Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Za_raju
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Za_raju » 04 apr 2012, 15:34

vest je napisao/la:
Za_raju je napisao/la:Dok je dosao Susic na celo repke moj otac je rekao jadni mi!
A kao bivsi fudbaler i vrsni poznavalac ovog sport zaista nije dosada imao fula u nekim procjenama...Kada sam kretao na utakmicu u Rumuniju covjek mi je rekao ne idi djaba i ne trosi pare zijanicemo glatko i to je definitivno moja zadnja posjeta utakmice nase repke dok je Sajo selektor...
Cak se nakon te utakmice i raspala nasa grupa koja je fanaticno isla za nasim igracima gdje god da se igralo na ovom kontinentu...
Elem necemo se sad raspravlajti ko je expert ako nije jer kompletan rad ovog stozera je sve sam rekao o sebi a rezulati ne da govore sve nego nam mogu biti i neki predkazatelj sta ce se desavati i u narednom periodu!!!
a to je sramota za nas izgubiti u rumuniji? :lol: kao da nekoga zanima ides li ti na utakmice, idi ako hoces ako neces nemoras..rezultati su solidni, mi smo kao ekipa iz 3. sesira na kraju zavrsili kao 2. u grupi..nas problem je sirina, mi imamo 10 tak dobrih fudbalera ali kuku nama ako se 2-3 igraca povrijedi...
Nebi bilo sramota da je to tim iz vremena Hagija...
Ali izgubiti od raspadnute repke sa igracima iz domaceg prvenstva sa onakom dominacijom ne znam sta je ?Mozda nam ti objasnis?
A to dali neko ide i ili ne ide na utakmice bogami znaci puno razlika je velika kad dodze 10000 Bosanaca i kad dodzu tri ili mozda nije?
Samo se sjeti atmosfere pod Cirinim vodstvom i sjeti se atmosfere za pajdine ere pa zatim zbroji 2 i 2 i vidi sta kaze rezultat...
A ta prica kako mi imamo 10 kvalitetnih igraca i nemamo sirinu samo dokazuje koliko ne znas o fudbalu dovoljna su petorica majstora u timu i jos petorica (plus golman) radnika da se sklopi masina za davanje golova...
A mi ne da imamo 5 nego 10 extra kvalitetnih majstora ali nam je Pajdo ukinuo irgate pa nema ko zamjesiti maltu majstorima... ;)
Zadnja izmjena: Za_raju, dana/u 04 apr 2012, 15:38, ukupno mijenjano 1 put.
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 04 apr 2012, 15:38

edinjo-bih je napisao/la:Safet Sušić, selektor državnog tima poručuje: Neću ja igračima vaditi pasoše!

Svi koji žele igrati za reprezentaciju moraju posjedovati bh. državljanstvo, naglasio je Sušić
Autor S. SINANOVIĆ (Sport) | Objavljeno 03.04.2012. u 04:10
Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font
Safet Sušić:Hadžić ima potencijal, ali ne i sportsko bh. državljanstvo Safet Sušić:Hadžić ima potencijal, ali ne i sportsko bh. državljanstvo

U narednih pedesetak dana Safet Sušić boravit će na pariškoj adresi. Na putovanju za Pariz "head coach" bh. reprezentacije zaustavio se u Gracu, gdje je Šturm ugostio Rid, za koji nastupa Anel Hadžić. Polivalentni nogometaš, defanzivac, po potrebi i veznjak, mlad igrač koji je prošao austrijske nogometne selekcije, te kao takav postao zanimljiv i bh. selektoru. Pozitivne kritike o Hadžiću, Sušić je dobio i od Adnana Međedovića, nekad vrsnog nogometaša Veleža, sa kojim se sreo u Gracu. Evo selektorovih impresija sa austrijskog derbija.

- Hadžić ima kvalitet. Meč je završio 0:0. Vidio sam da Anel može igrati više pozicija, mlad je, dobro bi nam koristio, ali...

Žal zbog Šovšića

To ali je prepreka za nastup u bh. majici. Sušić pojašnjava zašto.

- Hadžić posjeduje austrijski pasoš, što je smetnja da zaigra za BiH. Da su njegovi papiri u redu ja bih ga odmah uvrstio među kandidate za utakmice sa Irskom i Meksikom.

Slične probleme imaju i drugi potencijalni reprezentativci.

- Gledao sam "malog" Šovšića koji igra u Zagrebu. Vrlo zanimljiv igrač, mlad, jak na lopti, lucidnih poteza. Prošao je naše selekcije, ali sada ima sportsko državljanstvo Hrvatske. Kako ima više od 21. godine, sada je upitno da li više može igrati za BiH.

Nije jedini. Selektor je komentirao status Emira Kujovića.

- Ja saslušam svakog, provjerim svako ime. Kada vidim da igra odmah reagiram. Javili su mi za Kujovića, kazali da je potencijal i da želi igrati za BiH. Nažalost, on ima švedsko državljanstvo i kao takav, za sada ne može igrati za BiH.

Poruka igračima

Zato je selektor poručio potencijalnim reprezentativcima, menadžerima, skautima...

- Ja sam trener, selektor i ne mogu i ne želim ja igračima vaditi pasoše. Još manje želim nekoga tjerati da uzima ili mijenja državljanstva. Svi koji žele igrati za reprezentaciju moraju pokazati više želje i volje, mada je glavni uslov da imaju kvalitet, da su u formi i da posjeduju bh. državljanstvo.

Ako im je istinski stalo do reprezentacije, do BiH, oni sami moraju riješiti svoj status. Mi smo imali primjer Mujdže, gdje smo bili u neizvjesnosti do same utakmice. Sa Luksemburgom smo igrali u 20 sati, a tri sata prije dobili smo zeleno svjetlo. Mujdža je pozitivan primjer, jer je on silno želio da igra. Svi koji to hoće moraju sami rješavati svoj status - naglasio je Sušić.

Džakmić, Galešić, Vranješ...

Selektor prati formu svih potencijalnih reprezentativaca. Upoznat je sa kvalitetom Edina Višće, Stojana Vranješa, Gorana Galešića, Miroslava Stevanovića...

- Vranješ mora više igrati. Galešića sam gledao i uvjerio se da posjeduje veliki potencijal. Stevanović i Višća su blizu prvog tima. Svi oni u reprezentaciju mogu doći ako će u kontinuitetu pružati dobre partije. Kod mene se ne ulazi lako, pogotovo ne nakon jedne ili dvije utakmice. Kada se uđe onda se ne ispada lako. Nikom vrata nisu zatvorena, niko neće biti zapostavljen, ali želim da svi znaju da je jedino mjerilo, jedini uslov za poziv, kontinuirano dobre partije u njihovim klubovima - podvukao je selektor.

Sušić traži i hitrog i spretnog napadača, koji ne sliči Ibiševiću i Džeki. Ne treba zato ispaštati robusni, efikasni, nezadrživi Adilović. Provjerava Sušić formu Enisa Nadarevića, koji igra za italijanskog B ligaša Varezea. Nije otpisan ni Nemanja Supić, nekadašnji ljubimac bh. navijača. Neki misli da je Muhamed Džakmić najbolja zamjena za prekaljenog asa Rahimića. Šteta što je u Južnoj Koreji, premda bolje nego da je u Sjevernoj...
Novinar - Susic = glup - gluplji...

Dok se sve repke i rukama i nogama bore za sve potencijalne igrace, nas pokusaj trenera kaze ovo :Još manje želim nekoga tjerati da uzima ili mijenja državljanstva. Svi koji žele igrati za reprezentaciju moraju pokazati više želje i volje, mada je glavni uslov da imaju kvalitet, da su u formi i da posjeduju bh. državljanstvo. :roll:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 apr 2012, 15:47

Za_raju je napisao/la: A ta prica kako mi imamo 10 kvalitetnih igraca i nemamo sirinu samo dokazuje koliko ne znas o fudbalu dovoljna su petorica majstora u timu i jos petorica (plus golaman) radnika da se sklopi masina za davanje golova...
A mi ne da imamo 5 nego 10 extra kvalitetnih majstora ali nam je Pajdo ukinuo irgate pa nema ko zamjesiti maltu majstorima... ;)
Pa imaju i druge ekipe to, sta ti mislis da mi igramo protiv nekih levata. Rumunija 19 miliona stanovnika, Bjelorusija 9 miliona, i da ne mogu naci 5 majstora i 5 radnika? Ali opet ih je Susic ostavio iza sebe na tabeli. Ne znam kako neko moze reci da to nije uspjeh... Malo realnosti nebi naskodilo.

nihco

Post Postao/la nihco » 04 apr 2012, 15:55

naredne kvalifikacije su zrtvovane , potreba za kontinuitetom, nemogucnost pronalaska rjesenja koje "garantuje" rezultate, emocije koje osim gaji prema susicu.... presudile su da susic ostane na kormilu. ostaje da se oslonimo na srecu , jer na selektorovo znanje ne mozemo. cinjenica je da je osim susicu obezbijedio podrsku javnosti i tu se nista ne moze.
s druge strane, rteprezentacija evidentno nazaduje. igracki, moralno, a ponajvise svijest javnosti koja susiceve nebuloze i prihvaca kao nesto sasvim u normalno.
Zadnja izmjena: nihco, dana/u 04 apr 2012, 16:01, ukupno mijenjano 2 puta.
Sent from my Commodore 64

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 04 apr 2012, 15:56

fanatic je napisao/la:

Dok se sve repke i rukama i nogama bore za sve potencijalne igrace, nas pokusaj trenera kaze ovo :Još manje želim nekoga tjerati da uzima ili mijenja državljanstva. Svi koji žele igrati za reprezentaciju moraju pokazati više želje i volje, mada je glavni uslov da imaju kvalitet, da su u formi i da posjeduju bh. državljanstvo. :roll:
Sta drugo da kazem nego da se u potpunosti slazem sa tobom. Hvala bogu izgleda da se povecava broj mormalnih i realnih forumasa!

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 04 apr 2012, 16:03

calcio je napisao/la:
Za_raju je napisao/la: A ta prica kako mi imamo 10 kvalitetnih igraca i nemamo sirinu samo dokazuje koliko ne znas o fudbalu dovoljna su petorica majstora u timu i jos petorica (plus golaman) radnika da se sklopi masina za davanje golova...
Pa imaju i druge ekipe to, sta ti mislis da mi igramo protiv nekih levata. Rumunija 19 miliona stanovnika, Bjelorusija 9 miliona, i da ne mogu naci 5 majstora i 5 radnika? Ali opet ih je Susic ostavio iza sebe na tabeli. Ne znam kako neko moze reci da to nije uspjeh... Malo realnosti nebi naskodilo.
calcio@ mi smo igrali protiv B selekcije Rumunije i to je jedina realnost bila u tom momentu ;)
Sve drugo je laganje samog sebe ,priznaj da je tako...
O tim milonima je bezveze pricati . ima Kina milijardu i pol ima Indija milijardu a ima Slovenija 1,5 miliona pa ljudi ucestvuju na velikim takmicenjima.
A najveca je tuga sto nas ima rasporedjenih po strateskim pozijama u cijelom svijetu i niko me nece ubjediti da u ovom momentu ne mozemo sklopiti tim u top 10 Evrope!!!Ovo je isto realnost , prosao je rat proslo je sakupljanje po aerodromima i zeljeznickim stanicama proslo je treniranje pod farovima auta proslo je vrijeme kada je Silic,Guso,Hujdurovic,Skoro,J.Mujdza,Mujcin morao igrati jer nije bilo boljih
.
Ovo su savim druga vremena kada imamo uslove kao i sve repke svijeta imamo sirinu koju malo (izuezecemo gigantske zemlje) ko ima kada su igraci u pitanju , imamo normalan savez sve ovo mora dati rezultat ako imamo lidera koji zna sta hoce...
Citiracu Napoleona "Više vrijedi vojska magaraca koju predvodi lav, nego vojska lavova koju predvodi magarac"
Zadnja izmjena: Za_raju, dana/u 04 apr 2012, 16:53, ukupno mijenjano 1 put.
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
"No God is Good God "

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 apr 2012, 16:05

Svak se mora izboriti za poziv, ako su uzeli pasose drugih drzava, niko ih nije tjerao na to nego su sami odlucili i sada neka se sami izbore za bh drzavljanstvo. Savez im moze pomoci ali nece Susic umjesto njih trcati po ambasadama. Gdje to ima?

vest
Kontakt:

Post Postao/la vest » 04 apr 2012, 16:05

Za_raju je napisao/la:
vest je napisao/la:
Za_raju je napisao/la:Dok je dosao Susic na celo repke moj otac je rekao jadni mi!
A kao bivsi fudbaler i vrsni poznavalac ovog sport zaista nije dosada imao fula u nekim procjenama...Kada sam kretao na utakmicu u Rumuniju covjek mi je rekao ne idi djaba i ne trosi pare zijanicemo glatko i to je definitivno moja zadnja posjeta utakmice nase repke dok je Sajo selektor...
Cak se nakon te utakmice i raspala nasa grupa koja je fanaticno isla za nasim igracima gdje god da se igralo na ovom kontinentu...
Elem necemo se sad raspravlajti ko je expert ako nije jer kompletan rad ovog stozera je sve sam rekao o sebi a rezulati ne da govore sve nego nam mogu biti i neki predkazatelj sta ce se desavati i u narednom periodu!!!
a to je sramota za nas izgubiti u rumuniji? :lol: kao da nekoga zanima ides li ti na utakmice, idi ako hoces ako neces nemoras..rezultati su solidni, mi smo kao ekipa iz 3. sesira na kraju zavrsili kao 2. u grupi..nas problem je sirina, mi imamo 10 tak dobrih fudbalera ali kuku nama ako se 2-3 igraca povrijedi...
Nebi bilo sramota da je to tim iz vremena Hagija...
Ali izgubiti od raspadnute repke sa igracima iz domaceg prvenstva sa onakom dominacijom ne znam sta je ?Mozda nam ti objasnis?
A to dali neko ide i ili ne ide na utakmice bogami znaci puno razlika je velika kad dodze 10000 Bosanaca i kad dodzu tri ili mozda nije?
Samo se sjeti atmosfere pod Cirinim vodstvom i sjeti se atmosfere za pajdine ere pa zatim zbroji 2 i 2 i vidi sta kaze rezultat...
A ta prica kako mi imamo 10 kvalitetnih igraca i nemamo sirinu samo dokazuje koliko ne znas o fudbalu dovoljna su petorica majstora u timu i jos petorica (plus golman) radnika da se sklopi masina za davanje golova...

kako ti pricas je sramota da se nismo kvalifikovali jer smo kao do sada uvijek bili na ep ili sp, kao da imamo jaku ligu i veliki fond igraca..pa bolan mi nemamo ni stadion, nemamo ni jednog igraca u zavrsnicama eurokupova, nemamo mnogo igraca u velikim klubovima, mnogi griju klupu ili zavrse na tribinama...mi smo dobra ekipa ali mi nismo nikakva sila u fudbalu. eto sta je ciro napravio vise od susica, nesto nas nije ni on odveo na prvenstvo..
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 04 apr 2012, 16:06

vendeta87 je napisao/la:Sta drugo da kazem nego da se u potpunosti slazem sa tobom. Hvala bogu izgleda da se povecava broj mormalnih i realnih forumasa!
Zasluge takodje pripadaju i tebi ;)
Svaki trud se kad tad isplati... ;)
vest je napisao/la:kako ti pricas je sramota da se nismo kvalifikovali jer smo kao do sada uvijek bili na ep ili sp, kao da imamo jaku ligu i veliki fond igraca..pa bolan mi nemamo ni stadion, nemamo ni jednog igraca u zavrsnicama eurokupova, nemamo mnogo igraca u velikim klubovima, mnogi griju klupu ili zavrse na tribinama...mi smo dobra ekipa ali mi nismo nikakva sila u fudbalu. eto sta je ciro napravio vise od susica, nesto nas nije ni on odveo na prvenstvo..
Baci pogled na gonji post da ne pisem dva puta tu tije dosta toga odgovoreno ;)

calcio je napisao/la:Svak se mora izboriti za poziv, ako su uzeli pasose drugih drzava, niko ih nije tjerao na to nego su sami odlucili i sada neka se sami izbore za bh drzavljanstvo. Savez im moze pomoci ali nece Susic umjesto njih trcati po ambasadama. Gdje to ima?
Halo nama trebaju ti igraci nema to veze sta je ko uzimao i isputao , oni nama trebaju da igraju lopte ne da ispoljavaju znanje i ne znanje u administraciji!!!
Opet moramo o realnosti , ako hoces da imas sex moras ili platiti ili prici zeljenoj dami i popricati sa njom o tom sta te intresuje...Neces ti njoj pricati koju licnu ima ili nema ti trazis svoj interes u toj epizodi i naravno da ces dati sve od sebe da ostvaris cilj jer ti treba za sex...
Isto vazi i za te igrace oni nama trebaju i svako mora dati sve od sebe da i zaigraju ,naravno selektorovo je da kaze zelim tog i tog , sekretar uzme tel u ruke i okrene doticnog dobije pozitivan odgovor i tu se pokrece procedura sa kojom selektor nema vise nista...Kratko jasno nema tu macka u vreci!!!
Zadnja izmjena: Za_raju, dana/u 04 apr 2012, 16:19, ukupno mijenjano 1 put.
"No God is Good God "

nihco

Post Postao/la nihco » 04 apr 2012, 16:15

problem je sto susic unistava ono sto je ciro stvorio, rezultatski , moralno....osrednje ekipe nas ponizavaju, mucimo se s autsajderima , veliki nam uvaljuju tone golova ....i bice jos teze....to je ono sto susic nosi.
Sent from my Commodore 64

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 apr 2012, 16:30

fanatic je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:Safet Sušić, selektor državnog tima poručuje: Neću ja igračima vaditi pasoše!

Svi koji žele igrati za reprezentaciju moraju posjedovati bh. državljanstvo, naglasio je Sušić
Autor S. SINANOVIĆ (Sport) | Objavljeno 03.04.2012. u 04:10
Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font
Safet Sušić:Hadžić ima potencijal, ali ne i sportsko bh. državljanstvo Safet Sušić:Hadžić ima potencijal, ali ne i sportsko bh. državljanstvo

U narednih pedesetak dana Safet Sušić boravit će na pariškoj adresi. Na putovanju za Pariz "head coach" bh. reprezentacije zaustavio se u Gracu, gdje je Šturm ugostio Rid, za koji nastupa Anel Hadžić. Polivalentni nogometaš, defanzivac, po potrebi i veznjak, mlad igrač koji je prošao austrijske nogometne selekcije, te kao takav postao zanimljiv i bh. selektoru. Pozitivne kritike o Hadžiću, Sušić je dobio i od Adnana Međedovića, nekad vrsnog nogometaša Veleža, sa kojim se sreo u Gracu. Evo selektorovih impresija sa austrijskog derbija.

- Hadžić ima kvalitet. Meč je završio 0:0. Vidio sam da Anel može igrati više pozicija, mlad je, dobro bi nam koristio, ali...

Žal zbog Šovšića

To ali je prepreka za nastup u bh. majici. Sušić pojašnjava zašto.

- Hadžić posjeduje austrijski pasoš, što je smetnja da zaigra za BiH. Da su njegovi papiri u redu ja bih ga odmah uvrstio među kandidate za utakmice sa Irskom i Meksikom.

Slične probleme imaju i drugi potencijalni reprezentativci.

- Gledao sam "malog" Šovšića koji igra u Zagrebu. Vrlo zanimljiv igrač, mlad, jak na lopti, lucidnih poteza. Prošao je naše selekcije, ali sada ima sportsko državljanstvo Hrvatske. Kako ima više od 21. godine, sada je upitno da li više može igrati za BiH.

Nije jedini. Selektor je komentirao status Emira Kujovića.

- Ja saslušam svakog, provjerim svako ime. Kada vidim da igra odmah reagiram. Javili su mi za Kujovića, kazali da je potencijal i da želi igrati za BiH. Nažalost, on ima švedsko državljanstvo i kao takav, za sada ne može igrati za BiH.

Poruka igračima

Zato je selektor poručio potencijalnim reprezentativcima, menadžerima, skautima...

- Ja sam trener, selektor i ne mogu i ne želim ja igračima vaditi pasoše. Još manje želim nekoga tjerati da uzima ili mijenja državljanstva. Svi koji žele igrati za reprezentaciju moraju pokazati više želje i volje, mada je glavni uslov da imaju kvalitet, da su u formi i da posjeduju bh. državljanstvo.

Ako im je istinski stalo do reprezentacije, do BiH, oni sami moraju riješiti svoj status. Mi smo imali primjer Mujdže, gdje smo bili u neizvjesnosti do same utakmice. Sa Luksemburgom smo igrali u 20 sati, a tri sata prije dobili smo zeleno svjetlo. Mujdža je pozitivan primjer, jer je on silno želio da igra. Svi koji to hoće moraju sami rješavati svoj status - naglasio je Sušić.

Džakmić, Galešić, Vranješ...

Selektor prati formu svih potencijalnih reprezentativaca. Upoznat je sa kvalitetom Edina Višće, Stojana Vranješa, Gorana Galešića, Miroslava Stevanovića...

- Vranješ mora više igrati. Galešića sam gledao i uvjerio se da posjeduje veliki potencijal. Stevanović i Višća su blizu prvog tima. Svi oni u reprezentaciju mogu doći ako će u kontinuitetu pružati dobre partije. Kod mene se ne ulazi lako, pogotovo ne nakon jedne ili dvije utakmice. Kada se uđe onda se ne ispada lako. Nikom vrata nisu zatvorena, niko neće biti zapostavljen, ali želim da svi znaju da je jedino mjerilo, jedini uslov za poziv, kontinuirano dobre partije u njihovim klubovima - podvukao je selektor.

Sušić traži i hitrog i spretnog napadača, koji ne sliči Ibiševiću i Džeki. Ne treba zato ispaštati robusni, efikasni, nezadrživi Adilović. Provjerava Sušić formu Enisa Nadarevića, koji igra za italijanskog B ligaša Varezea. Nije otpisan ni Nemanja Supić, nekadašnji ljubimac bh. navijača. Neki misli da je Muhamed Džakmić najbolja zamjena za prekaljenog asa Rahimića. Šteta što je u Južnoj Koreji, premda bolje nego da je u Sjevernoj...

A treci koji ne konta to sto ti sad napisa(sta ovaj kaze) je ubjedljivo najgluplji.
Izgleda da @nihcudina i takvih ima jos nije sam.Ned'o bog nikom :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 apr 2012, 16:39

Za_raju je napisao/la: calcio@ mi smo igrali protiv B selekcije Rumunije i to je jedina realnost bila u tom momentu ;)
O tim milonima je bezveze pricati . ima Kina milijardu i pol ima Indija milijardu a ima Slovenija 1,5 miliona pa ljudi ucestvuju na velikim takmicenjima.
A najveca je tuga sto nas ima rasporedjenih po strateskim pozijama u cijelom svijetu i niko me nece ubjediti da u ovom momentu ne mozemo sklopiti tim u top 10 Evrope!!!Ovo je isto realnost , prosao je rat proslo je sakupljanje po aerodromima i zeljeznickim stanicama proslo je treniranje pod farovima auta proslo je vrijeme kada je Stilic,Guso,Hujdurovic,Skoro,J.Mujdza,Mujcin morao igrati jer nije bilo boljih
.
Ovo su savim druga vremena kada imamo uslove kao i sve repke svijeta imamo sirinu koju malo (izuezecemo gigantske zemlje) ko ima kada su igraci u pitanju , imamo normalan savez sve ovo mora dati rezultat ako imamo lidera koji zna sta hoce...
Citiracu Napoleona "Više vrijedi vojska magaraca koju predvodi lav, nego vojska lavova koju predvodi magarac"

Eh i onda pogledas surovu realnost i vidis da nemamo stadiona da valja u cijeloj drzavi, padne li malo kise tereni se pretvore u oranice. Ako ste zaboravili, treba napomenuti i to da smo prosle godine bili suspendovani zbog mjesanja politike u rad saveza, da nam savez vodi nekakav "komitet za normalizaciju" ciji mandat istice krajem godine, kao sto kaze Osim: cim je nekakav komitet za normalizaciju znaci da je nesto nenormalno. Igraci nam dolaze iz raznih krajeva Evrope gdje su stasali igrajuci razlicite stilove igre i pod razlicitim mentalitetima, sto je takodje minus jer treba to sve pokusati ukomponovati u jednu cjelinu. Znaci vec u startu imamo hendikep koji vecina drugih reprezentacija nema.
S obzirom na sve ovo malo je nerealno ocekivati da glatko pobjedjujemo sve redom, trebamo se prvo nauciti cjeniti uspjehe koje ostvarujemo uprkos problemima koje imamo. Sve ostalo je bonus.

Dominquez
Kontakt:

Post Postao/la Dominquez » 04 apr 2012, 16:41

Bit će sad aBd Bilino polje sređeno drug.

Fajić je izgleda u formi, nije se momak uzalud trudio da ode iz naše ''kukuruz'' lige. Želim mu da uspije i da aBd narednu sezonu igra u malo jačoj ligi.
★★★
Juve Storia Di Un Grande Amore !!!
★★★

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 04 apr 2012, 16:47

zamjeram susicu sto nikad ne poziva nove igrace :S
Bosna <3

vest
Kontakt:

Post Postao/la vest » 04 apr 2012, 16:48

@ za raju: odgovori su ti smijesni, jeste da smo izgledali lose u rumuniji ali smo te rumune pobjedili u zenici, uzeli smo bjeloruse dva puta, djelilo nas 13minuta od ep u parizu.nikada nismo bolje igrali nego tu noc....pricas o nekim strategima po evropi, pa reci nam ko bi radio za 5000 eura mjesecno a da je bolji od susica? vaha mozda? :lol:
pa i blizu smo tih top 10 u evropi, dva puta nas je samo portugal zaustavio pred sp i ep..samo mi nismo jaci od njih ni po cemu, bio selektor ciro, susic ili mourinho..e sad konacno imamo malo laksu grupu i ovdje je cilj otici direktno na prvensto, ali bez 100% borbe u svakoj utakmici necemo moci..
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 apr 2012, 16:57

Za_raju je napisao/la:
calcio je napisao/la:Svak se mora izboriti za poziv, ako su uzeli pasose drugih drzava, niko ih nije tjerao na to nego su sami odlucili i sada neka se sami izbore za bh drzavljanstvo. Savez im moze pomoci ali nece Susic umjesto njih trcati po ambasadama. Gdje to ima?
Halo nama trebaju ti igraci nema to veze sta je ko uzimao i isputao , oni nama trebaju da igraju lopte ne da ispoljavaju znanje i ne znanje u administraciji!!!
Opet moramo o realnosti , ako hoces da imas sex moras ili platiti ili prici zeljenoj dami i popricati sa njom o tom sta te intresuje...Neces ti njoj pricati koju licnu ima ili nema ti trazis svoj interes u toj epizodi i naravno da ces dati sve od sebe da ostvaris cilj jer ti treba za sex...
Isto vazi i za te igrace oni nama trebaju i svako mora dati sve od sebe da i zaigraju ,naravno selektorovo je da kaze zelim tog i tog , sekretar uzme tel u ruke i okrene doticnog dobije pozitivan odgovor i tu se pokrece procedura sa kojom selektor nema vise nista...Kratko jasno nema tu macka u vreci!!!
Pa i ja sam rekao slicnu stvar, poenta je da ce se i igraci morati malo potruditi, ne trebaju ocekivati da ce im savez sve rijesiti jer to ne ide tako.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 04 apr 2012, 17:02

vest je napisao/la:@ za raju: odgovori su ti smijesni, jeste da smo izgledali lose u rumuniji ali smo te rumune pobjedili u zenici, uzeli smo bjeloruse dva puta, djelilo nas 13minuta od ep u parizu.nikada nismo bolje igrali nego tu noc....pricas o nekim strategima po evropi, pa reci nam ko bi radio za 5000 eura mjesecno a da je bolji od susica? vaha mozda? :lol:
pa i blizu smo tih top 10 u evropi, dva puta nas je samo portugal zaustavio pred sp i ep..samo mi nismo jaci od njih ni po cemu, bio selektor ciro, susic ili mourinho..e sad konacno imamo malo laksu grupu i ovdje je cilj otici direktno na prvensto, ali bez 100% borbe u svakoj utakmici necemo moci..
Hajd vidi samo koliko smo golova postigli iz igre u proslim kvalifikacijama?Pa se sjeti kako smo pobjedili te Rumune i u kojoj minuti i plodom cega?
Tebi mozda jesu moji odgovori smijesni ali su hebeno istiniti...A da tuga bude veca vasi odogovri kao i argumenti su hebeno zalosni...
Ali hvala svemiru pa se raja budi zahvaljujuci upornosti nekolicine forumasa , sto mi daje jos veci moral da vas ubijam cinjenicama!!!
I u zivotu je ovako uvijek su na pocetku ismijavani/ubijani oni koji su ukazali na neke stvari koje mase ne mogu shvatiti ili vidjeti a koje se kose sa interesima lidera... ;)
"No God is Good God "

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 apr 2012, 17:09

@za_raju,
ma nema, ti si pravi bosanski Djordano Bruno :lol:

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 04 apr 2012, 17:17

calcio je napisao/la:@za_raju,
ma nema, ti si pravi bosanski Djordano Bruno :lol:
Tacnije sa ovog foruma kojeg vidim i ti konzumiras pravo , mozeli i od mene jedan emotikon? :mrgreen:
"No God is Good God "

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 04 apr 2012, 17:46

Za_raju je napisao/la:
calcio je napisao/la:
calcio@ mi smo igrali protiv B selekcije Rumunije i to je jedina realnost bila u tom momentu ;)
A najveca je tuga sto nas ima rasporedjenih po strateskim pozijama u cijelom svijetu i niko me nece ubjediti da u ovom momentu ne mozemo sklopiti tim u top 10 Evrope!!!Ovo je isto realnost , prosao je rat proslo je sakupljanje po aerodromima i zeljeznickim stanicama proslo je treniranje pod farovima auta proslo je vrijeme kada je Silic,Guso,Hujdurovic,Skoro,J.Mujdza,Mujcin morao igrati jer nije bilo boljih
.
Super!
Normalan savez pogotov tad.
B-tim Rumunije ovaj nas tim lavova nije mogao dobiti, koja sramota.
Samo da napomenemo nase odlicne igrace.
Spaha, u tu vrijeme nije igrao u Montepelju. Ne znam zasto :roll: , mozda suspenzija od neki 8 utakmica pa malo malo pa opet 2-3.
Mravac, ispod prosjeka. Alternativa Pandza i ostali stoperi koji ni blizu prosjeka evropskog fudbala. Morali smo koristiti Lulica na beku.
Salihovic, suspenzija pa povreda koljena.
Sredina terena. Miske, Pjanic, Ibro, Stilic itd itd svi klupa ili problemi u klubovima.
Dzeko i Vedo klupa u svojim timovima.
Zec, Musli. Pravi lavovi. Musli covjek vise povrijedjen neg sto igra.
Alternative su u Ceskoj, Austriji itd itd. Nisu u ligama petice..
Ne trebamo se lagati.
Sad je malo drugacija situacija.
Vedo rastura.
Dzeko uvjek dobar.
Pjanic i Lulic imaju te povrede ali ako se vrate u formu prije mjesec-dva, ubitacno.
Mujdza i Sejo rasturaju po BL. Miske odlican protiv Brazila, ako se vrati u Njemacku.
Visca, na odlicnom putu.
Papac dobar, Spaha dobar(sad povreda), Jaha, Pandza mogu proci. Treba probati Cocu, Zukanovica..
Beg i Seha pa sad i Buric su tu.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], HariTz, Normus90 i 35 gostiju.