Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

voltron30
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la voltron30 » 19 maj 2015, 01:59

badblueboylivno je napisao/la:Najprije treba dovesti nove ljude u sportsku redakciju televizijske kuće, a koji će imati ideje i sluha za poslušati prijedloge.

Kad vidim prilog od 30 sekundi gdje se prikažu samo golovi, rasplačem se. Minimum bi mi bio tri minute s jednog stadiona, izjave trenera (ako im je prva rečenica o tome kako su došli nadigravat se, izbacio bih ga :mrgreen: ) i po jednog igrača (obvezno ispred panoa sa sponzorima i logom lige) te prikaz statistike i rasporeda tih ekipa. Dakle, oko šest-sedam minuta po utakmici, pogotovo sad kad se skrati liga i budu dvije utakmice manje.

Dalje, uvesti standarde za stadione s kojih se ne rade prijenosi - kamera na SREDINI terena, na visini od barem četiri metra, po mogućnosti kamere i iza golova. Najbolje bi bilo srediti HD kamere, ali skupo pa i nije imperativ.

U samoj emisiji prikazati po jednu nogometnu priču iz nekog xy mjesta u državi koje nema premijerligaški klub te obvezno ispratiti rezultate prvih entitetskih liga i dati neku analizicu. Naravno, tu je i gost s kojim bih uveo igru pogađanja rezultata sljedećeg kola, nešto kao krug u Top Gearu, a na kraju sezone zbrajanje rezultata. :D Malo bi se moglo i modernizirati grafički dio, a možda i sa sponzorom ubaciti nagradnu igru za gledatelje - šta je jednom telekom operateru dati mobitel po emisiji?

Ima još milijardu stvari, ali trebalo bi se početi s ovakvim stvarima.
Ja bih te sad postavio za urednika sportskog programa na BHT-u. :) Svaka cast!

Sent from my Coolpad 8297W using Tapatalk

Orton
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Orton » 19 maj 2015, 02:02

Citava postavka emisije je smijesna.Lik izgleda kao da vodi televoting za izbor naj junca opcine Grahovo.

-Prvo fale im kamere na terenima da mogu napraviti kvalitetan sadrzaj emisije
-Dovoditi po dva trenera u emisiju koji ce prepricati istu stvar koju su rekli nakon tekme nema smisla,narocito sto smo upoznati sa tim da nasi treneri odlicno barataju jezikom i vrsni su govornici
-Fali im strucnog kadra koji ce analizirati greske sudija ili greske ekipe koja je primila pogodat.

Na svabskoj televiziji ima emisija Doppelpass (dupli pas) gdje gostuju novinari,treneri,sportski radnici i diskutuje se o fudbalu,zna se i dobro zakuhat ali na nivou sve bude.Tu se prica o nekim stvarima koje nisu vezane za teren.

A onda naravno i emisija gdje svaku utakmicu prostudiraju u bobu.Naravno daleko smo mi od toga ali

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Ovo sto oni radi mogu komotno i da ukinu,da nas postede gluposti.
Zadnja izmjena: Orton, dana/u 19 maj 2015, 02:24, ukupno mijenjano 5 puta.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 19 maj 2015, 02:08

Joj Orton **** te junac, tako sam se odvalio smijat da sam mater probudio :clap: :clap: :clap:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 19 maj 2015, 02:09

halali i izvini se u moje ime :D

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 19 maj 2015, 02:15

:urnebes: :urnebes: :urnebes:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 19 maj 2015, 02:44

Idemo se nadigravati. Momcima ne mogu nista zamjeriti, dali su sve od sebe. Cestitam protivniku na fer i korektnoj igri. Nikad kao trener ne komentarisem sudjenje ali ovako se sudi samo protiv nas...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 19 maj 2015, 07:54

@orton kljucna rijec je svabskoj. Pa kod nas kad repka igra prilikom prenosa komentator govori da mu je sef rek'o da prozove izvjesnog Hasana koji krade i ometa njihov signal. :think: Drugi komentator misli da moze biti ofsajd iz penala, treci kao da prenosi dzenazu, cetvrti kaslje u mikrofon i proziva nekog lika iz rezije da je igr'o 3+... To su nasi programi i komentatori a zamisli spojiti ih zajedno da diskutuju o PLBIH. :shock:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 19 maj 2015, 08:58

zlajci je napisao/la:
vedator je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Jao akcije Mladosti na 0:35 :tokralju: :tokralju:
Da je još bio gol, bila bi akcija i gol sezone, šteta. :mrgreen:
Jel tko primjetio igrača Mladosti skroz lijevo, kada su dali gol. :urnebes:
Čovjek udari šprint prema tribini gdje nema nikog :mrgreen: :mrgreen:

Valjda se pogubio od sreće, ja sam se valjao sinoć :mrgreen: :mrgreen:
Vjerovatno neki BUG. :urnebes:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

york
Kontakt:

Post Postao/la york » 19 maj 2015, 09:11

Ovaj pregled na bht stvarno zna biti "komican", žalosno ali istinito. Od voditelja i bezidejnog sadrzaja (svaki put isto pricaju, ista pitanja isti odgovori, isto trajanje) do pregleda utakmica koje kao da su snimane s krajem osamdesetih.

a izjave trenera i igraca su jako zanimljive i poucne da se čovjek pravo zamisli kad slusa to...:crazy:
obavezno se koristi ovih par riječi i fraza:
MISLIM da....(recenica obavezno pocinje sa mislim, bitno je da oni nesto misle)
protivnik je jako KVALITETAN ...... (to svi kazu za sve protivnike)
Teška utakmica...... (obavezno)
Dati/dali cemo/smo sve od sebe.....(nego sta)
NADAM SE....(nada umire zadnja...)
znali smo sta nas čeka...(ko zna sta nas sve ceka)
SIGURNO da....(min X 10)
nismo/jesmo USPJELI......

sudjenje ne bih komentirao/komentarisao

:bih:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 maj 2015, 09:17

badblueboylivno je napisao/la:Najprije treba dovesti nove ljude u sportsku redakciju televizijske kuće, a koji će imati ideje i sluha za poslušati prijedloge.

Kad vidim prilog od 30 sekundi gdje se prikažu samo golovi, rasplačem se. Minimum bi mi bio tri minute s jednog stadiona, izjave trenera (ako im je prva rečenica o tome kako su došli nadigravat se, izbacio bih ga :mrgreen: ) i po jednog igrača (obvezno ispred panoa sa sponzorima i logom lige) te prikaz statistike i rasporeda tih ekipa. Dakle, oko šest-sedam minuta po utakmici, pogotovo sad kad se skrati liga i budu dvije utakmice manje.

Dalje, uvesti standarde za stadione s kojih se ne rade prijenosi - kamera na SREDINI terena, na visini od barem četiri metra, po mogućnosti kamere i iza golova. Najbolje bi bilo srediti HD kamere, ali skupo pa i nije imperativ.

U samoj emisiji prikazati po jednu nogometnu priču iz nekog xy mjesta u državi koje nema premijerligaški klub te obvezno ispratiti rezultate prvih entitetskih liga i dati neku analizicu. Naravno, tu je i gost s kojim bih uveo igru pogađanja rezultata sljedećeg kola, nešto kao krug u Top Gearu, a na kraju sezone zbrajanje rezultata. :D Malo bi se moglo i modernizirati grafički dio, a možda i sa sponzorom ubaciti nagradnu igru za gledatelje - šta je jednom telekom operateru dati mobitel po emisiji?

Ima još milijardu stvari, ali trebalo bi se početi s ovakvim stvarima.
:rol: :rol:

Nije zbog tebe, nego kome ti to predlazes. Oni samo znaju pustiti onu retardiranu reklamu kako je program omoguces placanjem RTV pretplate.
Oni nisu u stanju procitati stanje na tabeli, da ne govorim o prikazu iste, kada "izvjestavaju" o rukometu, kosarci, odbojci itd. Evo to je paksa vec dugo vremena. Voditelji kao da se takmice ko ce prije spucati sportski pregled.
I onda se mi bunimo jer nema prijenosa, pa kako ce biti kada nisu u stanju tabelu pokazati.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 19 maj 2015, 11:40

york je napisao/la:Ovaj pregled na bht stvarno zna biti "komican", žalosno ali istinito. Od voditelja i bezidejnog sadrzaja (svaki put isto pricaju, ista pitanja isti odgovori, isto trajanje) do pregleda utakmica koje kao da su snimane s krajem osamdesetih.

a izjave trenera i igraca su jako zanimljive i poucne da se čovjek pravo zamisli kad slusa to...:crazy:
obavezno se koristi ovih par riječi i fraza:
MISLIM da....(recenica obavezno pocinje sa mislim, bitno je da oni nesto misle)
protivnik je jako KVALITETAN ...... (to svi kazu za sve protivnike)
Teška utakmica...... (obavezno)
Dati/dali cemo/smo sve od sebe.....(nego sta)
NADAM SE....(nada umire zadnja...)
znali smo sta nas čeka...(ko zna sta nas sve ceka)
SIGURNO da....(min X 10)
nismo/jesmo USPJELI......

sudjenje ne bih komentirao/komentarisao

:bih:
Dodaj jos i ISKRENO. Samo jedan jedini iskreni trener je koristi. Ima rezultate, ali mu je vokabular k'o da je s Kupresa...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 19 maj 2015, 11:47

Ako nije bilo nesta protiv Zelje nego protiv onih homoseksualaca koji nam hoce unistiti drustvo jos vise, onda svaka cast Hordama za transparent :clap:
Imaju moju podrsku protiv FARE-ovog zahtjeva i pëderskih lakrdija, i nadam se da ce i nasi ostali navijaci se pridruziti toj podrsci.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 19 maj 2015, 11:58

Koliko se dalo zaključiti, oni su nama indirektno rekli da smo **** i da je "sutra" naš praznik.. Dakle, probali su nama šuknuti što je, jelte, normalno u ovim utakmicama, a ne nešto protiv **** iako ja ne podnosim takve poremećaje od ljudi. Tačno ono kad prođeš pored njega da kažeš samo "Hvala Dragom Allahu što sam ovakav kakav jesam."
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 19 maj 2015, 12:05

Onda ne ulazim u to, posto nemam nista ni protiv jednih ni protiv drugih.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 19 maj 2015, 12:21

Dvije muhe jednim udarcem. :urnebes:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 19 maj 2015, 13:01

Iako sam Manijak mene je iskreno nasmijao onaj transparent i mora se priznati da je dobar zonfa a pe.dere kao pe.dere necu komentarisati, sve se zna. :D
FK Željezničar
Chelsea FC

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 19 maj 2015, 13:02

Pošto nisam upućen puno u ovu našu ligu, o čemu se radi u zadnjem kolu između Sarajeva, Slobode i Željezničara ?
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 19 maj 2015, 13:12

Ništa posebno. Fukare misle ako puste Sarajevu da će naškoditi Želji, eto to ti je.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 19 maj 2015, 13:14

samo_lijevo je napisao/la:
:rol: :rol:

Nije zbog tebe, nego kome ti to predlazes. Oni samo znaju pustiti onu retardiranu reklamu kako je program omoguces placanjem RTV pretplate.
Oni nisu u stanju procitati stanje na tabeli, da ne govorim o prikazu iste, kada "izvjestavaju" o rukometu, kosarci, odbojci itd. Evo to je paksa vec dugo vremena. Voditelji kao da se takmice ko ce prije spucati sportski pregled.
I onda se mi bunimo jer nema prijenosa, pa kako ce biti kada nisu u stanju tabelu pokazati.
:thumbup: :rol:

Tako je, kako je, ali čovjek se nada. :D
Hayley <3

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 maj 2015, 13:15

Keenan.- je napisao/la:Iako sam Manijak mene je iskreno nasmijao onaj transparent i mora se priznati da je dobar zonfa a pe.dere kao pe.dere necu komentarisati, sve se zna. :D
Ne kontam šta se imaju miješati te silne organizacije zbog nekakvog običnog prozivanja između navijača?

Ko ima imalo mozga znao bi da je to čista navijačka provokacija i zajebancija :crazy:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.