BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

UltrasNotRed
Kontakt:

Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Post Postao/la UltrasNotRed » 15 jul 2016, 16:30

tuzlak1987 je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ja ne znam sta vi ocekujete kada se bolje placa u Makedoniji i Albaniji igrace i to nekad debelo bolje, ne znam sta vam nije jasno?
.
Nisi upucen brate pa nemoj tako zboriti. Kakve plate u Makedoniji kad prvak Vardar ima plate na nivou Slobode, mozda cak i manje generalno, a o ostalim njihovim klubovima nema potrebe ni govoriti (osim mozda Skendije). Kolega i otac njegov su imali svoje prste u Vardaru, a cak i sad se otac mu nesto vrti tamo, doveli su sad neka 3 brazilca koji kiti ne vrijede i vec ih ljudi ismijavaju i zale se.
Transfer koji je Sarajevo ostvarilo sa Cimirotom makedonci ce sanjati jos decenijama, dok tek par transfera od nekih 300k (mislim cak i manje da je) koje su makedonci (Vardar, ne znam jel jos koji klub) ostvarili im je i sad pojam im.
Ne znam da i Albanci ostaruju neke rezultate i transfere, ali svi ovi klubski rezultati se variraju, izuzmemo li Dinamo, Partizan i CZ, pa eto i Maribor i Rijeka su imali svoj period pa ih opet sad nigdje nema. A i Zeljo i Sarajevo su imali izvrsnih utakmica u Evropi, ne smijemo i to zaboraviti.
Ocito da u nasim ligama ne mozes nista napraviti u Evropi dok se ne izdignes u svojoj ligi iznad svih i par godina ne budes superioran u odnosu na ostale, redovno igras Evropu i mic po mic nabijas koeficijent dok ne prokines.

Signore - samo nemoj stadione u Islandu spominjati kad znas da svaka liga ima bolje stadione od nasih i to nije ni tesko ostvariti. Nekad ranije nasa liga je bila pojam za poljake, islandjane, madjare i ostale, ali za razliku od njih mi smo imali rat, u drzavi se zadrzao nacionalni kod i trojstvo koje se mora postivati na svakom nivou, svako svome vuce, a politika i korupcija su toliko jaki da nas nema nigdje ni jos narednu deceniju, a daj Boze i poslije toga.
Cak i aki neki nas klub ostvari zapazen rezultat u Evropi to ce biti jednu godinu i slijedi ponovni pad i povratak u realnost.
Npr mi nismo imali Ibricicu dati pare koje trazi, a sa Vardarom je se lahko dogovorio. Ovi preuzeli platu iz Turske ..
Ibricic je u Kopru, kakvom Vardaru. Prije par dana mu se i Antolovic bivsi kapiten Zelje pridruzio. Napadaju vrh. Imaju strasnu ekipu, novu.
http://www.transfermarkt.de/senijad-ibr ... eler/27861
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 15 jul 2016, 20:26

Covjek govori u proslom vremenu kada je bio aktuelan njegov dolazak u Slobodu,imas i video gdje Azmir govori o tome.
Ali covjek hladno u Vardar otisao.Ljudi iskesirali vise i to je to.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 jul 2016, 20:56

tuzlak1987 je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ja ne znam sta vi ocekujete kada se bolje placa u Makedoniji i Albaniji igrace i to nekad debelo bolje, ne znam sta vam nije jasno?
.
Nisi upucen brate pa nemoj tako zboriti. Kakve plate u Makedoniji kad prvak Vardar ima plate na nivou Slobode, mozda cak i manje generalno, a o ostalim njihovim klubovima nema potrebe ni govoriti (osim mozda Skendije). Kolega i otac njegov su imali svoje prste u Vardaru, a cak i sad se otac mu nesto vrti tamo, doveli su sad neka 3 brazilca koji kiti ne vrijede i vec ih ljudi ismijavaju i zale se.
Transfer koji je Sarajevo ostvarilo sa Cimirotom makedonci ce sanjati jos decenijama, dok tek par transfera od nekih 300k (mislim cak i manje da je) koje su makedonci (Vardar, ne znam jel jos koji klub) ostvarili im je i sad pojam im.
Ne znam da i Albanci ostaruju neke rezultate i transfere, ali svi ovi klubski rezultati se variraju, izuzmemo li Dinamo, Partizan i CZ, pa eto i Maribor i Rijeka su imali svoj period pa ih opet sad nigdje nema. A i Zeljo i Sarajevo su imali izvrsnih utakmica u Evropi, ne smijemo i to zaboraviti.
Ocito da u nasim ligama ne mozes nista napraviti u Evropi dok se ne izdignes u svojoj ligi iznad svih i par godina ne budes superioran u odnosu na ostale, redovno igras Evropu i mic po mic nabijas koeficijent dok ne prokines.

Signore - samo nemoj stadione u Islandu spominjati kad znas da svaka liga ima bolje stadione od nasih i to nije ni tesko ostvariti. Nekad ranije nasa liga je bila pojam za poljake, islandjane, madjare i ostale, ali za razliku od njih mi smo imali rat, u drzavi se zadrzao nacionalni kod i trojstvo koje se mora postivati na svakom nivou, svako svome vuce, a politika i korupcija su toliko jaki da nas nema nigdje ni jos narednu deceniju, a daj Boze i poslije toga.
Cak i aki neki nas klub ostvari zapazen rezultat u Evropi to ce biti jednu godinu i slijedi ponovni pad i povratak u realnost.
Npr mi nismo imali Ibricicu dati pare koje trazi, a sa Vardarom je se lahko dogovorio. Ovi preuzeli platu iz Turske ..
A u kakvom smo stanju mi tad bili? :)
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 15 jul 2016, 21:10

Yebote ovdje se spominju razne gluposti
1.Ovdje je rat trajao 4 godine,a svaka godina rata nas je unazadila 10 godina u svim sferama
2.Do prije 7-8 godina je nacionalna netrpeljivost bila normalna stvar na tribinama,sto se prenosilo na teren i u tim uslovima igraci nisu mogli dati svoj maksimum
3.Do unazad 5 godina na svaka tri povezana pasa ide klizeci start,zargonski pilana.Zato kad izadju nasi timovi u Evropu ne znaju kako se treba ponasati kad nema igraca tipa Jugo,Pandza i sl.
Situacija je malo blaza zadnjih godina
4.Prosle godine na nekim stadionima je bila ocito izrazena neravnost "travnate"podloge,tereni bukvalno izgledali kao njive i na tim terenima bije se mogla normalno igrati fudbal.
Zato statisticari,prije nego sto podjete pametovati kako su nasi timovi slabi,imajte ovo u vidu.
Liga ocito pravi svoj napredak,ova sezona ce vjerovatno biti najbolja po kvaliteti do sad samo ako ljudi u crnom budu svoj posao radili kako treba
lezVe do bagro

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 jul 2016, 22:52

solinas je napisao/la:Covjek govori u proslom vremenu kada je bio aktuelan njegov dolazak u Slobodu,imas i video gdje Azmir govori o tome.
Drzi ih Rus, kao i rukometni klub, placaju bolje nego klubovi u PL, to je sigurno.

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 15 jul 2016, 23:07

Nervoza,lopta nece u gol,Legija ima 20 suteva na od toga 13 u okvir gola,Zrinjski u 88 min ima korner koji izvodi Bilbija,nabacuje poljaci cuvaju Kataneca ali ovaj put Jakovljevic pogadja za 0:1!!!!!Zrnjski prolazi iako je imao dva udarca prema golu ,Legija nesretno zavrsava svoju euro epizodu!

Daj Boze da i nas nekad poser... sreca u europi!!!
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 15 jul 2016, 23:36

hskzmostar je napisao/la:Nervoza,lopta nece u gol,Legija ima 20 suteva na od toga 13 u okvir gola,Zrinjski u 88 min ima korner koji izvodi Bilbija,nabacuje poljaci cuvaju Kataneca ali ovaj put Jakovljevic pogadja za 0:1!!!!!Zrnjski prolazi iako je imao dva udarca prema golu ,Legija nesretno zavrsava svoju euro epizodu!

Daj Boze da i nas nekad poser... sreca u europi!!!
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
To se moze reci da im se dogodi Loncaric.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 jul 2016, 02:36

ASD je napisao/la:
solinas je napisao/la:Covjek govori u proslom vremenu kada je bio aktuelan njegov dolazak u Slobodu,imas i video gdje Azmir govori o tome.
Drzi ih Rus, kao i rukometni klub, placaju bolje nego klubovi u PL, to je sigurno.
I kakve su im plate ili samo pretpostavljas da placaku bolje nego u PL?

A samo nek ti naumpadnu ona dva kloca u Sarajevu sto su dosla prosle godine kao velika pojacanja pa se nisu dokazala i koliko su placena, ako su istinite cifre koje su se ovdje i u medijima spominjale. :)

075 ❤

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jul 2016, 18:43

Pa dobro, Ademovic se ni tamo nije dokazao, Mijuskovic je tek sad dosao, nemam pojma kakav je igrac jer ga nisam pratio poslije Sarajeva, a u Sarajevu nije ni igrao, Kojasevic je bio u nas medju najplacenijim igracima lige prije par sezona.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 jul 2016, 20:37

ASD je napisao/la:Pa dobro, Ademovic se ni tamo nije dokazao, Mijuskovic je tek sad dosao, nemam pojma kakav je igrac jer ga nisam pratio poslije Sarajeva, a u Sarajevu nije ni igrao, Kojasevic je bio u nas medju najplacenijim igracima lige prije par sezona.
Vardar je ipak iznad njihovog prosjeka, imas par igraca koji uzimaju 5000+ eura, takodjer i Skendija je blizu Vardara, Rabotnicki takodjer fine plate i to je to. Ostali su goli racku kao i kod nas.
Zato me zaskakiljalo to da makedonce uzdizemo iznad nase lige. :)

Ali zato u nasoj ligi igra daleko boljih i talentovanijih igraca, na boljem smo glasu od njih i ostvarujemo ipak bolje transfere od njih.
Kod nas je najveci problem politika koja se u sve mijesa (mada je to rak rana Balkana) kao i sudije koje nemaju pojma kako raditi svoj posao. O uslovima igranja utakmica nema potrebe pricati kad je dno dna.

075 ❤

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jul 2016, 22:12

Ma nisam ni rekao da su bolji ili bogatiji od nas kao liga, samo sam rekao da Vardar ima jakog covjeka iza kluba kojemu nije problem izdvojiti pare i da su sigurno bogatiji od nasih klubova ili su bar bili prethodnih sezona.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 18 jul 2016, 07:27

Predstavnik Gibraltara ima pobjedu ove sezone u Evropi, BiH nema :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jul 2016, 13:41

Imaće kad Željo i Sarajevo budu igrali.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 18 jul 2016, 14:29

Virtu4l je napisao/la:Imaće kad Željo i Sarajevo budu igrali.
nije vam rečeno da se prvo morate kvalificirati?
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 jul 2016, 14:55

Rigoletto je napisao/la:
:lol: :urnebes: :rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 18 jul 2016, 15:12

Rigoletto je napisao/la:
:bow: :kralj: :rol: :rol:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 18 jul 2016, 15:25

Rigoletto je napisao/la:
Jedino ako NSBiH odluči da od sljedeće sezone prvoplasirani i drugoplasirani iz Lige za ostanak mogu igrati europu... :twisted: :D
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 19 jul 2016, 09:55

Zar je moguce da je prenos na nekoj od arena.hr a da istog nema na ovoj drugoj obicnoj areni koju ja imam na mojatv ? :? :evil:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 19 jul 2016, 09:59

JohnCleese je napisao/la:Zar je moguce da je prenos na nekoj od arena.hr a da istog nema na ovoj drugoj obicnoj areni koju ja imam na mojatv ? :? :evil:
Izgleda da je tako :puke:

dobrinja1
Kontakt:

Post Postao/la dobrinja1 » 19 jul 2016, 10:05

MortemHz je napisao/la:
Rigoletto je napisao/la:
:lol: :urnebes: :rol:
morteme, ti si se naglo promjenio ima vec par mjeseci... al u pozitivnom smislu, jel sve ok kod tebe? :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.