FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

MaGiCa
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la MaGiCa » 21 apr 2011, 03:24

thenaturalone je napisao/la: haha, pa Messi je jedini i bio prava opasnost, samo mu se grubim faulom mogla uzeti lopta.
A kad smo vec kod Diega, 2 Diega ne bi mogla veceras nista vise napraviti nego sam Messi protiv ovakvog prgavog bunkera.
Ne bih se slozio sa tobom. Messi je odigrao veceras ispod svojih standarda i nije mu prvi put da na postavljenu bunkericu ili nisku odbranu, ne uradi nista. Diego je takve ekipe uglavnom resavao sam.
Messi je najbolji na svetu trenutno, ali on nema onaj x-factor kao sto su ga imali Maradona, Ronaldo Fenomeno ili Cruijff, da bi resavao sam ovako jake protivnike. ;)

Ali Busquets.slika

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 21 apr 2011, 03:30

MaGiCa je napisao/la:
thenaturalone je napisao/la: haha, pa Messi je jedini i bio prava opasnost, samo mu se grubim faulom mogla uzeti lopta.
A kad smo vec kod Diega, 2 Diega ne bi mogla veceras nista vise napraviti nego sam Messi protiv ovakvog prgavog bunkera.
Ne bih se slozio sa tobom. Messi je odigrao veceras ispod svojih standarda i nije mu prvi put da na postavljenu bunkericu ili nisku odbranu, ne uradi nista. Diego je takve ekipe uglavnom resavao sam.
Messi je najbolji na svetu trenutno, ali on nema onaj x-factor kao sto su ga imali Maradona, Ronaldo Fenomeno ili Cruijff, da bi resavao sam ovako jake protivnike. ;)

Ali Busquets.slika
Jeste rijesavao je, ali isto je bilo utakmica koje nije mogao rijesiti sam.
Messi je nebrojeno puno utakmica rijesio sam, ali ne moze ni on svaku, veceras je Villa bio potpuno odsjecen, odsjeceni su bili i Xavi i Iniesta od kojih se ocekivala neka korisna lopta, tako da se Messi morao vracati i organizovati napad, morao je pokusavati sa driblinzima kroz 5 igraca...
Protiv ovakvog Reala i ovakve taktike covjek mu ne moze uzeti za zlo sto nije sam rijesio utakmicu.
Uostalom Diego je sam rekao "poredite me sa Messiem, hvala na komplimentu"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 apr 2011, 03:39

thenaturalone je napisao/la: Jeste rijesavao je, ali isto je bilo utakmica koje nije mogao rijesiti sam.
Messi je nebrojeno puno utakmica rijesio sam, ali ne moze ni on svaku, veceras je Villa bio potpuno odsjecen, odsjeceni su bili i Xavi i Iniesta od kojih se ocekivala neka korisna lopta, tako da se Messi morao vracati i organizovati napad, morao je pokusavati sa driblinzima kroz 5 igraca...
Protiv ovakvog Reala i ovakve taktike covjek mu ne moze uzeti za zlo sto nije sam rijesio utakmicu.
Uostalom Diego je sam rekao "poredite me sa Messiem, hvala na komplimentu"
Pusti to sta je Diego rekao. On covek gotivi sve one koji igraju lep fudbal - Lavezzija, Messija, Riquelmea, Ortegu, Ronaldinha je redovno znao da pohvali, a i da nazove naslednicima. Covek ne robuje sujeti.
Messi se pokazao kao ultraneefikasan protiv ovakvih ekipa. Samo je izdominirao onu utakmicu (5:0) na CNu, a u svim ostalim protiv Mourinha i Hiddinka se nije pokazao kao neko ko pretenduje da bude G.O.A.T.
Gledao sam sve fudbalere u poslednjih 20ak godina i slobodno mogu da kazem Maradona>Ronaldo Gordo>Messi.

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 21 apr 2011, 03:54

Gledao sam i ja sve nabrojane fudbalere i meni je Messi najbolji od najboljih, u njegovoj klupskoj karijeri se na prste jedne ruke mogu nabrojati utakmice u kojima je zakazao, a odlucio ih je masu.
Ali dobro, tebi nije najbolji i to je tvoje misljenje ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 apr 2011, 03:57

thenaturalone je napisao/la:
harishp je napisao/la:
thenaturalone je napisao/la:Sa Realom mu "dobro" ide, pvo primio petaka :lol: , drugu kuci igrao nerijeseno, evo trecu je dobio jedva u produzetku, sad ga dizete u nebesa i onda ti meni kazes da ne zurim :lol:
Smijesno.
Pa ti gore podnosis poraz,nego sam profesor. 8-)
U zabludi si, ali dobro ako si ti sretan dok mislis da je tako, onda neka bude da je tako 8-)
Boze sacuvaj,ne navijam ni za jedne.
Barca naravno ima najjaci klub,i igraju mozda najbolji fudbal.Tu nema price.
Ali fazon je sa losijim timom im uzeti titule makar kupova.Sto profa to itekako cini.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 21 apr 2011, 04:03

Sanchez_8 je napisao/la:
thenaturalone je napisao/la:Gledao sam i ja sve nabrojane fudbalere i meni je Messi najbolji od najboljih, u njegovoj klupskoj karijeri se na prste jedne ruke mogu nabrojati utakmice u kojima je zakazao, a odlucio ih je masu.
Zasto se uopste raspravljas sa ovim debilima sto veze nemaju o nogometu ?! Pa ako iko moze sam rijesiti utakmicu to je Messi ! Jedva cekam LP pa da vidimo kralja kako to dokazuje u praksi :)
Kad neko kaze da je Maradona bolji od Mesija on je za tebe debil koji nema veze o fudbalu??? :o :o :o :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti il imas 15godina i pratis fudbal zadnjih par godina ili si za Kreke il si nagazio na neke sihre il nesto slicno
RIP SALE VILENJAK

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 21 apr 2011, 04:07

harishp je napisao/la:Boze sacuvaj,ne navijam ni za jedne.
Ali fazon je sa losijim timom im uzeti titule makar kupova.Sto profa to itekako cini.
Jeste losiji su tim, ali vazno je napomenuti da ga je "profa" sklopio, on je otjerao visak medju njima i legendu Raula a dovodio igrace koji njemu trebaju i to za masnu cifru, da bi na kraju igrao destruktivan fudbal sa 7 defanzivnih i tri vezna igraca.
Eto uspio je na takav nacin pobjediti, vidjet cemo hoce li u dvije utakmice CL izaci kao pobjednik ;)

Sanchez_8
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez_8 » 21 apr 2011, 04:18

RKO je napisao/la:
Sanchez_8 je napisao/la:
thenaturalone je napisao/la:Gledao sam i ja sve nabrojane fudbalere i meni je Messi najbolji od najboljih, u njegovoj klupskoj karijeri se na prste jedne ruke mogu nabrojati utakmice u kojima je zakazao, a odlucio ih je masu.
Zasto se uopste raspravljas sa ovim debilima sto veze nemaju o nogometu ?! Pa ako iko moze sam rijesiti utakmicu to je Messi ! Jedva cekam LP pa da vidimo kralja kako to dokazuje u praksi :)
Kad neko kaze da je Maradona bolji od Mesija on je za tebe debil koji nema veze o fudbalu??? :o :o :o :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti il imas 15godina i pratis fudbal zadnjih par godina ili si za Kreke il si nagazio na neke sihre il nesto slicno
Gdje ti vidis da ja negdje poredim Messija sa Maradonom Bgt ? Messi tek ima 24 godine i na najboljem je putu da bode bolji od Maradone .

Tebi bi bilo bolje da naucis sastaviti recenicu bez da koristis "ili" poslije svake rijeci . ;)

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 21 apr 2011, 04:36

ma preko svega se moze proci, ali da ovakva generacija ostane jos jednu godinu bez LP, to nikakooo !!!

kao sto sam i rekao davno, treci el classico je najvazniji za nas...
ser del barça es el millor que hi ha !

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 apr 2011, 05:07

thenaturalone je napisao/la:
harishp je napisao/la:Boze sacuvaj,ne navijam ni za jedne.
Jeste losiji su tim, ali vazno je napomenuti da ga je "profa" sklopio, on je otjerao visak medju njima i legendu Raula a dovodio igrace koji njemu trebaju i to za masnu cifru, da bi na kraju igrao destruktivan fudbal sa 7 defanzivnih i tri vezna igraca.
Eto uspio je na takav nacin pobjediti, vidjet cemo hoce li u dvije utakmice CL izaci kao pobjednik ;)
Igrati protiv Barcelone fudbal napadacki ili lijepo za oka je samoubistvo.
Lako je pametovati kad imas klub kakva je Barcelona i igrati lijepo za oka.
To je profa govorio i prije petaka,ali ga nisu slusali.
Kad je petarda pukla onda im je kasno bilo da skontaju,medjutim ipak su donekle skontali i pustili cika Morinha da radi svoj posao na svoj nacin.
Sve dok se sudije ne mjesaju i dok regularno skinu jednog drugog sa brisanog prostora.
Tom je i cestitati na kraju meca.
Sto se Raula tice,on je fakticki otjeran i prije Mourinha.
To je Perezovo maslo,cim je Benzemu doveo.
Destruktivno inace igraju jedino protiv Barce ili kvalitetnijih klubova.
E to je vec tatktika koja se zove igru zaboravi,rezultat pisi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 21 apr 2011, 07:19

HALA MADRID! :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 21 apr 2011, 08:08

MaGiCa je napisao/la:

Ali Busquets.slika
Daj bolan sta pricas? Kakav Ronaldo, Maradona? To oni nisu nikada imali losu utakmicu? Maradone se i ne sjecam ali se odlicno sjecam finala SP 98 Ronalda nije bilo na terenu. Svakom se moze desiti losa utakmica, a po meni je Messi sinoc bio dobar. Trudio se, vracao, asistirao Pedru kod ponisteno gola. I najbolji je svih vremena iako su mu tek 24 godine.
Mi nikada odustati necemo...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 apr 2011, 08:45

nema razloga za brigu braco katalonci, ono sinoc cemo brzo zaboraviti, neka realu ta titula kupa, kako se samo raduju kao da su sve zivo osvojili, a ne obicni kup kojem 20 godina nisu pridavali paznju. al neka ima, neka se malo osile i otvore se sad u ligi prvaka, sto je puno bitnije od kupa

utakmica kao utakmica sinoc je bila tipicna morinjovaca na koju je nazalost nasjeo i sudija, vidjeli smo cim se real sve sluzio, prvo poluvrijeme non stop prekidi, nabili su nervzozu, mogli ste vidjeti kako su prgavo odigrali, u svakoj situaciji iskoriste priliku da uvale djon nasim kad suidija ne gleda i sl, onda cak sedmorica defanzivnih igraca, al neka, nasi nisu dobro odreagovali na sve to i nema veze, bitno je da smo osvojili najvazniju titulu a to je u prvenstvu, i bitno je sta vce biti u ligi prvaka, kup vise manje mada naravno krivo nam je sto od reala izgubismo, da je bilo od bilbao recimo niko ne bi zalio za kupom

sad je dakle bitno dobro se odmoriti i u ligi prvaka odigrati kako znamo. one morinjove prljave zamisli kako nas zaustaviti zbunile su nase, al ta zbunjenost je bila samo u prvom poluvremenu, kasnije su nasi nasli lijek i za to i opet smo zaigrrali nasu prepoznatljivu igru, samo nazalost bez realizacije. sad u ligi prvaka je sve drugacije, prva tekma se igra u madridu. gol u gostima puno znaci, morinjo ce vjerovatno ovako opet defanzivno, ali ni to mu vise nece pomoci, samo da nasi odigraju kako znaju

neka se malo frankovci raduju ovih nekoliko dana kupu, u ligi prvaka slijedi odmazda
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 21 apr 2011, 08:48

stavrno ne kontam zasto uzdizati mourinha i njegovu 'taktiku' samo cetiri dana nakon sto su je osudilo pola svijeta!? sinoc da nije pobjedio, mislim da bi igrao i sa dva golmana, a ne znam samo kakva bi to utakmica bila da je recimo guardiola izveo 8 defanzivaca i time 'izneadio' mourinha!? vjerovatno nijedna ekipa ne bi presla na protvnicku polovinu terena.. sve u svemu, ipak treba cestitati realu na pobjedu, a guardioli puno srece u krojenju taktike za LP..
Volim te Bosno!!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 apr 2011, 08:58

xavi26 je napisao/la:stavrno ne kontam zasto uzdizati mourinha i njegovu 'taktiku' samo cetiri dana nakon sto su je osudilo pola svijeta!? sinoc da nije pobjedio, mislim da bi igrao i sa dva golmana, a ne znam samo kakva bi to utakmica bila da je recimo guardiola izveo 8 defanzivaca i time 'izneadio' mourinha!? vjerovatno nijedna ekipa ne bi presla na protvnicku polovinu terena.. sve u svemu, ipak treba cestitati realu na pobjedu, a guardioli puno srece u krojenju taktike za LP..
ma kakav morinjo i njegova taktika, ono sto on radi izmisljeno je sezdesetih gotina i zvalo se katanacho

ovo sto radi morinjo je najednostavnija doktrina nogometa, i najruznija, potrebno je imati 7-8 mesara u ekipi i to je to, potrebno je imati i suddiju koji ne sankcionista prljavu igru i jos puno srece

to mu nekad prodje, nekad ne prodje, uglavnom to je jadno, pogotovo zato sto tao igra s velikim realo, da vodi neku malu ekipu tipa almeria ili getafe to je ok naravno. ali kad vidimo da veliki real se tliko ponizava s tim ogavnim taktikama, to je jadno, al nema veze, u ligi prvaka im ni ovo nece proci
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 21 apr 2011, 09:27

Ma ko to plače? :lol:
Čelik Zenica 1945

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 apr 2011, 09:30

Madrid defender Sergio Ramos dropped the Copa del Rey from the top of the team bus during celebrations early Thursday morning and the bus then ran over the trophy.

hahaha jadna majko vidi se da nisu navikli osvajat trofeje, pa i ono sto osvoje ne znaju da sacuvaju :)...neznam dali da se smijem ili placem, jer evo ostadose opet bez trofeja :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 apr 2011, 09:37

SaltCityAttack je napisao/la:Madrid defender Sergio Ramos dropped the Copa del Rey from the top of the team bus during celebrations early Thursday morning and the bus then ran over the trophy.

hahaha jadna majko vidi se da nisu navikli osvajat trofeje, pa i ono sto osvoje ne znaju da sacuvaju :)...neznam dali da se smijem ili placem, jer evo ostadose opet bez trofeja :)
hahahha, zvekno je pehar od asfalt, stas kad nisu naucili kako rukovati s trofejima
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 apr 2011, 09:40

Evo i video :)...preletio je i bus preko trofeja :)

http://www.telegraph.co.uk/sport/sportv ... f-bus.html
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 21 apr 2011, 09:51

Romarioo koliko se sjećam jučer si fino napisao kako ćemo biti osramoćeni, kako ćemo primiti 3 komada najmanje.. Gdje ti ta objektivnost nesta?
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.