RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

modric

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la modric » 01 okt 2012, 00:06

Sretno Velezu na gostovanju u Sirokom u derbiju zacelja...imate srece sto sada idete u Siroki jer je to najlosija ekipa u ligi u ovom trenutku.....i vas direktni konkurent za ispadanje...

Forza velez
Kontakt:

Post Postao/la Forza velez » 01 okt 2012, 00:17

Imalo iko veze sa KN RA nek se nesto organizuje neki bojkot nesto da idemo ispred prostorija da istjeramo ****
Na jugu drzave,na jugu grada šalove nosi najaca banda DoG Tekija'81

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 01 okt 2012, 00:21

Samo vi naručite. Treba li još nešto prenijeti ?
Who dares, wins !

modric

Post Postao/la modric » 01 okt 2012, 00:21

Forza velez je napisao/la:Imalo iko veze sa KN RA nek se nesto organizuje neki bojkot nesto da idemo ispred prostorija da istjeramo ****
Zasto bojkot vi vec od narednog kola pobjedom u Sirokom izlazite iz krize, i direktog konkurenta saljete na dno..

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 01 okt 2012, 00:49

Moze li mi neko, molim vas, napisati trenutni sastav Veleza i pored imena po mogucnosti (u zagradi) odakle je igrac?

Ne mogu da vjerujem da u dvije utakmice kuci uzimaju samo 1 ebeni bod :? . Pa zar su toliko losi? Zar ne znaju da je onaj grb, ona crvena boja, ono nebo mostarsko = svetinja za koju ginuti treba?

P.S.
Neka vas ne buni moj avatar, ja sam velezovac u srcu.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 01 okt 2012, 03:02

Lose.
Mnogo lose.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 01 okt 2012, 08:53

modric je napisao/la:
Forza velez je napisao/la:Imalo iko veze sa KN RA nek se nesto organizuje neki bojkot nesto da idemo ispred prostorija da istjeramo ****
Zasto bojkot vi vec od narednog kola pobjedom u Sirokom izlazite iz krize, i direktog konkurenta saljete na dno..

Ne treba bojkot , al ne znam ko ce gledat ove mazlume kako brukaju svetinju .
Dno dna , al idemo dalje.
Zadnja izmjena: ANTIFA !, dana/u 01 okt 2012, 09:13, ukupno mijenjano 1 put.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 01 okt 2012, 09:10

Kako rece komentator 6 igraca mladji od 20 godine, mislim da je previse.
Treba vam koji iskusan igrac, da se svi skupa uigraju i tek tad se moze ocekivati nesto :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 01 okt 2012, 10:44

Dovedite Platinija u Mostar da vidi u kakvim uslovima igra Velež
Predsjednik UEFA Mišel Platiniji dolazi sutra u BiH, na poziv Komiteta za normalizaciju FS BiH.
[Dovedite Platinija u Mostar da vidi u kakvim uslovima igra Velež]

Prema najavi, Platini će obići stadione Koševo i Grbavicu u Sarajevu i Bilino polje u Zenici, gdje svoje utakmice igra reprezentacijha BiH.

Salem Halilhodžić, jedan od fudbalskih velikana Veleža, ogorčen je ponašanjem čelnika FS BiH, koji se nisu sjetili, kako kaže, simbola bh fudbala, koji je iznjedrio toliko velikana, a neki od njih, poput Ivana Ćurkovića i Vahida Halilhodžića zajedno su igrali i sa Platinijem.

„Velež je, htio to neko priznati ili ne, ime kojim se treba ponositi cijela BiH, a ne samo Mostar. Kud bi me odvelo kad bih nabrajao brojne igrače, koji su slavu BiH pronosili širom Evrope i svijeta. Velež je, usljed ratnih dešavanja, ostao bez stadiona pod Bijelim brijegom i natjeran je da utakmice igra na neuslovnoim terenu u Vrapčićima, koji ne priliči renomeu kluba najsvijetlih tradicija“, kaže Salem Halilhodžić u razgovoru za portal ****.ba.

Halilhodžić, uz to, podjeća i na katastrofalne uslove u kojima treniraju pioniri i kadeti Veleža.

„Veležu se, zbog svega što je dao bh fudbalu, mora pomoći. Sarajevo i Željezničar imaju stadione, koji zadovoljavaju sve kriterije, ali čelnici FS BiH moraju pomoći Veležu. Stoga, mislim da bi Platinija morali dovesti u Mostar, kako bi se na licu mjesta uvjerio u kakvim nenormalnim uslovima igra simbol Mostar i kako bi od njega tražili da, snagom svog autoriteta i funkcije koju obavlja, obezbijedi sredstva za izgradnju novog stadiona za Velež. Po meni, svoj glas trebali bi dići i ljudi iz Uprave Veleža, ali i čelnici grada Mostara. To je najmanje što mogu učiniti za Rođene“, govori Salem Halilhodžić.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 okt 2012, 11:02

NeToBoLa je napisao/la:Samo vi naručite. Treba li još nešto prenijeti ?

Forum.... forumski navijači.... nema nas nigdje, čast izuzecima ...ovaj post sam namjerno apostrofirao, nema nas, nema .... a svi tražimo promijene, a ne želimo izaći iz kuće .... :roll:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 01 okt 2012, 11:18

Za sve one koji ne žele izaći iz kuće ima službeni mail.
Pa udarajte.
Nema izgovora i tih fora kako se ne može ništa.
Možda i ne može ali lijepo je da znaju javno mijenje.
Treba im disati za vratom.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 01 okt 2012, 11:38

Sto se tice sluzbenog maila to zaboravi, pisao sam im par puta da isprave neke netacne informacije, nidje veze, niti je ko ikad odgovorio niti se ikad ista ispravilo. Mozda pogledaju sad kad vide da se pise na forumu o tome :P
zizu1991 je napisao/la:
NeToBoLa je napisao/la:Samo vi naručite. Treba li još nešto prenijeti ?

Forum.... forumski navijači.... nema nas nigdje, čast izuzecima ...ovaj post sam namjerno apostrofirao, nema nas, nema .... a svi tražimo promijene, a ne želimo izaći iz kuće .... :roll:
Pogresnog lika citiras, kako bas njega nadje a ima vas barem 15 koji za vrijeme svake tekme pisete ovdje po forumu :lol:

Netobola tastaturom cu te po glavi :mrgreen:
Support Velez, It's logical! ★

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 01 okt 2012, 11:41

Napisao Nermin Bise

Sjedili smo uoči Božića 2010. Dvorana je bila ispunjena, ljudi su stajali svud okolo improvizovane galerije sa sjedećim mjestima. Bio je 23.decembar kada se održala sjednica Izvještajno-izborne Skupštine FK Velež.
Sada će brzo i dvije godine, a Velež je na dobrom putu da dohvati najniže u svojoj 90 godina dugoj tradiciji: dno dna! Bio je taj klub već na dnu, ali nikad još na dnu dna. Jer s običnog
dna mogla se dodati ruka spasa koja ga je vratila na površinu, ali, bojim se da je sada dno dna vrlo duboko, nedohvatljivo i zastrašujuće. I da iz njega povratka nema. Kažem, bojim se, jer možda još uvijek nije kasno. Kažem, bojim se, jer taj strah može se prevazići. I ponavljam, bojim se, ali samo možda u posljednji tren izražavam strah: jer vremena još sigurno ima. Bude li se i dalje čekalo, odugovlačilo i otaljavalo, bude li se puno pametovalo, a ništa ne poduzimalo, onda će zaista biti kasno. Onda će Velež i definitivno biti proglašen nepostojećim i onda će, koje li ironije: nazdravljati oni koji su ga ranili, prognali, protjerali, ponižavali, ismijavali, gurali ga prema dnu s nikad ugaslom namjerom da ga unište. U to ime su Veležu i zakonski presudili: Istjeralo ga na 109 godina iz svoje kuće. Međutim, nisu oni problem.
Problem je na potpuno suprotnom mjestu, ili možda ne na suprotnom koliko je na istom mjestu druge strane medalje: problem je u nama.
Šta više čekaju ljudi koji samo u mislima i sjećanjima nostalgišu za Veležom? Zašto ne podignu svoj glas? Zašto trpe da minorni likovi i u svijetu fudbala potpuni anonimusi pripremaju Veležu ovih mjeseci, dana, minuta i sekundi, opjelo, bdijenje i veliku dženazu. Neka mi neko kaže o kakvim fudbalskim imenima u trenutnoj garnituri Uprave Veleža govorimo? Ko su ti ljudi? Šta je njihov uspjeh? Šta su im reference iz karijere? Jesu li prepoznatljivi i uvaženi mimo avlijskih vrata svojih kuća? Jesi li oni u Veležu samo zbog sebe? Je li Velež u njima samo zbog njih? Neka mi kaže neko, i neka me ispravi ako griješim...Ako mi pronađete tri greške: evo javno me objesite na Musali!
Nemaju pravo šutjeti braća Halilhodžić, ne može više ni Duško Bajević šutjeti, ni Enver Marić, braća Hadžiabdić također, ne smije šutjeti Meho Kodro, mora se javiti Semir Tuce, šta je sa Sejom Kajtazom, zašto se nikad niko nije upitao što se stotine ljudi koji su činili prepoznatljive generacije tog kluba, nikada nisu kontaktirali, pozvali, i na stranu što možda od njih dosta niko nije htio napraviti prvi kontakt korak.
Problem Veleža nisu treneri. Problem Veleža nisu igrači. Neka danas dovedu Otmara Hitzfielda i s njim još po dva tri igrača Barcelone i Reala u Velež, opet će problem biti samo u jednom: u nesposobnosti minornih likova, analfabeta i anonimusa koji su tu da uhvate svoj šićar i da se okoriste imenom kluba, da ga izrabe i odbace kao zadnju krpetinu. Zato, došlo je vrijeme i posljednji poziv na alarm i uzbunu da se dignu i jave svi oni ljudi koji ovakvo stradanje Veleža doživljavaju bolno i nepodnošljivo, da bezličnim likovima i neznačajnim pojavama kažu: Dosta je! Prevršili ste svaku mjeru! Odlazite!
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 okt 2012, 11:42

Pa ne citiram ga radi toga što mislim da ne dolazi na utakmice, nego zato što je čovjek realan, i sigurno je jedan od onih koji dolazi i njegova poruka nama je bila sarkastična, realna i odmjerena u svakom slučaju.
Nisam ništa protiv momka niti napisao.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 01 okt 2012, 11:50

E ovo je dobro,što i Bise piše.
To je put.
Preko medija samo udarati,bilo da su to dnevne novine,portali,radio stanice...treba ih samo gaziti.
Još mi je draže bilo što se oglasio i Vladavić preko svog profila na FB.
Konstanto treba stvarati pritisak,konstantno.
Dobro je,dobro je,lagano se budi...
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 01 okt 2012, 12:53

tepsija je napisao/la:E ovo je dobro,što i Bise piše.
To je put.
Preko medija samo udarati,bilo da su to dnevne novine,portali,radio stanice...treba ih samo gaziti.

Sve treba raditi , nek odstupi Tanovic sa funkcije :)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 01 okt 2012, 13:19

ANTIFA ! je napisao/la:
tepsija je napisao/la:E ovo je dobro,što i Bise piše.
To je put.

Sve treba raditi , nek odstupi Tanovic sa funkcije :)
Nije samo tana problem, sto neko prije napisa nemoze ni tana sam nista sto neodobri citava uprava, ili sve ili nista! to je isto kao sad sto smjenuse dzafu a dovedose ibru, koda ce to promjenit nesto, ista ekipa ista uprava, sve isto osim trenera, dzaba da se taj trener zove jose murinho kad je sve ostalo ostalo isto! treba velika promjena u citavoj strukturi kluba i to odma na zimu u zimskoj stanci! vremena ima, 3 mjeseca medju 2 polusezone! neki spominju nebi bilo lose ispast u federalnu, e to bi, to bi bilo najgore sto bi se moglo desit i vjerovatno udarac od kojeg se nebi oporavli! trenutno smo bez kvalitetne uprave, bez kvalitetnog igrackog kadra i bez znacajne posjete na stadionu, ispadanje u federalnu bi bilo zabijanje zadnje civije u kovceg, to se nesmije dogodit! trazimo smjenu uprave a 200 ljudi na stadionu, sto bi se uprava smjenila kad u njihovim ocima samo "200" ljudi trazi istu! treba napunit stadion do zadnjeg mjesta i tad trazit smjene, da im bude dur guzici da imaju sta strahovat a ne da 50 momcica na RA tribini trazi smjene! eto nemora bit ni na stadionu, okupit sve generacije navijaca i simpatizera i pred upravu, zablokirat glavnu ulicu! pitao bi vas bili im tad bilo svejedno kad 5000 ljudi stoji ispred uprave i proziva ih! smjene se nedobijaju stim da se tipka po forumima i govori treba ovo treba ono, smjene se dobiju konkretnim djelima a ne kad se govori neko ce to! taj neko sam ja, taj neko je svak kome smeta sadasnja situacija u svetinji, taj neko je citav mostar i sva dijaspora koja ima velez u srcu! narode probudimo se dok nebude prekasno!

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 01 okt 2012, 15:14

ja sam za to da se prvo okupe ljudi koji žele preuzeti određene funkcije oko i u klubu, pa da se tek onda ruši. neka bise nađe dobrovoljce, svi pričajte sa ljudima koji imaju sredstva i znanje da se ubace u klub da naprave nešto.
tek kad nađemo te ljude, onda tražimo smjene.

ne možeš nešto rušiti ako nemaš spreman materijal i plan za ponovnu izgradnju.

ako se uprava otjera, a ne bude niko dobronamjeran, sposoban i voljan u pripravnosti da preuzme kormilo, onda će na čelo kluba doći ljudi koji će velež iskoristii za sebe, za preprodaju igrača, za guljenje sponzorskog novca, jer takvi su uvijek spremni da upadaju u klub.

zato dobro razmislimo šta tačno tražimo. ne možemo srušiti upravu i zadovoljni otići kući na spavanje. a sutra zakazani sastanci sa sponzorima, nogometnim savezom, treba potpisati igračima plate, treba srediti umjetnu travu... ko će to raditi dok mi budemo kući spavali?

spominju se razna imena, ali treba ljude kontaktirati i okupiti i neka javno kažu da žele da pomognu i kako mogu da pomognu. nemamo mi ništa od priče da npr. duško treba doći ili mara ili neko treći ako oni nisu rekli jasno i nedvosmisleno da žele da dođu.

RODJENI34
Kontakt:

Post Postao/la RODJENI34 » 01 okt 2012, 15:24

Ljudi situacija u klubu nikad nije gora. Nikad vise u ekipi nismo imalo igraca koji su preko veza i vezica u velezu. Ljetos je ugovorena probne utakmice da se vidi ko je za velez a 3 dana prije toga stigla navodna 3 igraca na probu (Jaganjac, Mace, Nuhic) koja su gle cuda zadovoljila citaj platila a na probnoj utakmici se niko nije pokazao. Odma znak da nesto smrdi i kasnije po gradu pukne prica da je utakmica dogovorena samo onako formalnp jer je to duznost. Znaci odma znak da i ove godine igra ko vise plati a ne ko bolje zna. Kazete dala se prilika velezovoj djeci, u pravu ste, ali kojoj djeci? Onoj Mostarskoj djeci ciji su roditelji,dajdze, amidze neke civije u ovom gradu koji mogu srediti svojim malisanima da zaigraju za Velez (Demic,Cemalovic,Hajdarovic,Mehremic,Mahinic,Kazazic) koji uz starije kolege vjecne talente koji nisu prosli ni u jednom boljem klubu (Kodro,Kajta,Mrva,Skaljic koji nakon 15 god karijere ne zna koja mu je prirodna pozicija), i njima pridodas trenere i direktora (Dasa,Mrkva,Zaim )najvecci strajkasi za vrijeme igracke karijere dobro imamo mi i to nekoliko bodova.Uvijek isti igraci igraju u Velezu. Mozemo se svi kladiti da ce se na zimu vratiti Jugo,Coric i Zolj jer nigdje drugo ne mogu igrati a u Velezu znaju semu do ugovora. Kada ode citava uprava tj. Trecerazredni golman sumnjivih ljudskih kvaliteta, Kada na njegovo mjestu udju legende kluba kao Dusko,Vaha, Mara, Sejo, Tuce, i oni postave strucnog trenera, Kada priliku da zaigraju dobiju djeca koja stvarno trudom,radom, talentom i prikazanim igrama kroz omladinski pogon dobiju priliku, a ne da ti isti zavrse u nizerazrednim klubovima kao ( Krhan,Bebanic,Eminovic,Mazreku,Alajbegovic, Durakovic i masa njih...) e tada cemo imati pun stadion, tada cemo biti prvaci drzave i igrati eurokupove opet. pozz

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 01 okt 2012, 15:42

Slazem se u potpunosti sa Kajlom i sa RODJENI 34.Bitno je da se svi slazemo u jednome.Svi smo slozni da ljudi u upravi(veliki dio njih ) ne rade poso kako treba i ne rade poso kako se od njih ocekuje i da su tu potrebne korijenite promjene gdje bi dosli potpuno novi ljudi,koji su posteni i koji imaju renome plus skolovani ljudi koji bi bili zaduzeni za financije i marketing.Sada treba smislti kako to izvesti a prije toga ,kao sto kail rece,treba vidjeti ko bi to mogo biti u novoj upravi i traziti od njih potvrdu bi li bili zeljni da udju u tu novu upravu koja ce voditi Velez u buducnosti.Ovo je prevrsilo svaku mjeru i ja vidim u buducnosti istu sudbinu ko sto trenutno dozivljava Sloboda.To je zalosno sta se radi od BH velikana :evil: :o :(

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.