Postao/la ultrasstyle_tz » 21 mar 2010, 17:13
da li je Hordi ili Manijaka na Tk vise od Fukara,ne moze ti to niko tacno reci.
ali sta je zanimljivo,zanimljiv je odnos Fukara prema mjestima oko Tuzle.Jako rijetko su Fukare radile marketing van gradaTuzle,a mislim da nisu nikad van opstine Tuzla.
Na tribini je bila jedan kroz jedan gradska raja,jaako malo ljudi koji su sa opstine Tuzla,a vrlo moguce niko sa drugih opstina.
Jednostvano cini se da cilj Fukara nikad nije bio da privuku na tribinu ljude iz Zivinica,Kalesije,Banovica...cak i ljudi iz tih mjesta koji su bili nekad na tribini znali su dozivit par neugodnosti il jednostavno sami vide da im tu nije mjesto i da nisu bas pozeljni.
U Tuzli su ljudi,valjda zbog naseg nacina zivota,takvi da bas ne vole one sa strane.Pravi tuzlaci je nesto sto raja kako bi rekao cijeni,voli,a Sloboda je klub gradske raje,pravih tuzlaka.
Razmisljanje je da oni oko Tuzle nit koga zanimaju,a nit su kome potrebni.Sloboda je gradski klub,za njeg navija gradska raja i sta god da se desi sa Slobode gradska raja ce bit uz nju.Ostali nit ih previse zanimaju nit su kome potrebni.
da skratim,ako bi neko i rekao da je hordi ili manijaka na TK vise,to nekog od Fukara ne vjerujem da bi previse zanimalo nit previse doticalo.Sloboda ima Tuzlu,Tuzla ima Slobodu,ostali su nebitni.
Cak recimo kada sa hordama i manijacima dodje ekipa iz kalesije,zivinica,lukavca itd nikom na tribini nije krivo sto oni navijaju kontra Slobode,cak sta vise ljudi prije kad vide trans HZ kalesija pomisle "sta ce im oni seljaci".
To po meni nije uredu,ja bi volio vidjeti i ljude iz drugih gradova nekad tu ali jbg razmisljanje vecineljudi je sigurno tako,a pogotov na tribini i uz Slobodu se zna da je gradska raja.
Odnose koje su Fukare gradile i grade su bili i sad su sa ekipama iz Brckog (urbanija sredina) i gracanice(isto tako) dok banovici,srebrenik,zivinice,kalesija,neka hvala .Bilo je ljudi koji su pokusali i uradili nesto po tom pitanju,ali misljenje vecine je da im "seljaci" ne trebaju na tribini.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!