Obskurni je napisao/la:Civis mundi nema šta
Inace Fergusonova politika bi se mogla oslikati i na Younga. Nerijetko je od igraca pravio druge igrace. Tako je od Valencie polako poceo praviti beka ali od Andersona nikad dobrog zadnjeg veznog.
Možda Young bude tako bio rotiran kako bi se njegove sposobnosti maksimizirale na drugom podrucju. Recimo kao CMF ili SS ako baš bude potrebno.
Što se tice špekulacije oko Modrića, shvatite da on nije baš tjelesno sposoban za igru Uniteda niti bi se mogao uklopiti sa svojim stilom. Imamo vec dosta igraca koji vracaju loptu (Carrick i Fletcher) tako da nam treba više polivalentni DMF. Onaj koji može i da povuce loptu naprijed a i da razbije napad. Modrić to zasigurno ne može.
Sneijder bi bio izuzetno riskantna investicija zbog svojih igrackih navika.
Ali ako SAF bilo koga od te dvojice dovede, imace ogroman posao da ih uklopi u igru i razradi taktiku tako da tim kao takav može imati neki tok.
Usput, prvi post na forumu, kako ste momci

Kakav Jang i centralni vezni

. Nema sanse da moze odigrati na toj poziciji. Ne mogu ga zamisliti ni kao ofanzivnog veznog ili poluspica,.. On nema dobre karakteristike za te pozicije. Njegovo razmisljanje i vizija igre se ne uklapaju u ono sto iziskuju pozicije na centralnom dijelu terena. Jang je klasicno krilo, ne moze nista drugo igrati na nekom visokom nivou.
Pokus'o je Fergi sa Smitom, pokus'o je sa Andersonom, pa uopste nije uspjelo. Tu mnogo radi glava. Ja sam svojevremeno igr'o krilo (desno i lijevo), im'o odlicnu tehniku (mozda najbolju u timu), dobar dribling, snagu, brzinu,.. Par puta je pokusano da odigram na sredini i nikako nije islo,.. Kad god dobijem loptu, bjezim u stranu (

), jednostavno se ne osjecam dobro na sredini terena,... Tesko je to shvatiti nekome ko nije igr'o,.. Malo je igraca koji imaju moc prilagodjavanja, koje mozes bacati na razne dijelove terena, a da oni uvijek odigraju na vrhunskom nivou.
Mozes Valensiu staviti na desnog beka, moze on odigrati korektno odbranu ako ga napada neki los krilini igrac,... Al' bi ga pojeli igraci kao sto su Roben, Riberi, Ronaldo, Mata,.. pa i neki slabiji igraci od nabrojanih. Malo je igraca koji igraju dobro defanzivu i ofanzivu. I tu radi glava. Ja sam na primjer bio bik kada je kod mene lopta, a pilic kada igram odbranu. Tesko je to objasniti, sve dolazi iz glave.
Za Modrica;
Zasto nije tjelesno sposoban? Ne razumijem. Jesu li Cavi i Iniesta tjelosno sposobni. Pa mnogi forumasi bi ih odnjeli u duelu

. Masivnost, kao i leprsavost imaju svoje prednosti i mane. Ipak mislim da leprsaviji i laksi igraci imaju vise prednosti nego neki teskasi. Leprsaviji igraci su igraci buducnosti.
Ne bi se mog'o uklopiti sa svojim stilom? Ovo jos manje razumijem. Mislim da se njegov stil savrseno uklapa u Mancin. Ako cemo praviti neka poredjenja onda Totenhem igra najslicnije Mancesteru od svih premijerligasa.
Zasto mislis da Modric ne moze povuci i razbijati. Povuci sigurno moze. Sta ti znaci razbijanje? Neke 'bodycheck' varijante

? Onda najbolje dovesti Gatuza

. Barselona igra ubjedljivo najbolju odbranu na svijetu i to na sredini terena. Buskec, Cavi i Iniesta su nikakvi snagatori, al' igraju savrsen presing i odlicno se pozicioniraju. Modric moze odigrati jako dobro u odbrani, jer se dobro pozicionira, brz je tako da moze odigrati kvalitetan presing (za razliku od tromog Kerika sa kojim je jako tesko odigrati presing),.. Buducnost ce pokazati da je kvalitetan presing neophodan da bi se ostvarivali vrhunski rezultati. Modric je savrsen igrac za visoki presing.
Moje sumnje (za razliku od mnogih) u Modrica su zasnovane na njegovoj 'sumnjivoj' pas igri,.. Pas mu cesto zna biti jako nesiguran, sto moze unjeti nemir u njegovu ekipu. On je predodredjen da bude glavni igrac na sredini terena, pa ako zakaze njegova pas igra, onda ce tim imati velikih problema. Volio bih vidjeti kako bi se snas'o u mecu protiv Barse, kada bi se suocio sa agresivnim presingom. Moram priznati da sam skeptican. Al' to je sigurno detalj u igri na kojem se moze puno raditi i napredovati. Caviju, Iniesti i Skolsu je trebalo vremena da pas igru dovedu do savrsenstva. Vjerujem da bi Modric uspjeo (mada se ne bih kladio

)
Za Snajdera:
Snajder vec sada ima savrsenu pas igru. Za razliku od Modrica ima i fantasticnu zadnju loptu. Napadacki apsolutno savrsen igrac. Za defanzivu i nije najidealnije rjesenje. Ne mislim da bi mog'o igrati dobro u formaciji 4-4-2, posebno protiv jacih protivnika. Sa njim bi se morala igrati formacija sa tri igraca u veznom redu. Mozda to nebi bilo lose, mada sam ljubitelj formacije 4-4-2,... Iako sebi polako priznajem da se sa tom formacijom ne moze parirati Barsinoj 4-3-2-1 - 4-3-3.
A posto ti ne bi ni Modrica ni Snajdera, zanima me koji bi igrac bio po tvojoj mjeri!?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.