rose nije bolji od nasha.
gledao sam obojicu ove godine preko 10 puta (nasha sam sve gledao), i mogu slobodno reci da rose jos nije bolji od nasha. mozda jest u boljoj formi, al sacekajmo da sezona malo odmakne. mora rose popravit pick n roll igru (vjerujem da hoce, dobio je jednog od najbolji pick n roll igraca u ligi), mora popravit playmakerske sposobnosti (nije to jos ni u rangu nasha), jos popravit sut (popravio jest, ali takodjer nedovoljno), odbrana takodjer nije neka (iako je miljama ispred nashove, i protiv thundera je odigrao odlicnu odbranu). i primjetio sam da se ponekad zna zesce pogubit na terenu, kao npr. protiv celticsa cini mi se. lik uzima previse suteva. cesto to znaju biti izuzetno neracionalni i nepotrebni sutevi, preko igraca iz fadeawaya, i to mu ne treba.
i jos mi je jedna stvar kod rosea zapala u oci. lik mi je nekako pretih, a kao takav nemoze bit dobar vodja treba se malo aktivirat, vikat na saigrace, motivisat ih, kao sto npr boozer sad radi. ja kad rosea gledam, on nista, ili ja gledam pogresne utakmice
dok nash i dalje cini ekipu ovim sto jeste, on ih cini playoff ekipom. npr chicago ima mnogo bolji roster od sunsa (kad bi se sastali bullsi bez rosea i sunsi bez nasha ovi bi ih potrgali ko eddy curry vola) ali opet nemaju mnogo bolji omjer, mislim da su samo na +1 u odnosu na sunse trenutno.