiti sta nas je kostalo.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 21 apr 2011, 12:26

bparena je napisao/la:
L_blancos je napisao/la:Cestitam na dobroj igri, ja sam davno govorio da bi vam prepotentnost mogla doc glave.. Barca je najbolji tim danasnjice,ali to ne znaci da ga nije moguce pobijediti.. To se sinoc vidjelo.. Sad valja cekat srijedu i jos jedan okrsaj.
Blankos ja sam cestitao odmah napobjedi ali to nije oholost. Procitaj moj predzadnji post i mislim da ces shvatiti sta nas je kostalo.
Ma uredu je sve to, al tokom cijele godine s kim god igrate forumasi tipa Romario,Izzo nekad i ti najavljuju pobjede od 5 golova razlike.. Da igrate najbolji fudbal to stoji,ali i igraci su ljudi i kao takvi imaju slabe strane,samo ih treba iskoristiti.. I ovakva igra Reala ima mane,moze se i ono nadhebat mozda do srijede Pep smisli recept..Ja se nadam da nece..
Nista zlonamjerno od mene :!:

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 21 apr 2011, 12:27

Romariooo je napisao/la:Morinjo je naravno dobar trener, ali nista bolji od barem deset trenera danasnjice, uz to vrlo je poznat po tome sto je spreman na sve radi rezultata, tj. da je najmanji gospodin od svih najjboljih trenera danasnjice, ako vodis celzi koji je je u to vrijeme daleko najvise ulagao, sta je cudno uzeti titulu u engleskoj, ako vodis inter daleko najbogatiji tim u tom trenutku u italiji sta je cudno uzeti titulu, kad je konkurencija tarlasika, i sta je cudno s takvom ekipom izgurati i do prvaka evrope, uz dosta srece i s poganom taktikom, nista to nije rmek djelo

jedino dakle vrijedno velikog postovanja je titula prvaka evrope s Portom, a i ta titula se desila u najcudnijoj sezoni lige prvaka u zadnjih 20 godina, finale porto-monaco sve govori, u polufinalu su igrali s deportivom, u cetvrtfinalu s lionom, dakle lakse je danas osvojiti liu eufa nego tada ligu prvaka s ovim ekipama. jedina jaka utakmica bila je protiv uniteda, a i to su prosli jer su ih vile pronosale, golom u zadnjoj minuti nakon sto se united izmasao i nakon sto im je ponisten cist gol skolesa cini mi se
ako vodis Barcelonu sta je tu problem uzeti titulu prvaka evropu UZ DOSTA SRECE ( cHELSEA, OVREBO, OVO-ONO ), tebi su ostali na srecu osvojili a Barca na znanje i kvalitet...Vile pronosale, i ja kazem vile pronosale u toj utakmici, da nije Ovreba ne bi bilo vila, isto golom u zadnjoj minuti, a cini mi se nije sviran cist penal za chelsea...sto sto ne napomenes, cccc :roll:
15.10 - 15.06 ...

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 21 apr 2011, 12:35

Ne vidim razloga da se mi koji govorimo istim jezikom prepiremo oko ekipa ili na bilo koji način vrijeđamo.Ovdje pojedini navijači Barce i frankovaca su toliko oholi u svojim izjavama,tipa da će Barca razvalit njih,ili da će oni Barcu...Mi navijači Barce trebamo spoznati da oni nisu više talašika ekipa i da ih treba maximalno repsektovati.Za utjehu nam od sinoć može biti to da nismo poraženi od njih u 90 minuta igre.Rekao sam prije 2-3 dana da će nas frankovci pobijedit,jer nam je napad u krizi.Vi ste mi neki govorili tipa jesam li dobar i tako to.Trebamo na kraju biti ljudi i pravi sportisti i čestitati našem rivalu na osvojenom trofeju.Sve kad se sabere zaslužili su ga,možda ne igrom ali iskorištenim prilikama da.Sada je 1:1 u trofejima i slijedi ova posljednja bitka ko će dobiti rat.Guardiola treba dići ekipu,ne odustajati od ove igre kao u prethodna dva meča i inšallah valjda će se početi prilike realizovati.Nemojte se sad vi moji lijepi,pametni,fini Barcelosnisti ljutit što nas malo navijači frankovaca prcaju. :D To je valjda i bit fudbala i ova dva kluba.Pozz ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 21 apr 2011, 12:37

Sajoni je napisao/la:Ne vidim razloga da se mi koji govorimo istim jezikom prepiremo oko ekipa ili na bilo koji način vrijeđamo.Ovdje pojedini navijači Barce i frankovaca su toliko oholi u svojim izjavama,tipa da će Barca razvalit njih,ili da će oni Barcu...Mi navijači Barce trebamo spoznati da oni nisu više talašika ekipa i da ih treba maximalno repsektovati.Za utjehu nam od sinoć može biti to da nismo poraženi od njih u 90 minuta igre.Rekao sam prije 2-3 dana da će nas frankovci pobijedit,jer nam je napad u krizi.Vi ste mi neki govorili tipa jesam li dobar i tako to.Trebamo na kraju biti ljudi i pravi sportisti i čestitati našem rivalu na osvojenom trofeju.Sve kad se sabere zaslužili su ga,možda ne igrom ali iskorištenim prilikama da.Sada je 1:1 u trofejima i slijedi ova posljednja bitka ko će dobiti rat.Guardiola treba dići ekipu,ne odustajati od ove igre kao u prethodna dva meča i inšallah valjda će se početi prilike realizovati.Nemojte se sad vi moji lijepi,pametni,fini Barcelosnisti ljutit što nas malo navijači frankovaca prcaju. :D To je valjda i bit fudbala i ova dva kluba.Pozz ;)
konacno jedan normalan :D
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 21 apr 2011, 12:47

Niko se ne ljuti i treba da se raduju. Kako vidim nije se bas neko puno ni ljutio. Snaga je i u porazu.. ;)

@L-Train nije bilo nista nekorektno s nase strane da bas sad eto ti ko doceko nekog normalnog. I dalje tvrdim da igramo bolji fudbal od vas. Al samo fudbal.... no ponovo cestitke za pobjedu.. Ovo da me nebi pogresno raazumjeo.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 21 apr 2011, 12:54

bparena je napisao/la:Niko se ne ljuti i treba da se raduju. Kako vidim nije se bas neko puno ni ljutio. Snaga je i u porazu.. ;)

@L-Train nije bilo nista nekorektno s nase strane da bas sad eto ti ko doceko nekog normalnog. I dalje tvrdim da igramo bolji fudbal od vas. Al samo fudbal.... no ponovo cestitke za pobjedu.. Ovo da me nebi pogresno raazumjeo.
Niko ne spori da je Barca dominantna ovih godina, sigurno su uigraniji i da se igra bez nadmudrivanja pobjedili bi vjerovatno.. AL sinoc je snaga Barce bila nulirana..

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.