Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Arnelinho
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Arnelinho » 17 okt 2011, 20:07

@SamoZeljo: Počesto se slažem sa tobom, nekada i djelimično ,al' sa ovim postom se u velikoj mjeri ne mogu složiti.
Malo si sklon relativizaciji. :mrgreen:
Sjeti se samo tekme sa Blackburnom (pretpostavljam da si gled'o jer počesto pišeš o tekmama Arsenala), pa onda one protiv (wtf) Swansea-om. Jedna je "na gu.zove" dobijena, a druga je bila klasično arsenalovsko smeće ,pa ih uporedi sa ovom jučerašnjom tekmom. Očigledan je napredak. Stvarno, bez imalo subjektivnosti, u tekmi protiv Swansea nije djelovalo ama baš ništa (isto i u toj drugoj), a neki dan je Arsenal imao trenutaka kad dominira (većim dijelom), kada kombinuje, izgradjene prilike, igra je imala neki smisao itd.

Takodje, ne bih se složio u vezi tvrdnje da su Liverpool i Tottenham imali teži raspored. Moraš imati u vidu kad je Arsenal imao tekmu sa Manchesterom, a kad Liverpool, pa opet niti Liverpool, niti Kokoške ne bježe više od 4 boda. Tottenham ima tekmu protiv Evertona, gdje nisam siguran u pobjedu prvih, al' i sa ta 3 boda opet imaju +7 u odnosu na Arsenal, a to je u početku sezone premalo. Obje ekipe bježe zbog pobjede nad Arsenalom i ni zbog čega drugog, a Arsenal će imati priliku nadoknaditit te izgubljene tekme.

Što se tiče kadra: Jasno je da Arsenal ima veći i bolji kadar od oba kluba i samo je bilo pitanje vremena kad će se ekipa dići i proraditi. Dobru rečenicu je Wenger sročio ,a nalazi se u mom potpisu. Hoću da kažem da su mnogi skloni podcjenjivanju Arsena i Arsenala.

Recimo Arsenal u ovom trenutku i ovom kadru ima više vrhunskih igrača nego li i jedan od konkurenata. Arshavin, Wilshire, Song, Sagna, Szczesny, RvP, Vermaelen su redom vrhunski igrači. Igrači koji bi mogli igrati u većini najvećih klubova.

Kod Arshavina je vidno da se "probudio" iz zimskog sna. Nemojte mi pričati na osnovu ličnih preferenci, već pogledajte šta je učinio u prošloj sezoni, sezoni prije toga, a pogotovo kako igra ove sezone.

Pored toga mnogi ovde ne daju reći za Chamberlaina, a klinac će ,kako se čini, dobiti poziv u reprezentaciju Engleske i vrlo vjerovatno biti putnik na Euro Ukrajina/Poljska.

Miyaichi očigledno bar u ovoj polovici sezone neće dobiti neku minutažu, mada mi je žao, al' Wenger zna.

Isto tako, ovde niko ne piše da je Arsenal cijelo ovo vrijeme igrao bez Diabya, bez Wilshira i Vermaelena. Zamislite koliko se mijenja krvna slika Arsenala sa njima u ekipi ? Ogromno. To je isto k'o kad bi Tottenham igrao bez Modrića, Kinga i Parkera ili Liverpool bez Lucasa, Carraghera i Gerrarda, al' i pored toga ova ekipa se diže, popravlja igru i napreduje. Veže pobjedu za pobjedom (no ne bukvalno, ne 3 boda :mrgreen: ).

Rezultati jesu bili loši, igra je bila katastrofalna, al' ne može se zažmirit na činjenicu da se Arsenal diže, igraju sve bolje i bolje i napreduju.
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 17 okt 2011, 20:09, ukupno mijenjano 1 put.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 17 okt 2011, 20:07

Krenke veruje u Vengera. To je jasno rečeno i što se njega tiče Arsen može da ostane u klubu koliko on želi. Arsen, sa druge strane, poručuje da je spreman na još 15 godina iako se sećam jednog intervjua od pre nekoliko godina kada je Venger rekao da ne veruje da će posle svoje 64. godine života biti menadžer. A sada ima 62. Dakle, verovatno je osetio da u njemu ima još životnog soka, da fudbalska voda još uvek ključa u njemu da može da nastavi sa ovim teškim ali i zanimljivim poslom. I sam Krenke je rekao da smatra da je Venger u sjajnoj psiho-fizičkoj kondiciji.

Mada mi se sve čini da i Krenkeove i Vengerove poruke pre liče na nagoveštaj oproštaja nego na nastavak saradnje jer se obično pred kraj ne koriste jake i teške reči. Ali, možda i grešim.

Pre izvesnog vremena sam poslušao intervju koji je Arsebloger napravio sa Aleksom Finom, koautorom knjige: “Arsenal, stvaranje modernog super kluba”. Između ostalog gospodin Fin, koji je znao da bude i Vengerov gost u njegovoj kući, konstatuje da je u poslednje vreme došlo do izvesnih promena u ponašanju i životu Arsena Vengera.

Naime, Vengeru je pre 2 godine umro otac a pre godinu dana majka za koju je bio naročito vezan. Otprilike u tom periodu se Venger, koji živi u severnom delu Londona, Totridžu, i preselio. Ali kako? Ostao je u istom delu grada, sa ženom i ćerkom, ali se preselio samo nekoliko stotina metara, međutim dovoljno da ta nova kuća, kako Fin kaže, bude manje pristupačna za posetioce negoli ranije. Venger se povukao u sebe i delimično iz javnog života. Iako je ranije sa određenim zadovoljstvo komunicirao sa medijima, sada je to svedeno na najmanju moguću meru i sa vidljivom ogradom jer je poslednje loše rezultate Venger primio izrazito lično. Ni oni ljudi koji su ranije znali da svrate do Profesora na čašicu razgovora sada su sve ređi i ređi gosti.

Venger je bio i još uvek jeste jako dobar prijatelj sa Dejvidom Dinom koji ga je praktično i doveo u Arsenal i koji već duže vreme nije u klubu zbog spora sa upravom. Veruje se da je Din bio zagovornik ulaganja u klub a ne toliko u novi stadion i da je tu bio barem jedan od razloga sporenja sa upravom. Sa druge strane Deni Fizman je bio jedan od najzaslužnijih za to što sada gledamo Arsenal na Ešburtonu a ne na Hajberiju a i Venger je više nego aktivno učestvovao u mnogim bitnim odlukama vezanim za novi stadion. Sada u Arsenalu nema ni Dina a ni Fizmana koji je preminuo.

Slučajno ili ne, ali kako se prešlo na novi stadion tako su dobri rezultati nestali. Klub je počeo da pada, da se fudbalski urušava. Sa druge strane, finansijsko stanje Arsenala je, imajući u vidu sve aspekte poslovanja, uglavnom veoma solidno, sa određenim usponima i padovima u poslednjih 5 – 6 godina. Ko želi da se bliže upozna sa ekonomskom slikom voljenog nam kluba, evo i linka: http://swissramble.****/2011/10 ... tions.html" onclick="window.open(this.href);return false;.
Zanimljiv tekst Nikole Mišića sa Arsenal Srbija.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 17 okt 2011, 20:12

AllGunsBlazing je napisao/la:Vidi Epl nema rutinsko, nema, ima jednostavno utakmica za utakmicom i to je to..
nema za prosjecne klubove ! Pogledas United i neke 8mice,5tice itd
Stranger in the night. SIDA in the morning!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 okt 2011, 20:40

Arnelinho je napisao/la:@SamoZeljo: Počesto se slažem sa tobom, nekada i djelimično ,al' sa ovim postom se u velikoj mjeri ne mogu složiti.
Malo si sklon relativizaciji. :mrgreen:
Sjeti se samo tekme sa Blackburnom (pretpostavljam da si gled'o jer počesto pišeš o tekmama Arsenala), pa onda one protiv (wtf) Swansea-om. Jedna je "na gu.zove" dobijena, a druga je bila klasično arsenalovsko smeće ,pa ih uporedi sa ovom jučerašnjom tekmom. Očigledan je napredak. Stvarno, bez imalo subjektivnosti, u tekmi protiv Swansea nije djelovalo ama baš ništa (isto i u toj drugoj), a neki dan je Arsenal imao trenutaka kad dominira (većim dijelom), kada kombinuje, izgradjene prilike, igra je imala neki smisao itd.

Takodje, ne bih se složio u vezi tvrdnje da su Liverpool i Tottenham imali teži raspored. Moraš imati u vidu kad je Arsenal imao tekmu sa Manchesterom, a kad Liverpool, pa opet niti Liverpool, niti Kokoške ne bježe više od 4 boda. Tottenham ima tekmu protiv Evertona, gdje nisam siguran u pobjedu prvih, al' i sa ta 3 boda opet imaju +7 u odnosu na Arsenal, a to je u početku sezone premalo. Obje ekipe bježe zbog pobjede nad Arsenalom i ni zbog čega drugog, a Arsenal će imati priliku nadoknaditit te izgubljene tekme.
Slazem se da je protiv Sunderlanda bilo bolje, osjetilo se nesto vise, pogotovo na pocetku. To si u pravu ali, sjeti se samo koliko srece je Arsenal imao poslije 1:1? Da su se igraci Sunderlanda malo bolje snalazili, danas bi vjerovatno pricali o jos jednoj PEH tekmi u kojoj je Arsenal propustio sansu da pobijedi.
Meni je drago da je bilo bolje i sto je najvaznije, uzimaju se bodovi ali nije ovo dovoljno dobro za mjesto koje vodi u LP.

Za Tottenham se ne slazem. :mrgreen:
Ljudi su igrali protiv skoro svih jacih protivnika i imaju tekmu manje. United, City, Liverpool, Arsenal i Newcastle su 5 od 7 protivnika koje su vec imali. Uporedi to sa protivnicima Arsenala.
Nije im ni igracki kadar tako los, naprotiv, imaju poprilicno dobar tim. Jos ako niko ne ode ili se cak i pojacaju?! Mislim da ce Arsenalovo uigravanje u tom slucaju biti i vise nego kasno i za cetvrto mjesto.
Znam da Arsenal ima problema sa povredama ali to je vec hronicno i diskusija je sama za sebe (iako nebi trebala biti).

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 okt 2011, 21:01

SamoZeljo je napisao/la: sjeti se samo koliko srece je Arsenal imao poslije 1:1? Da su se igraci Sunderlanda malo bolje snalazili, danas bi vjerovatno pricali o jos jednoj PEH tekmi u kojoj je Arsenal propustio sansu da pobijedi.
Snašli bi se oni da nije bilo Szczesnya. :mrgreen: A jbg. mi tekme gdje protivnik (pogotovo Arsenala) neće imati prilike nikad nećemo dočekati. Generalno gledano pobjeda je zaslužena.
SamoZeljo je napisao/la:Ljudi su igrali protiv skoro svih jacih protivnika i imaju tekmu manje. United, City, Liverpool, Arsenal i Newcastle su 5 od 7 protivnika koje su vec imali. Uporedi to sa protivnicima Arsenala.
Pa dobro. United, Liverpool, Totenham i Newcastle. A da kojim slučajem onaj Livermore nije "uvalio" onaj više sretan nego spretan gol protiv Arsenala sve bi bilo bolje. Oni su igrali sa Arsenalom kod kuće, ima revanš. :D U gostima su kiksali sve što se moglo kiksat, al' aj i da se složim tu, ne'a veze. :)

Samo sumnjam da oni mogu do 4. mjesta. Ja u toj utrci vidim samo Liverpool i Arsenal (nazovimo utrci, jer ko bi se utrkiv'o za 4. poziciju? :D ).
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 okt 2011, 21:30

Ljudi su primili dva jaka samara na pocetku sezone, prvo i drugo kolo United i City i onda su krenuli sa pobjedama, sve pobjede do Newcastle Uniteda, a i protiv njih su zamalo pobijedili, u 86. minuti Newcastle izjednacio.

Ja mislim da se ipak treba nadati da ce Chelsea konacno dovesti Modrica (citaj odvesti iz Tottenhama :D).
Arsenal i Liverpool bi ta vijest mnogo obradovala.

(ne, nije neka trka za cetvrto mjesto ali treba je ipak dobiti, mnogo znaci :))

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 17 okt 2011, 21:32

Pitanjce jedno drage komšije:
Ako može neko ko je uključen ili barem dobro upoznat s radom i prije svega osnivanjem vašeg Udruženja u BiH da mi se javi na PM. Zanima me par stvari. Eto pozz svima, kisi kisi. :mrgreen:
Zola in, Zola passes, Zola scores !

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 18 okt 2011, 11:44

Johny javi se, ja sam jedan od suosnivača pa ću ti pomoć ako šta treba ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 18 okt 2011, 12:01

Koje su šanse da sutra počne mali Ox, treba mi za fantasy ?? :D
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 18 okt 2011, 13:30

TV produzio ugovor :)

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 18 okt 2011, 14:34

armin arsenalovac je napisao/la:TV produzio ugovor :)
Kad se vraća ?!

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 18 okt 2011, 15:36

GunnerS je napisao/la:
armin arsenalovac je napisao/la:TV produzio ugovor :)
Kad se vraća ?!
vec trenira..za 7 dana u carling cupu ili najdalje za 10 dana vs chelsea na St.Bridgeu !!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 18 okt 2011, 15:43

Heh, kad će se opet povrijedit ?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 okt 2011, 16:37

@samozeljo Kakav Modric??? to onaj sto ga je Coquelin ustopao??? ON ako vrijedi 40 miliona onda i ja vrijedim bar 2-3..
Celik!3,2,2.

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 18 okt 2011, 16:48

AllGunsBlazing je napisao/la:@samozeljo Kakav Modric??? to onaj sto ga je Coquelin ustopao??? ON ako vrijedi 40 miliona onda i ja vrijedim bar 2-3..
Ako vrijedi 40 miliona ne znaci da je nezaustavljiv.Da li taj isti Modric kojim slucajem igra u Arsenalu vrlo vjerovatno biste ga proglasili najboljim veznjakom danasnjice,ali posto nije tu najbolje ga je omalovazavati.
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 okt 2011, 17:07

bimbrlica je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:@samozeljo Kakav Modric??? to onaj sto ga je Coquelin ustopao??? ON ako vrijedi 40 miliona onda i ja vrijedim bar 2-3..
Ako vrijedi 40 miliona ne znaci da je nezaustavljiv.Da li taj isti Modric kojim slucajem igra u Arsenalu vrlo vjerovatno biste ga proglasili najboljim veznjakom danasnjice,ali posto nije tu najbolje ga je omalovazavati.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Osoba koja vrijedi 40 miliona i kad nema svoj dan treba da ostavi neki utisak na terenu, recimo Cesc prosle godine nije bio bas najbolji a opet je bio dobar, ovaj se nije vidio, osim kad je dobio zuti karton, a to je ipak precjenjeno, jer sigurno niej bolji od Cesca, a znamo koliko je ovaj placen a ista je situacija..
Celik!3,2,2.

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 18 okt 2011, 17:21

AllGunsBlazing je napisao/la:
bimbrlica je napisao/la:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Osoba koja vrijedi 40 miliona i kad nema svoj dan treba da ostavi neki utisak na terenu, recimo Cesc prosle godine nije bio bas najbolji a opet je bio dobar, ovaj se nije vidio, osim kad je dobio zuti karton, a to je ipak precjenjeno, jer sigurno niej bolji od Cesca, a znamo koliko je ovaj placen a ista je situacija..
Modric jeste precjenjen ali je sigurno u top 10 veznjaka svijeta zato nema nikakvog smisla da se on omalovazava.Navijaci koji Szczesnya nazivaju najboljim golmanom EPL-a ne mogu pricati o precjenjivanju.

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 18 okt 2011, 17:24

Koje su šanse da zaigra mali Ox sutra?
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 okt 2011, 17:43

Najbolji mladi golman EPL-a, a sam pogledaj sta momak brani, ne moram ti ja govoriti, npr. ne navijam za Cska pa kazem da je Cech jedan od boljih,tako da se malo pogleda koja utakmica, covjek je do sad u svakoj utakmici izvukao bar jedan gol koji bi neki drugi golman primio, i vec 2 mjeseca je proglasavan za igraca mjeseca na Arsenalovoj oficijalnoj stranici, i ako mi pretjerujemo ovdje ne pretjeruju svi, vjerujte mi ima vecih kriticara Wengera medju navijacima Arsenala nego medju ostalim, momak je definitivno najbolji mladi, i medju boljim golmanima je EPL-a..Da i Modric nije malo precjenjen, nego bas precjenjen, svaki put kad gledam Tottenham on je katastrofa, a statistika mu jos gora..
@Jimmy male druze male, Wenger je idiot, jer iako je ovaj momak u formi njemu ce igrati Walcott..
Celik!3,2,2.

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 18 okt 2011, 17:46

AllGunsBlazing je napisao/la:Najbolji mladi golman EPL-a, a sam pogledaj sta momak brani, ne moram ti ja govoriti, npr. ne navijam za Cska pa kazem da je Cech jedan od boljih,tako da se malo pogleda koja utakmica, covjek je do sad u svakoj utakmici izvukao bar jedan gol koji bi neki drugi golman primio, i vec 2 mjeseca je proglasavan za igraca mjeseca na Arsenalovoj oficijalnoj stranici, i ako mi pretjerujemo ovdje ne pretjeruju svi, vjerujte mi ima vecih kriticara Wengera medju navijacima Arsenala nego medju ostalim, momak je definitivno najbolji mladi, i medju boljim golmanima je EPL-a..
Najbolji mladi mozda ali treba se jos dokazivati da bi postao najbolji golma EPL-a.A Luku je glupo osporavati jer ako ga je jedan Alex Ferguson zelio u svojoj momcadi to dovoljno govori o njegovim kvalitetima ( i nemoj mislit da sam fan Modrica jer ga ni ja ne mogu smisliti) :D

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.