RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- el-fighter
- Kontakt:
Re: FK Velež
Većina nas zna šta se desilo. Ali netrebamo se okretati prošlosti, jer pred nama je svijetla budućnost. Neka je stid i sram onih koji su do prije rata navijali za Velež, a sada navijaju za Zrinjski. Svi znaju da je prvo čega se sjetiš kad se spomene Mostar, Stari Most, a drugo je Velež.
Svaka čast za ovaj post u kome je izrečena istina o Veležu. A ona rečenica: "Velež nikad nije umro niti će ikada umrijeti dok ima dobrih ljudi koji ga vole" , je najjača rečenica i poruka svima onima koji žele propast Veležu.
Svaka čast za ovaj post u kome je izrečena istina o Veležu. A ona rečenica: "Velež nikad nije umro niti će ikada umrijeti dok ima dobrih ljudi koji ga vole" , je najjača rečenica i poruka svima onima koji žele propast Veležu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- Crveni_1922
Uspješan debi na golu Veleža

Fudbaleri Veleža su u subotnjoj utakmici protiv Laktaša upisali novu pobjedu i nastavili sa dobrim igrama na početku prvenstva.
Ponovo su „rođeni“ bili efikasni. Postignuta su četiri gola, dok je samo jedan završio mreži Sanela Borića, koji je u ovom susretu mijenjao povrijeđenogog Emira Hadžiđulbića.
Poslje utakmice, mnoge pohvale otišle su na adresu debitanta Borića, koji je svojim intervencijama i pravovremenim istrčavanjima spriječio napadaće Laktaše u namjeri da više puta zatresu mrežu Veleža.
„Moram priznati da sam imao veliku tremu prije utakmice. Ali, nakon prve uhvaćene lopte, trema je nestala, a nastala je sigurnost, koja se dizala nakon svake intervencije i pohvale od strane navijača i saigrača. Ostaje žal, za primljenim golom. Možda sam malo bolje mogao reagovati kod tog gola, ali bio sam dosta pokriven od strane saigrača, tako da sam loptu vidio tek kada je bilo prekasno da učinim nešto“, riječi su Borića, koji ima samo riječi hvale za svog konkurenta na golu Veleža, Hadžiđulbića.
„Veoma cijenim Emira, ipak je riječ o jednom od najboljig golmana u našoj ligi. On je puno iskusniji od mene, pa mi svojim savjetima dosta pomaže. Dosta učim od njega, a to ću znanje nastojati pokazati na terenu, kad god mi se ukaže prilika“.
Sanel je fudbal počeo trenirati u Njemačkoj, da bi se ubrzo preselio u Ameriku. Tamo je proveo osam godina, igrajući za jednu privatnu akademiju, te godinu dana i na koledžu.
„Iskustvo u Americi mi je dosta pomoglo, ali tamo fudbal nije toliko popularan i kvalitetan kao u Evropi. Odlučio sam da ovdje okušam sreću i da pokažem koliko vrijedim. Krenuo sam za Bosnu, te našao angažman u Željezničaru. Na Grbavici sam bio godinu dana, ali nikada nisam dobio pravu priliku“, rekao je Sanel i nastavio:
„Prelazak u Velež je bila prava stvar. Iako je Hadžiđulbić prvi golman, uvjeren sam da ću ovdje dobivati prilike i pokazati koliko vrijedim. U Mostar i klub sam se odmah zaljubio, a o navijačima da ne pričam. Teško je opisati koliko mi je značila njihova podrška na debiju. Uvjeren sam da će ova naša mlada ekipa nastaviti sa dobrim igrama i da ćemo se ovim predivnim navijačima odužiti dobrim plasmanom na kraju sezone“, istakao je novi golman „rođenih“.

Fudbaleri Veleža su u subotnjoj utakmici protiv Laktaša upisali novu pobjedu i nastavili sa dobrim igrama na početku prvenstva.
Ponovo su „rođeni“ bili efikasni. Postignuta su četiri gola, dok je samo jedan završio mreži Sanela Borića, koji je u ovom susretu mijenjao povrijeđenogog Emira Hadžiđulbića.
Poslje utakmice, mnoge pohvale otišle su na adresu debitanta Borića, koji je svojim intervencijama i pravovremenim istrčavanjima spriječio napadaće Laktaše u namjeri da više puta zatresu mrežu Veleža.
„Moram priznati da sam imao veliku tremu prije utakmice. Ali, nakon prve uhvaćene lopte, trema je nestala, a nastala je sigurnost, koja se dizala nakon svake intervencije i pohvale od strane navijača i saigrača. Ostaje žal, za primljenim golom. Možda sam malo bolje mogao reagovati kod tog gola, ali bio sam dosta pokriven od strane saigrača, tako da sam loptu vidio tek kada je bilo prekasno da učinim nešto“, riječi su Borića, koji ima samo riječi hvale za svog konkurenta na golu Veleža, Hadžiđulbića.
„Veoma cijenim Emira, ipak je riječ o jednom od najboljig golmana u našoj ligi. On je puno iskusniji od mene, pa mi svojim savjetima dosta pomaže. Dosta učim od njega, a to ću znanje nastojati pokazati na terenu, kad god mi se ukaže prilika“.
Sanel je fudbal počeo trenirati u Njemačkoj, da bi se ubrzo preselio u Ameriku. Tamo je proveo osam godina, igrajući za jednu privatnu akademiju, te godinu dana i na koledžu.
„Iskustvo u Americi mi je dosta pomoglo, ali tamo fudbal nije toliko popularan i kvalitetan kao u Evropi. Odlučio sam da ovdje okušam sreću i da pokažem koliko vrijedim. Krenuo sam za Bosnu, te našao angažman u Željezničaru. Na Grbavici sam bio godinu dana, ali nikada nisam dobio pravu priliku“, rekao je Sanel i nastavio:
„Prelazak u Velež je bila prava stvar. Iako je Hadžiđulbić prvi golman, uvjeren sam da ću ovdje dobivati prilike i pokazati koliko vrijedim. U Mostar i klub sam se odmah zaljubio, a o navijačima da ne pričam. Teško je opisati koliko mi je značila njihova podrška na debiju. Uvjeren sam da će ova naša mlada ekipa nastaviti sa dobrim igrama i da ćemo se ovim predivnim navijačima odužiti dobrim plasmanom na kraju sezone“, istakao je novi golman „rođenih“.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!
Sanel je dobar golman koji u zelji nije dobio sansu zbog Sehica, nadam se da ce kod vas dobiti sansu i iskoristiti je
i btw svaka cast za ovaj tekst koji je postavljen
i btw svaka cast za ovaj tekst koji je postavljen
Cuva Bog Zelju svog!
- Crveni_1922
- Crveni_1922

Cijelu prošlu jesen Rođeni su skupili 11 bodova
Veležova renesansa ni nakon četiri kola Premier lige BiH nije prekinuta. "Rođeni" su i protiv Laktaša nastavili u istom ritmu i sa istim navikama - četiri ili pet golova u mreži protivnika. Iako oslabljeni za Hadžiđulbića, Kneževića, Osmanagića, Demića, Obada, Mostarci su ponovo prezentirali dopadljiv fudbal, sa mnogo trke i kombinatorike na sredini terena, a sjajna partija je okrunjena sa četiri gola u mreži Mrkobrade.....

Sa ovim trijumfom, Velež iz četiri kola ima deset bodova i gol razliku 14:3, što čini najbolji Veležov poslijeratni start sezone. A, primjera radi, u prošloj sezoni "rođeni" su jesenji dio prvenstva završili sa samo jednim bodom više nego što imaju danas, nakon samo četiri kola. Valja istaći i činjenicu da je stadion i ovaj put bio ispunjen gotovo do posljednjeg mjesta, što je možda u ovoj, za sada prelijepoj mostarskoj bajci, i najvažniji faktor.
- Pregledali smo dan uoči meča snimak utakmice sa Tušnja u kojoj su Laktaši trijumfovali nad Slobodom. Uvidjeli smo gdje su najopasniji, kao i gdje su najslabiji. Na osnovu toga sam i odredio taktiku za ovaj meč - kaže Abdulah Ibraković, trener Veleža. Kao i svaki vrhunski strateg, tako i Ibraković, uprkos visokoj pobjedi, u igri svoga tima nalazi i određene nedostatke koje nastoji otkloni. - Već od sutra sve naše misli su usmjerene na gostovanje u Trebinju.
Radit ćemo na svim tim nedostatcima do narednog meča. Dogodio se određeni pad u igri i to u sličnom vremenskom razdoblju kao i u meču protiv Olimpika, te protiv Sarajeva. Pojedini igrači su imali u svojim glavama predstavu da je meč već završen, što nas je zamalo koštalo. To je evidentirano i na tome treba poraditi - kazao je Ibraković.
A.D.
Obad i Demić uskoro u timu
- Adis Obad se uspješno oporavlja od teške povrede ligamenata koljena i konkurisat će za mjesto u timu za jedno od narednih kola. Popularni Aca još uvijek ne radi punim intezitetom, ali ono što je u ovom momentu najvažnije jeste činjenica da oporavak iskusnog Obada svakim danom sve više napreduje. Izuzev Obada na teren će uskoro i mladi Riad Demić. Demić će sa laganim treninzima krenuti početkom septembra i to nakon višemjesečne pauze, uzrokovane mononukleozom.
Zadnja izmjena: Crveni_1922, dana/u 24 avg 2009, 18:39, ukupno mijenjano 1 put.
- el-fighter
- Kontakt:
Izgleda da i bez nekoliko standardnih igrača imamo dobar sastav koji igra izuzetno dobro. Još kad se vrate ovi igrači koji su povrijeđeni. Obad, Hadžiđulbić, Demić, Knežević, Osmanagić. Bit će to još bolji Velež. U Trebinju bih se zadovoljio bodom, jer svi znamo da gore treba biti Maradona da se izbjegne ofsajd.
Velež do groba života mi moga
Znali ko koliko Osmanagić ne smije igrati ?el-fighter je napisao/la:Izgleda da i bez nekoliko standardnih igrača imamo dobar sastav koji igra izuzetno dobro. Još kad se vrate ovi igrači koji su povrijeđeni. Obad, Hadžiđulbić, Demić, Knežević, Osmanagić. Bit će to još bolji Velež. U Trebinju bih se zadovoljio bodom, jer svi znamo da gore treba biti Maradona da se izbjegne ofsajd.
Ako je jedno kolo,onda smo kompletni opet protiv Leotara jer se vraća i Knežević.
Ne znam za Hadžiđulbića,povrijeđen je,možda je i bolje da malo odmori jer i ovaj Borić nije loš.
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''
Jel zna itko kada se vraca Kodro ?
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Evo i mi da ovaj spisak ovdje stavimo zbog našeg pulena.
Na spisku selektora Branimira Tulića nalazi se 20 igrača i to: Ibrahim Šehić (Željezničar), Dino Hamzić (Sarajevo), Ognjen Vranješ (Crvena zvezda), Nedeljko Malić (Matersburg), Toni Šunjić (Zrinjski), Muhamed Subašić (Olimpik), Nenad Kiso (Čukarički), Duško Sakan (Borac BL), Nebojša Pejić (BSK Borča), Anes Haurdić (Jablonec), Goran Galešić (HIT Gorica), Dejan Drakul (Tatran Preshov), Muhamed Mujić (Sloboda), Nemanja Bilbija (Borac BL), Sanid Mujakić (Laktaši), Adin Đafić (Velež), Josip Čorić (Slovan Liberec), Marko Sušac (Borac BL), Ermin Zec (Šibenik), Mateo Sušić (Zrinjski).
Čudno,nema Osmanagića.
@kimbo:Ja ne znam ništa.
Na spisku selektora Branimira Tulića nalazi se 20 igrača i to: Ibrahim Šehić (Željezničar), Dino Hamzić (Sarajevo), Ognjen Vranješ (Crvena zvezda), Nedeljko Malić (Matersburg), Toni Šunjić (Zrinjski), Muhamed Subašić (Olimpik), Nenad Kiso (Čukarički), Duško Sakan (Borac BL), Nebojša Pejić (BSK Borča), Anes Haurdić (Jablonec), Goran Galešić (HIT Gorica), Dejan Drakul (Tatran Preshov), Muhamed Mujić (Sloboda), Nemanja Bilbija (Borac BL), Sanid Mujakić (Laktaši), Adin Đafić (Velež), Josip Čorić (Slovan Liberec), Marko Sušac (Borac BL), Ermin Zec (Šibenik), Mateo Sušić (Zrinjski).
Čudno,nema Osmanagića.

''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''
kimbo je napisao/la:Jel zna itko kada se vraca Kodro ?
Kodro je Zvjezdin igrac ...provjereno ! Odradit ce polusezonu za Zvijezdu naravno kada se oporavi od povrede , mozda se na zimskom prelaznom roku vrati u Velež ...
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
- Crveni_1922
Log Out je napisao/la:Evo i mi da ovaj spisak ovdje stavimo zbog našeg pulena.
Čudno,nema Osmanagića.![]()
Koliko vidim nema ni Colica...
Colica ne moze ni biti jer ima 22 god.Crveni_1922 je napisao/la:Log Out je napisao/la:Evo i mi da ovaj spisak ovdje stavimo zbog našeg pulena.
-
- Kontakt:
U Julu je napunio 23..
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...
Crveni_1922 je napisao/la:Log Out je napisao/la:Evo i mi da ovaj spisak ovdje stavimo zbog našeg pulena.
da nije zastario ? koliko je Čoli godina ? ovo je U 21 repka ...
-
- Kontakt:
nema ni 22 nego 23hara17 je napisao/la:Colica ne moze ni biti jer ima 22 god.Crveni_1922 je napisao/la:Log Out je napisao/la:Evo i mi da ovaj spisak ovdje stavimo zbog našeg pulena.

http://liverpool.bosnianforum.com/
It's Always Sunny in Philadelphia
It's Always Sunny in Philadelphia
Elvir Čolić je rođen 17.07.1986, ima 23 godine i ne može igrati za našu mladu repku. Mislim da je Zec najstariji u ekipi, ima 21 godinu.
zar je Zec tako mlad ??? u hebote ...pa bice od njega igračina akoBogda ..Rz88 je napisao/la:Elvir Čolić je rođen 17.07.1986, ima 23 godine i ne može igrati za našu mladu repku. Mislim da je Zec najstariji u ekipi, ima 21 godinu.
ima li iko kakvih informacija za Trebinje ..hoće li se ići organizovano ?
O tome nemoj ovdje.mostar_mo je napisao/la:ima li iko kakvih informacija za Trebinje ..hoće li se ići organizovano ?
Imaš naše forume...
Pozdrav! Mene intresuje ako ima neko dobro upucen sto se tice sadasnjeg grba veleza sto je na dresovima zasto nema Starog mosta to me jako intresuje i zanimaa?? Nije nikakava provokacija samo nikako mi ne ide u glavu sto nema Starog mosta na grbu.
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.