FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 mar 2013, 09:48

Ocjene za sinoćnji poraz ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 11 mar 2013, 11:26

Rekoh ja odmah kakav je Schelotto igrač, pa me Sanjin napade kao da ja njega hejtam samo zato jer je igrač Intera. Pratio sam ja tog igrača i dok se povezivao s nama, i molio sam Boga da ga ne dovedemo. Čak sam se i moggiju smijao kad je izjavljivao da je Schelotto novi Camoranesi. Pfff kakva amaterska izjava, al hoće to Moggija počesto.

Juče jaran igrao keca i govori nabiće ih Inter :D Nisam očekivao poraz, ali sam znao da će vam zabiti gol.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Beppe
Kontakt:

Post Postao/la Beppe » 11 mar 2013, 11:37

Vi sto njateke na trenutnu ekipu... potpuno ste u pravu, :) ali treba sacekati ljeto, ide ljetna rasprodaja, a Moratti je poznat po kratkim zivcima i da ne trpi nikoga(a i kroz istoriju je poznato da ne trpimo ni puno bolje igrace sto sam nabrajao prije neki dan ). Ocekujem novi kapital u klubu i bar dva vrhunska igraca uz vracanje mladih sa posudbi.Jedino sto me brine je pi...a trener bez jasne vizije i sa starim Talijanskim defanzivnim mentalitetom kakav odavno nisam vidio, bar kod trenera novijeg kova.( namam nista protiv defanzivne igre uostalom nas tim je imao ogromnu ulogu u njenom kreiranju, ali treba znati kada je treba upotrijebiti).Ovi sto kazu da nemamo fond igraca, samo traze izgovor za voljenog im trenera imao je dovoljno da ne stavlja Benassia na lijevu stranu, uostalom nije morao i trebao igrati tu formaciju.
Amar Osim selektor BiH

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 11 mar 2013, 12:51

Svi napadaju Stramu a niko ne kaze da prije nego sto su prodani bitni igraci da je covjek mljeo sve redom,sta ce sad bez Milita,Samuela,Maicona,Sneijdera itd...samo se mozemo sramotit dok se ne dovedu kvalitetni igraci a ne polovnjaci.Ovim igracima se na kraju sezone treba zahvaliti: Gargano,Pereira,Stankovic,Mudingayi,Silvestre,Alvarez,Jonathan,Castelazzi,Samuel i Cambiasso mogu ulaziti sa klupe.
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*

Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato.
Peppino Prisco: Per noi il milan non esiste.

FORZA INTER!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 11 mar 2013, 13:48

KAKO ZAUSTAVITI PAD NEĆEGA ŠTO JE VEĆ PROPALO?

Pošto sam ja "generacija SERIE A", dosta čujem mišljenja o tom Interu. Što ne valja, što bi se trebalo promjeniti itd. Ono što me najviše začuđuje je termin koji mnogi "poznavaoci" nogometa koriste, "Inter ima smjenu generacije". Sad se ja pitam kako je moguće da to neko tvrdi i da li ljudi koji prate nogomet uopće znaju što je smjena generacije?

Ovo što se događa u Interu nije smjena generacije već pad kvalitete i moči samog Intera. Kada se događa smjena generacije, onda ti jednog Effenberga zamjeniš sa mlađim, ali ništa lošijim Ballackom, rješavaš se Drogbe i dovodiš Hazarda i Oscara (nije bitno što nisu ta pozicija). Znači mjenjaš starog dobrog igrača, za mladog i skupog igrača, koji će njega zamjeniti, makar to bilo na jedan drugačiji način. To sigurno nije kada ti kupuješ Cassana za Pazzinija, prodaješ Sneijdera kako bi doveo Kovačića, rješavaš se Lucia kako bi igrao neki Sylvester. To je sve samo odokativno, ali smatram da sam dočarao bit.

Kada Inter, koji je bio sinonim za trošenje novaca, "da izjavu": prodajemo Etooa kako bi ZAŠPARALI, ja znam da je to početak kraja. Danas Inter ima više nego duplo manji budžet za plaće nego što je imao kada su prije dvije do tri godine uzeli LP, što znači da uz gubitak jako dobrih igrača i zvijezda, te dovođenje "polutrulih" i nedokazanih igrača, Inter JAKO gubi na financijskoj moči i kao takav mora pasti u europskim okvirima. Danas Inter nije više klub koji će žmirečki dati za igrača 20-25 miljona eura i još na to 10 miljona eura plaču. To je nešto što je radio "stari Inter".

I onda se postavlja pitanje trenera. Trener nije čudotvorac i radi sa onim što mu se da na raspolaganje. Ja nesumnjam u to da bi Mourinho sa ovakvim Interom bio na sličnoj razini kao i ovaj trener Intera za koga niko ne zna kak se zove. Prije sezone onaj ko je bio realan, mogao je reči Inter će se BORITI za ulazak u LP, niti manje niti više. Inter sigurno nije imao takav, niti sada ima takav kadar, koji mu "garantira" bar drugo mjesto u SERIJI A, niti se to od ovog trenera "smije" zahtjevati. Na kraju krajeva kolko god Straccamoni bio loš, Inter je još uvijek u poziciji da ulove mjesto koje vodi u LP. Ako ga ne ulovi, to neće biti samo iz razloga što imaju lošeg trenera, nego zato što Napoli i Milan imaju boljeg, kao što imaju bolji kadar.

Moje mišljenje je da Interu najvjerojatnije treba novi trener. Zato što je nešto novo i mlado, ne mora značiti da valja (iako je to sada in). Kada si Inter nabavi novog i kvalitetnijeg trenera (pitam se ko bi to mogao biti), ovom Interu, ne trebaju osvježenja, već kvalitetni igrači. Momčad im je sigurno osvježenja, ali ne posjeduje kvalitetu i da bi se tu moglo nešto napraviti ili bar realno očekivati dobar rezultat bez nekih, zabluda, Inter treba dovesti minimalno dva igrača koji "vrijede" nekih 25 miliona eura. Nije ponata sada bacati novac, nego oču reči da Interu više ne trebaju igrači po 5-10 miliona eura ili nekakav potencijal od 10-15 miliona eura, već "gotovi" igrači od 25 miliona eura koji bi digli kvalitetu ekipe, pa možda čak i postali lideri "novog" Intera.

Ne učini li to Inter u ovom ljetnom prelaznom roku, ja Straccamonija ne mogu kriviti za ništa i ne vidim načina da se Inter još dugo zadrži u vrhu Talijanskog nogometa (što znači prva 4 talijanska kluba). O vrhu europskog nogometa ne želim pričati još bar tri godine.

KVATRO STAĐONI; BELA MAKINA!!! :D
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 11 mar 2013, 14:36

@Anton

Upravo tako,od rijeci do rijeci se slazem,bravo za post.
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*

FORZA INTER!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 mar 2013, 15:47

@Antone, ako si ti pisao ovaj post, trebalo bi da znas da je Inter upravo pravio greske kad je bez selekcije trosio gomilu para na igrace koje nije ni trebalo dovoditi. Dakle, to se radilo bez plana, pa je u napadu recimo bilo mesta i za Ronalda i za Baggia i za Vierija i Recobu i Kanua i koga sve ne, a po levom beku duvao propuh, sredina nije imala 1 kreatora igre dostojnog Intera, sem Seedorfa i Djorkaeffa u 10+ godina, stoperi bili isluzeni igraci, a na golu se menjali top golmani koji su svuda branili ekstra, a jedino u Interu bili ispodprosecni (Frey, Peruzzi, Pagliuca...).

Nije problem sto manje trose nego pre, vec to sto opet ne resavaju probleme, vec ih samo zataskavaju.

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 11 mar 2013, 15:54

Nista zivo moj Tune ti nisi rekao a da pije vode, niti dovoljno pratis Inter niti mozes i sekunde biti objektivan, znamo kakve udarce si dozivio od istog unazad nekoliko godina tako da...nemoj mi laznog moralisanja i sazaljenja!

Pazi, ako nakon nekoliko iskusnih trenera(Gasp, Rafa,Ranko) dovedes mladjahnog Stramu koji je godinu ranije osvojio LP sa tvojim klincima, ako sam priznas da imas dosta istrosenih igraca, ako sam kazes da se moraju plate kresat(pogotovo na ovim starijim) pa kako onda to nazvati nego pokusaj smjene generacija. Ne kazem ja ovdje da se ta smjena nije trebala desiti ranije, jeste trebala je, ali eto nije i sada pokusavas i ucinio si sve kako treba i kako su svi navijaci trazili. Dakle, donekle kasno, ali ipak je Morati odradio pos'o.

Sada dolazimo do Strame. Dakle doveden si da odradis tu smjenu generacija, idealan si za taj posao, jer si bio kao otac svim tim klincima koji su osvojili LP i sta se desi, ti NIKOG za dvije godine ne promovises u prvi tim. Pa koji qrac??? Ne samo to nego i otjeras neke druge klince koji su se na puno tezi nacin izborili za Interov dres(Coutinho) i jos da mi dodas soli na ranu dovedes Rokija, e yebiga. Imas tri napadaca koji skupa imaju poreko 100 godina i ocekujes da ce oni iznjeti cijelu sezonu bez povrede te hladno prodas Livaju, Longa na posudbu posaljes i sta ti se desi, Milito banana, totalno amaterski do jaja, sad nemas spica da ti za lijeka treba.

Ima tu jos hiljadu stvari ali nemam vremena vise, kraj radnog dana je, odoh kuci, i ovo sam na brzinu samo zato sto neki bezveze brane Stramu, pa nisam ja donosio ove odluke, i nemojte mi molim vas te price ne moze bolje sa ovim igracima...nemamo mi nista losiji tim od milana a tek napolija, ali imamo dosta losijeg i neiskusnijeg trenera i tu je ta razlika
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 11 mar 2013, 15:54

Da ja sam pisao, a ti si sada generalizirao ;) Znači Interu nisu trebali Rochi, Palacio, Kovačić, njima treba ŠPEK, ako ćemo već da generaliziramo...to ja za Magičnog.

neroGnjili, ja mislim da imam pravo na svoje mišljenje ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 mar 2013, 16:01

anton 1983 je napisao/la:Da ja sam pisao, a ti si sada generalizirao ;) Znači Interu nisu trebali Rochi, Palacio, Kovačić, njima treba ŠPEK, ako ćemo već da generaliziramo...to ja za Magičnog.

Rocchi - nije bio potreban
Kovacic - investicija za buducnost, moze da se pokaze dobrom, a mozda i ne
Palacio - zahvalan igrac u rotaciji.

Opet si omasio poentu ovim postom.

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 11 mar 2013, 16:08

MaGiCa i anton..jeste se nasli :lol:

FORZA INTER!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 11 mar 2013, 16:09

MaGiCa je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:Da ja sam pisao, a ti si sada generalizirao ;) Znači Interu nisu trebali Rochi, Palacio, Kovačić, njima treba ŠPEK, ako ćemo već da generaliziramo...to ja za Magičnog.

Rocchi - nije bio potreban
Kovacic - investicija za buducnost, moze da se pokaze dobrom, a mozda i ne
Palacio - zahvalan igrac u rotaciji.

Opet si omasio poentu ovim postom.
zašto to radiš? Pa zar ti misliš da si ti stvarno tako pametan? :? nemoj govoriti nekome o promašivanju, kad nisi niti shvatio što je taj čovjek rekao. jel sam ti lijepo napisao da ja smatram da Interu ne trebaju igrači od 5-10 milja niti potnecijali od 10-15, a to je ono što je Inter ove sezone kupovao, već izgrađeni igrači koji koštaju 20-25 milja.

nemoj se tu sada izvlačiti da niti taj ne mora uspjeti niti slične pizdarije već shvati što je pisac htio reči, a otprilike da karikiram, umjesto Kovačića i Palacia je trebao doči neko ko ima kvalitetu poput Lavezzia i umjesto svih onih obrambenih igrača trebao je doči neko ko ima kvalitetu poput Subotića. Opet imaj na umu da sam karikirao imena i prezimena.

Sve što sam napisao u postu iza toga stojim. neko će se složiti samnom neko ne.

Samo bi htio reči da je to moj odgovor na jednu kolumnu kako zaustaviti Interov pad ;)

ovdje niko ništa neće dobiti, ako će napasti MENE :geek:

I neroGnjili, nisam ti ja baš previše branio stramaGnjilog :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 mar 2013, 16:27

Zasto to radim :?: Zato sto je tvoje resenje za problem loseg auta koji te nikamo ne moze odvest sljedeci: uzmi si kasicu prasicu, odi do salona automobila i skrcaj 40.000 eura na neku Bembaru ili Mecku. A problem lezi u tome sto taj neko u kasici prasici ima 2500 eura. Iz toga sledi da nema tu magijskog trika, kojim ces uspijeti kupiti taj auto visoke klase sa tim noFcem. E to tebi nije jasTno.

Inter je morao da stane sa trosenjem, ali nije morao da ne uvede niti jednog klinca iz omladinskog pogona ili da prodaje Coutinha, Livaju...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 11 mar 2013, 16:35

MaGiCa je napisao/la:Zasto to radim :?: Zato sto je tvoje resenje za problem loseg auta koji te nikamo ne moze odvest sljedeci: uzmi si kasicu prasicu, odi do salona automobila i skrcaj 40.000 eura na neku Bembaru ili Mecku. A problem lezi u tome sto taj neko u kasici prasici ima 2500 eura. Iz toga sledi da nema tu magijskog trika, kojim ces uspijeti kupiti taj auto visoke klase sa tim noFcem. E to tebi nije jasTno.

Inter je morao da stane sa trosenjem, ali nije morao da ne uvede niti jednog klinca iz omladinskog pogona ili da prodaje Coutinha, Livaju...
A di ti vidiš da sam ja pisao o nekom rješenju? :? Još jenput pažljivo pročitaj moj postić koji tebi ne paše i vidi što sam ja napiso.

Što se tiće mogučih rješenja, ja ih baš nisam niti ponudio, jedino sam na kraju rekao ako se nenapravi to i to, da se Inter ne bu digao - to nije prikaz rješenja.

Da idem u neku dublju analizu, onda bi morti i ponudio, rješenje i nabrojio brojne greške i bla, bla , bla.

Isto tako zapitaj sebe da li je ovaj trenutačni plasman Intera toliko NEREALAN? Samo nemoj kad odgovaraš na ovaj post samo dogovoriti na ovo zadnje pitanje :lol: Neda mi se tako. Neam volje spamati i raditi idoite od ljudi danas. Raspravljat možemo, ali glupirati mi se neda.

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 11 mar 2013, 17:51

Isprdjivanje, svi znaju probleme a niko rjesenje. :D Najlakse je uocit problem.

Beppe
Kontakt:

Post Postao/la Beppe » 11 mar 2013, 18:19

AmiciDiNessuno je napisao/la:Isprdjivanje, svi znaju probleme a niko rjesenje. :D Najlakse je uocit problem.
Rjesenje je vrlo jednostavno, prodati dio vlasnickih prava u klubu, (sto se sve cesce spominje- Japanci- Kinezi -Arapi a 5% bi nas pokrilo) kako bi dobili svjez kapital reinvestirati ga i dovesti dva jaka pojacanja i samim tim pojacati sponzorske ugovore i prodaju karata, koji ce povecati priliv sredstava u klub, sto vjerujem da ce Moratti i uraditi.

I naravno iskusnog trenera da to poslozi i uklopi sa mladim igracima.Onda cemo opet da vas ...

Ali realno gledano nasha rjesenja sa foruma su nebitna i ne mogu pomoci klubu. :)
Amar Osim selektor BiH

farisija
Kontakt:

Post Postao/la farisija » 11 mar 2013, 18:20

vecinu napisanog prihvatam, manje vise je tacno, osim da neko zali inter, i da kaze da je raspad sistema. MM je veliki gospodin i zeli dobro interu vise od nas. uzmite primjer milana s pocetka sezone, navijaci ga sahranili, nakon prodaje dobrih igraca, ljudi se digli, sto to nebi mogao inter na ljeto, inter je bio i ostaje u top 10 ekipa evrope, po vise mjerila, trenutno ne po formi, ali po mnogo cemu da. inter je za ovu sezonu izvukao par dobrih igraca, rasteretio se nekih starohana i njihovih plata. ova sezona je mozda gotova, ima slijedeca, veliki tim poput intera se moze dignuti sa 3 ili 4 dobra igraca

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 11 mar 2013, 18:52

Moratti danas dao ultimatum: " Ako pocne ekipa pobjedjivati ostaju Branca i Strama ako ne razlaz" :lol:

FORZA INTER!

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 11 mar 2013, 19:07

Beppe je napisao/la:
AmiciDiNessuno je napisao/la:Isprdjivanje, svi znaju probleme a niko rjesenje. :D Najlakse je uocit problem.
Rjesenje je vrlo jednostavno, prodati dio vlasnickih prava u klubu, (sto se sve cesce spominje- Japanci- Kinezi -Arapi a 5% bi nas pokrilo) kako bi dobili svjez kapital reinvestirati ga i dovesti dva jaka pojacanja i samim tim pojacati sponzorske ugovore i prodaju karata, koji ce povecati priliv sredstava u klub, sto vjerujem da ce Moratti i uraditi.

I naravno iskusnog trenera da to poslozi i uklopi sa mladim igracima.Onda cemo opet da vas ...

Ali realno gledano nasha rjesenja sa foruma su nebitna i ne mogu pomoci klubu. :)
it is easier said then done.
1." dva jaka pojacanja".... koja? Za koju formaciju? Ko ce doci ako se ne udje u LP, sama Serie A je manje atraktivna za neke "zvijezde" a jos bez LP mozes mislit. Jaka pojacanja u smislu perspektive, iskustva ili cega? Ko su oni, navedi ih, pa da razmotrimo koju to platu im treba dati, duzina ugovora, hoce li to kod navijaca sta promjenit?Milion pitanja i stvari a tako kratka i jednostavna recenica "dva jaka pojacanja".

2.Prodaja vlasnickih prava? Mislim da si svjestan da recimo Moratti moze prodat dio kluba a da u kasu kluba ne udje ni marka nego Morattiu kao vlasniku dionica idu pare, sta ce on dalje sa parama to je njegova stvar, dakle on mora nac ulagace koji ce se obavezat da ce ulagat dalje u klub sem puke kupovine udjela.Hajd et to je neki laksi dio jer tih masno bogatih Arapa sto ne znaju sta ce od sebe ima na pretek.Dalje oni moraju znati da kad uloze pare klub da su to polubacene pare, jer rijetko koji ulagac zaradi na ono sto je ulozio, fudbal je poznat kao neprofitabilna grana.

3. "prodaja karata", posto nemam informacije pitam se koliko zapravo od prodaje karata ide klubu a koliko pravom vlasniku stadiona, ko je vlasnik? I tu ima dosta detalja.

Neki novi sponzorski ugovori? Omogucavanje jacih ugovora od ovih postojecih bez Lige Prvaka je skoro nemoguce.
Sirenje baze navijaca na istok radi vece pokrivenosti ? To uz ovakav neatraktivan Inter je puka masta.
Povecanje udjela u tv pool-u isto san, jer tv prava zavise od rezultata proteklih godina jednim dijelom, tako da ce i taj iznos prihoda u najboljem slucaju ostat isti.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 mar 2013, 19:11

anton 1983 je napisao/la: A di ti vidiš da sam ja pisao o nekom rješenju? :? Još jenput pažljivo pročitaj moj postić koji tebi ne paše i vidi što sam ja napiso.
Što se tiće mogučih rješenja, ja ih baš nisam niti ponudio, jedino sam na kraju rekao ako se nenapravi to i to, da se Inter ne bu digao - to nije prikaz rješenja.
Da idem u neku dublju analizu, onda bi morti i ponudio, rješenje i nabrojio brojne greške i bla, bla , bla.
A onda mu se potkrade i ovo:
anton1983 je napisao/la:da bi se tu moglo nešto napraviti ili bar realno očekivati dobar rezultat bez nekih, zabluda, Inter treba dovesti minimalno dva igrača koji "vrijede" nekih 25 miliona eura. Nije ponata sada bacati novac, nego oču reči da Interu više ne trebaju igrači po 5-10 miliona eura ili nekakav potencijal od 10-15 miliona eura, već "gotovi" igrači od 25 miliona eura koji bi digli kvalitetu ekipe, pa možda čak i postali lideri "novog" Intera.
jel sam ti lijepo napisao da ja smatram da Interu ne trebaju igrači od 5-10 milja niti potnecijali od 10-15, a to je ono što je Inter ove sezone kupovao, već izgrađeni igrači koji koštaju 20-25 milja.

:?: :?: :?: :lol: :roll:

Isto tako zapitaj sebe da li je ovaj trenutačni plasman Intera toliko NEREALAN? Samo nemoj kad odgovaraš na ovaj post samo dogovoriti na ovo zadnje pitanje :lol: Neda mi se tako. Neam volje spamati i raditi idoite od ljudi danas. Raspravljat možemo, ali glupirati mi se neda.
Ti kad zines, ispamas temu. ;)
Plasman je realan, jer je Inter "degradiran u procesu". Pre pocetka prvenstva se cinilo da su najozbiljniji klub posle Juventusa, mozda u rangu sa Napolijem, a verovatno i bolji. A onda su se drugi izdigli, a oni se srozali i eto ti tabele ovakve kakva je. Ali, i to ne bi bio problem da Inter igra dobro a ostavlja bodove zahvaljujuci svojim glupostima, koje prave mladji igraci. Inter jednostavno ne igra nista i ne vidi se nacin da se to promeni u sledecih 10 kola, koliko ima do kraja sezone - to je problem.

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.