21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Nigerija

Pobjeda
200
83%
Neriješeno
13
5%
Poraz
27
11%

Ukupno glasova: 240

kobe24
Kontakt:

Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Post Postao/la kobe24 » 22 jun 2014, 13:37

Kakva noc, pa ovo mi je oduzelo barem 5 godina zivota. I ja, kao i vecina vas ovdje, glavnog krivca vidim u Susicu. Ne mozes covjece izvesti ekipu sa zgusnutom sredinom i sa 3 igraca u odbrani, plus sto se s ovakvom ekipom igra po prvi put u zivotu u najbitnijoj utakmici, budala je vidjela da se igraci bukvalno gube na terenu u prvih 20-ak minuta. Vidjeli ste da je svaki napad isao preko nase lijeve strane, koju je navodno trebao pokrivati Lulic. Ne moze se on istovremeno nalaziti i u napadu i u odbrani, nema teorije. Spahic je morao pokrivati njegovu stranu, grijesio je i on puno, ali jednostavno je on trebao da ceka loptu u sesnaestercu, a ne svaki napad da izlazi na njihova krila, na nevjerovatno brzog Emenikea. Covjek je uvijek bio u punom trku, a Spahicu je trebalo pola minute da dodje do njega i po meni nije imao nikakvih sansi da bilo sta uradi, mada je svejedno odigrao nenormalno losu utakmicu. Da je tu bio Seo, ja sam ubijedjen da ni jedan uspjesan prolaz ne bi imao pomenuti Nigerijac.

Covjece, ne mozes u drugom poluvremenu igrati bez ijednog beka, bez ijednog krila. Kad su nam trebali svjezi igraci po stranama, njihovi centarsutevi, prodori, nasih 7-8 igraca je bilo u krugu od 10 metara. Ostavio je Misimovica koji je po meni bio odlican u prvom poluvremenu, ali covjek jednostavno ne moze vise od 50-ak minuta. Svaka lopta kad preskoci te nase zbijene igrace, lagano odskakuce u aut, jer nema apsolutno nikog na stranama. Nije bila Dzekina noc, to stoji, ali brate dragi mogao si se bar malo vise zalagati na terenu i bar jednu od onih 10 poslati u mrezu. Mene najvise boli cinjenica kad vidim da nasi igraci ne mogu da trce, nemaju snage da se krecu. Opet, naklon do poda Muhamedu Besicu koji je trcao kao lud, jedan od rijetkih se isticao u tim stvarima.

Po meni, od igraca su samo zadovoljili pomenuti Besic, zatim Pjanic, Begovic, Sunjic i donekle Hajrovic, iako mi jos uvijek nije jasno zasto je njega izveo. Ne znam ni cemu uvodjenje bratica, mozda je jednostavno htio da se njegovo ime cuje u svijetu, ipak su utakmicu pratili milioni ljudi. Nije on bio toliko los, koliko su nama trebali brzi i prodorni igraci, a on jednostavno nije imao sta traziti na terenu zajedno sa Miralemom i Zvjezdanom. Ko zna, mozda je ovo samo pravda za Ervina Zukanovica, Sanjina Prcica i ostale igrace koji su bez dvojbe zasluzili da se nadju na smotri u Brazilu. ;) Sa Safetom se definitivno treba pozdraviti!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 22 jun 2014, 13:37

@Forvard

Vidim i dalje se ponosis kada neko nekome psuje sestru jos preko net-a? :lol: Lijepo to vi, onako preko foruma i za raju - mnogo ste hrabri momci nema sta, ovaj internet je zakon fkt, samo neki generali iskacu. Ne citiraj me i ne odgovaraj, na tvoj i nivo doticnog se nikada ne spustam. ;)

Klan Dzeko-Spaha i Ibricic moze unistiti sve stvoreno u proteklim godinama. Pape im ne moze stati u kraj, nema autoritet a igraci takve ne postuju i samim mtim rade sta im je volja. Vaha i samo Vaha.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 jun 2014, 13:43

Samo me jedno zanima,hoćel se ikad više cijela Bosna zaustavit kad igra reprezentacija,hoćel ikad više bit ovakva atmosfera u državi,hoćel nene sat navijat u 00:00 da Džeku gledaju,hoćel ikad više svi od 7 do 77 godina na 90minuta pričat samo o fudbalu i pratit samo fudbal,hoćel se ikad više skupit djeca od 10-12 godina,ko juče,ispred moje zgrade,obljebit kantu jupola trakom da koriste ko bubanj,i ić gradom i pjevat pjesme,hoćel ikad više svaka cura u državi znat postavu jednog tima,i istinski 90min pratit utakmicu? Nek mi neko kaže da hoće,ma je.bo i poraz i sve ako ćemo opet doživit ovo..
Nad tobom sunce najljepše sja

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 jun 2014, 13:45

Kažu kad prespavaš bit' će bolje, jest qrac meni još gore. Meni u glavi još uvijek ide slika dvije šanse, onaj gol u 20 min i šut Džeke 90 min, protiv nas bi ono u golu završilo, a kod njih od golmana u stativu. A šta sad? Do sad sam čekao SP, nadao se prolazu grupe ali nismo prošli. :plac: :plac:
pinoglavi je napisao/la:Samo me jedno zanima,hoćel se ikad više cijela Bosna zaustavit kad igra reprezentacija,hoćel ikad više bit ovakva atmosfera u državi,hoćel nene sat navijat u 00:00 da Džeku gledaju,hoćel ikad više svi od 7 do 77 godina na 90minuta pričat samo o fudbalu i pratit samo fudbal,hoćel se ikad više skupit djeca od 10-12 godina,ko juče,ispred moje zgrade,obljebit kantu jupola trakom da koriste ko bubanj,i ić gradom i pjevat pjesme,hoćel ikad više svaka cura u državi znat postavu jednog tima,i istinski 90min pratit utakmicu? Nek mi neko kaže da hoće,ma je.bo i poraz i sve ako ćemo opet doživit ovo..
E to je ono što me najviše i boli. Šta ako ne bude više ovako?
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bezze
Kontakt:

Post Postao/la bezze » 22 jun 2014, 13:46

http://www.24sata.info/sport/fudbal/199 ... udija.html" onclick="window.open(this.href);return false;

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 22 jun 2014, 13:52

Ko god je pratio ovu repku, morao je viditi da nismo iskoristili potencijal koji smo imali/imamo od kako nas je Pape preuzeo, pa mozda i zato ovoliko razocarenje. Od reprezentacije kojoj je uvjek malo falilo za neko veliko takmicenje (ne zeleci sada naglasavati to kada smo imali jaci sastav), trebala se iskristalizirati stabilna repka, koja mozda i ima vece ciljeve od samog ucestvovanja na SP. Razumim eufrija ponese, ali prateci napredak kroz kvalifikacije, dobitak nekih igraca plus oni koji su vec u top klubovima, i jest razumno.

Mozda Susic i nije za vece stvari, naravno svaka cast za ovo sto je uradio, ali mislim da je ovo njegov plafon. Jasno je da ne pobjeduje uvjek onaj ko je jaci na papiru, ali ova grupa uz normalno spremnu i tatkicki potkovanu ekipu se mogla proci, mozda cak i bez poraza.

Igrali smo neku svoju igru u prvoj utakmici, sinoc takodjer, ali u ovakom takmicenju moras improvizirati, moras se prilagodjavati protivniku, jer definitivno nismo neko ime da bude obratno.

Razocaran sam, razumljivo, i ovu gorcinu tesko ce bilo sto saprati u narednom periodu, ali znam i uvjeren sam da smo mogli bolje.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 22 jun 2014, 13:55

Unofficialpage je napisao/la: E to je ono što me najviše i boli. Šta ako ne bude više ovako?
Bit` ce opet. Imamo mi odlicne igrace vec u reprezentaciji koji mogu biti okosnica tima za kasnije. Imamo mlade momke koji igraju za mladje selekcije drugih zemalja i treba se potruditi i samo ih "okrenuti telefonom" odazvat` ce se 90% njih sigurno. Samo u Svedskoj ih imamo nekoliko (Suljic, Dresevic, Maric, Bajrovic...), u Belgiji imamo Arslanagica koji komotno sada moze povremeno dobijati sansu u A selekciji a tu je jos i Deni Milosevic recimo na kojeg takodjer treba ozbiljno racunati. Imamo i igrace u nasoj mladoj reprezentaciji koji mogu izrasti u odlicne fudbalere tako da ja nemam brige sigurno. Druga vremena ce doci mozda vec na Evropskom, ko zna za sto je ovo sve dobro.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 22 jun 2014, 13:57

Nema veze, biće prvenstava, sa onima koji će se srcem boriti.

Hajrović, Pjanić, Bešić, Kolašinac, Bičakčić, biće i Begović tu u dosta narednih godina, biće i TSŠ igračina (živi bili pa vidjeli), još dodati Arslanagića, Armina Hodžića, Cimirota i da ne nabrajam dalje... Sve su to naše nade i vjerujem da ćemo imati još bolju i jaču reprezentaciju.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 22 jun 2014, 13:58

Citirat cu sam sebe, napisao sam u poluvremenu utakmice:
Skver je napisao/la:Odlicno, treba sacuvati ovaj rezultat, ja bi jos samo ubacio Susica mladjeg da vidimo na kojem bi mjestu mogao igrati, da mu se nadje pozicija u buducnosti......klan Dzeko,Spaha odlicni, jedan hoda po terenu, drugi dodaje lopte Nigerima, ja repke i qurca :clap:
Zelio bih samo jos napisati, POD HITNO istjerati Susica i pojedine igraci tipa Dzeko, Spahic za koje sam nekada napisao da su glavni krivci ovakvog odnosa prema igri, navijacima i dresu kojeg nose.....ovo sto se sinoc ili jutros desilo je nacionalna sramota!!!!!!!
🔴⚫️

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 22 jun 2014, 14:03

pinoglavi je napisao/la:Samo me jedno zanima,hoćel se ikad više cijela Bosna zaustavit kad igra reprezentacija,hoćel ikad više bit ovakva atmosfera u državi,hoćel nene sat navijat u 00:00 da Džeku gledaju,hoćel ikad više svi od 7 do 77 godina na 90minuta pričat samo o fudbalu i pratit samo fudbal,hoćel se ikad više skupit djeca od 10-12 godina,ko juče,ispred moje zgrade,obljebit kantu jupola trakom da koriste ko bubanj,i ić gradom i pjevat pjesme,hoćel ikad više svaka cura u državi znat postavu jednog tima,i istinski 90min pratit utakmicu? Nek mi neko kaže da hoće,ma je.bo i poraz i sve ako ćemo opet doživit ovo..
Naravno da neće, jednom se prvi put kvalifikujes na svjetsko isto ko sto jednom prvi put karas curu. :silent:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 22 jun 2014, 14:04

Prognozirao sam 1 bod u grupama i sve sam blizi da ce se tako i ispostaviti nazalost. Po meni najgori su bilo Spaha, lulic i dzeko. Prvi napravio vise pogresnih pasove nego tacnih, drugi ne zna ni ubacit ni proci niti koji vrag po toj lijevoj strani. Dzeko previse sansi potrosio u nista. Nista individualno nije napravio. Pored ovog trojca pape je stavio slag na tortu.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 22 jun 2014, 14:04

UltraSA je napisao/la:Nema veze, biće prvenstava, sa onima koji će se srcem boriti.

Hajrović, Pjanić, Bešić, Kolašinac, Bičakčić, biće i Begović tu u dosta narednih godina, biće i TSŠ igračina (živi bili pa vidjeli), još dodati Arslanagića, Armina Hodžića, Cimirota i da ne nabrajam dalje... Sve su to naše nade i vjerujem da ćemo imati još bolju i jaču reprezentaciju.
Slažem se, novi selektor koji će motivirati igrače za ove kvalifikacije. U repku dodati Prcića, Arslanagića, Štilića, vratiti Zukanovića. Zahvaliti se Misketu i Spahi, napraviti neku oproštajnu u augustu. Također, zvati Dilavera. Nadam se samo da su sjetili da mijenjaju državljanstvo da ne budu u septembru kako nema vremena.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 22 jun 2014, 14:07

ja neznam jel nas svijet retardiran il sta....kakve veze ima j.e.b.e.n.i GLAVNI SUDIJA sa ponistenim golom iz navodnog ofsajda....ono bi i ja morao svirat da mi pomocni DIGNE ZASTAVICU....prestanite ovdje krivit j.e.b.e.n.o.g glavnog sudiju koji nikako nije mogao vidjeti dali je ofsajd ili nije
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 22 jun 2014, 14:08

plavipatriota je napisao/la:
plavipatriota je napisao/la:Sve me strah da intelektualni Pape ne ostavi Seu na klupi, a Salihović da ne krene..
nakon ovog posta sam bio dobio uvrede, pričalo se kako svako može pisati na forumu..
očito svako može i reprezentaciju voditi.. fulio sam za salihovića, ali kunem vam se (bez hvalisanja) da sam znao da će ona teleća glava ostaviti seu na klupi!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 22 jun 2014, 14:11

Raja jeste li vi spremni na izlazak svog prljavog veša kada se reprezentacija vrati kući. Od Slovačke pa sve do danas, sve će se saznati ;)

Mada problem bi mogao biti ako se naruši atmosfera, da ne kiksamo u kvalifikacijama za EURO 2016.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 22 jun 2014, 14:12

Ne znam ja se i dalje osjecam tako prazno za ne povjerovat :wtf:
I dalje ne mogu da vjerujem da smo zijanili
HVALA TI PAPE
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 22 jun 2014, 14:15

bolje da se na vrijeme uredi ovo stanje u repezentaciji nego da opet ispastamo, vidi se ovdje da nesto ne funkcionise ljudi uzivaju po izletima na racun repezentacije i slicno... sto prije to bolje
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 22 jun 2014, 14:16

FaraonTM je napisao/la:Raja jeste li vi spremni na izlazak svog prljavog veša kada se reprezentacija vrati kući. Od Slovačke pa sve do danas, sve će se saznati ;)

Mada problem bi mogao biti ako se naruši atmosfera, da ne kiksamo u kvalifikacijama za EURO 2016.
Apsolutno. Vjerujem da ovdje ima par forumaša, al' samo par, koji vjerovatno znaju neku gadost (da se tako izrazim) iz naše svlačiJonice i bilo bi pošteno da puk sazna svo do u detalj. Spominješ da se ne naruši atmosfera za predstojeće kvale za EP. Evo ja bih sad potpis'o i da ostanemo bez tog prvenstva samo da se mrtve ćelije odstrane i da se u temelju stvori jedna zdrava atmosfera sa provjerenimm stručnjakom jer drugačije se NE MOŽE. Živio.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 22 jun 2014, 14:18

UltraSA je napisao/la:Nema veze, biće prvenstava, sa onima koji će se srcem boriti.

I ja tako nekako mislim.

Imamo dobru generaciju, i ova trenutna (Spahic, Misimovic, Dzeko, Ibisevic i Salihovic) su bili tu da naprave ogromnu stvar za nase mladje igrace (Bicakcic, Kolasinac, Besic, Pjanic, Lulic, Begovic) koji su stekli vazno iskustvo za buduce kvalifikacije i prvenstva.

Ovo je samo pocetak uspjeha nase reprezentacije... Ne mozes podici pehar na svom prvom SPu.

(Ako netko spomene Hrvatsku '98, 100% tih igraca su bili odgojeni u fudbalskoj skoli bivse Juge).
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 22 jun 2014, 14:20

Nakon prespavane noći, opet mi je žao što sam im psovao sinoć, mislim, očekivali smo više, ali ima tu puno faktora, nova klima, trema, očekivanja velika medija i navijača su učinili svoje.

U svakom slučaju, hvala vam Zmajevi, idemo sad zajedno kroz kvale za EP i u Francuskoj napraviti neki veliki uspjeh ako Bog da :)
Ja te volim, volim Željo..

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.