RŠD Velež Mostar
Re: RŠD Velež Mostar
Zaimeeee
A sto je najzalosnije to je neki normalan slijed u ovom "novom" Velezu.
A sto je najzalosnije to je neki normalan slijed u ovom "novom" Velezu.
Zadnja izmjena: Rodjeni81, dana/u 11 avg 2024, 11:51, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
killafrommanilla je napisao/la: ↑11 avg 2024, 11:28i tih 150.000 je manja steta nego da ispadnemo iz lige. Karabega si imao tu u klubu, samo bi ga sjeo na klupu jer ima licencu, a Miku imas tu i ne bi nista puno placao. Placaj Canadija, yebat ga, samo ga skloni. I trazi trenera koji ce preuzeti na polusezoni najranije ali trazi dugorocno rjesenje, i onda vratis Karabega u OP, Miku na pomocnika a novog trenera postavis tu. Ne moze se trener naci za 10 dana.MostarskiVelez je napisao/la: ↑11 avg 2024, 11:13Nemas sta meni pisati kada sam ti prvi dan rekao da sve za Kevelja stoji ali isto tako sam ti rekao da nemamo alternative. Nesto sto se na kraju i pokazalo evo neki dan kada se trebalo prijaviti na skupstinu ne sto nemamo alternative nego doslo je 50-60 ljudi.
Medjutim slazem se sa tobom da vjerovatno ne moze gore jer realno situacija je vrlo bliza onoj 2016 kada su dosli Ibro, Hasic i ekipa. Cinjenica je ako mi sada uvezemo 2-3 poraza ovo ti je 1000% borba za opstanak i onda ispadamo iz lige, ovaj put tesko da cemo se vratiti jaci.
Adnan Steta je zanimljivo ime, ali pricamo o ministru saobracaja u Vladi Kantona.Neki ga cak spominju kao kandidata za buduceg premiera. Sumnjam da ce tek tako baciti sve to u vodu da vodi FK Velez.
Buraz sa tobom se slazem za Merzu ili Karabeg. Ima tu jos solidni imena ali brate Canadi sam nece napustiti, onda nam ostaje da mu otkaz pruzis. U tom slucaju moras Canadiju platiti bubam 150.000 km - i jos uz to placati Karabega ili ko ti vec dodje.
Ponavaljam situacija je alarmantna i ako se treba otjerati ovaj ubleha Canadi to nece puno promjenuti jer i novi trener ce morati ici na raport **** Zvonicu a igrat ce mu Bajric, Sikalo i Mujan. Moras jednostavno ocistiti upravu, igracki kadar a i strucni stab. Pare za to nemamo tako da stvarno neka nam je Bog na pomoci.
PS: Znam i ja da je Pika tu oko kluba, vrti se non stop. Ali sam vise mislio na to da cilja da bude predsjednik uprave.
Al' jbg, otjerao si Karabega jer je Kuduz nasao vezicu da on postane koordinator OP, pa je Zvonkec priglupi dobio naredjenje da razrijesi Karabega
Tuga. Dokaz da klub ne moze voditi bilo ko kome je dzep pun oraha, a Kevelj ima jos i kofer s orasima. Svaka ga susa moze ucijeniti i uci u klub, ali bukvalno svaka.
Jeste. 150.000 je bolje nego igrati federalnu do godine. Ali odakle nam ti 150.000? Narocito ako se uprava povuce.
I ponavljam, moramo otjerati Bajrice, Zvonice, Canadije. Ali sa tim neces nista postici jer ostaje "glavni problem"
Glavni problem je politika kluba, nacin na koji se dovode pojacanja i tako dalje. Eto otjeramo Damira. Jos uvijek ce se vrtiti Pika, Kadric, Kuduz, Bulic oko kluba. Jos uvijek ce ti Bajric lopte gubiti i tako dalje.
Mi moramo naci alterantivu ko ce preuzeti upravu jer Kevelj ne zna, ili ne moze. Nije bitno. Ali problem jeste cinjenica da alternative nema ja mislim da sam to 50 puta pisao. Neka UGMR ili RA ili neko peti deseti proba naci nekoga sto moze preuzeti ovo sve. Ja evo sjedim mjesec dana i razmisljam ko ce moci izaci na kraj sa Vicom, dovoditi sponzore, raditi sa politikom i jos uz to poznavati sport i fudbal realno nemam ni jedno ozbiljno ime, bas 0. Ti nemas 5 ljudi u Mostaru sto znaju firmu voditi kako treba a ne instituciju kakva je Velez. To ime sto si ti predlozio nije toliko lose, takav neko nam treba ali eto i taj tip ti je u Sarajevu i radi nesto skroz drugo. U Mostaru brate nemas to sto nama treba i zato sam ti ja pisao sto puta jedno te isto. Kevljera moramo smjenuti ali skim?
Znaci prvo - nova uprava.
Drugo - otjerati Kuduzovica i Zvonica
Trece - novi strucni stab
Cetri - remont igrackog kadra.
Jer burazeru ako krenes sa "cetri" ili sa "drugo" nista neces postigunuti jer ce ti glavni problemi ostati isti.
-
- Kontakt:
Imaju li podatci brojaca koliko je sinoc tacno na stadionu bilo. Tako me zanima koliko su otkucali na sjevernoj. Savez kaze 5000 ukupno ali bilo je vise
ovakve izjave nas odprilike čekaju

Pustali su bez ocitavanja kad je zaguzvalo pred pocetak utakmice.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑11 avg 2024, 12:12Imaju li podatci brojaca koliko je sinoc tacno na stadionu bilo. Tako me zanima koliko su otkucali na sjevernoj. Savez kaze 5000 ukupno ali bilo je vise
-
- Kontakt:
Jutros na kafi se dosta raje zali da su im stopali prolazi nakon skeniranja kao moras brze proci. Meni ok sve bilo. Dok se navikne raja ipak je novoRodjeni81 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 12:17Pustali su bez ocitavanja kad je zaguzvalo pred pocetak utakmice.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑11 avg 2024, 12:12Imaju li podatci brojaca koliko je sinoc tacno na stadionu bilo. Tako me zanima koliko su otkucali na sjevernoj. Savez kaze 5000 ukupno ali bilo je vise
-
- Kontakt:
Ja bih prvo otjerao kondicionog trenera jer je sinoc bilo strasno gledati vecinu igraca kako u 30. minuti disu na skrge i vuku se po terenu. Ima u Mostaru momaka koji rade puno bolji posao a ako oni nece dovedi nekog sa strane sa iskustvom.
Poslije njega bih poslao Avdu u penziju i na njegovo mjesto doveo Zaimovica ako bude zainteresovan. Zaimovic i Merza uz glavnog trenera jos malo da ispeku zanat i poslije 2 do 4 godine imas domaceg glavnog trenera kojeg neces puno placati. Sto Killa kaze cak i Karabega spojiti s njima, vjerujem da bi to bilo dobra kombinacija.
Najbolji pokazatelj kakva atmosfera vlada u ekipi su reakcije trenera i igraca s klupe. Dok Coric i svi ostali skacu s klupe od prve do zadnje minute na svako desavanje na terenu, nasi sjede ko da im je neko umro.
Poslije ciscenja strucnog staba se treba preci na UO gdje je potrebno Kevelju podcrtati neke stvari. Ako se nece vratiti na stari put idi onda u PM pa makar ispali u drugu ligu.
Trenutno nemamo nikakvog plana, sve se radi na horuk. Dovodjenje trenera, igraca, priprema, europe, bas sve.
Poslije njega bih poslao Avdu u penziju i na njegovo mjesto doveo Zaimovica ako bude zainteresovan. Zaimovic i Merza uz glavnog trenera jos malo da ispeku zanat i poslije 2 do 4 godine imas domaceg glavnog trenera kojeg neces puno placati. Sto Killa kaze cak i Karabega spojiti s njima, vjerujem da bi to bilo dobra kombinacija.
Najbolji pokazatelj kakva atmosfera vlada u ekipi su reakcije trenera i igraca s klupe. Dok Coric i svi ostali skacu s klupe od prve do zadnje minute na svako desavanje na terenu, nasi sjede ko da im je neko umro.
Poslije ciscenja strucnog staba se treba preci na UO gdje je potrebno Kevelju podcrtati neke stvari. Ako se nece vratiti na stari put idi onda u PM pa makar ispali u drugu ligu.
Trenutno nemamo nikakvog plana, sve se radi na horuk. Dovodjenje trenera, igraca, priprema, europe, bas sve.
Nemoj se ljutit prijatelju Šikalo nije igrao , da je Bog do igrao drugacije bi bilo kolko tolko , mada ovakav neustimani orkestar ne moze niko sam popraviti , jer ovo ni na sta ne lici.MostarskiVelez je napisao/la: ↑11 avg 2024, 11:13Nemas sta meni pisati kada sam ti prvi dan rekao da sve za Kevelja stoji ali isto tako sam ti rekao da nemamo alternative. Nesto sto se na kraju i pokazalo evo neki dan kada se trebalo prijaviti na skupstinu ne sto nemamo alternative nego doslo je 50-60 ljudi.
Medjutim slazem se sa tobom da vjerovatno ne moze gore jer realno situacija je vrlo bliza onoj 2016 kada su dosli Ibro, Hasic i ekipa. Cinjenica je ako mi sada uvezemo 2-3 poraza ovo ti je 1000% borba za opstanak i onda ispadamo iz lige, ovaj put tesko da cemo se vratiti jaci.
Adnan Steta je zanimljivo ime, ali pricamo o ministru saobracaja u Vladi Kantona.Neki ga cak spominju kao kandidata za buduceg premiera. Sumnjam da ce tek tako baciti sve to u vodu da vodi FK Velez.
Buraz sa tobom se slazem za Merzu ili Karabeg. Ima tu jos solidni imena ali brate Canadi sam nece napustiti, onda nam ostaje da mu otkaz pruzis. U tom slucaju moras Canadiju platiti bubam 150.000 km - i jos uz to placati Karabega ili ko ti vec dodje.
Ponavaljam situacija je alarmantna i ako se treba otjerati ovaj ubleha Canadi to nece puno promjenuti jer i novi trener ce morati ici na raport **** Zvonicu a igrat ce mu Bajric, Sikalo i Mujan. Moras jednostavno ocistiti upravu, igracki kadar a i strucni stab. Pare za to nemamo tako da stvarno neka nam je Bog na pomoci.
PS: Znam i ja da je Pika tu oko kluba, vrti se non stop. Ali sam vise mislio na to da cilja da bude predsjednik uprave.
Obican navijac koji se malo razumije u fudbal bi bolje izabrao igrace i bolju taktiku .
-
- Kontakt:
Bola Vladavic, Kadric i Kuduzovic nam vode omladinski pogon. O cemu pricamo? Kadeti vec tri poraza pioniri dva.
I treba mu u drugu ligu. Nismo bolje ni zasluzili.
Znaci bukvalno da pretreses citav grad neces naci trojicu gori od ovi sto nam vode djecu. Kadra dodje i bogara golmanu sto je primio gol iz penala, eto ko nam je trener.
I treba mu u drugu ligu. Nismo bolje ni zasluzili.
Znaci bukvalno da pretreses citav grad neces naci trojicu gori od ovi sto nam vode djecu. Kadra dodje i bogara golmanu sto je primio gol iz penala, eto ko nam je trener.
-
- Kontakt:
Samo i ovo je golemo da ovdje raja i rod mrtvaca Sikala opisuju ga kao da je Pirlo iz najbolji dana. Sta covjek sve moze procitati nevjerovatno.
Sikalo nije igrao i ne treba ga pljuvati to je poenta svega,ali ko bi Mostarcinama ugodio.MostarskiVelez je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:15Samo i ovo je golemo da ovdje raja i rod mrtvaca Sikala opisuju ga kao da je Pirlo iz najbolji dana. Sta covjek sve moze procitati nevjerovatno.

-
- Kontakt:
Na kraju krajeva bolje mu je sto nije igrao, samo bi se utopio u ono sivilo i svi bi mu yebavali majkuAddo1922 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:25Sikalo nije igrao i ne treba ga pljuvati to je poenta svega,ali ko bi Mostarcinama ugodio.MostarskiVelez je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:15Samo i ovo je golemo da ovdje raja i rod mrtvaca Sikala opisuju ga kao da je Pirlo iz najbolji dana. Sta covjek sve moze procitati nevjerovatno.![]()
Ovako nije ulazio, nije nista skrivio i rahat

-
- Kontakt:
Igrao je ranije i pojma nema. Bas kao ni ostali. Mi nemamo 5 igraca da valjaju u ovome igrackom kadru.Addo1922 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:25Sikalo nije igrao i ne treba ga pljuvati to je poenta svega,ali ko bi Mostarcinama ugodio.MostarskiVelez je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:15Samo i ovo je golemo da ovdje raja i rod mrtvaca Sikala opisuju ga kao da je Pirlo iz najbolji dana. Sta covjek sve moze procitati nevjerovatno.![]()
Majstore to sto si ti isfrustriran sto imas dvije lijeve i nikad nisi uspio sutnut loptu ni ispred zgrade kad se igra sa rajom to je tvoj problem , i nemoj svoje komplekse lijeciti na momku koji to ne zasluzuje , kako god da se on zove .MostarskiVelez je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:31Addo1922 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:25Sikalo nije igrao i ne treba ga pljuvati to je poenta svega,ali ko bi Mostarcinama ugodio.MostarskiVelez je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:15Samo i ovo je golemo da ovdje raja i rod mrtvaca Sikala opisuju ga kao da je Pirlo iz najbolji dana. Sta covjek sve moze procitati nevjerovatno.![]()
Igrao je ranije i pojma nema. Bas kao ni ostali. Mi nemamo 5 igraca da valjaju u ovome igrackom kadru.
Tebi je bolji svako sa strane jer sebi ne mozes objasniti da ima neko ko se rodio u Mostaru a bolji je od tebe.
Bezveze ti je prica nebitan si lik i maliciozan.
-
- Kontakt:
Jao opet su pocele price oko Šikala onaj brani šikala ovaj ga napada
Bola dokazano je da momak nema blaze veze to sto je on igrao u juniorima kao Iniesta to je drugo imao je priliku da se dokaze u seniorima nije iskoristio i ćao nema mi sta niko ga hvalit boli me briga sto si mu daidza adze rodjak tetak sta li vec momak nema pojma i gotovo promjenite temuu
Bola dokazano je da momak nema blaze veze to sto je on igrao u juniorima kao Iniesta to je drugo imao je priliku da se dokaze u seniorima nije iskoristio i ćao nema mi sta niko ga hvalit boli me briga sto si mu daidza adze rodjak tetak sta li vec momak nema pojma i gotovo promjenite temuu
VOLIM OVU DRŽAVU KAKVA GOD BILA
-
- Kontakt:
BravoMostarac12345 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:45Jao opet su pocele price oko Šikala onaj brani šikala ovaj ga napada

Bio je jedan od boljih na Grbavici protiv Intera pa su pohvale izostale. Samo znate kritikovati.Mostarac12345 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:45Jao opet su pocele price oko Šikala onaj brani šikala ovaj ga napada
Sve sto smo imali uspijeha poslije rata do danas zasluge imaju ti igraci "sa strane"
Igraci sa strane su bolji od nasih domacih dok se ne dokaze suprotno, a bit ce i u buduce tako kad ih treneri u OP mogu samo nauciti zdravom nacinu zivota kako da ko basluci izlaze iz daleke i slicno.
Jedan Edo Vehabovic koji i nije neki igrac je izmislio fudbal za sve i jednog igraca iz Mostara unazad 15 godina, koliko god to paralo usi Mostarskim poslijeratnim "legendama" poznatim po Lukavcu i Trebinju.
Igraci sa strane su bolji od nasih domacih dok se ne dokaze suprotno, a bit ce i u buduce tako kad ih treneri u OP mogu samo nauciti zdravom nacinu zivota kako da ko basluci izlaze iz daleke i slicno.
Jedan Edo Vehabovic koji i nije neki igrac je izmislio fudbal za sve i jednog igraca iz Mostara unazad 15 godina, koliko god to paralo usi Mostarskim poslijeratnim "legendama" poznatim po Lukavcu i Trebinju.
-
- Kontakt:
BravoRodjeni81 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:53Sve sto smo imali uspijeha poslije rata do danas zasluge imaju ti igraci "sa strane"

I samo jos da dodam, niko nas nije tuzio, "ranio", i boli na njeo kao bas ta nasa djeca.
I da, evo hajmo reci zadnji 20 godina. Koliko igraca iz Mostara su zavrsili u nekim top ligama. Ja se ne mogu vala sjetiti ni jednog. Vladavic jedini napravio OK karijeru. Niko vise.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.