Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Arnelinho
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Arnelinho » 16 okt 2011, 20:53

Ovo je po meni čisti faul. Ne znam gdje je i u šta sudija gled'o. :roll:

Sad sam ponovo izgled'o poluvrijeme na Sportklubu i opet ,nakon toga, imam utisak da je Jenkinson odigr'o kvalitetno prvo (i drugo, a i tekmu u kompletu) poluvrijeme.

I Szczesny je im'o jednu grešku, al' je zato odbranio nešto što bi rijetko ko skin'o. Ono je bio nevjerovatan refleks.

Po meni je RvP prvo ime susreta, a iza njega su Jenkinson i Song, pa onda svi ostali.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 okt 2011, 22:44

Dobre vijesti u vezi danas:
1. Arsenal je skočio na 10 mjesto
2. Nova pobjeda
3. Dobra forma R. van Persie-a
4. Arshavin po prvi put, nakon dugo vremena, izgleda zainteresovano :mrgreen:
5.Do 4. mjesta je samo još 6 bodova :)
6. Slijedi par la'kih tekmi u EPL (izuzev Chelsea):
FC Arsenal - Stoke City
FC Chelsea - FC Arsenal
FC Arsenal - West Bromwich Albion
Norwich City - FC Arsenal
FC Arsenal - FC Fulham
Wigan Athletic - FC Arsenal
FC Arsenal - FC Everton
Manchester City - FC Arsenal
Aston Villa - FC Arsenal
FC Arsenal - Wolverhampton Wanderers
FC Arsenal - Queens Park Rangers
Ovo su tekme Arsenala do Nove godine i ujedno najbližeg prelaznog roka. Izuzev Citya i Chelsea u gostima ne vidim teške tekme (iako su sve dovoljno teške same po sebi). Za nadati se je da će do tada Arsenal uhvatiti 4 mjesto i nakon toga, uz par pojačanja, mislim da su ga sposobni i zadržati. ;)

Edit: Osim toga bitno je i napomenuti da ovaj Arsenal nije kompletan, a da se uskoro i ti igrači vraćaju: Diaby,Vermaelen, Wilshire i još poneki. A Arsenal sa Tomasom i Jackom je bar 30% jači. ;)

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 16 okt 2011, 23:43

http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... o_eng_news" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovo su nasi 10000% :lol:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 17 okt 2011, 10:50

Pa dobro, nije ni Sunderland tako loša ekipa da su neki očekivali da ćete ih pregaziti.
Važna pobjeda. Čestitam.
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 17 okt 2011, 11:04

Ja se nadam barem 8 pobjeda iz tih 11 susreta, minimalac. Chelsea i City se ne mogu dobit ( bar ne s ovakom formom ) i možda negdje izgubimo koji bod, a ostalo se mora dobit želil se iduće godine igrat LP...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 17 okt 2011, 12:31

Da vam čestitam pobjedu ( i u dobru i u zlu sam uz vas ), ali isto da vas napomenem da sada tek slijede lahke utakmice i za Liverpool :P
Biće gusto do kraja, ali kada nas Newcastle sve prevesla i ode u LP :D
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 17 okt 2011, 12:35

Rizah je napisao/la:Da vam čestitam pobjedu ( i u dobru i u zlu sam uz vas ), ali isto da vas napomenem da sada tek slijede lahke utakmice i za Liverpool :P
Bjezite nam samo 4 boda :mrgreen: :mrgreen:
Rođen s tobom da budem

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 17 okt 2011, 12:45

Mah eto vama 3 mjesto, nama je dosta 4 ove godin :) hehehe

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 17 okt 2011, 12:46

Faraon iz Visokog je napisao/la:
Rizah je napisao/la:Da vam čestitam pobjedu ( i u dobru i u zlu sam uz vas ), ali isto da vas napomenem da sada tek slijede lahke utakmice i za Liverpool :P
Bjezite nam samo 4 boda :mrgreen: :mrgreen:
Liverpool - Norwich ...... Arsenal - Stoke;
WBA - Liverpool ...... Chelsea - Arsenal ;
Liverpool - Swansea ..... Arsenal - WBA.
Takav je raspored do baraža, borićemo se ko lavovi da makar izdržimo do baraža sa 4 boda prednosti :mrgreen:
There got to be something for Liverpool big number nine ...

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 17 okt 2011, 12:51

Ako vi tu ne osvojite 9 bodova nećete nikad :P A mi ovdje minimalac 6, a za više :roll: :oops:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 okt 2011, 14:04

FC Liverpool-Norwich City
West Bromwich Albion - FC Liverpool
FC Liverpool - Swansea City
FC Chelsea - FC Liverpool
FC Liverpool - Manchester City
FC Fulham - FC Liverpool
FC Liverpool - Queens Park Rangers
Aston Villa - FC Liverpool
Wigan Athletic- FC Liverpool
FC Liverpool - Blackburn Rovers
FC Liverpool - Newcastle United
FC Arsenal - Stoke City
FC Chelsea - FC Arsenal
FC Arsenal - West Bromwich Albion
Norwich City - FC Arsenal
FC Arsenal - FC Fulham
Wigan Athletic - FC Arsenal
FC Arsenal - FC Everton
Manchester City - FC Arsenal
Aston Villa - FC Arsenal
FC Arsenal - Wolverhampton Wanderers
FC Arsenal - Queens Park Rangers
Evo i jednih i drugih do polovice sezone. Ne vjerujem da je nečiji raspored teži odn. lakši. :)
Jedino da Liverpool ima teži niz (igra sa Chelesa-om i City-em jednu za drugom). Newcastle je kren'o dobro, a ako ovako nastavi (a sumnjam :D ) onda bi se Liverpool mog'o i sa njima mučiti. Arsenal je sa 'castleom igr'o 0:0 , znači da bi tu neko mog'o dobiti viška bodova. Tu je i Villa, i njih sam obilježio, jer se drže dosta dobro (bez obzira na zadnji tekmu sa Citiyem).

Mislim da bi Liverpool mog'o prokockati bodove kod Fulhama i WBA ( kod Roya :mrgreen: ), a Arsenal možda već u narednom kolu protiv Stoke ili protiv Evertona, druge tekme ne vidim, iako sam 90% siguran u pobjedu sada u toj tekmi sa Stoke Citiyem, jer je ekipa u usponu. Možda eventualno još Fulham, mada čisto sumnjam.

Aj najgori (realni) scenarij po Arsenal:
Liverpool 9 pobjeda = 27 bodova
Arsenal 6 pobjeda i 2 remija= 20 bodova

Najbolji (realni) scenarij:
Liverpool 5 pobjeda i 3 remija =18 bodova
Arsenal 9 pobjeda =27 bodova

By the way: Juče sam čit'o na 2-3 portala (mislim da je jedan od nj. Sky Sports) da će Wenger na transfere u januaru (moći) namijeniti oko 50 miliona eura. :)

*Zeleno su po meni 99% pobjede.

Možda nisam u pravu, al' jbt ga, vidjećemo. :D

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 17 okt 2011, 14:33

Mah, nisu oni samo nama konkurencija, tu je i tottenham, koji bi i njima i nama mogao pomrsiti račune... ;)

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 okt 2011, 14:53

GunnerS je napisao/la:Mah, nisu oni samo nama konkurencija, tu je i tottenham, koji bi i njima i nama mogao pomrsiti račune... ;)
Sumnjam da Tottenham može do LP. Oni imaju konkurentnih prvih 11 , al' sve osim toga su Livermore-i. :mrgreen:

Ja sam nekako siguran da Arsenal ima mjesto u prvih 4 (mada ne bih ništa volio prepuštati slučaju da se razumijemo :D ), al' problem je što se sa ovakvom ekipom ne može više, a mogli bi kiksati. Iako slab početak sezone može poslužiti kao motivacija, a nadam se da hoće. :)

Nadam se da će nas Robin voditi u pobjede makar do polusezone, a onda neka rasporede Walcott 2-3, Chamberlaine isto i Arshavin takodje, pa onda i od Gervinha očekujem jedno 5 tekmi da odluči. A onda tek dolazi vrijeme gdje će Jackie predvoditi topnike. 8-)

Po meni Arsenal ima pravo na max. još 4 izgubljene tekme, sve ostalo je katastrofa.

Lani je bilo dovoljno 63 boda za 4 mjesto ( Arsenal im'o 68).Izgubio 8 tekmi, a imao 6 bodova viška. Realno, može se ta četvrta pozicija uFatiti. ;) Ko dostigne cifru 65- 70 je skoro pa siguran, a =75+ je 100% siguran (na osnovu zadnjih 5 sezona govorim).

Znači Arsenalu treba još 60 bodova iz 30 tekmi. :lol: Iako izgleda krupno al' to je 10 pobjeda protiv 10 najlošijih u 2 tekme (a ako se kiksa onda uzeti kući nekog od 1-10 pozicije ;) ).

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 17 okt 2011, 15:10

Čar nogometa i EPL-a i jest u tome da je tvoje vrijeme uloženo u pravljenje ovih prognoza i pisanje ovakvih postova uzaludno, jer će to sve pasti u vodu. ;)
Zola in, Zola passes, Zola scores !

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 17 okt 2011, 15:19

Sve pada to u vodu npr. ako rotiv Atoke-a iduću prospemo bodove. Kući moramo dobit 99% utakmica i to mora bit tako ako se želi 4 mjesto. A to nam je neki cilj sada, valjda. U gostima dobit ove ekipe ispod 10-tog mjesta i eto ti 4 mjesto. Ne treba ti ništa drugo ;)

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 okt 2011, 15:32

Johnyx95 je napisao/la:Čar nogometa i EPL-a i jest u tome da je tvoje vrijeme uloženo u pravljenje ovih prognoza i pisanje ovakvih postova uzaludno, jer će to sve pasti u vodu. ;)
Zbog toga ne smijem prognozirati ? :mrgreen:
Sumnjam da će se puno odskakati od prošlih sezona, možda akteri budu drugi, al' po istom šablonu će se redati. :)

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 okt 2011, 19:33

Pobjedi se u zube ne gleda ali......
Jedna tekma koja se MORALA rutinski odraditi je ipak bila neizvjesna i napeta do kraja. To mora bolje. Svakom se moze desiti ali ne cesto. Naravno da je Arsenal zasluzeno pobijedio ali vrlo lahko se moglo desiti da ne pobijedi.

Ove tri pobjede iz prvih osam utakmica ne govore bas nista, pogotovo ne nesto dobro. Sunderland je na 17. Swansea na 13. a Bolton na 18. mjestu i plus su sve te pobjede bile kod kuce! Sreca pa ni porazi nisu bili neka velika katastrofa, osim onog protiv MU i Blackburna. Izguilo se jos od dva jaca kluba, Liverpoola i Tottenhama. Protiv Blackburna se izgubilo, hajmo reci uz ogroman peh jer i jeste bilo velikih pehova protiv Blackburna. Ipak, taj Blackburn ima samo jednu pobjedu i to protiv Arsenala, a to sigurno nije za pohvaliti se.
Arsenal je sad za sad pokazao i dokazao da se sigurno nece boriti za sami vrh tabele a naravno ni za opastanak. Sve drugo je moguce.
Protnvnik koji uspije zaustaviti Robina van Persija ima realne sanse da pobijedi jer je uradio dobar dio posla. Necu reci da je zaustavljanje Robina 50% posla ali nije ni daleko od toga.

Kako sada stvari stoje, bez velikih pojacanja ce biti vrlo tesko osvojiti jedno od prva 4 mjesta (citaj cetvrto).
Sad za sad mi Spursi izgledaju mnogo ozbiljnije jer su uz tezi razpored i utakmicu manje iznad Arsenala i imaju tri boda vise.
Liverpool je isto tako u prednosti u odnosu na Arsenal a vjerovatno ce se jos pojacati.
Newcastle je sad za sad bez poraza ali nisam nesto upoznat sa njihovom igrom, osim rezultata ne znam puno. Nisu ni imali bas neke teske tekme, Arsenal i Tottenham kuci (dva remija) i to je to. Ne vjerujem da ce izdrzati do kraja?!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 okt 2011, 19:38

@Samozeljo Prosle godine ''bolji'' Arsenal nije uspio pobijediti Sunderlanda u dvije utakmice.. Eto samo koliko se morala rutinski odraditi..
Celik!3,2,2.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 okt 2011, 19:43

Pa dobro, ako nije uspjelo prosle godine, ne znaci da se i ove godine ne treba rutinski pobijediti?!
Znaci da su i prosle godine trebali a nisu uspjeli. Tako ja to vidim.
Ja sam naveo primjer Sunderlanda a mogao sam i Swansea (ako ti je lakse).

Hocemo li i sljedece godine opravdavati poraz od Blackburna samo zato sto se ove godine izgubilo?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 okt 2011, 20:00

Vidi Epl nema rutinsko, nema, ima jednostavno utakmica za utakmicom i to je to..
Celik!3,2,2.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.