Ljetovanje/Putovanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vaša destinacija ovog ljeta 2020: ?

Neum
28
16%
Blagaj
3
2%
Zapadna Hercegovina
17
9%
Planine u BiH
19
11%
Turska
33
18%
Ništa, sjedim kući čuvam se od korone
28
16%
nešto drugo ?
52
29%

Ukupno glasova: 180

Beduin
Kontakt:

Re: Ljetovanje/Putovanja

Post Postao/la Beduin » 02 sep 2025, 13:46

Samo sto onda treba po dobroj preporuci ibosti sa hotelom ili drugim smjestajem blizu plaza, da ne moram ici svaki dan autom ili javnim prevozom. Uceram onda takvom godisnjem ako se moram peglati sa djecom.
Meni je za ovu godinu trebalo preko 7000 KM preko agencije polupansion ili samo dorucak pa sam odustao. Ali i dalje planiram posjetiti i Kipar u naredni godinama, def.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 02 sep 2025, 14:33

kovacic je napisao/la:
02 sep 2025, 08:11
LegendKiller je napisao/la:
02 sep 2025, 07:37
Topla preporuka za narednu godinu, a nije kasno i za ovu, KIPAR. Fantastična zemlja, prelijepe plaže, domaćini ljubazni i svih govore engleski, cijene vrlo prihvatljive i puno jeftinije nego Hrvatska ili Crna Gora. Čak ne treba ni agencija sve možeš sam sebi organizovati.
Također i velika divljina u svakom smislu od čistoće ulica, upravljanja otpadom do lošeg javnog prevoza i pristojnog broja prljavih plaža.

Plus je definitivno engleski, dobre cijene hrane, pića i ležaljki i mnogo internacionalnih opcija za restorane.
Ja sam bio u Limasolu, i nisam ništa primijetio što se tiče prljavih ulica, otpada ili prljavih plaža, suprotno tome plaže su im u top stanju što se tiče čistoće. Čak bi i pohvalio čistoću, općenito grada, za druga mjesta ne znam.
Javni prevoz im podjeća malo na Sarajevski, pola sata nema ništa pa dođu po 3 busa, to i oni sami priznaju. Doduše ova linija koja ide uz plažu je funkcionisala i mogla se koristiti pouzdano, ovo ako se hoće malo u neka prigradska mjesta i nije baš pohvalno.
Ima mnogo hotela uz samu plažu. Dobar hotel na plaži, u sezoni, za dvije osobe 5 noćenja sa doručkom 1300 KM, soba sa pogledom na more, nije loša cijena.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 02 sep 2025, 19:32

02 sep 2025, 14:33
kovacic je napisao/la:
02 sep 2025, 08:11
02 sep 2025, 07:37
Topla preporuka za narednu godinu, a nije kasno i za ovu, KIPAR. Fantastična zemlja, prelijepe plaže, domaćini ljubazni i svih govore engleski, cijene vrlo prihvatljive i puno jeftinije nego Hrvatska ili Crna Gora. Čak ne treba ni agencija sve možeš sam sebi organizovati.
Također i velika divljina u svakom smislu od čistoće ulica, upravljanja otpadom do lošeg javnog prevoza i pristojnog broja prljavih plaža.

Plus je definitivno engleski, dobre cijene hrane, pića i ležaljki i mnogo internacionalnih opcija za restorane.
Ja sam bio u Limasolu, i nisam ništa primijetio što se tiče prljavih ulica, otpada ili prljavih plaža, suprotno tome plaže su im u top stanju što se tiče čistoće. Čak bi i pohvalio čistoću, općenito grada, za druga mjesta ne znam.
Javni prevoz im podjeća malo na Sarajevski, pola sata nema ništa pa dođu po 3 busa, to i oni sami priznaju. Doduše ova linija koja ide uz plažu je funkcionisala i mogla se koristiti pouzdano, ovo ako se hoće malo u neka prigradska mjesta i nije baš pohvalno.
Ima mnogo hotela uz samu plažu. Dobar hotel na plaži, u sezoni, za dvije osobe 5 noćenja sa doručkom 1300 KM, soba sa pogledom na more, nije loša cijena.
Ma daj, većina trotoara u prvim ulicama iznad mora i gradske ceste se raspada, bez ikakvih pločica, vozila svuda parkirana, pijesak leti okolo, gradske plaže krcate opušcima i plastičnim bocama. Super je što je cijena ležaljke 2.5 eura, to više nigdje nema, ali daleko je to vizuelno i od Turske i od Egipta.

Kad ideš na utakmicu auto ne ostavljaš na parkingu već na autoputu u zaustavnoj traci - tako te policija usmjeri. :urnebes:
To govori o mentalitetu ljudi, jeste veliki događaj trenutno i vjerovatno su gužve manje kada nije, ali nemojmo se zavaravati.

Međugradski prevoz na Kipru vodi Intercity koji ima monopol nad linijama i jako malo polazaka iza mraka (poslije 19h) gdje su autobusi krcati - lokalci kažu da je uvijek tako.

Vjerujem da su im resorti poput ovog Parklane gdje je reprezentacija dosta bolji i destinacija kao takva ima šta da ponudi za male pare, ali nije hidden gem.

Pereira
Kontakt:

Post Postao/la Pereira » 02 sep 2025, 20:42

Na Kipru samo moze biti dobro i lijepo nekome ko osim svoje planinske pripizdine nije vidio nista drugo u zivotu :yawn:
Stone hands👊

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 sep 2025, 21:06

Pereira je napisao/la:
02 sep 2025, 20:42
Na Kipru samo moze biti dobro i lijepo nekome ko osim svoje planinske pripizdine nije vidio nista drugo u zivotu :yawn:
Dobro braca, ti imas kesovine. Tebi je lako do Maldiva doci :yawn:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 02 sep 2025, 21:16

Pereira je napisao/la:
Ma glupost obicna :) Ja sam dva puta bio tamo, oba puta iznajmio auto i obisao sve vrjiedno pomena. Nema sta nema na ostrvu, prelijepe plaze tipa Fig Tree Bay ili Nissi beach, onda male zavucene plaaze kao sto je Konnos ili Green bay onda prelijepi vidikovci i priroda kao sto je Cape Greco posebno odlicno mjesto za praviti fantasticne fotke. Potom nekoliko interesantnih crkvi i manastira kao sto je Stavrovouni sa predivinim vidikovcem, nesto manja ali interesantna Profitis Elias ili neizostavna crkva svetog Lazara u Larnaci iz devetog vijeka i znamenitosti kao sto je mjesto rodjenja Afrodite (po legendi) ili Paphos za sve ljubitelje istorije, arheoloskih pronalazaka, rimskog teatra itd. Ako zelite provod onda definitivno Agia Napa, izlasci su stvarno predobri, mnosto klubova i zabave i prepuno mladog svijeta. E onda se tu dolazi do Lefkosie koja je sama po sebi cudo kao jedini podijeljeni glavni grad gdje u sred grada pokazujes pasos i onda dozivis komplet drugu sliku sa turske strane - e sad mi se ne da dalje po turskoj strani opisivati po meni su tamo vecinom interesantna plaze kao i neke stvari poput Famaguste (Varosha) tzv. grad duhova i tako.......

I ovo je samo na prvu ovako da spomenem, Kipar sam presao uzduz i poprijeko tako da odgovorno tvrdim da pojma nemas - i takodje tvrdim da ne znas da istrazujes zato ti je dosadno, sjedis u resortu i nista se ne desava :)

P.S. neko rece da je malo divlje tamo - e to jeste :) Nekako se osjeti da su im najblizi afrika i bliski istok :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Pereira
Kontakt:

Post Postao/la Pereira » 02 sep 2025, 22:43

delko je napisao/la:
02 sep 2025, 21:16
Pereira je napisao/la:
Ma glupost obicna :) Ja sam dva puta bio tamo, oba puta iznajmio auto i obisao sve vrjiedno pomena. Nema sta nema na ostrvu, prelijepe plaze tipa Fig Tree Bay ili Nissi beach, onda male zavucene plaaze kao sto je Konnos ili Green bay onda prelijepi vidikovci i priroda kao sto je Cape Greco posebno odlicno mjesto za praviti fantasticne fotke. Potom nekoliko interesantnih crkvi i manastira kao sto je Stavrovouni sa predivinim vidikovcem, nesto manja ali interesantna Profitis Elias ili neizostavna crkva svetog Lazara u Larnaci iz devetog vijeka i znamenitosti kao sto je mjesto rodjenja Afrodite (po legendi) ili Paphos za sve ljubitelje istorije, arheoloskih pronalazaka, rimskog teatra itd. Ako zelite provod onda definitivno Agia Napa, izlasci su stvarno predobri, mnosto klubova i zabave i prepuno mladog svijeta. E onda se tu dolazi do Lefkosie koja je sama po sebi cudo kao jedini podijeljeni glavni grad gdje u sred grada pokazujes pasos i onda dozivis komplet drugu sliku sa turske strane - e sad mi se ne da dalje po turskoj strani opisivati po meni su tamo vecinom interesantna plaze kao i neke stvari poput Famaguste (Varosha) tzv. grad duhova i tako.......

I ovo je samo na prvu ovako da spomenem, Kipar sam presao uzduz i poprijeko tako da odgovorno tvrdim da pojma nemas - i takodje tvrdim da ne znas da istrazujes zato ti je dosadno, sjedis u resortu i nista se ne desava :)

P.S. neko rece da je malo divlje tamo - e to jeste :) Nekako se osjeti da su im najblizi afrika i bliski istok :D
Navedi mi mjesta i drzave koje si jos posjetio tokom svog bijednickog zivota :yawn:
Stone hands👊

Pereira
Kontakt:

Post Postao/la Pereira » 02 sep 2025, 22:45

DamirT je napisao/la:
02 sep 2025, 21:06
Pereira je napisao/la:
Dobro braca, ti imas kesovine. Tebi je lako do Maldiva doci :yawn:
Bio sam rođače, nista posebno. Raj za instagram pič.oke :yawn:
Stone hands👊

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Rosicky i 31 gost.