Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Romariooo
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Romariooo » 28 jun 2011, 19:31

Thunderstruck je napisao/la:Dobrodošao, ako si stvarno novi :D
Pa to za Younga je jasno. On će zasigurno vrlo često igrati na poziciji SS, kao što će igrati i na lijevom i na desnom krilu. A da li će baš igrati CMa, to mislim teško, vjerujem da će iza njega uvijek biti dva CMa/DMa.

@Romario

Povlači se već nekoliko dana priča da je SAF zainteresiran za Thiaga.
takav igrac, kreativac u veznom redu je sad prioritet fergusonu, ne sumnjam da je zainteresovan za tiaga jer ko ne bi bio, al sad da misli ga toliko platiti i onako mladom mu dati ulogu mozga u ekipi, to nekako ne vjerujem ipak i mislim da su spekulacije, a veliko je pitanje dal bi ga barca prodala uopste, al opet sve je moguce kad vidim koliko se pise da smo opsjednuti dovodjenjem cesca, mozda u upravi budu i toliko ludi da puste tiaga, pa da onda za godinu-dvije budu opsjednuti njegovim vracanjem u klub

izgleda da je sve utihnulo oko dovodjenja sneidera, a haman da bi ga mogli dovesti da ga ferguson konkretno zatrazi, a koliko vidim ne bi bio nesto znatno skuplji od lukice, a bolji je za tri klase
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Obskurni
Kontakt:

Post Postao/la Obskurni » 28 jun 2011, 19:39

Zaista sam novi :D
Mislim da Ferguson nece probati dovesti Thiaga. Ako ga cak i dovede nece ga bacati odma u vatru. Ne bih ni ja dijete pustio da mi bude centar ige.
I meni je sve nekako utihnulo oko bilo kakvog veznog igraca a to je najviše potrebno :(
Sad ce Juli a tada se najviše posluje, pa cemo valjda docekati nešto :D

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 28 jun 2011, 19:42

@Romario

Ja sam pročitao na RedCafe (mančesterov forum), neko je pisao kako Thiago ima neku odštetnu klauzulu u ugovoru u visini od 10 miliona. A poslije toga isto tu čitam da će Fergie ponuditi 15 miliona, to mi je bilo nešto mutno.
Ja lično ne vjerujem da će išta biti od toga.

Ponovo se spominje Moutinho kao rješenje za vezni red. Ja sam bio uvjeren da ćemo ga dovesti još prije tri godine dok je bio član Sportinga, tad se o njemu mnogo pisalo.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 jun 2011, 19:57

ko ce ga znati, jedino je izgleda sigurno da je sve moguce, tiago je nekoliko puta izjavio da ne misli ici nigdje iz barce, no ako dodje fabregas onda ce biti hebeno, onda mali tiago ne bi bio cak ni prva zamjena xaviju i iniesti, moguca je i opcija da pep promijeni taktiku ako dodje cesc, pa napravi mjesta za sve, a moguce je to, i to je nekako i najrealnije da ako dodje cesc tiago odluci napustiti klub i onda ce ga vjerovatno ferguson prigrliti i vrlo brzo od njega napraviti nosioca igre, decko jeste vrlo mlad, ali igra nekako hladnokrvno i siguran je u sebe, moguce da bi giggs bio opet u sredini taj neko ko ce pokriti ako se mali tiago ne bi odmah snasao. moguce da barca nekome i da tiaga za malo para al da ga ima pravo otkupiti za neku cifru koja nije astronomska, al opet to se radi sa manjim nekim klubovima, ne vjerujem da bi onda ferguson pristao na to da stvori igracinu od nekog pa da ga mora pustiti za malo parica jer je to neozbiljno za najvece klubove

sve opcije su moguce, nista se danas ne moze izgleda reci sa sigurnoscu

u svakom slucaju ako bi ga mogao ferguson dovesti za te neke pare, ja mislim da bi mu bilo puno pametnije i bolje kupiti tiaga za 18 miliona, nego lukicu za skoro 40 miliona koliko traze za njega, nije opuno lukica bolji vec ni sada, a mali tiago je u velikoj uzlaznoj putanji i ko zna kakva se tu igracina moze razviti, uostalom, ne vjerujem ni da bi lukica bio neka sigurna opcija fergusonu u sredini, on jeste onako dobar igrac, al ne neka klasa za koju bi se sto posto moglo reci da bi odmah mogao postati mozak uniteda
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 jun 2011, 00:16

Sta se desava sa ponudom Sunderlanda za Browna, Gibsona i O'Shea? Siguran sam da Brown napusta klub, vjerovatno i Gibson, ali za O'Shea me je bas iznenadilo da Fergie razmislja o prodaji. Ne znam hocemo li imat dovoljno bekova ako on ode, moze Evans tu igrat, ali pitanje je kako. Isto vazi i za Smallinga. Volio bi da Sheasy ostane barem jos jednu sezonu. Vec smo izgubili puno iskustva.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 jun 2011, 00:47

Obskurni je napisao/la:Civis mundi nema šta :lol:
Inace Fergusonova politika bi se mogla oslikati i na Younga. Nerijetko je od igraca pravio druge igrace. Tako je od Valencie polako poceo praviti beka ali od Andersona nikad dobrog zadnjeg veznog.
Možda Young bude tako bio rotiran kako bi se njegove sposobnosti maksimizirale na drugom podrucju. Recimo kao CMF ili SS ako baš bude potrebno.
Što se tice špekulacije oko Modrića, shvatite da on nije baš tjelesno sposoban za igru Uniteda niti bi se mogao uklopiti sa svojim stilom. Imamo vec dosta igraca koji vracaju loptu (Carrick i Fletcher) tako da nam treba više polivalentni DMF. Onaj koji može i da povuce loptu naprijed a i da razbije napad. Modrić to zasigurno ne može.
Sneijder bi bio izuzetno riskantna investicija zbog svojih igrackih navika.
Ali ako SAF bilo koga od te dvojice dovede, imace ogroman posao da ih uklopi u igru i razradi taktiku tako da tim kao takav može imati neki tok.
Usput, prvi post na forumu, kako ste momci 8-)
Kakav Jang i centralni vezni :o . Nema sanse da moze odigrati na toj poziciji. Ne mogu ga zamisliti ni kao ofanzivnog veznog ili poluspica,.. On nema dobre karakteristike za te pozicije. Njegovo razmisljanje i vizija igre se ne uklapaju u ono sto iziskuju pozicije na centralnom dijelu terena. Jang je klasicno krilo, ne moze nista drugo igrati na nekom visokom nivou.

Pokus'o je Fergi sa Smitom, pokus'o je sa Andersonom, pa uopste nije uspjelo. Tu mnogo radi glava. Ja sam svojevremeno igr'o krilo (desno i lijevo), im'o odlicnu tehniku (mozda najbolju u timu), dobar dribling, snagu, brzinu,.. Par puta je pokusano da odigram na sredini i nikako nije islo,.. Kad god dobijem loptu, bjezim u stranu ( :mrgreen: ), jednostavno se ne osjecam dobro na sredini terena,... Tesko je to shvatiti nekome ko nije igr'o,.. Malo je igraca koji imaju moc prilagodjavanja, koje mozes bacati na razne dijelove terena, a da oni uvijek odigraju na vrhunskom nivou.

Mozes Valensiu staviti na desnog beka, moze on odigrati korektno odbranu ako ga napada neki los krilini igrac,... Al' bi ga pojeli igraci kao sto su Roben, Riberi, Ronaldo, Mata,.. pa i neki slabiji igraci od nabrojanih. Malo je igraca koji igraju dobro defanzivu i ofanzivu. I tu radi glava. Ja sam na primjer bio bik kada je kod mene lopta, a pilic kada igram odbranu. Tesko je to objasniti, sve dolazi iz glave.

Za Modrica;

Zasto nije tjelesno sposoban? Ne razumijem. Jesu li Cavi i Iniesta tjelosno sposobni. Pa mnogi forumasi bi ih odnjeli u duelu :mrgreen: . Masivnost, kao i leprsavost imaju svoje prednosti i mane. Ipak mislim da leprsaviji i laksi igraci imaju vise prednosti nego neki teskasi. Leprsaviji igraci su igraci buducnosti.

Ne bi se mog'o uklopiti sa svojim stilom? Ovo jos manje razumijem. Mislim da se njegov stil savrseno uklapa u Mancin. Ako cemo praviti neka poredjenja onda Totenhem igra najslicnije Mancesteru od svih premijerligasa.

Zasto mislis da Modric ne moze povuci i razbijati. Povuci sigurno moze. Sta ti znaci razbijanje? Neke 'bodycheck' varijante :mrgreen: ? Onda najbolje dovesti Gatuza :mrgreen: . Barselona igra ubjedljivo najbolju odbranu na svijetu i to na sredini terena. Buskec, Cavi i Iniesta su nikakvi snagatori, al' igraju savrsen presing i odlicno se pozicioniraju. Modric moze odigrati jako dobro u odbrani, jer se dobro pozicionira, brz je tako da moze odigrati kvalitetan presing (za razliku od tromog Kerika sa kojim je jako tesko odigrati presing),.. Buducnost ce pokazati da je kvalitetan presing neophodan da bi se ostvarivali vrhunski rezultati. Modric je savrsen igrac za visoki presing.

Moje sumnje (za razliku od mnogih) u Modrica su zasnovane na njegovoj 'sumnjivoj' pas igri,.. Pas mu cesto zna biti jako nesiguran, sto moze unjeti nemir u njegovu ekipu. On je predodredjen da bude glavni igrac na sredini terena, pa ako zakaze njegova pas igra, onda ce tim imati velikih problema. Volio bih vidjeti kako bi se snas'o u mecu protiv Barse, kada bi se suocio sa agresivnim presingom. Moram priznati da sam skeptican. Al' to je sigurno detalj u igri na kojem se moze puno raditi i napredovati. Caviju, Iniesti i Skolsu je trebalo vremena da pas igru dovedu do savrsenstva. Vjerujem da bi Modric uspjeo (mada se ne bih kladio :mrgreen: )

Za Snajdera:

Snajder vec sada ima savrsenu pas igru. Za razliku od Modrica ima i fantasticnu zadnju loptu. Napadacki apsolutno savrsen igrac. Za defanzivu i nije najidealnije rjesenje. Ne mislim da bi mog'o igrati dobro u formaciji 4-4-2, posebno protiv jacih protivnika. Sa njim bi se morala igrati formacija sa tri igraca u veznom redu. Mozda to nebi bilo lose, mada sam ljubitelj formacije 4-4-2,... Iako sebi polako priznajem da se sa tom formacijom ne moze parirati Barsinoj 4-3-2-1 - 4-3-3.

A posto ti ne bi ni Modrica ni Snajdera, zanima me koji bi igrac bio po tvojoj mjeri!?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

ja.neron
Kontakt:

Post Postao/la ja.neron » 29 jun 2011, 09:19

barsa ako bude prodavala Thiaga ubacit će klauzulu po kojoj će oni biti prvi prilikom kupovine istog igrača jer ne žele da im se desi slučaj kao sa fabregasom i piqueom
http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 29 jun 2011, 09:28

ja.neron je napisao/la:barsa ako bude prodavala Thiaga ubacit će klauzulu po kojoj će oni biti prvi prilikom kupovine istog igrača jer ne žele da im se desi slučaj kao sa fabregasom i piqueom
Samo sto to United odbija, iskreno neka je talenat veci od Xavia nemoj ga u Unitedu, pa da gledam ponasanje nakon para sezona Fabregasa! ;)
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 29 jun 2011, 09:30

Kiko to bounce back

"I really wanted to have an experience in Italy, but I now hope to stay in the Premier League.

"For a youngster, England is a better place to play. It wasn't easy from a psychological point of view to leave United and join a Sampdoria side who were fighting relegation. It was a delicate situation."

- Federico Macheda

Jos vjerujem da momak moze igrati za United, ali ova sezona mu je presudna!

Obskurni
Kontakt:

Post Postao/la Obskurni » 29 jun 2011, 10:12

Valencia je napisao/la: Rez !?
Snajdera bih rađe od Modrića jer je mnogo više razvijen i zaokružen igrač.
Ne znam zašto još uvijek novine špekulišu o tome da da će Berbatov napustiti OT, pa prije par sedmica je izjavio da nece.
Isto tako sa Naniem.

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 29 jun 2011, 11:11

Znate li vi da je Modrić prošle sezone imao čitave dvije asistencije? Ne znam kako bi vas takav igrač mogao pojačati :roll:
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 29 jun 2011, 11:17

Rizah je napisao/la:Znate li vi da je Modrić prošle sezone imao čitave dvije asistencije? Ne znam kako bi vas takav igrač mogao pojačati :roll:
Ja,koji se naravno ne mogu smatrati pozvanijim da pricam o njegovim kvalitetama od svih tih trenera,novinara itd. koji ga uzdizu u zvijezde,ipak mogu reci da kad god gledam igre L.Modrica zapitam se koji je q svima u vezi njeg,sta to oni vide toliko posebno,pa za njega je Arteta Messi.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 29 jun 2011, 12:05

slika

Potvrdjeno...Idemo dalje

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 29 jun 2011, 12:08

drH je napisao/la:slika

Potvrdjeno...Idemo dalje
De Gea signs on

United have confirmed a third new signing of the summer after reaching agreement with Atlético Madrid for the transfer of David de Gea.

The 20-year-old goalkeeper passed a medical this week and has agreed a five-year deal with the club.

“I feel very proud and I can’t wait to start playing here,” said De Gea in an exclusive interview with MUTV, to be shown on the channel at 18:30 BST today.

“When a club the size of Manchester United comes in for you it obviously makes you very, very happy.

"I saw their interest as an extra motivation to work even harder to show off my ability.

"It’s a great privilege to be part of a club like United and I'm keen to do my best and show what I can do.”

De Gea follows Phil Jones and Ashley Young in signing for the Reds and will join up with his new team-mates next month.

The young stopper, who was part of Spain’s victorious squad at the UEFA European Under-21 Championships last weekend, came through the ranks at Atlético before making his senior debut as an 18-year-old in the Champions League clash with FC Porto in September 2009.

He helped Atlético win the Europa League later that season and the 2010 UEFA Super Cup, and occupied the No.1 spot on a regular basis last season.

:D :D next :arrow:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 29 jun 2011, 12:19

Ljubi ga deda! :mrgreen:

Eh sada jos veznog da "sredimo" i to bi bilo to. :D
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 29 jun 2011, 12:20

Rooney88 je napisao/la:Ljubi ga deda! :mrgreen:

Eh sada jos veznog da "sredimo" i to bi bilo to. :D
Sneijder :!: :!: :!: :!: :!:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 29 jun 2011, 12:22

Nadajmo se mada sam ja izgubio svaku nadu da ce doci! :?
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 29 jun 2011, 12:23

Rooney88 je napisao/la:Nadajmo se mada sam ja izgubio svaku nadu da ce doci! :?
3 pojacanja, jos 2 ocekujem! :D

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 29 jun 2011, 12:24

Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 29 jun 2011, 12:31

slika

Koliko ste dali para za njega?
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.