Chicago Bulls

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Re: Chicago Bulls

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 07 dec 2010, 22:31

ilidžanski dijamant je napisao/la:35% uopste nije los procenatslika i neznam otkud ti to da bekovi moraju imat dobar procenat suta za tri.

nije loš veliš,ok,slažem se ,ali je rasprava započela oko toga kad je neko napisao da je to odličan procenat za playa,a to nije tako,jer preko 70 igrača trenutno u nba u sezoni ima bolji procenat trojki nego rose.

ne moraju,tačno,ni ne kažem da moraju

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 07 dec 2010, 22:34

Ma kad nekom neko ne valja onda me ne valja.
Sutra navece Clevland nadam se da ce Boozer nastavit u dobrom ritmu i da ce mu se jos neko pridruzit,volio bi da odigraju dobru odbranu i da dobije bez nekih komplikacija kako bi se sto bolje spremili za velike Lakerse.

A jesi uporan,napisah ti da mi je svejedno sto se tebi ne svidja njegov sut,iznio si svoje misljenje jedno 20 puta zapamtio sam ga.
Moze li sad neka druga kritika igre Rose npr potrosnja lopti itd

ilidžanski dijamant
Kontakt:

Post Postao/la ilidžanski dijamant » 07 dec 2010, 22:35

velika potrosnja lopti je vise cinjenica nego kritika.
Barcelona - Real Madrid 5-0 (29.11.2010.)

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 07 dec 2010, 22:35

dema je napisao/la:Ma kad nekom neko ne valja onda me ne valja.
Sutra navece Clevland nadam se da ce Boozer nastavit u dobrom ritmu i da ce mu se jos neko pridruzit,volio bi da odigraju dobru odbranu i da dobije bez nekih komplikacija kako bi se sto bolje spremili za velike Lakerse.

A jesi uporan,napisah ti da mi je svejedno sto se tebi ne svidja njegov sut,iznio si svoje misljenje jedno 20 puta zapamtio sam ga.
Moze li sad neka druga kritika igre Rose npr potrosnja lopti itd

čudna si biljka,nije stvar u sviđanju ili ne sviđanju,on je neni odličan igrač,ali nema odličan procenat šuta za trojku.oko toga je rasprava krenula.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 07 dec 2010, 22:40

ilidžanski dijamant je napisao/la:velika potrosnja lopti je vise cinjenica nego kritika.

tačno

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 07 dec 2010, 22:44

Znam ja kad je i kako sta krenulo i ko je zapoceo istu.
Ali rekao si,procitali iznijeli svi svoje misljenje i idemo dalje ok.
Zadnjih dana se pisalo na ovoj temi Bullse svasta od toga da imaju losu ekipe,pa da je Rose nikakav igrac,pa da je Noah smijesan igrac,da je Boozer precjenjen i nepotreban,da nikad nece nista osvojit,da ih vode ljudi koji nemaju pojma i eto svi iznijeli svoje misljenje.
Ja pratim i navijam za Bullse i kad su imali omjer 10-72 i nisam nikakav ni sezonski navijac niti nerealan sad ce bit sampioni ili Rose je najbolji NBA igrac.
Ako se kome ne svidja neki igrac ok ,a sad da ja kopam po netu i trazim mane Kevina Love kojeg ti volis mi nije cilj,jer bi onda bilo da se prepucavamo bezveze

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 07 dec 2010, 22:51

kakavdanakneiskustvu je napisao/la: a nash?,a bibby?,a fisher?,a ridnour?,a curry?,a nelson?,svi imaju procenat trojki iznad 40 %,a rose samo 35 %,pa najbolji skakač lige ima 40 % za trojku a rose tek 35 %
Bibby - http://www.nba.com/playerfile/mike_bibby/index.html (53%) Jedan od rijetkih. Ove sezone trjke ukupno suta 48-89.
Nash - http://www.nba.com/playerfile/steve_nash/ (35%) ZNaci kao i Rose.
Fisher - http://www.nba.com/playerfile/derek_fis ... stats.html (47%) Derek ove sezone jako malo suta za tri pa je zato ovakva statistika, ipak njegovo ove sezone nije da suta tako da on nije neko mjerilo.
Ridnour - http://www.nba.com/playerfile/luke_ridn ... stats.html (46%) Hahahahahhahah pa ne mogu da vjerujem da si njega spomenuo, pa taj bljesne samo protiv Cavsa i ekipa koje igraju RUN N Gun.
Curry - http://www.nba.com/playerfile/stephen_curry/ (42%) Ja kako znam Curry igra beka sutera.
Nelson - http://www.nba.com/playerfile/jameer_nelson/ (40%) Razlika je veoma mala, treba uzeti u obzir da Orlando gaji igru na trojkama pa ovaj cesto ostane sam na trici kada Howard stoji u reketu. Isto tako si rekao da Rose stalno ima sut za tri 1-4, 1-3 sto je lose. A taj isti Nelson jednu utakmicu sjevne sa 3-3, pa drugu 1-5.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 07 dec 2010, 22:56

BIHfan je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la: a nash?,a bibby?,a fisher?,a ridnour?,a curry?,a nelson?,svi imaju procenat trojki iznad 40 %,a rose samo 35 %,pa najbolji skakač lige ima 40 % za trojku a rose tek 35 %
Bibby - http://www.nba.com/playerfile/mike_bibby/index.html (53%) Jedan od rijetkih. Ove sezone trjke ukupno suta 48-89.
Nash - http://www.nba.com/playerfile/steve_nash/ (35%) ZNaci kao i Rose.
Fisher - http://www.nba.com/playerfile/derek_fis ... stats.html (47%) Derek ove sezone jako malo suta za tri pa je zato ovakva statistika, ipak njegovo ove sezone nije da suta tako da on nije neko mjerilo.
Ridnour - http://www.nba.com/playerfile/luke_ridn ... stats.html (46%) Hahahahahhahah pa ne mogu da vjerujem da si njega spomenuo, pa taj bljesne samo protiv Cavsa i ekipa koje igraju RUN N Gun.
Curry - http://www.nba.com/playerfile/stephen_curry/ (42%) Ja kako znam Curry igra beka sutera.
Nelson - http://www.nba.com/playerfile/jameer_nelson/ (40%) Razlika je veoma mala, treba uzeti u obzir da Orlando gaji igru na trojkama pa ovaj cesto ostane sam na trici kada Howard stoji u reketu. Isto tako si rekao da Rose stalno ima sut za tri 1-4, 1-3 sto je lose. A taj isti Nelson jednu utakmicu sjevne sa 3-3, pa drugu 1-5.
ma brate to nista nije bitno,bolji je play od svih nabrojanih s izuzetkom Nash-a

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 08 dec 2010, 00:03

dema je napisao/la:ma brate to nista nije bitno,bolji je play od svih nabrojanih s izuzetkom Nash-a
rose je bolji od nasha .

posto vidim ovaj gospodin jos nije skontao kad sam ja napisao da je 35% odlican sut za tri za playa kojem igra ne ovisi o tricama , al hajd nevazno .
Nelsonu 35% ne bi bilo dovoljno jer bar 2x u toku jedne utakmice ostane sam i suta trice , a trice su br.1 u igri orlanda.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 dec 2010, 00:14

Čuj Nelson :lol: Bibby :roll: Kako vas nije stid takve igrače uporedit sa Roseom :o
Nasha jedino možete,ali ako ćete tako Nash je stariji iskusniji i ove sezone ima lošiji procenat nego u karijeri no tu Rose opet ima prednost radi boljeg ulaza, i skočnosti.
Ono što hoću da kažem imate odlične,dobre i loše igrače.Odlične sa dobrim i lošim ne treba poredit dok opet od odličnih teško se odlučit ko je bolji to sve zavisi kome je draži nečiji stil igre.Tako meni od svih playmakera(ovih odličnih tu ih možemo 9,10 svrstat)Rondov stil igre se sviđa i Parkerov naravno jer igra u timu za koji ja navijam
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

ilidžanski dijamant
Kontakt:

Post Postao/la ilidžanski dijamant » 08 dec 2010, 00:16

rose nije bolji od nasha.

gledao sam obojicu ove godine preko 10 puta (nasha sam sve gledao), i mogu slobodno reci da rose jos nije bolji od nasha. mozda jest u boljoj formi, al sacekajmo da sezona malo odmakne. mora rose popravit pick n roll igru (vjerujem da hoce, dobio je jednog od najbolji pick n roll igraca u ligi), mora popravit playmakerske sposobnosti (nije to jos ni u rangu nasha), jos popravit sut (popravio jest, ali takodjer nedovoljno), odbrana takodjer nije neka (iako je miljama ispred nashove, i protiv thundera je odigrao odlicnu odbranu). i primjetio sam da se ponekad zna zesce pogubit na terenu, kao npr. protiv celticsa cini mi se. lik uzima previse suteva. cesto to znaju biti izuzetno neracionalni i nepotrebni sutevi, preko igraca iz fadeawaya, i to mu ne treba.

i jos mi je jedna stvar kod rosea zapala u oci. lik mi je nekako pretih, a kao takav nemoze bit dobar vodja treba se malo aktivirat, vikat na saigrace, motivisat ih, kao sto npr boozer sad radi. ja kad rosea gledam, on nista, ili ja gledam pogresne utakmice :D

dok nash i dalje cini ekipu ovim sto jeste, on ih cini playoff ekipom. npr chicago ima mnogo bolji roster od sunsa (kad bi se sastali bullsi bez rosea i sunsi bez nasha ovi bi ih potrgali ko eddy curry vola) ali opet nemaju mnogo bolji omjer, mislim da su samo na +1 u odnosu na sunse trenutno.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 dec 2010, 00:21

Rose je još mlad ima vremena za njega da postane vođa,ali i ja mislim da je već dosad to trebao imati no uz Boozera koji je iskusniji igrač i koji zna kako se vodi ekipa može puno naučit 8-)
Jedna stvar kod Rosea i je da nekako malo vjeruje saigračima,a ima i veliki strah od greške to je zapravo što su mu 22. godine i na čemu se treba poradit
A i ti dijamante našao Nasha koji je 13,14 godina stariji od njega i govoriš o nekom leadershipu :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 08 dec 2010, 11:43

ilidžanski dijamant je napisao/la:rose nije bolji od nasha.

gledao sam obojicu ove godine preko 10 puta (nasha sam sve gledao), i mogu slobodno reci da rose jos nije bolji od nasha. mozda jest u boljoj formi, al sacekajmo da sezona malo odmakne. mora rose popravit pick n roll igru (vjerujem da hoce, dobio je jednog od najbolji pick n roll igraca u ligi), mora popravit playmakerske sposobnosti (nije to jos ni u rangu nasha), jos popravit sut (popravio jest, ali takodjer nedovoljno), odbrana takodjer nije neka (iako je miljama ispred nashove, i protiv thundera je odigrao odlicnu odbranu). i primjetio sam da se ponekad zna zesce pogubit na terenu, kao npr. protiv celticsa cini mi se. lik uzima previse suteva. cesto to znaju biti izuzetno neracionalni i nepotrebni sutevi, preko igraca iz fadeawaya, i to mu ne treba.

i jos mi je jedna stvar kod rosea zapala u oci. lik mi je nekako pretih, a kao takav nemoze bit dobar vodja treba se malo aktivirat, vikat na saigrace, motivisat ih, kao sto npr boozer sad radi. ja kad rosea gledam, on nista, ili ja gledam pogresne utakmice :D

dok nash i dalje cini ekipu ovim sto jeste, on ih cini playoff ekipom. npr chicago ima mnogo bolji roster od sunsa (kad bi se sastali bullsi bez rosea i sunsi bez nasha ovi bi ih potrgali ko eddy curry vola) ali opet nemaju mnogo bolji omjer, mislim da su samo na +1 u odnosu na sunse trenutno.
To da je Rose tih je stara vijest,stara 3 godine tj od dolaska u nba mu govore da radi na tome.To je on jos i popravio koliko je ispocetka bio tih,to si u pravu ali popravice on to ,dosta ce od Boozera naucit.
Jos Rose ima dosta stvari na kojima mora radit,ali meni je drago da je on veliki radnik,koji citavo ljeto koristi da bi popravio svoju igru a ne za provode i odmor kao neki.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 08 dec 2010, 16:53

Rose treci na ESPN za MVP iza Dwight-a i Derona.
Noah drugi iza Howarda u utrci za DPOY

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 08 dec 2010, 17:15

dema je napisao/la:Rose treci na ESPN za MVP iza Dwight-a i Derona.

ESPN kaze tako, a ovaj sa T Mac avatarom i jos njih par tvrde suprotno :)...na kraju cemo jos za ovog momka biti i glupi jer se mi pridrzavamo NBA I ESPN analiticara koji daju svoja misljenja, a ne nebuloza koje citamo od ove doticne osobe koju sam spomenu, koji mi je ujendo na "NIMUKAJT" opciji :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 08 dec 2010, 17:20

SaltCityAttack je napisao/la:
dema je napisao/la:Rose treci na ESPN za MVP iza Dwight-a i Derona.

ESPN kaze tako, a ovaj sa T Mac avatarom i jos njih par tvrde suprotno :)...na kraju cemo jos za ovog momka biti i glupi jer se mi pridrzavamo NBA I ESPN analiticara koji daju svoja misljenja, a ne nebuloza koje citamo od ove doticne osobe koju sam spomenu, koji mi je ujendo na "NIMUKAJT" opciji :)[/quo

Sto se mene tice Rose moze biti MVP, evo da me ne prozivas vise, jer mislim da nije lepo.... Malo pre smo ja i dema bas ekstra procaskali, i nismo imali nikakve konflikte... Mene najvise iznervira nesto i ja pocinjem da besnim i neki put pricam nebuloze priznajem... Ali salt kazi mi kako je playmaker vrsta point guara kad je to jedno isto, to jest playmaker je sinonim za pg i suprotno...

ilidžanski dijamant
Kontakt:

Post Postao/la ilidžanski dijamant » 08 dec 2010, 17:24

evo lebron james je playmaker skoro cijelu karijeru, jel point guard?

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 08 dec 2010, 17:27

ilidžanski dijamant je napisao/la:evo lebron james je playmaker skoro cijelu karijeru, jel point guard?

Ti si dovoljno rekao..... :lol: :lol: :lol: :lol:

ilidžanski dijamant
Kontakt:

Post Postao/la ilidžanski dijamant » 08 dec 2010, 17:31

znam da sam dovoljno rekao, i znam da mi ne mozes osporit ovo sto sa rekao iznad, i znao sam da ces takav post napisat.

edit: ustvari playmaker nije vrsta point guarda, vec vrsta igraca. i turkoglu je playmaker.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 08 dec 2010, 20:05

dema je napisao/la:Znam ja kad je i kako sta krenulo i ko je zapoceo istu.
Ali rekao si,procitali iznijeli svi svoje misljenje i idemo dalje ok.
Zadnjih dana se pisalo na ovoj temi Bullse svasta od toga da imaju losu ekipe,pa da je Rose nikakav igrac,pa da je Noah smijesan igrac,da je Boozer precjenjen i nepotreban,da nikad nece nista osvojit,da ih vode ljudi koji nemaju pojma i eto svi iznijeli svoje misljenje.
Ja pratim i navijam za Bullse i kad su imali omjer 10-72 i nisam nikakav ni sezonski navijac niti nerealan sad ce bit sampioni ili Rose je najbolji NBA igrac.
Ako se kome ne svidja neki igrac ok ,a sad da ja kopam po netu i trazim mane Kevina Love kojeg ti volis mi nije cilj,jer bi onda bilo da se prepucavamo bezveze

sve ok,što se tiče rosea,odličan igrač,već sam nekoliko puta rekao,ne znam šta bi više.

love,pa ima mana ,ne vidim u čemu je problem,ima ih ko i svi igrači,simpatičan mi je ko igrač ali neću ako bude imao šut iz gre npr. 38 % nalaziti milion izgovora zašto je to tako nego reći da ima loš šut iz igre i tačka

Odgovori

Natrag na “Chicago Bulls”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.