NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

strucnjak9
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la strucnjak9 » 15 nov 2023, 17:31

Durmo, Sivac, Tabakovic, Begic i Vardo iznad prosjeka ostalih, u osnovi najmanje podbacili
Masic, Durmis, Karalic, Bajramovic toplo-hladno igrali
Svi ostali- ne daj Boze nikome

aeroms33
Kontakt:

Post Postao/la aeroms33 » 15 nov 2023, 17:35

avenija je napisao/la:
15 nov 2023, 16:22
Nema veze sa Čelikom ali ima sa sportom.

Što je jos tragičnije 2 mlada momka(degenerika) iz Zenice, Arnel Isak i Kenan Uzunović su bili ključni u glasanju da se pri skorasnjem rebalansu budzeta uzme 4 miliona KM dodijeljena za olimpijski bazen i da se direktno uveća 8 moliona za isti bazen za sportiste u Mostaru. Ponavljam Zenički kanton puni duplo više budzet FBIH od Mostarskog.

Znaci sve dok nemamo predstavnike koji se neće prodati kao Kenan Uzunović i Arnel Isak teško da možemo dobiti ono što nama pripada kao gradu a samim time kao i sportu u gradu.

Osim toga koliki smo mi levati bit ćemo jedini stadion u državi čiji je grad platio totalnu rekonstrukciju travnjaka dok je savez sve ostale finansirao. Isto tako 22 grada su dobila u onom projektu pomocne terene od saveza. Zenica poslije rata nije dobila. A koriste stadion 30 godina i besplatno zemljište sa svim priključcima na Crkvickom brdu.
Ko nas hebe kad smo seljacka bagra prodana za litar ulja kilo kafe i secera. Marva sljegla za bolje i ne znaju nego naguzit se lagano i prodavat se za asfalt u selu a ova dvojica nabrojanih prodane duse taman kakav i vakat dosao. Dobro je ne puca se

aeroms33
Kontakt:

Post Postao/la aeroms33 » 15 nov 2023, 17:41

Vardo top
Meduseljac flop

Cod
Kontakt:

Post Postao/la Cod » 15 nov 2023, 18:34

Trebali bi se građani Zenice podići,zajedno sa gradonačelnikom( bez obzira šta o njemu mislili),također i privrednici. Bruka je da Zenica nista ne dobije.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 15 nov 2023, 19:34

rz88 je napisao/la:
15 nov 2023, 09:05
habuba je napisao/la:
13 nov 2023, 18:52
Nemam ni volje ni zelje da objasnjavam po 1001 put zasto su zahtjevi prema gradu isli onako kako su isli i zasto ih je bilo tesko odbiti. Zahtjev prema gradu vs. prema kantonu su ti kao kruske i jabuke. Nisu vezani niti jednim svojim dijelom niti su to bili.

Ja sam za to da klub posluje zakonski i da tako nastupa i pri trazenju sredstava od svih nivoa vlasti. Svakako da se treba boriti za svaki dinar, ali taj dinar mora imati pokrice. Ne vidim kako ce kanton isplatiti 10k, 20k, ili milion Celiku a isto i pod istim uslovima ne isplatiti nekom drugom klublu iz naseg kantona koji se takmici u istom rangu. Ono sto vidim jeste da Celik moze dobiti vise od ostalih ako prijavi projekte koji svojim gabaritima zasluzuju veca izdavanja, bilo da se radi o skoli fudbala, trening centru ili nekom drugom projektu koji je od opsteg a ne samo klubskog znacaja.

Ne mislim da trebamo odustati od potraznje obecanih milion maraka, pogotovo u izbornoj godini ali smatram da to trebamo uraditi diplomatski i sa puno paznje. Da li imam neka ocekivanja da ce obecanje ispuniti, apsolutno ne. Klub se ne trebe niti smije da ikome saginje. Jos bi vrlo jasno pred izbornu kampanju izdao saopstenje u kojem se upozoravaju svi politicki subjekti da ce koristenje klubskih obiljezja ukljucujuci i stadiona biti smatrano zloupotrebom istih i shodno tome da moze da vodi do sudskih procesa. A mi koji pratimo cemo znati i bez klubskih obiljezija da nagradimo one koji istinski donesu boljitak klubu. Neka daju milion klubu i licno cu da radim kampanju po citavoj Zenici za tu stranku bez obzira koja je.

Ima način kako klub može dobiti i 5 miliona, ako oni žele toliko dati a da drugi klubovi nemaju ništa s tim. Na tome se radi uveliko, korak po korak.
Vidim ovaj clanak kako Bosnjaci ne ulazu u sport kao eto tu i Čelik pripada i kao posmatra se normalno kroz tu prizmu da treba i nas gurati neki bosnjacki baja. Evo za mene to nece nikad biti normalno i ako to ikad postane normalno takav Čelik ce imati bar jednog navijaca / simpatizera / clana manje. Prva stvar, Čelik ako nekad bude bosnjacki klub nece biti Čelik nego vjestacki klub. Zamisliti jedan Čelik bez recimo jednog Roberta, kojeg u ovom slucaju navodim kao primjer svih onih koji nisu Bosnjaci, a koji su dali mnogo za klub, isto je kao da se sjecate jednog ugasenog kluba i toga svi moraju biti svjesni. Koga boli qrac sta je Robert po pitanju drugih pripadnosti, ali bitno da je Čelikovac i dobar covjek koji voli svoj klub i to pokazuje djelima. Za Čelik je bitno da ga ljudi vole bez tih obojenih prefiksa. Spomenuo sam ga imenom samo da ljudi lakse neke stvari na konkretnom primjeru osjete. Čelik mora biti iznad gledista na politiku, posebno iznad ove danasnje otrovne koja negativno doji nove generacije koje nisu ni rodjene u ratu. Čelik posmatrati kroz Dodikovu, Covicevu ili Bakirovu politiku bi bilo itekako primitivno. Čelik je nekad bio jugoslovenski, a danas bosanskohercegovacki klub. Ipak, najbitnije je da je Čelik zenicki klub. To je ta šina na kojoj je Zenica iz kasabe izrasla u grad, a koje danas nazalost nema na grbu, jer ocito jos ne dozivljavamo dovoljno tradiciju kluba za koju smo se borili i valjda izborili. Drugi klubovi mogu biti ili zeljeti biti obojeni i to nas treba da zaboli qrac, ali ako Čelik nekad bude takav onda je to jedan nepravedan kosmicki apsurd zbog koje ce klub biti enormno siromasniji i zbog kojeg bi se generacije velikana i neznanih junaka prevrtale u grobovima i mezarima.

Čelik je osnovan na antifasistickim tekovinama, osnovali su ga ratni veterani iz 2. svjetskog rata i Zdenko i Mehmed i Juro i Rašo i drugi, bodrila ga radnicka klasa, i danas su na tribinama zastupljeni ljudi razlicitih nacionalnosti i religija i uvijek mora biti otvoren za sve dobre ljude bez obzira na razlicite pripadnosti. Njegove legende su i Talic i Lalic i Radulovic. Ako to eventualno nekom smeta, bodri pogresan klub. Vise volim cuti da Čelik bodri neki saner nego da se gleda kroz taj ugao nacionalnosti. Jedan Mujo Mujkic, kao legenda kluba je znao dolaziti s rada iz zeljezare garav na trening kluba i to je Čelik. To nema vjere s nacijom ili religijom, ali ima s tim da je Čelik u krvi. Ideologija treba na stranu, Čelik je klub malih skromnih obicnih ljudi, klub svih Zenicana i to je srz! Crno i crveno, nema dalje! I tako mora biti posmatran uvijek ako zelimo postovati njegove vrijednosti! Ne ide ga nikad svrstavati u jedan tor, jer je to uostalom i kvazipatriotski i nije prirodno, osim u onaj tor koji je zenicki. Zatim spada i u tu raznovrsnu, multikulturalnu, multietnicku, multinacionalnu, bosanskohercegovacku, balkansku, evropsku i svjetsku bastinu! Sad malo iz ugla Čelikovca o nasoj percepciji kakva bi uvijek trebala biti. Subjektivno, Čelik je najveci svjetski klub bez premca, a objektivno i nakon poraza od Zrinjskog od 0:6, Čelik je najveci svjetski klub. Nema se tu sta porediti. Korijen je lokalpatriotski, puna usta Zenice! Prije svega, Čelik je Zenica!

Ako zelimo postovati svoj klub onda mu postujmo tradiciju! 1945

Kad je u pitanju status kluba u institucijama, Čelik zasluzuje da bude postovan i uvazavan da bi bio na mjestu koje mu objektivno pripada, a to je bar u gradu i kantonu da bude prihvacen kao klub od posebnog znacaja. Na papiru! U najpopularnijem sportu, sto fudbal zaista i jeste, Čelik ima bogatu tradiciju, jer je igrao bivsu jugoslovensku ligu, osvojio i evropske trofeje, visestruki prvak BiH, u svom zenitu privuce i 20ak hiljada gledalaca na stadion i s tom tradicijom se ne moze mjeriti nijedan klub u gradu i kantonu. Ne mogu Rudar Kakanj, Mladost Doboj Kakanj ili visocka Bosna u istu recenicu s Čelikom. Nijedan od tih klubova nije nikad igrao bivsu prvu jugoslovensku ligu, nema uspjehe u sklopu svoje tradicije kakve Čelik ima, nema popularnost kakvu Čelik ima itd. Ne postoji sportski kolektiv u kantonu koji se moze porediti s nasim klubom. Ragbi klub Čelik ima lijepu tradiciju, prvak bivse jugoslovenske lige, osvajac i balkanskog takmicenja, ali ragbi kao sport u BiH je na margini i uz svo duzno postovanje prema svim tim klubovima FK Čelik je daleko iznad po znacaju. Čelik i kad je u svojoj najgoroj poziciji nadje momenat da privuce veliku posjetu na stadion ili veliki broj ljudi na ulicu u borbi za svoju egzistenciju. Čelik je velik, jer ga i u najgoroj situaciji politika nije mogla ugasiti iako se zadrto namjerila!

Čelik mora na trzistu ostvariti svoje nezavisno funkcionisanje i klub malim koracima konstantno dize nivo rada. Ipak, mora se i dalje legalno boriti i za svoja prava u institucijama. Zenica nije politicki centar kao Sarajevo, Banja Luka ili Mostar. Čelik ako zeli svoj uvazeni status mora se osloniti na snagu koju Zenica i zenicki bazen nose, te iskoristiti sav svoj potencijal, a sto se tice institucija mora biti uvazavan od Grada i Kantona kao klub od posebnog znacaja, zatim se boriti za svoj status i u federaciji i na drzavnom nivou, a ne kao onomad da ga porede sa udruzenjem pcelara ili sa sportskim kolektivima koji se ni po cemu ne mogu mjeriti s njim. To je status za koji se klub mora izboriti, jer je to tako i pravedno. Komplet sport i svi klubovi generalno zasluzuju vecu podrsku, Čelik se moze boriti i za polozaj ostalih klubova, ali Čelik je reprezent, zasluzuje najvecu paznju i takvo shvatanje mora poceti od svih nas navijaca i simpatizera da bi i drugi to postovali. Ako sami tako ne gledamo onda kako da ocekujemo od nekih kokosara koji gledaju samo da usicare. U nasim ocima i nasim djelima, Čelik uvijek mora biti na najvisoj poziciji. To je taj nacin razmisljanja.

Kad mi drzimo Čelik uvijek na tronu onda ce s vremenom i doci na tu poziciju koja mu prirodno pripada i na taj tron da i drugi to moraju prihvatiti! moSa likČe!
Zadnja izmjena: Steelman, dana/u 15 nov 2023, 20:23, ukupno mijenjano 1 put.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 15 nov 2023, 20:23

Za mene nacija i narodnost ne mogu biti isto, nacija je valjda isto što i država a država je BiH. Dakle, bez obzira kojem narodu pripadali logično bi bilo da smo prije svega Bosanci i Hercegovci i iz te perspektive ja Čelik doživljavam kao Bosansko Hercegovački klub. Da se razumijemo, to ne znači da je klub ograničen nacionalno u smislu da danas ili sutra za isti nece igrati neko ko je druge nacionalnosti ili sjediti u upravi, imati neku funkciju u klubu, mjerilo necije kvalitete nije ni nacija ni narodnost.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 15 nov 2023, 20:43

Najbolji Durmo i Sivac!
Dobri Tabakovic,Vardo,Masic,Durmis,Isakovic
Bajramovic,Medjuseljac,Šetkic,Begic,Karalic
Daleko najgori Žuna,Mehic,Karic,Salkanovic,Pehilj
Arnautovic,Šaric
::::SAMO ČELIK::::

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 15 nov 2023, 21:03

zamorano je napisao/la:
15 nov 2023, 20:43
Najbolji Durmo i Sivac!
Arnautovic,Šaric
100%

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 15 nov 2023, 21:06

zamorano je napisao/la:
15 nov 2023, 20:43
Najbolji Durmo i Sivac!
Arnautovic,Šaric
:thumbup:
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 15 nov 2023, 21:31

Daleko najgori navodiš Pehilja, momak odigrao poluvrijeme za sezonu i tu pretrčao i vršio presing bolje nego iko u cijeloj sezoni.

Medjuseljac dobar ne ide jbg a Mehić koliko god ne volim tip igrača kao on, tj ne zna koristan pas uputiti u cijeloj karijeri opet barem melje protivnike i presjece dosta napada.

Ali dobro svako ima svoje..

Imamo 5-6 igrača u timu koji su ok(Durmo, Sivac, Bajramović, Vardo ove polusezone, Isaković, Tabaković, Mašić)i ovo ostalo takmičenje ko je najlosiji s tim da Armautović nema konkurencije.

Šetkić je odigrao samo jednu utakmicu i ono sto je pokazao je više od svih očekivanja. Najbolja debitanstka utakmica polusezone ali treba barem 5 utakmica da se vidi njegova prava slika.

Ne znam isto zasto toliko zvono na Karaliću, imao je par katastrofalnih utakmica ali daleko on da mi je medju najgorima. On mi je čak od svih dostupnih i najagilnije krilo.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 15 nov 2023, 22:27

avenija je napisao/la:
15 nov 2023, 21:31
Daleko najgori navodiš Pehilja, momak odigrao poluvrijeme za sezonu i tu pretrčao i vršio presing bolje nego iko u cijeloj sezoni.

Medjuseljac dobar ne ide jbg a Mehić koliko god ne volim tip igrača kao on, tj ne zna koristan pas uputiti u cijeloj karijeri opet barem melje protivnike i presjece dosta napada.

Ali dobro svako ima svoje..

Imamo 5-6 igrača u timu koji su ok(Durmo, Sivac, Bajramović, Vardo ove polusezone, Isaković, Tabaković, Mašić)i ovo ostalo takmičenje ko je najlosiji s tim da Armautović nema konkurencije.

Šetkić je odigrao samo jednu utakmicu i ono sto je pokazao je više od svih očekivanja. Najbolja debitanstka utakmica polusezone ali treba barem 5 utakmica da se vidi njegova prava slika.

Ne znam isto zasto toliko zvono na Karaliću, imao je par katastrofalnih utakmica ali daleko on da mi je medju najgorima. On mi je čak od svih dostupnih i najagilnije krilo.
Ako ti je dobar igrač koji za polusezonu odigra poluvrijeme e onda ti tako i mobitel radio :D Za 6 mjeseci dabogda imo samo 45 minuta mreže :D I pitam te bil hvalio takav mobitel i bil ti dobar bio :rol: Šetkic je mlad a ima i šlifa ;)
::::SAMO ČELIK::::

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 15 nov 2023, 22:37

Pa ne pisem da je dobar, ne mozemo ga ocjenjivati na osnovu poluvremena od 15 utakmica. Ostaje neocjenjen. :D
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

flash84
Kontakt:

Post Postao/la flash84 » 15 nov 2023, 23:25

Pehilj odigrao 45 minuta i preorao teren. Akciju Gradina nije napravila smislenu dok je on bio u igri i dok ih je ganjao na njihovoj polovini. Ulaskom šetača Masica ljudi nam počeli praviti poluprilike.

Ne znam koliko nam moze valjati i kakav potencijal ima za ozbiljnog napadača ali pristup grbu i igri za vrijeme provedeno u njoj su vrhunski.

Na kraju krajeva nije momak kriv sto je igrao samo jednu utakmicu. Damjanovic ga nije bez razloga stavio ispred Masica.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 nov 2023, 23:58

Ma nikakav on potencijal kao spic nema. Covjek ima problema i sa najjednostavnijim primanjem lopte, ali da se bori, bori se. On je padao, klizao se, ali i trcao. Fakat nije stao sve dok je i igrao.

Sad ja ne znam kakav je na treningu, ali ako imalo ima smisla za gol, treba ostati. Pokazao covjek vise zelje za 45 minuta nego Saric kad mu saberes sve utakmice koje je odigrao do sad. Masic je isto znao zaganjati, ali je znao i lezat, tako da njeg ne treba u tu kategoriju, ali je Saric prica za sebe.

I Pehilj definitivno nije igrac za ganjanja rezultata, ali bi mozda bio koristan u paru sa Masicem da isforsira gresku protivnika, a ovaj zabije.
Celik!3,2,2.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 16 nov 2023, 09:13

AllGunsBlazing je napisao/la:
15 nov 2023, 23:58
Ma nikakav on potencijal kao spic nema. Covjek ima problema i sa najjednostavnijim primanjem lopte, ali da se bori, bori se. On je padao, klizao se, ali i trcao. Fakat nije stao sve dok je i igrao.

Sad ja ne znam kakav je na treningu, ali ako imalo ima smisla za gol, treba ostati. Pokazao covjek vise zelje za 45 minuta nego Saric kad mu saberes sve utakmice koje je odigrao do sad. Masic je isto znao zaganjati, ali je znao i lezat, tako da njeg ne treba u tu kategoriju, ali je Saric prica za sebe.

I Pehilj definitivno nije igrac za ganjanja rezultata, ali bi mozda bio koristan u paru sa Masicem da isforsira gresku protivnika, a ovaj zabije.
Kakav ba Setkic i Pehilj smijesninigraci i to sa strane bolje vecu minutazu davat Hodzicu i Ahmetspahicu nasim najboljim juniorima nego tim antitalentima
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 nov 2023, 09:30

dinodino2019 je napisao/la:
16 nov 2023, 09:13

Kakav ba Setkic i Pehilj smijesninigraci i to sa strane bolje vecu minutazu davat Hodzicu i Ahmetspahicu nasim najboljim juniorima nego tim antitalentima
Kakvo ti je to primitivno razmišljanje? Čuj sa strane, pa za dvije, tri godine kada budemo u PL cijela ekipa će ti biti "sa strane".

Samo se kvalitet i pristup igri i dresu gleda. Šta ja imam od Smajića koji ima 100 utakmica a pomete ga u skoku bilo koji amater, a Šetkić u prvom seniorskom nastupu izgleda kao Kipembe za njega. Žuna da je trozeničanin pedala, puca nekvalitet na sve strane. Pehilj više pretrčao u 60 minuta nego Karić za godinu i po.

Mislim da bi Pehilj i Mašić dobra kombinacija u špicu bila. Ovaj prvi da ganja i vrši presing na zadnju liniju a Mašić da koristi prostor koji mu se otvara. Vidjet ćemo kako će Dario posložiti to preko zime.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 16 nov 2023, 09:38

Truhlo je napisao/la:
16 nov 2023, 09:30

Kakvo ti je to primitivno razmišljanje? Čuj sa strane, pa za dvije, tri godine kada budemo u PL cijela ekipa će ti biti "sa strane".

Samo se kvalitet i pristup igri i dresu gleda. Šta ja imam od Smajića koji ima 100 utakmica a pomete ga u skoku bilo koji amater, a Šetkić u prvom seniorskom nastupu izgleda kao Kipembe za njega. Žuna da je trozeničanin pedala, puca nekvalitet na sve strane. Pehilj više pretrčao u 60 minuta nego Karić za godinu i po.

Mislim da bi Pehilj i Mašić dobra kombinacija u špicu bila. Ovaj prvi da ganja i vrši presing na zadnju liniju a Mašić da koristi prostor koji mu se otvara. Vidjet ćemo kako će Dario posložiti to preko zime.
Sad ne ganjamo Premijer ligu i ne donosi zakljucak nakon jedne utakmice. Raspitaj se malo za pomenute igrace i otkud ih u Čeliku. I na osnovu cega ti donosis sud da je Smajic los, na osnovu utskmice protiv Zrinjskog gdje su svi losi bili. Pa da pratis tog momka koji mozda nema neku ekstrakvalitetu, ali kad dobije sansu uvijek daje 110 posto i u vecini utakmica kad je igrwo nakon povratka od teske povrede kriznih ligamenata bio je dobar.
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 nov 2023, 09:47

16 nov 2023, 09:38
Truhlo je napisao/la:

Sad ne ganjamo Premijer ligu i ne donosi zakljucak nakon jedne utakmice. Raspitaj se malo za pomenute igrace i otkud ih u Čeliku. I na osnovu cega ti donosis sud da je Smajic los, na osnovu utskmice protiv Zrinjskog gdje su svi losi bili. Pa da pratis tog momka koji mozda nema neku ekstrakvalitetu, ali kad dobije sansu uvijek daje 110 posto i u vecini utakmica kad je igrwo nakon povratka od teske povrede kriznih ligamenata bio je dobar.
Komentarišem na osnovu igara na terenu. Pisali su momci da Ali raznosi na treninzima prije mjesec, dva pa ne može meda na utakmicama. Utakmice su jedino mjerilo za nas navijače i to je to.

Smajiću je Sabljić ugasio karijeru na stoperu i to je to. Da Dario vjeruje u njega bio bi starter u Srebreniku na stoperskoj poziciji umjesto Šetkića. Limitiran igrač koji nema perspektive u ovoj ekipi. Za trud i trčanje se nema šta prigovoriti, trudi se i Žuna ali nema kvaliteta za ovaj rang takmičenja.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 16 nov 2023, 10:27

16 nov 2023, 09:38
Truhlo je napisao/la:

Nisi realan smaic je vec 22 god i visina 1,77cm sto je ipak kriticno za stopera, a nije pokazao neki talenat i neke eztra igre, momak Setkic ima 18 god extra visinu za stopera preko 190cm i treba ga ostavit da pokaze sta moze.
A u debitanskoj seniorskoj utakmici je pokazao da se moze na njega racunat jos kad pripreme odradi sa ekipom onda cemo sudit

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 nov 2023, 10:45

@convict35 to je to. Evo realno, nema perspektive na stoperu, igrao je beka prošlu utakmicu, nema ni tu perspektive, bek sa igrom do centra više ne prolazi u današnjem fudbalu. To što on može pružiti na beku, već sada pruža mali Hodžić koji je 5 godina mlađi i ima prostora za napredak. Dalje, Smajić je igrao do one povrede na poziciji zadnjeg veznog. Tada je mogao tu proći u paru sa Salkićem jer nismo u toj sezoni imali u rosteru ni Mehići ni Begića. Ruku na srce i Mehić i Begić su kvalitetniji zadnji vezni igrači, koji će biti još bolji kada dovedemo kvalitetnog veznjaka. Begić je recimo u paru sa Vardom bio beton, a sad zamisli nekog playa poput Arežine sa njim. Dakle Mehić i Begić su tu da se rotiraju kada dođe veznjak play, što bi dovelo Smajića tek na treće mjesto. Na poziciji desnog beka su Sivac i Hodžić, a na poziciji stopera su Horić, Bajramović, Vardo, Šetkić, koji građom, igrom i svime liče na stopera. Žao mi je, ali momak nema perspektive u ovom rosteru, a pogotovo kada se pojačamo.

Isto tako Žuna u vezi je iza juniora Tabakovića po dosadašnjim igrama, a pogotovo sa dolaskom samo jednog veznjaka na zimu bi bio tek 5 opcija.

Što su Žuna i Smajić u vezi i odbrani, to je Karić u napadu. Totalni višak. Haj recimo da je Pehilj smiješan, opet Karić sa 37 godina nema više šta tražiti u rosteru u narednoj sezoni, pa nekom logikom radije bih istrpio smiješnog Pehilja koji kao napadač je dao 1 gol u 50 utakmica ove lige jer barem trči nego Karića koji je dao 2 gola u godinu i pol i još uz godine je sklon povredama. Svejedno je ko će sjediti na klupi ako će realno Mašić izgurati i na proljeće 13, 14 utakmica. Uostalom bolje da sjedi mlađi igrač i dobija 20 minuta nego igrač koji je na zalasku karijere.

Dalje Arnautović je podbacio totalno, Salkanović niti smrdi niti miriše, ovo što pruža Šarić je za nijansu lošije od Durmiša i Karalića koji je najmanje loš od svih igrača koji su igrali na poziciji krila.

Zadnje ključno zavisi kako finansijski budemo stajali, ne polažem neke nade za narednu polusezonu i zimski prelazni rok. Nadam se da će biti barem 5, 6 raskida ugovora zaključno sa novembrom kako bi se ušteda napravila do početka februara kada se kreće sa pripremama.

Zvijezdu moramo dobiti na silu.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.