008

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Bitka i briga za bolje sutra, zato ste vi u 2. Ligi recimo a mi tu gdje jesmo i to je kraj price.DevilsAdvocate je napisao/la:Pa vidite vi da sve repezentacije bjeze iz Sarajeva, i kosarka i fudbal sad i rukomet , zapitajte se malo da li je navijacka masa u Sarajevu uopste zasluzila da ugosti jednu repezentaciju ikada vise s obzirom na prijasnja iskutva, kao sto su zvizdanje nasoj fudbalskoj repezentaciji protiv Francuske kada su gubili i zvizdanje Emiru Spahicu koji je mikorofon tada smirivao navijace, ili ako se sjetimo polupraznih dvorana na rukometnim utakmicama, gdje je Markovic kroz drhtav glas vidno razocaran govorio da je utucen slabim odzivom navijaca i nepruzanjem podrske bitnim trenutcima.
Ukratko, Sarajevo je dobro samo kad se pobjeduje, u suprotnom sale zvizduka, psovki i neredi. Kraj price. To se najbolje vidi po kriminalnom zlostavljaju igraca Sarajeva od strane Hordi Zla gdje nakon samo par losih utakmica hebu mater igracima i zaborave i titulu i sve sto je dobro bilo do prije samo par mjeseci. Da Bog da nikad vise ni jedna repezentacija u Sarajevu ne igrala !!!
Da vam nema amiđe borili bi se za osptanak zajedno s Velezom, tako da tišu molim teMortemHz je napisao/la:Bitka i briga za bolje sutra, zato ste vi u 2. Ligi recimo a mi tu gdje jesmo i to je kraj price.
Pa dobro to je neoboriva činjenica, ali to nije ništa neobično u reprezentativnom fudbalu. Pa i Hrvati ugoste Vels u Osijeku, Srbi u Novom Sadu.Fidelis je napisao/la:Prosjecnom Sarajliji ne bi ni na pamet palo da da da 20 KM ili ne daj boze 40 da dodje gledati utakmicu protiv Kipra,Andore,Izraela.Oni bi stadion pristojno popunili jedino u slucaju gostovanja Njemacke,Engleske,Spanije a to se desava jednom u deset godina.A i tada bi 60 posto ljudi na stadionu bili ljudi izvan Sarajeva.
Los stadion,losa posjeta,nezainteresovanost pa i manjak patriotskog naboja,sve je to reprezentaciju odvelo iz Sarajeva i nece je vratiti dugo,dugo.I neka nece.
Da se veceasnja rukometna utakmica igrala u Sarajevu garantujem da ne bi doslo vise od hiljadu ljudi,pa to su cinjenice koje svi znamo.
To sam naveo kao primjer jer je isti sport. Košarku, rukomet pa čak i tenis da ne spominjem. Ne kažem ja da ne bi bilo ispunjeno Koševo ali bi mi zasmetalo da se igra u gradu koji bi ispunio stadion/dvoranu samo kada igra A fudbalska reprezentacija i to samo kada je neka velika utakmica.FaraonTM je napisao/la:
@pinoglavi
Ne možeš očekivati da će ti na utakmici mladih reprezentacija u glavnom gradu biti popunjen stadion. Nijedna mlada repka ne igra u glavnom gradu svoje države, sve su to uglavnom manja mjesta upravo zbog te atmosfere.
Slažem se ja sa tobom, samo sam bacio opasku na ovu u21 reprezentaciju. To da ne treba igrati na Koševu ima uporište, hem u neakustičnosti stadiona, hem u nebrojnosti ultra navijača a samim tim i nemogućnosti pravljenja užarene atmosfere. A to da bi Koševo bilo prazno ne bi vjeruj mi, na Andoru bi ti došlo isto kao i na BP dok bi na Belgiju bilo ispunjeno...pinoglavi je napisao/la:To sam naveo kao primjer jer je isti sport. Košarku, rukomet pa čak i tenis da ne spominjem. Ne kažem ja da ne bi bilo ispunjeno Koševo ali bi mi zasmetalo da se igra u gradu koji bi ispunio stadion/dvoranu samo kada igra A fudbalska reprezentacija i to samo kada je neka velika utakmica.FaraonTM je napisao/la:
@pinoglavi
Ne možeš očekivati da će ti na utakmici mladih reprezentacija u glavnom gradu biti popunjen stadion. Nijedna mlada repka ne igra u glavnom gradu svoje države, sve su to uglavnom manja mjesta upravo zbog te atmosfere.
Da je Koševo izuzetno opremljen stadion pa bih i razumio, ovako su stvarno gluposti što se vodi ova rasprava. U BP i trening kamp se i previše uložilo da bi se reprezentacija premještala u Sarajevo kada se igraju velike utakmice. Koševu dati 1 prijateljsku u 2-3 godine, kao onu protiv Amerike i to je to.
Ne znam ko priča o ispunjenom Koševu za vrijeme U21 selekcije. 1-2 hiljade je nešto što bi bilo realno očekivati, nažalost ne bude ni blizu tog broja.FrancescoTotti je napisao/la:A pazi glupih argumenata, pa ovo je za medalje!
Za ocekivat je prazne tribine u-21 selekcije u zenici jer tu igra a tim, a kosevo mora bit ispunjeno jer tu ne igra ni jedna selekcija? Hmmm mmudro.
Onda kakve veze ima to sto je treni g kamp u zenici s tim gdje bi se trebalo igrat? Pa nismo Rusija da ti treba dan putovat da dosjes do stadiona. Eto te za pola sata iz zenice u sarajevo.
al realno zborite, svaka cast,vidi se da objektivno razmisljate.
Ocito da vi nikad niste bili na popunjenom kosevu kad se igra neka tekma, al bas tekma a ne prijateljska utakmica reprezentacije sa SAD-om pa pricate o akustici i slicnim glupostima.
Gospodo New Wembley je napravljen da bude najakusticniji stadion na svijetu, pa je atmosfera mrtva kad igra engleska. Dok na bilo kojem koncertu bude ludilo.
Na svakom sarajevskom derbiju bude super atmosfera dok vi kazete na utakmicama repke akustika pravi sranja.
Da se bhfanaticosi, bhlegija, oni sejtani, ljuti krajisnici i ko sve jos ima skupe pa popune sjever koseva pricali bi o toj akustici.. Al malo sutra!
Ko nije glup, skontace.
Druze,da ti kazem ja nesto sad.Vama nema bitnijeg dogdjaja od gradskog derbija,na to se lozite danima prije utakmice.Pa opet rekord koji se skupi je max 20 milja.Realnost je da ste za tako nesto teski na parama a s druge strane ako se na tako necemu moze zaraditi koja pinka postanete vrlo zainteresovani.Bio puno puta,vidio,sve znam.Dva su razloga sto se insistira da se igra na Kosevu,prvi je da se gospoda ne vozika do Zenice a drugi je ona jalijaska,uzmi papka lopatom-Mislim znamo se je li.FrancescoTotti je napisao/la:A pazi glupih argumenata, pa ovo je za medalje!
Za ocekivat je prazne tribine u-21 selekcije u zenici jer tu igra a tim, a kosevo mora bit ispunjeno jer tu ne igra ni jedna selekcija? Hmmm mmudro.
Onda kakve veze ima to sto je treni g kamp u zenici s tim gdje bi se trebalo igrat? Pa nismo Rusija da ti treba dan putovat da dosjes do stadiona. Eto te za pola sata iz zenice u sarajevo.
al realno zborite, svaka cast,vidi se da objektivno razmisljate.
Ocito da vi nikad niste bili na popunjenom kosevu kad se igra neka tekma, al bas tekma a ne prijateljska utakmica reprezentacije sa SAD-om pa pricate o akustici i slicnim glupostima.
Gospodo New Wembley je napravljen da bude najakusticniji stadion na svijetu, pa je atmosfera mrtva kad igra engleska. Dok na bilo kojem koncertu bude ludilo.
Na svakom sarajevskom derbiju bude super atmosfera dok vi kazete na utakmicama repke akustika pravi sranja.
Da se bhfanaticosi, bhlegija, oni sejtani, ljuti krajisnici i ko sve jos ima skupe pa popune sjever koseva pricali bi o toj akustici.. Al malo sutra!
Ko nije glup, skontace.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.