Roho u najboljem slučaju može da bude odličnaa zamjena za Šoa na lijevom beku, kao i solidno da uskoči u slučaju da se povrijedi neki od startnih stopera. To po meni. Uopšte, bočne odbrambene pozicije, dolaskom Darmijana i Šoovim povratkom u formu djeluju kao zaista jak dio tima.
Smoling je još od one gluposti prošle sezone protiv Sitija odigrao skoro bez greške, apsolutno na vrhunskom nivou. Nije toliko ni slučajno što smo bili među najboljim defanzivnim timovima lige, barem po statitici.
Ako uzmemo da statistika može i prevariti, za mnogo toga je zaist bio zaslužann De Hea, koji je vadio nemoguće. Kako sada ispada on ne želi da brani za United i treba ga brže bolje liferovati, jer samo njegovo prisustvo će štetiti i unositi nemir. Bar nije problem naći dobrog golmana, a to Romero nikako nije. On može biti solidan, odbraniti svašta nešto, ali nikad nije imao konstantu, pa je to i razlog što gdje god je ozbiljno igrao bio je rezerva, osim dvije sezone u Sampdoriji, od kojih je jedna u drugoj ligi.
Dalje, gdje škripi.....taj ljevonogi stoper.....ne vidim smisao toga, ali eto van Gal je van Gal, pa mu se može da ima fiks ideje, ali bar onda traži vrhunskog ljevonogog, što koliko god sam pročešljao lige petice, ne postoji, znači nema druge nego staviti dešnjaka....ali ne, ovaj će radije gurati Roha i Blinda tu, nego se pokriti vrhunskim dešnjakom.....katastrofa...
Škripi i po desom krilu. Ako dođe Pedro to bi moglo biti jako dobro zatvoreno s Januzajem i njim, s tim što i Depaj tu može bez problema. T je toliko dobar igrač da je podjednako opasan na oba krila, a najmanje opasan po sredini, gdje ga van Gal upravo gura.
Lijevo krilo je najbolje pokriven dio tima - Depaj i Jang (šta god govorili o njemu, on je prošle sezone naš najbolji igrač, jedini koji nešto na kraju iskreira).
Sredina terena također nemam zamjerku. Gola snaga sa Kerikom, Ererom, ŠVajnijem i Šnajderlinom.
Na kraju, škripi itekako u napadu. Runi je po meni u stagnaciji i kao većina igrača koja prerano počnu da igraju na vrhunskom nivou, prilično rano doživi zenit i stagnaciju. Po meni je bila potpuna ludost otjerati van Persija, najboljeg napadača lige zadnjih 5 godina sigurno, koji kad je zdrav nema premca naširoko i siguran sam da će se taj potez itekako obiti o glavu. Čudi me da je od strane svih sve skupa prošlo gotovo neopaženo, a ono ode ti najbolji i najkreativniji napadač lige. Užas...
Da ne govorimo kako Ernandes nije sposoban bilo koga više da nadomjesti. On može da bljesne povremeno kada mu serviraš gol na tacni, ali kreativnost mu je nula. Vilson je dobar i treba mu davati priliku, ali on trenutno može voditi napad Boltona, ali nikako Uniteda.
Sve u svemu, 3-4. mjesto je objektivan domet, ako se nešto ne desi u prelaznom roku, a i ako se desi opet to sve treba posložiti. Bojim se da 250 miliona koje je van Gal već spucao nikako nisu utrošeni kako treba, jer još postoji gomila rupa u timu, a bojim se da ih ni nakon ovog prelaznog roka neće začepiti. Pa da je ovolika lova data Mojesu, i on bi uhvatio 4.mjesto bez po muke. Da ne govorimo kako bi Fergi bez ijedne funte uloženog još i koju titulu uhvatio od ovoe dvije izgubljene.