Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Za_raju
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Za_raju » 31 mar 2012, 20:49

santos je napisao/la:U slovenackoj Galesic i Fajic dali po gol,Kujovic u turskoj ligi
Obojica su odlicni fudbaleri , Galesic da nije imao onu tesku povredu ramena zbog koje ga nije bilo gotovo sezonu sigurno bi bio clan nekog kluba iz serije A ...
A sto se Fajica tice cudno bi bilo da ne dadne gol svako kolo momak je procvao kako je pobjega iz ove nase utopijske lige...Mirise mi da cemo ga ubrzo gledati u repki...
Taj Kujovic jos nije nas tako da...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 01 apr 2012, 20:11

sead ramovic na golu lillestrøma, trenutno igra protiv rosenborga.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 01 apr 2012, 20:21

Aganovic gol protiv Goteborga
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 01 apr 2012, 20:49

Cincinnatus je napisao/la:Aganovic gol protiv Goteborga
Dobar je Admir, u U-21 je bio jedan od boljih igraca ali se poslije malo izgubio. To mu je bio debi za Syrianska i odmah pobjednicki gol i igrac utakmice po misljenju mnogih. Imaju jos nekoliko bosanaca u ekipi, Haris Skenderovic im je mozda najvazniji igrac, stoper.

Kad smo vec u Svedskoj, mladi Dino Islamovic uskoro potpisuje za Fulham. Rodjen 1994, napadac, igrao u Malmö FF juniorima.
slika

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 01 apr 2012, 20:53

taj skenderovic je propao ko' zeton u norveskoj ligi prosle sezone, otjerali ga natrag u svedsku :lol:
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 01 apr 2012, 21:01

STEVIE je napisao/la:taj skenderovic je propao ko' zeton u norveskoj ligi prosle sezone, otjerali ga natrag u svedsku :lol:
moze biti ali ovi Asirci ga hvale kao da je Maldini :)
on im je bio jedan od najzasluznijih kada su usli u prvu ligu, sada se vratio u isti klub

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 02 apr 2012, 17:39

Fajic asistencija za drugi gol Mure i ponovo njegov touchdown :D za treci gol(od 0:38 asist i gol)

[youtube][/youtube]

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 02 apr 2012, 22:35

santos je napisao/la:Fajic asistencija za drugi gol Mure i ponovo njegov touchdown :D za treci gol(od 0:38 asist i gol)

[youtube][/youtube]
Fajic bi se mogao pozvati u repku. Pravo je brz lik, a ova asistencija..eeee pa ovi u City mogu samo sanjati da ovako ubace loptu.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 03 apr 2012, 21:05

Safet Sušić, selektor državnog tima poručuje: Neću ja igračima vaditi pasoše!

Svi koji žele igrati za reprezentaciju moraju posjedovati bh. državljanstvo, naglasio je Sušić
Autor S. SINANOVIĆ (Sport) | Objavljeno 03.04.2012. u 04:10
Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font
Safet Sušić:Hadžić ima potencijal, ali ne i sportsko bh. državljanstvo Safet Sušić:Hadžić ima potencijal, ali ne i sportsko bh. državljanstvo

U narednih pedesetak dana Safet Sušić boravit će na pariškoj adresi. Na putovanju za Pariz "head coach" bh. reprezentacije zaustavio se u Gracu, gdje je Šturm ugostio Rid, za koji nastupa Anel Hadžić. Polivalentni nogometaš, defanzivac, po potrebi i veznjak, mlad igrač koji je prošao austrijske nogometne selekcije, te kao takav postao zanimljiv i bh. selektoru. Pozitivne kritike o Hadžiću, Sušić je dobio i od Adnana Međedovića, nekad vrsnog nogometaša Veleža, sa kojim se sreo u Gracu. Evo selektorovih impresija sa austrijskog derbija.

- Hadžić ima kvalitet. Meč je završio 0:0. Vidio sam da Anel može igrati više pozicija, mlad je, dobro bi nam koristio, ali...

Žal zbog Šovšića

To ali je prepreka za nastup u bh. majici. Sušić pojašnjava zašto.

- Hadžić posjeduje austrijski pasoš, što je smetnja da zaigra za BiH. Da su njegovi papiri u redu ja bih ga odmah uvrstio među kandidate za utakmice sa Irskom i Meksikom.

Slične probleme imaju i drugi potencijalni reprezentativci.

- Gledao sam "malog" Šovšića koji igra u Zagrebu. Vrlo zanimljiv igrač, mlad, jak na lopti, lucidnih poteza. Prošao je naše selekcije, ali sada ima sportsko državljanstvo Hrvatske. Kako ima više od 21. godine, sada je upitno da li više može igrati za BiH.

Nije jedini. Selektor je komentirao status Emira Kujovića.

- Ja saslušam svakog, provjerim svako ime. Kada vidim da igra odmah reagiram. Javili su mi za Kujovića, kazali da je potencijal i da želi igrati za BiH. Nažalost, on ima švedsko državljanstvo i kao takav, za sada ne može igrati za BiH.

Poruka igračima

Zato je selektor poručio potencijalnim reprezentativcima, menadžerima, skautima...

- Ja sam trener, selektor i ne mogu i ne želim ja igračima vaditi pasoše. Još manje želim nekoga tjerati da uzima ili mijenja državljanstva. Svi koji žele igrati za reprezentaciju moraju pokazati više želje i volje, mada je glavni uslov da imaju kvalitet, da su u formi i da posjeduju bh. državljanstvo.

Ako im je istinski stalo do reprezentacije, do BiH, oni sami moraju riješiti svoj status. Mi smo imali primjer Mujdže, gdje smo bili u neizvjesnosti do same utakmice. Sa Luksemburgom smo igrali u 20 sati, a tri sata prije dobili smo zeleno svjetlo. Mujdža je pozitivan primjer, jer je on silno želio da igra. Svi koji to hoće moraju sami rješavati svoj status - naglasio je Sušić.

Džakmić, Galešić, Vranješ...

Selektor prati formu svih potencijalnih reprezentativaca. Upoznat je sa kvalitetom Edina Višće, Stojana Vranješa, Gorana Galešića, Miroslava Stevanovića...

- Vranješ mora više igrati. Galešića sam gledao i uvjerio se da posjeduje veliki potencijal. Stevanović i Višća su blizu prvog tima. Svi oni u reprezentaciju mogu doći ako će u kontinuitetu pružati dobre partije. Kod mene se ne ulazi lako, pogotovo ne nakon jedne ili dvije utakmice. Kada se uđe onda se ne ispada lako. Nikom vrata nisu zatvorena, niko neće biti zapostavljen, ali želim da svi znaju da je jedino mjerilo, jedini uslov za poziv, kontinuirano dobre partije u njihovim klubovima - podvukao je selektor.

Sušić traži i hitrog i spretnog napadača, koji ne sliči Ibiševiću i Džeki. Ne treba zato ispaštati robusni, efikasni, nezadrživi Adilović. Provjerava Sušić formu Enisa Nadarevića, koji igra za italijanskog B ligaša Varezea. Nije otpisan ni Nemanja Supić, nekadašnji ljubimac bh. navijača. Neki misli da je Muhamed Džakmić najbolja zamjena za prekaljenog asa Rahimića. Šteta što je u Južnoj Koreji, premda bolje nego da je u Sjevernoj...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 apr 2012, 21:50

edinjo-bih je napisao/la:

Zato je selektor poručio potencijalnim reprezentativcima,

- Ja sam trener, selektor i ne mogu i ne želim ja igračima vaditi pasoše. Još manje želim nekoga tjerati da uzima ili mijenja državljanstva. Svi koji žele igrati za reprezentaciju moraju pokazati više želje i volje, mada je glavni uslov da imaju kvalitet, da su u formi i da posjeduju bh. državljanstvo.

Ako im je istinski stalo do reprezentacije, do BiH, oni sami moraju riješiti svoj status. Mi smo imali primjer Mujdže, gdje smo bili u neizvjesnosti do same utakmice. Sa Luksemburgom smo igrali u 20 sati, a tri sata prije dobili smo zeleno svjetlo. Mujdža je pozitivan primjer, jer je on silno želio da igra. Svi koji to hoće moraju sami rješavati svoj status - naglasio je Sušić.
Apsolutno i tu prica pocinje i zavrsava se oko Vuckica,Kuckica i ostalih.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 apr 2012, 22:57

Evo glava da je ovaj intervju laz.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 03 apr 2012, 23:03

edinjo-bih je napisao/la:jedini uslov za poziv, kontinuirano dobre partije u njihovim klubovima - podvukao je selektor
:roll: :roll: :roll:
Covjek se drzi za rijec a pas za uzicu , pa da vidimo!
edinjo-bih je napisao/la:Zato je selektor poručio potencijalnim reprezentativcima, menadžerima, skautima
STA :o :o :o :o

Hvala za citiranje ali za ovo se dobija ban na svim iole ozbiljnijim forumima ako se ne navede orginalni izvor teksta.
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
"No God is Good God "

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 apr 2012, 23:11

Zna Sinan sta ce napisati :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 04 apr 2012, 10:19

Ako je ovaj interviju stvarno dao Susic onda nama stvarno nema spasa. Koji je to bilmez, on nece da pomogne igracima oko papirologije a Aco Petrovic u dva mjeseca mandata obisao pola Evrope i nahvatao nekoliko dobrih igraca. Samo bi volio ovom Susicu u mozak zavirit da vidim o cemu on razmislja.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 04 apr 2012, 10:51

vendeta87 je napisao/la:Ako je ovaj interviju stvarno dao Susic onda nama stvarno nema spasa. Koji je to bilmez, on nece da pomogne igracima oko papirologije a Aco Petrovic u dva mjeseca mandata obisao pola Evrope i nahvatao nekoliko dobrih igraca. Samo bi volio ovom Susicu u mozak zavirit da vidim o cemu on razmislja.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Cekaj jos malo : :lol: :lol: :lol:

Pa jel' im Aco sredio papire ?
Isto tako je i Susic obisao i nahvatao nekoliko igraca ali nece im on sredjivati papire :?

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 04 apr 2012, 12:18

bavarian_bk je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:Ako je ovaj interviju stvarno dao Susic onda nama stvarno nema spasa. Koji je to bilmez, on nece da pomogne igracima oko papirologije a Aco Petrovic u dva mjeseca mandata obisao pola Evrope i nahvatao nekoliko dobrih igraca. Samo bi volio ovom Susicu u mozak zavirit da vidim o cemu on razmislja.

Isto tako je i Susic obisao i nahvatao nekoliko igraca ali nece im on sredjivati papire :?
Naravno da nece trener sredjivati papire bukvalno kako to ti mislis, nego ce to uraditi sekeretar saveza. Al selektor moze tu svojim imenom (uticajem kod politicara) pomoci da se to ubrza. Jer realno je svim sportistima koji hoce da povrate ili nanovo dobiju nase drzavljanstvo jako tesko skupiti potrebne papire zbog administracije a da ne govorim o drugim preprekama, tako da se tu treba ukljuciti generalni sekretar saveza i selektor.

nihco

Post Postao/la nihco » 04 apr 2012, 12:24

vendeta87 je napisao/la:
bavarian_bk je napisao/la:

Naravno da nece trener sredjivati papire bukvalno kako to ti mislis, nego ce to uraditi sekeretar saveza. Al selektor moze tu svojim imenom (uticajem kod politicara) pomoci da se to ubrza. Jer realno je svim sportistima koji hoce da povrate ili nanovo dobiju nase drzavljanstvo jako tesko skupiti potrebne papire zbog administracije a da ne govorim o drugim preprekama, tako da se tu treba ukljuciti generalni sekretar saveza i selektor.
pusti bolan , ovo sto je napisano je primjer kako radi susic i njegov "propagandni tim", gomila neznalica i amatera , na celu sa selektorom. treba ih pustiti da rade, ne moze se tu nista, imaju podrsku saveza i javnosti.
Sent from my Commodore 64

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 apr 2012, 12:34

Gosn @nihcudin a vi ste iz iz ekspertnog tima,pa sto se odmah niste predstavili................
Steta je da takvi znalci ostanu neotkriveni.
Podrska slijedi od svih sfera javnosti al u ......
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 04 apr 2012, 14:53

Dok je dosao Susic na celo repke moj otac je rekao jadni mi!
A kao bivsi fudbaler i vrsni poznavalac ovog sport zaista nije dosada imao fula u nekim procjenama...Kada sam kretao na utakmicu u Rumuniju covjek mi je rekao ne idi djaba i ne trosi pare zijanicemo glatko i to je definitivno moja zadnja posjeta utakmice nase repke dok je Sajo selektor...
Cak se nakon te utakmice i raspala nasa grupa koja je fanaticno isla za nasim igracima gdje god da se igralo na ovom kontinentu...
Elem necemo se sad raspravlajti ko je expert ako nije jer kompletan rad ovog stozera je sve sam rekao o sebi a rezulati ne da govore sve nego nam mogu biti i neki predkazatelj sta ce se desavati i u narednom periodu!!!
"No God is Good God "

vest
Kontakt:

Post Postao/la vest » 04 apr 2012, 15:24

Za_raju je napisao/la:Dok je dosao Susic na celo repke moj otac je rekao jadni mi!
A kao bivsi fudbaler i vrsni poznavalac ovog sport zaista nije dosada imao fula u nekim procjenama...Kada sam kretao na utakmicu u Rumuniju covjek mi je rekao ne idi djaba i ne trosi pare zijanicemo glatko i to je definitivno moja zadnja posjeta utakmice nase repke dok je Sajo selektor...
Cak se nakon te utakmice i raspala nasa grupa koja je fanaticno isla za nasim igracima gdje god da se igralo na ovom kontinentu...
Elem necemo se sad raspravlajti ko je expert ako nije jer kompletan rad ovog stozera je sve sam rekao o sebi a rezulati ne da govore sve nego nam mogu biti i neki predkazatelj sta ce se desavati i u narednom periodu!!!
a to je sramota za nas izgubiti u rumuniji? :lol: kao da nekoga zanima ides li ti na utakmice, idi ako hoces ako neces nemoras..rezultati su solidni, mi smo kao ekipa iz 3. sesira na kraju zavrsili kao 2. u grupi..nas problem je sirina, mi imamo 10 tak dobrih fudbalera ali kuku nama ako se 2-3 igraca povrijedi...
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz, kakarut i 20 gostiju.