ChWilla je napisao/la:to je tačna priča. uprava u zadnjem trenutku rekla ne, ne isplati se jer ćemo morati čekati četiri-pet kola radnu dozvolu. i ne mislim da je pogriješila, ako ništa zbog amirovog napretka. ko garantuje da je neko ko je promijenio desetak timova i skupio ukupno tridesetak nastupa do 26. godine bolji i od hasanovića?
Mislim da uprava nema toliki utjecaj na dovođenje igraca, to radi sportski direktor Haris Alihodžić, naravno oni su u kontaktu ali on odlucuje vezano za igrace a predsjednik Gredić aminuje, dobro je što su tom Belgijancu što je kao igrao za Inter rekli NE ali su strašno pogriješili kod nekih drugih igrača, ostati bez pravog defanzivnog veznog nakon onoga što se desilo sa Tomicem je samoubistvo. Vezano za Amira, on ne može napredovati pored Hasanovića, on može napredovati samo uz odličnog igraca pored sebe, npr. Cimirot je kod pitara bio prosjecan igrac ali je uz Jajala napredovao i izrastao u fantastičnog igraca i sad je najbolji defanzivni vezni u ligi..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.