Evo igračima 3 utakmice da se iskupe za sve loše utakmice ove sezone i za ove neugodnosti oko borbe za plasman u LP sljedeće sezone. Budite mangupi, osvojite LP i briga vas hoćemo li završiti 4. ili 6. u Seriji A.
Realno, u dvomeču protiv Milana imamo nešto veće malo šanse za prolaz (omjer 55-45 u našu korist). Mislim da smo ispucali sve moguće kikseve za ovu sezonu i da ćemo protiv Milana biti na pravom nivou, jači za Calhanoglua i sa napadačima koji se vraćaju u formu. Naš vezni red mora biti prevaga protiv MIlana koji će nam donijeti prolaz ali i napadači protiv Maignana ne smiju imati nivo realizacije kao zadnjih par mjeseci.
U eventualnom finalu bi bili podređeni u svakom slučaju ali da navijam za Krajinu Cazin i da igramo protiv Man.City ili Reala u finalu, u jednoj utakmici bih se nadao pobjedi.
A što se tiče Inzaghija, uz osvajanje kupa i plasman u finale LP, pa čak i bez plasmana u LP sljedeće sezone ja bih ga ostavio. Treba mu dovesti kreativnog veznjaka, dva nova stopera (zamjena za Skriniara i rezerva za Bastonija), zamjenu za Lukakua i ubijeđen sam da možemo biti sljedeće sezone prava mašina.
Ova sezone je splet nevjerovatnih okolnosti (ozljede, tajming SP-a, trzavice sa ugovorima igrača...) i uz kombinaciju utakmica koje smo gubili pored totalne dominacije i sa primljenim golovima koje protivnici ni na treningu bez postavljene odbrane ne bi mogli zabiti, je psihološki uništilo ekipu. Inzaghi je pokazao da može napraviti ekipu koja igra fudbal i protiv najjačih ekipa (Barcelona, Liverpool) i koja može osvajati trofeje ali kojem treba podrška kluba po pitanju igračkih pojačanja. Prošlo ljeto sam pisao da je greška vraćati Lukakua i to se pokazalo tačnim. On nam je bio jedan od najvećih problema ove sezone i ubijeđen sam da on nije bio želja Inzaghija nego mu je to servirano.