Manchester United FC - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Koga bi od navedenih željeli kao pojačanje?

Morata
29
16%
Belotti
19
10%
Lukaku
21
11%
Lacazette
13
7%
Griezman
42
22%
neko drugi
14
7%
dovoljni su Rashford i Martial
49
26%

Ukupno glasova: 187

Valencia
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la Valencia » 14 avg 2015, 14:04

Pa imao je Luj brzinu. Gdje ces brzeg od Di Marije? Doduse, inteligencija mu nije jaca strana, tako da brzinu nije u potpunosti eksploatisao... :mrgreen:

Da bi Junajted imao sansu ugroziti sadasnju 'veliku trojku', moraju imati vrhunskog napadaca. Jang, Mata i Valensia su odlicni za ambicije koje ima recimo Everton. Donijeti titulu mogu samo ako cd igrati sporednu ulogu... Da stvar bude tragicna, Mata igra najvazniju poziciju u timu. Onda Januzaj, veliki talenat, ali za sada nista. Depaj - vidjet cemo, nisam neki optimista za ovu prvu sezonu, ali nista ne tvrdim. Runi je slabiji sada nego je bio prije 2 godine. Konstitucija tijela je takva da je na brzini izgubio puno ranije nego recimo Gigs. I dalje je dobar, ali treba mu jos neko u napadu... Sezona je duga, previse je utakmica. Ako se povrijedi, Junajted je mrtav.

Dajte Kejna ako ne moze Bejl! :mrgreen:
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 avg 2015, 14:06

I da, rado bih uzeo Iska kao zamjenu za De Geu ako decko slucajno zeli iz Reala...

Bolji je duplo od Mate.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 14 avg 2015, 14:07

Ama sta si se naklatio na Matu. Odlican igrac, samo ga treba korisiti na poziciji koju najbolje zna.

Stavi ga na 10-ku, iznad Wazzu, oko ili krila ili ispod tri vezna u 4312, pa ces viditi o cemu pricam.

Sjajna, cista tehnika, odlicne kretnje bez lopte, fin pregled igre,... Takav igrac ti treba da poveze redove.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 14 avg 2015, 14:22

Roho u najboljem slučaju može da bude odličnaa zamjena za Šoa na lijevom beku, kao i solidno da uskoči u slučaju da se povrijedi neki od startnih stopera. To po meni. Uopšte, bočne odbrambene pozicije, dolaskom Darmijana i Šoovim povratkom u formu djeluju kao zaista jak dio tima.

Smoling je još od one gluposti prošle sezone protiv Sitija odigrao skoro bez greške, apsolutno na vrhunskom nivou. Nije toliko ni slučajno što smo bili među najboljim defanzivnim timovima lige, barem po statitici.

Ako uzmemo da statistika može i prevariti, za mnogo toga je zaist bio zaslužann De Hea, koji je vadio nemoguće. Kako sada ispada on ne želi da brani za United i treba ga brže bolje liferovati, jer samo njegovo prisustvo će štetiti i unositi nemir. Bar nije problem naći dobrog golmana, a to Romero nikako nije. On može biti solidan, odbraniti svašta nešto, ali nikad nije imao konstantu, pa je to i razlog što gdje god je ozbiljno igrao bio je rezerva, osim dvije sezone u Sampdoriji, od kojih je jedna u drugoj ligi.

Dalje, gdje škripi.....taj ljevonogi stoper.....ne vidim smisao toga, ali eto van Gal je van Gal, pa mu se može da ima fiks ideje, ali bar onda traži vrhunskog ljevonogog, što koliko god sam pročešljao lige petice, ne postoji, znači nema druge nego staviti dešnjaka....ali ne, ovaj će radije gurati Roha i Blinda tu, nego se pokriti vrhunskim dešnjakom.....katastrofa...

Škripi i po desom krilu. Ako dođe Pedro to bi moglo biti jako dobro zatvoreno s Januzajem i njim, s tim što i Depaj tu može bez problema. T je toliko dobar igrač da je podjednako opasan na oba krila, a najmanje opasan po sredini, gdje ga van Gal upravo gura.

Lijevo krilo je najbolje pokriven dio tima - Depaj i Jang (šta god govorili o njemu, on je prošle sezone naš najbolji igrač, jedini koji nešto na kraju iskreira).

Sredina terena također nemam zamjerku. Gola snaga sa Kerikom, Ererom, ŠVajnijem i Šnajderlinom.

Na kraju, škripi itekako u napadu. Runi je po meni u stagnaciji i kao većina igrača koja prerano počnu da igraju na vrhunskom nivou, prilično rano doživi zenit i stagnaciju. Po meni je bila potpuna ludost otjerati van Persija, najboljeg napadača lige zadnjih 5 godina sigurno, koji kad je zdrav nema premca naširoko i siguran sam da će se taj potez itekako obiti o glavu. Čudi me da je od strane svih sve skupa prošlo gotovo neopaženo, a ono ode ti najbolji i najkreativniji napadač lige. Užas...

Da ne govorimo kako Ernandes nije sposoban bilo koga više da nadomjesti. On može da bljesne povremeno kada mu serviraš gol na tacni, ali kreativnost mu je nula. Vilson je dobar i treba mu davati priliku, ali on trenutno može voditi napad Boltona, ali nikako Uniteda.

Sve u svemu, 3-4. mjesto je objektivan domet, ako se nešto ne desi u prelaznom roku, a i ako se desi opet to sve treba posložiti. Bojim se da 250 miliona koje je van Gal već spucao nikako nisu utrošeni kako treba, jer još postoji gomila rupa u timu, a bojim se da ih ni nakon ovog prelaznog roka neće začepiti. Pa da je ovolika lova data Mojesu, i on bi uhvatio 4.mjesto bez po muke. Da ne govorimo kako bi Fergi bez ijedne funte uloženog još i koju titulu uhvatio od ovoe dvije izgubljene.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 avg 2015, 14:58

Šta čekate sa DDG lik vuče sa nos sve u klubu,čuj neće da brani koji firaun. Prodati ga Realu čim plače za njima uzeti bar nešto novca i dok ima vremena naći adekvatnu zamjenu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 avg 2015, 14:59

Iz kluba kažu nismo zainteresirani za Otamendia, danas Balague kaže da smo poslali ponudu kao i City, ali da nijedna nije u visini klauzule od 50mil, što je i bilo očekivati.

City se izgleda namjerno umiješao da bi nama pokvario planove, isto kao i za Pedra, koji im apsolutno nije potreban, ne znaju dovesti igrača ako neko drugi nije zainteresiran prvo :P
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 14 avg 2015, 15:03

Ma neka njima taj Otamendi, pa da imaju najskuplji štoperski par u istoriji.........Otamendi - Mangala :) :) :)

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 14 avg 2015, 15:05

Saurman je napisao/la:Šta čekate sa DDG lik vuče sa nos sve u klubu,čuj neće da brani koji firaun. Prodati ga Realu čim plače za njima uzeti bar nešto novca i dok ima vremena naći adekvatnu zamjenu.
U tome i jeste stvar. Nije bitno dali zeli braniti ili ne, ocito je da zeli ici iz kluba ali Van Gaal je zapeo a i sam znas kakav je u tim situacijama. Niposto se necu zacuditi ako ga odbije prodati sada i odluci ga ostaviti na klupi cijelu sezonu pa nek` onda ide gdje hoce kao slobodan igrac koji je proveo cijelu sezonu bez fudbala. Nesto ne vjerujem da im je stalo u klubu da zarade nesto novca na DDGu, ili bar to ne pokazuju.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Balasevic
Kontakt:

Post Postao/la Balasevic » 14 avg 2015, 15:10

Saurman je napisao/la:Šta čekate sa DDG lik vuče sa nos sve u klubu,čuj neće da brani koji firaun. Prodati ga Realu čim plače za njima uzeti bar nešto novca i dok ima vremena naći adekvatnu zamjenu.
Ili možemo pokazati da nam nije stalno do novca jer smo veliki i gospodski klub? Neće United niko uslovljavati niti praviti budalom, a posebno ne neki španski golman koji je u klubu tek 3-4 sezone. Ako mu se toliko ide i ako ga toliko žele, neka iskeširaju koliko se traži i neka ga vode, niko im ne brani. Počeli su nas ismijavati sa onim ponudama manjim od 20 miliona, kao da gaze neki klub koji je manji od njih, a jednog kloca Illaramendia su platili barem duplo više od toga. Netje da može.

Možemo si dopustiti taj luksuz da nam veeeliki David brani za rezerve jednu sezonu (ili i tamo sjedi na klupi) i ode besplatno dogodine u upitnoj formi, zašto da ne?! Ipak smo mi United.

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 14 avg 2015, 15:17

Balasevic je napisao/la:
Ili možemo pokazati da nam nije stalno do novca jer smo veliki i gospodski klub? Neće United niko uslovljavati niti praviti budalom, a posebno ne neki španski golman koji je u klubu tek 3-4 sezone. Ako mu se toliko ide i ako ga toliko žele, neka iskeširaju koliko se traži i neka ga vode, niko im ne brani. Počeli su nas ismijavati sa onim ponudama manjim od 20 miliona, kao da gaze neki klub koji je manji od njih, a jednog kloca Illaramendia su platili barem duplo više od toga. Netje da može.

Možemo si dopustiti taj luksuz da nam veeeliki David brani za rezerve jednu sezonu (ili i tamo sjedi na klupi) i ode besplatno dogodine u upitnoj formi, zašto da ne?! Ipak smo mi United.
svaka ti je na mjestu :salut:

ponudama manjim od 20m ne ismijavaju oni nas nego njega jer mu pokazuju koliko ga zele i cijene ali on to ocito ne vidi

ovo sto ga je poslao u rezerve u potpunosti podrzavam
Zadnja izmjena: Policeman, dana/u 14 avg 2015, 15:19, ukupno mijenjano 1 put.
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 avg 2015, 15:19

Rooney88 je napisao/la:
U tome i jeste stvar. Nije bitno dali zeli braniti ili ne, ocito je da zeli ici iz kluba ali Van Gaal je zapeo a i sam znas kakav je u tim situacijama. Niposto se necu zacuditi ako ga odbije prodati sada i odluci ga ostaviti na klupi cijelu sezonu pa nek` onda ide gdje hoce kao slobodan igrac koji je proveo cijelu sezonu bez fudbala. Nesto ne vjerujem da im je stalo u klubu da zarade nesto novca na DDGu, ili bar to ne pokazuju.
Nezadovoljnog igrača ne bi sekunde zadržao u klubu,znam da im nije stalo zbog novca al' ne treba sad nešto tjerati inat.Prodati ga za 20+ mil i krenuti po mladog Lena.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 14 avg 2015, 15:22

Saurman je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:
Nezadovoljnog igrača ne bi sekunde zadržao u klubu,znam da im nije stalo zbog novca al' ne treba sad nešto tjerati inat.Prodati ga za 20+ mil i krenuti po mladog Lena.
Iskreno ja bih ga radije drazo na treningu s rezervama. Dakle, nije u timu. Pa nek` godinu dana igra i trenira s njima, ili sjedi na klupi. Leno moze sigurno, uopste se necu buniti.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 avg 2015, 15:35

Asteriks je napisao/la:Ama sta si se naklatio na Matu. Odlican igrac, samo ga treba korisiti na poziciji koju najbolje zna.

Stavi ga na 10-ku, iznad Wazzu, oko ili krila ili ispod tri vezna u 4312, pa ces viditi o cemu pricam.

Sjajna, cista tehnika, odlicne kretnje bez lopte, fin pregled igre,... Takav igrac ti treba da poveze redove.
Matu poznajem od pocetka njegove karijere u Valensiji. Odgledao sam makar 80% njegovih utakmica za klub. Covjek je u svakoj utakmici igrao KRILNOG IGRACA. Dakle, krilo cisto, u to vrijeme dobro krilo. Imao je brzinu, znao probiti, centrirati ili uci u sredinu... Onda je totalno grohnuo, sasvim izgubio na brzini. Prerano, rekao bih. Murinjo je odlicno procijenio da je i ZELENI, nedoradjeni Oskar bolji od njega, pa ga poslao na tribine i onda utrpao Mojsu...

Kada kazes 'desetka', meni odmah pred ocima Zidan, Berkamp, Zola, Snajder, Hesler, Mancini, Pepe Sinjori, Efenberg, Balak, Patrik Berger, Prosinecki, Boban... Svi oni su znali odigrati 'desetku', poziciju iza napadaca, iako su ponekad imali i drugacije uloge... Odlika svakog od navedenih je ODLUCNOST i LUCIDNOST. Mata nema nijednu od ove dvije karakteristike. Svi ovi igraci su trazili loptu i pokusavali povuci ekipu. Dakle, dribling jedan ili dva, sutiranje sa distance, pasovi kroz sredinu... Svaki od navedenih je bio karizmatican lider i vodja ekipe. Mata razmislja kao krilni igrac. On izgleda kao Gigs kada je presao u vezu, ako nije bogohulno porediti ova dva igraca. Dakle, nema inicijative, jednostavna igra, jednostavni pasovi, ugl na bok ili nazad... Bojim se da je ovo sto pokazuje Mata nedovoljno za ambicije Junajteda. 'Desetka' je kljucna pozicija u timu i tu moras imati najjacu kariku. Mata nije ni blizu da to bude. On na AMF igra isto kao i CM. Prvom do sebe, jednostavno, na strana....

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 avg 2015, 15:37

dnalydal je napisao/la:Roho u najboljem slučaju može da bude odličnaa zamjena za Šoa na lijevom beku, kao i solidno da uskoči u slučaju da se povrijedi neki od startnih stopera. To po meni. Uopšte, bočne odbrambene pozicije, dolaskom Darmijana i Šoovim povratkom u formu djeluju kao zaista jak dio tima.

Smoling je još od one gluposti prošle sezone protiv Sitija odigrao skoro bez greške, apsolutno na vrhunskom nivou. Nije toliko ni slučajno što smo bili među najboljim defanzivnim timovima lige, barem po statitici.

Ako uzmemo da statistika može i prevariti, za mnogo toga je zaist bio zaslužann De Hea, koji je vadio nemoguće. Kako sada ispada on ne želi da brani za United i treba ga brže bolje liferovati, jer samo njegovo prisustvo će štetiti i unositi nemir. Bar nije problem naći dobrog golmana, a to Romero nikako nije. On može biti solidan, odbraniti svašta nešto, ali nikad nije imao konstantu, pa je to i razlog što gdje god je ozbiljno igrao bio je rezerva, osim dvije sezone u Sampdoriji, od kojih je jedna u drugoj ligi.

Dalje, gdje škripi.....taj ljevonogi stoper.....ne vidim smisao toga, ali eto van Gal je van Gal, pa mu se može da ima fiks ideje, ali bar onda traži vrhunskog ljevonogog, što koliko god sam pročešljao lige petice, ne postoji, znači nema druge nego staviti dešnjaka....ali ne, ovaj će radije gurati Roha i Blinda tu, nego se pokriti vrhunskim dešnjakom.....katastrofa...

Škripi i po desom krilu. Ako dođe Pedro to bi moglo biti jako dobro zatvoreno s Januzajem i njim, s tim što i Depaj tu može bez problema. T je toliko dobar igrač da je podjednako opasan na oba krila, a najmanje opasan po sredini, gdje ga van Gal upravo gura.

Lijevo krilo je najbolje pokriven dio tima - Depaj i Jang (šta god govorili o njemu, on je prošle sezone naš najbolji igrač, jedini koji nešto na kraju iskreira).

Sredina terena također nemam zamjerku. Gola snaga sa Kerikom, Ererom, ŠVajnijem i Šnajderlinom.

Na kraju, škripi itekako u napadu. Runi je po meni u stagnaciji i kao većina igrača koja prerano počnu da igraju na vrhunskom nivou, prilično rano doživi zenit i stagnaciju. Po meni je bila potpuna ludost otjerati van Persija, najboljeg napadača lige zadnjih 5 godina sigurno, koji kad je zdrav nema premca naširoko i siguran sam da će se taj potez itekako obiti o glavu. Čudi me da je od strane svih sve skupa prošlo gotovo neopaženo, a ono ode ti najbolji i najkreativniji napadač lige. Užas...

Da ne govorimo kako Ernandes nije sposoban bilo koga više da nadomjesti. On može da bljesne povremeno kada mu serviraš gol na tacni, ali kreativnost mu je nula. Vilson je dobar i treba mu davati priliku, ali on trenutno može voditi napad Boltona, ali nikako Uniteda.

Sve u svemu, 3-4. mjesto je objektivan domet, ako se nešto ne desi u prelaznom roku, a i ako se desi opet to sve treba posložiti. Bojim se da 250 miliona koje je van Gal već spucao nikako nisu utrošeni kako treba, jer još postoji gomila rupa u timu, a bojim se da ih ni nakon ovog prelaznog roka neće začepiti. Pa da je ovolika lova data Mojesu, i on bi uhvatio 4.mjesto bez po muke. Da ne govorimo kako bi Fergi bez ijedne funte uloženog još i koju titulu uhvatio od ovoe dvije izgubljene.
Dosta dobra analiza!

Roho moze na beka, ni pod razno na stopera!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 avg 2015, 19:44

Dobar članak, objašnjeno dosta stvari oko transfera ;)

http://www.espnfc.us/club/manchester-un ... e-signings

:kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 15 avg 2015, 00:48

Gov.etu od De Gee-e kojeg smo btw. toliko trpili da bi nam trebao biti zahvalan do kraja života, ne dati da ide ispod neke ogromne cifre a pošto nam je Real neće dati, ostaviti nezahvalno gov,no na tribinama cijelu sezonu. Allaha mi, kakve je greške pravio kada je došao i kako nam je vadio živce, poslije njegovih bravura i Lindegaard nam je izgledao kao Van Der Sar! I onda nakon jedne sezone na nivou to isto đubre dođe i sere, još kaže neću da igram, e pa ne bih ti ja sad dao da igraš cijelu sezonu htio ti ne htio, majmune nezahvalni. Pa onda idi u Real Madrid nakon što u godini dana ne zabilježiš nijedan nastup, kitu ćeš biti prvi golman.
1946

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 16 avg 2015, 03:07

Policeman je napisao/la:
Balasevic je napisao/la:

svaka ti je na mjestu :salut:

ponudama manjim od 20m ne ismijavaju oni nas nego njega jer mu pokazuju koliko ga zele i cijene ali on to ocito ne vidi

ovo sto ga je poslao u rezerve u potpunosti podrzavam
Samo bih da ovo prokomentarisem jer poprilicno pratim de geu svakofnevmo i sve medije vezano za njega, posebno one najpouzdanije. Zasto smatras da je takva ponuda ponizenje za de geu, ne razumijem? Ko prvo posljednja realova ponuda je 25mil eura plus 5mil eura bonusa. Mislim da nikada u historiji fudbala ni jedan igrac a kamoli golman u zadmjoj godini ugovora nije dobio vecu ponudu od toga. Treba biti malo i realan i objektivan a ne samo subjektivan to je i vise nego dobra ponuda. Da poveca real jos vise ponudu do ne bi bilo posteno nego bi to bilo pišanje po sebi jer dajes 40miliona eura za nekoga kome istice ugovor. Real mozda trosi puno ali nece da united likuje i kaze jesmo vas preveslali. Real je fino dogovorio sa de geom, ako te ne puste za 25mil +5mil bonusa, ne sekiraj se. Nemoj potpisat novi ugovor i na kraju kada ti istekne umjesto da junajted dobije sve te pare ti ces dobiti 5mil eura i plus predobru platu i vozdra svima. A realu nije mrsko cekati i zrtvovati se da de gea ne igra jer ce ga onda svejedno dovesti besplatno. A i da se desi cudo i da dobro zasere jer nije igrao citavu sezonu i bude katastrofa uvijek ce imati drugog dobrog golmana (casillu ili navasa) a ovog mogu prodati za debele pare nekome iako se to naravno nece dogoditi ali to je ono najgori moguci scenario u kojem bi real madrid opet bio u plusu. A koliko god da united ima para, sigurno bi odlaskom de gea-e za 25mil doveli jos neko mnogo jako pojacanje jer bi te pare usmjerili u transfere za razliku od iduce godine gdje nece dobiti nista.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 16 avg 2015, 07:01

Nije do para valjda je jasno,stvar je u tome sto je United najveci brend na otoku,jedan od najvecih klubova na svijetu i neke stvari se moraju postovat. Ovim hoce da daju doznanja ostalim "zvijezdama" da treba da zive United,ako igdje mozes dobit podrsku i nakon sezone lose igre to je upravo ovai klub i kako da vracas,kao De Gea?

Ronaldo je htio ici,ali je potpisao ugovor da bi klub zaradio,zahvLan je bio,dok ovaj nije.

Ja bi licno da odmah ide,ne mogu ga gledat,meni je United veci od bilo koga,zasto ne volim Rooneya? Bas zbog slicnih stvari kao i ova ne isto ali skoro.
Zeljeznicar! 1921 !

wayneroo
Kontakt:

Post Postao/la wayneroo » 16 avg 2015, 11:15

Procitao sam juce na nekom srpskom portalu vezan za United da je LVG poslao Davida u drugi tim, ima li ikakve istine tu s obzirom da ni na jednom ozbiljnom portalu nisam mogao naci tu vijest

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 16 avg 2015, 11:41

wayneroo je napisao/la:Procitao sam juce na nekom srpskom portalu vezan za United da je LVG poslao Davida u drugi tim, ima li ikakve istine tu s obzirom da ni na jednom ozbiljnom portalu nisam mogao naci tu vijest
istina je poslao ga par dana u rezerve ali ga je izgleda vratio u prvi tim
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.