Postao/la FieldsOfAnfieldRoad » 26 mar 2025, 12:28
Ne znam, tesko mi je nekako povuci tu paralelu Steven - Trent. Obojica homegrown, obojica lokalci, citav zivot u klubu. Ali Stevie je vec sa 23 bio izabran za kapitena, vec tad je bio vodja ljudi. Tu kvalitetu, u mojim ocima, Trent nema. Naravno da je on okruzen puno vecim imenima, zvjezdama, ali svejedno ne mogu reci da bi on ikad bio okarakterisan kao captain fantastic.
Jest da je i Stevie bio veoma blizu da ode, ipak je na kraju ostao i to ostao do kraja. Ta neka lojanost, koja je kod njega presudila, tesko da u danasnjem fudbalu postoji. Jedini igrac koji mi sto se toga tice pada iz prve na pamet je Totti, jest da je on do samog kraja ostao u Romi.
O Trentovim kvalitetama na terenu, pogotovo ofanzivnim, je besprotrebno pricati. Vjerovatno najposebniji desni bek u zadnjih 20 godina, vjestine koje posjeduje ce biti tesko, tj. nemoguce nadomjestiti. Zal ostaje sto ce otici bez ijednog uplacenog penija u klupsku kasu, i sto je donedavno govorio da zeli ostati, biti kapiten itd.
Kad je prije par mjeseci u jednom od intervjua za Sky mislim rekao da mu je jedan od ciljeva potencijalno osvajanje Zlatne lopte, vec tad se dalo nagovijestiti koliko je sati...
Nadolazece ljeto ce stvarno biti u najmanju ruku zafrkano za nas, imamo se krpiti na sve strane, zelimo li i sljedece sezone biti konkurentni i, ne do Bog, mozda stvoriti neku legacy ekipu koja bi to bila i sljedecih par sezona. Ali iskustvo nas uci da nema sanse da to sve bude, prije cemo se bas zivcirati -.-