RŠD Velež Mostar

MostarskiVelez
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la MostarskiVelez » 11 avg 2024, 17:19

killafrommanilla je napisao/la:
11 avg 2024, 17:10
Ma dok je ovaj predsjednik ne mozemo ispasti. Mozemo se uvijek spasiti kao Zeljo, ostaviti klub na milost i nemilost Vici i Vladi Jagodicu da nas kupljeni bodovi ostave u ligi. A to je za mene gore nego casno i posteno ispasti.

Mozda je rjesenje presjeci vezu izmedju Kevelja i Rahimica za pocetak? Rahimic stvarno djeluje kao ok lik i neko ko i nije iskvaren. Njegov ostanak u UO bi nam mogao donijeti dobrog dosta, samo se trebamo rijesiti Kevelja
Mozda nije to los prijedlog. Ali Rahimicu treba neko "domaci" inace ce ga vukovi pojesti. Rahimic je citav zivot proveo u Njemackoj, navikao na red i rad. Zato mozda i jeste postencina. Ali burazeru on jedva prica bosanski recimo. A u prljave igre sa Vicom i politikom sam znas sta ce biti...

Rahimic naravno treba ostati ali nama treba neko "lokalni" sto ce moci izaci na kraj sa ovim **** oko fudbalskog saveza, politike, kantona.Poduzetnik sto moze sa politikom i poznaje sport.

Ne znam stvarno evo dumam ali tesko.Treba nam jedan novi Jole Musa a sada je pitanje ima li takve osobe? Hasic je bio do nekle samo sto je Musa uz Velez bio od rodjenja dok je Hasic poceo pratiti fudbal u 55oj godini. Isto kao i Kevelj.

Nekako povezati Dzemila Sosu, Rahimica, mozda cak vratiti Ibru i postaviti ga kao scouta/direktora/omladinsku skolu mu dati. Ima ti neki imena samo mi fali neko sto moze preuzeti celo uprave.

Ali reci NE:

Kadri
Kuduzovicu
Zvonicu
Vladavicu
Piki
Zajmovicu
Velagicu
Remeticu
Pudaru (mozda kao trener golmana jedino)

Daleko im kuca.
Zadnja izmjena: MostarskiVelez, dana/u 11 avg 2024, 17:24, ukupno mijenjano 1 put.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 11 avg 2024, 17:24

Mit je napravljen od "prljave igre s Vicom" jer je to jedino sto je Kevelj mogao obecati pri dolasku, relaksacija odnosa sto i nije bilo tesko poslije Hasiceve borbe na najjace sa njima.

Ne petljas se, krast ce te svakako, pa pokrali su i tog famoznog Kevelja na Grbavici onim nedosudjenim faulom i izbijenom Evropom, to je tako i drzis se po strani i nece te Vico bas progutat. Gledas svoj interes, ne sklanjas se nikom, a krast ce te svakako.

Ne znam, treba nam neko mudovit prije svega, nije lako imati posla s ovim domacim kokosarima.

Vahu bi isto valjalo nekako ukljuciti pod stare dane. To je tabijat pravi koji nam treba.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

MostarskiVelez
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez » 11 avg 2024, 17:33

11 avg 2024, 17:24
Ne znam, treba nam neko mudovit prije svega, nije lako imati posla s ovim domacim kokosarima.
To ti kazem. A jos uz to da poznaje fudbal. Da moze dovesti sponzore. Da moze odrzavati dobre odnose sa SDP,SDA,NIP i tako dalje jer da se ne lazemo mnogo love "kapa" iz politike, kantona, budzeta.

Neko ko zna dovesti strucnjaka na klupo, sto moze zavrsiti infrastrukturu i uz to omladinski pogon popraviti.

Nama u biti treba osoba kao sto je Danko Sulenta u Zrinjskom. Taj profil.

Veeemooo
Kontakt:

Post Postao/la Veeemooo » 11 avg 2024, 18:06

Feja je za ovoga bio trenercina, uostalom veliki dio zasluge i sto smo proslu sezonu usli u evropu ide Feji. Covjek je Klafuricu doveo odlicne igrace koji su velikim dijelom nosili igru prosle sezone (Orec, Sturm, Hadzikic, Hrkac, Bruno, Mlinaric...). Zbog fotografije neke Fejine se covjek okarakterisao kao "seljak" i popljuvan je bez razloga.

salmy

Post Postao/la salmy » 11 avg 2024, 18:09

11 avg 2024, 16:19
Addo1922 je napisao/la:
11 avg 2024, 16:09
Da su zadrzali Klafa sve bi drugacije bilo... previse turbulencija je bespotrebno prouzrokovano.

Jeftinije je bilo ispuniti Klafove zelje nego ovaj cirkus koji se trenutno dogadja.

Ne vjerujem da ga se nije moglo zadrzati, ne vjerujem da je trazio nesto nemoguce.
Ne bi mogao dovesti igrace menadzera koji su predsjednika privatno ucijenili, a onda bi na privatnom planu imao probleme.

Ovako je zrtvovao Velez i zastitio sebe. Isto kao kad je trazio da se pusti Zrinjski u Evropu. Iskljucivo sebi bitan, sve ovo sto radi je cista samopromocija, njemu puno vise znaci titula predsjednik Veleza nego sto nama znaci on kao predsjednik.
Ukoliko je sve to približno istina što kažeš Killa, onda poslije Širokog kad nas "pregaze" ko plitak potok idućeg vikenda, onda treba sav Mostar da se digne i "prevrne Upravu" na čelu sa Keveljom. U suprotnom nećemo se moći spasiti od ispadanja. Takođe činjenica je da ima još dosta vremena, ali ako Čanadi ne dobije što prije " nogu", mi ćemo biti u ozbiljnim problemima.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 11 avg 2024, 18:15

Mostarac12345 je napisao/la:
11 avg 2024, 15:22
Djeci se 10 km naplacuje ulaznica nek vas bude sram i stid upravo svako dijete ima san da ode na utakmicu skuplja pare da samo dodje na utakmicu u svakog kluba u ligi djeci je 2 km ulaznica samo kod nas 10 km jos se ljudi žalilo na ovo da se sinoc djeci placivalo 10 km
Kako mislis djeci? Od koliko godina se naplaćuje?
Max Allegri

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 11 avg 2024, 19:03

Samo realna rješenja treba predlagat': Vaha, Hasić, Šteta.

I pokojni Jole bi valjao, samo je problem što još niko iz groba nije ustao.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 11 avg 2024, 19:28

Zar Šteta nije bio u upravi 2016 kad se klub gasio. Svi se ufatili noge a malog Zalihica ostavili da ugasi svjetlo.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 11 avg 2024, 19:33

Balorda je napisao/la:
11 avg 2024, 19:03

:rol:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

MostarskiVelez
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez » 11 avg 2024, 19:50

Balorda je napisao/la:

Realno. Omladinski pogon - Ibro Rahimic. Direktor Dzemil Sose. Sportski direktor Spaha? Trener, sta ja znam Musemic? Mulalic?

Uprava ne znam iskreno. Husnic? Pekusic? Taj kalibar nam treba. Neki mix "stare" uprave i nove. Mozda Steta, Pekusic, Husnic, Rahimic Admir i jos 2-3 ljudi.

Cak covjek sto je el presidente uopste ne mora navijati za Velez "od ranije" mozda je to cak plus ako nije navijac. Pogledaj kako to ide u dosta ekipa u svijetu pa ces viditi da se na tu funkciju dovode ljudi koji poznaju sport ali koji cesto nemaju nikakve veze sa klubom. Bitno je da je neko vrijedan, cestit, posten, zna dovesti sponzore i zna nas predstavljati kako treba.

Ljubav prema klubu pruzaju navijaci a ne igraci,direktori, predsjednici uprava i slicno.

Dariovfc
Kontakt:

Post Postao/la Dariovfc » 11 avg 2024, 19:58

Neznam za upravu ali volio bi viditi Kodru kao trenera i Marka Topica kao SD.

MostarskiVelez
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez » 11 avg 2024, 19:59

Dariovfc je napisao/la:
11 avg 2024, 19:58
Neznam za upravu ali volio bi viditi Kodru kao trenera i Marka Topica kao SD.
Jos dvojica dobri i realni imena. Medjutim nije problem naci dobrog trenera to imas u regiji. Cak i SD nije problematicno.

Daleko je najteze naci nekoga sto ce zamjenuti Kevelja.

Evo 30 godina od rata mi smo imali Hasica osim njega si imao Tanovice, Pikice, Kevelje... To je zajebano.

Dariovfc
Kontakt:

Post Postao/la Dariovfc » 11 avg 2024, 20:01

Zna li iko jeli Hrkac teze povrijedjen? Najebali smo ako ostanemo na mehremicu i savicu, cak bi rekao da je okeke bolji od njih.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 11 avg 2024, 20:10

Balorda je napisao/la:

Je li ti Steta bio legendo u UO prije par godina :mrgreen: I Vaha ti se vrtio oko kluba dok je Hasic bio, i to si propustio koliko vidim :mrgreen:

Ne znam zasto imas cilj poniziti apsolutno sve, kao da si najpametniji na svijetu, a zapravo kad god si uhvacen u raskoraku, jednostavno izignorises postavljeno pitanje. K'o da te malo ego **** :mrgreen:

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

MostarskiVelez
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez » 11 avg 2024, 20:15

11 avg 2024, 20:10
Balorda je napisao/la:

Je li ti Steta bio legendo u UO prije par godina :mrgreen: I Vaha ti se vrtio oko kluba dok je Hasic bio, i to si propustio koliko vidim :mrgreen:

Ne znam zasto imas cilj poniziti apsolutno sve, kao da si najpametniji na svijetu, a zapravo kad god si uhvacen u raskoraku, jednostavno izignorises postavljeno pitanje. K'o da te malo ego **** :mrgreen:
Brate Steta nije realan zato sto "napada" mozda mjesto premiera, gotive ga drama u stranci. Gotive ga gradjani Sarajevo. Odlicno obavlja posao, zivi u Sarajevu. Jeste dobro ime, absolutno. Ali realno nije.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 11 avg 2024, 20:19

MostarskiVelez je napisao/la:
11 avg 2024, 20:15
Balorda je napisao/la:

Brate Steta nije realan zato sto "napada" mozda mjesto premiera, gotive ga drama u stranci. Gotive ga gradjani Sarajevo. Odlicno obavlja posao, zivi u Sarajevu. Jeste dobro ime, absolutno. Ali realno nije.
možda napada, a možda i ne napada. možda neće ni biti ministar saobraćaja više. sve je to možda, ja samo kažem da je lik bio prije par godina u UO kluba. I kad bi opet bio u UO, ako bi se poklopile neke stvari, to je dobar potez.

pričamo i diskutujemo, ništa što zaslužuje sarkazam posebno ne od nekoga ko je smirivao situaciju kad je stefo ušao u klub i ko u tome nije vidio ništa katastrofalno. a kao prijetio bi mu nasiljem, a ništa katastrofalno, svakodnevnica :) i od ovog drugog ko je podržavao politiku netalasanja i udovoljavanja apsolutno svima, koja nas je kao dovela negdje. Evo vidimo gdje nas je dovela. Sve vam zapravo treba natrljati na nos

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 11 avg 2024, 20:31

Balorda je napisao/la:

Da, sigurno sam zaboravio da je u upravi bio čovjek s kojim se lično znam :mrgreen: Od njegove ozbiljne funkcije u klubu vrlo teško da može išta biti, može on biti u upravi, ali ne može voditi klub.

Vaha više ne može suvislo odraditi novinarski intervju, a ne operativno sudjelovati u menadžmentu kluba, smiješno ga je i spominjati.

Što se tiče raskoraka, možda biti da vidiš korake, gdje ih nema. To što ti ne odgovaram na pitanja iz kojih proizvoljno namećeš odgovore, to nije raskorak, to je zdrav razum. Ni u čemu ovdje ja nisam ostao nedorečen, samo što neću kao ti glavom kroz zid samo da bi bilo po mom.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 11 avg 2024, 20:37

Ok, kažeš za Hasića nema šanse, kolike su šanse bile da 2016. Ibro dođe iz Mladosti u kojoj je bio u vrhu tabele u Velež ispod kojeg je bio samo Novi Travnik? Čuda su moguća-

Treba sve pokušati, sklapati, tražiti, od Vahe savjet je dobrodošao, ne mora biti uključen u menadžment kluba, treba ga uključiti kao i Hasić što ga je uključivao povremeno i za savjete. Bilo šta. Treba nam kvalitetnih ljudi i oko kluba.

Tražio si da ti predlažem rješenja, evo rekao sam i da bi bilo za početak dobro odvezati Rahimića od Kevelja i vidjeti ko valja u ovom UO. Ko je voljan raditi kako treba. Pa onda polako sastavljati, vidjeti sa Husnićem, pa popričati i s Hasićem što da ne, i sa Pekušićem. Neki mix ljudi iz prošlih i ovih uprava koji mogu funkcionisati, bez kancera kao Kevelj.

Ovo nas vodi u ambis gdje ćemo opet morati tražiti pečat kluba po privatnim stanovima.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

MostarskiVelez
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez » 11 avg 2024, 20:53

11 avg 2024, 20:37
Ok, kažeš za Hasića nema šanse, kolike su šanse bile da 2016. Ibro dođe iz Mladosti u kojoj je bio u vrhu tabele u Velež ispod kojeg je bio samo Novi Travnik? Čuda su moguća-

Treba sve pokušati, sklapati, tražiti, od Vahe savjet je dobrodošao, ne mora biti uključen u menadžment kluba, treba ga uključiti kao i Hasić što ga je uključivao povremeno i za savjete. Bilo šta. Treba nam kvalitetnih ljudi i oko kluba.

Tražio si da ti predlažem rješenja, evo rekao sam i da bi bilo za početak dobro odvezati Rahimića od Kevelja i vidjeti ko valja u ovom UO. Ko je voljan raditi kako treba. Pa onda polako sastavljati, vidjeti sa Husnićem, pa popričati i s Hasićem što da ne, i sa Pekušićem. Neki mix ljudi iz prošlih i ovih uprava koji mogu funkcionisati, bez kancera kao Kevelj.

Ovo nas vodi u ambis gdje ćemo opet morati tražiti pečat kluba po privatnim stanovima.
Husnic i Pekusic su realna rijesenja i pozitivna. Jaki, mocni, vole klub, imaju jake veze. Zasto ne.

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 11 avg 2024, 21:26

Svi na Pecaru, blizu je!
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.