FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

corleone87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la corleone87 » 03 maj 2015, 00:12

BijeliLuk je napisao/la:To sam ja bio. Hebao sam mu sve kad ono Beganovic :D
:lol: :lol:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

BijeliLuk
Kontakt:

Post Postao/la BijeliLuk » 03 maj 2015, 00:15

Sjeb'

No10
Kontakt:

Post Postao/la No10 » 03 maj 2015, 00:16

Sjećam se da se Adiloviću dobro psovalo koji je dao golova i golova, što ne bi Bajiću. Jako "nezahvalna" publika u Sarajevu. Jeste riječ o pojedincima al treba ih vaspitati na tribini :!:
Roma non si tifa, si ama!

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 03 maj 2015, 00:20

Pa nije pozorište . Psovalo se i boljim igračima psovat ce se i njima. Pa cak se psuje i djeci pored aut linije. Tako je kako je. Ako je razlog lose partije psovke sa tribine onda se pusti fudbala. Jer ce se to dešavati u bilo kojoj ligi samo na drugom jeziku. Kako su sa navikli na aplauz, prozivanja i pohvale tako se moraju navici i na psovke.

@championship taj sto se navalio Antolovicu na kosti je ugledni novinar i sportski urednik lista Oslobodjenje.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 03 maj 2015, 00:22

Raspameti me Željo. Ja više nemam snage za ovakve utakmice. Kad sam bio godina većine vas ovdje Željo jest imao nemjerljivo bolje igrače, igralo se sa svemirskim ekipama u odnosu na ove sad, ali ovako stresne sezone nisu bile. Rijetko smo se borili za vrh, rijetko i za opstanak i igralo se za prestiž malte ne zadnjih 7-8 kola. Meni je ovo fakat postalo stresno. Prošlu zabijaš sa 25 metara u sudijskom, danas fuliš penal, zabijaš go u 85. minuti, još me onaj Zebin go proganja itd.
O kuhinji koju Pile s pravom spominje ću sutra kad sjedem za kompjuter, ali ovo što Pile kaže za Čelik ima smisla jer oni više možda ne uzmu boda do kraja odnosno do tekme s nama kad će biti drama. Široki je završio Slaviju još na zimskoj pauzi itd. Uglavnom svi imaju svoj kont samo nas nema nigdje, a nismo ni pri šutu. Velež će izginuti da nas dobije jer oni ganjaju neke glupe ideale pa po cijenu da im Zrinjski slavi titulu u Vrapčićima ko prošle godine. Čudan su oni sklop vazda bili. Igraju prilično grubo kako im je Avdo trener i ubit će nas dole tako da ne znam kako mi možemo tu nešto napraviti. Bojim se da mi ili ćemo morati titulu uzeti ili nećemo Evrope vidjeti. Žao bi mi bilo da ova naša djeca ne izbore Evropu jer stvarno ginu. Kuhinja nije odavno bila žešća, a nas nema ni u jednoj kombinaciji. Pokondirena bagra je ti je od nastanka dušman i nikad ništa nisu odigrali za nas, a ovi dole hercegovački papci hoće u Evropu po svaku cijenu.
Žao mi je što se nismo pojačali na pauzi jer već bi bili prvaci.
Kako god završilo ovoj našoj djeci i Odi se nema šta reći jer ne pamtim kad je igrački i logistički slabija ekipa uzela više bodova.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 03 maj 2015, 00:23

BijeliLuk je napisao/la:To sam ja bio. Hebao sam mu sve kad ono Beganovic :D
E **** i ja tebi sve

BijeliLuk
Kontakt:

Post Postao/la BijeliLuk » 03 maj 2015, 00:24

To brate bojomare :D ne ljutim se :D

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 03 maj 2015, 00:48

Samo mi nije jasna reakcija bajica kad smo dali gol, jel on slavi gol samo kad ga on da

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 maj 2015, 00:51

Slavio je gol, pogledaj snimak.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 03 maj 2015, 01:04

slavio je bajic fino pogledajte i onda lagano se okreno i proseto, vjerovatno mu rece neko nesta(bijela jakna), tako da ga je samo iskuliro ;)

ma i dok su se titule uzimale bilo je psovanja, sad se bas primjeti, da se ne lazemo inace mi smo go.vna obicna, ko god da igra nevazno zeljo, sarjaevo, velez, repka uvijek ima tu tih "pametnih" da yebu nekom mater ;) to je grehota jer zanislite se vi u toj situaciji, a na tribinama sve ronaldo, messi, mourinho i oni bi sve bolje, trcali, dodavali, pucali, taktiku sastavili itd..

BijeliLuk
Kontakt:

Post Postao/la BijeliLuk » 03 maj 2015, 01:12

Opcenito ne volim da se psuje igracima, ali Hasanovic je takva bedevija da te Bog mili sacuva. Mali Enis je zasluzio da odigra jednu utakmicu na njegovoj poziciji. Dajem sve da nece biti gori od ovog. Ostali igraci puna podrska.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 03 maj 2015, 01:17

Virtu4l je napisao/la:Slavio je gol, pogledaj snimak.
Vidjoh fkt je srcano krenuo da proslavi i ovaj kreten mu dobaci nešto, mada mi je inače kad neko drugi da gol slabo se nešto raduje inače, al baja je zvijer momak. A što se tiče hasanovica kad pogodi sudiju još gleda u njega nisam mogao da ne opsujem al ne toliko glasno da bi me čuo. Realno sva željina djeca su bila i na tribinama i sami znaju kakvih sve pljuvaca ima i znali su šta ih čeka. Što neko reče da nije bilo pljuvaca ne bi bilo sto ljudi i ovo kako nema organizovanog navijanja što se mene tiče nek do kraja sezone pa i slijedeću ako hoće šute svaku do 26 minute i nek onda zagrmi u inat, a ne ovako al Bože moj

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 03 maj 2015, 01:20

A da nekad treba ospovati vjerujte i da treba, al onakve psovke onako gadne to je fuj.

BijeliLuk
Kontakt:

Post Postao/la BijeliLuk » 03 maj 2015, 01:29

Ma gdje neces opsovat, ono je bedevija. Ali sigurno ne opsujem da me cuje. Pogotovo s juga kad se psuje ne moze cut da ga je.bes

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 03 maj 2015, 01:36

Red je da se Velez dobije dole nismo ih odavno od 2012.Prosle sezone poraz,predprosle remi a prije toga tri taredom pobjedili.. ;)
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 03 maj 2015, 04:58

E ne mogu da spavam, pa da kratki rezime danasnje utakmice iznesem... :)

Generalno, sa danasnjom nasom utakmicom konacno sam uspio uvidjeti par vrlo bitnih stvari koje se pretezno odnose na nasu igru i samu postavku iste. Naime, sama postavka i taktika koju mi pokusavamo igrati kuci, nerijetko zavrsio nezeljenim rezultatnom po nas. ZASTO? Jer ne uspijevamo mentalno izbaciti protivnika iz igre u momentima kada mozemo, pa nam se dogodi da protivnik ude bolje u drugo poluvrijeme od nas. U evropi, posebice CL bi te greske debelo placali.

Recimo, u danasnjem susretu nas su u par navrata vile pronosale jer se kod igraca Borca u oskodnom momentu javljao amaterizam, sto ih je ujedno i kostlao na kraju. Da ne bi bio pogresno shvacen, kod nas se takoder to javljalo posebice poslije promasenog penela, ali dosta manje u oskudnim sitvacijama u odnosu na tim Borca.

Pogledajmo to malo sa druge strane.

1. Igra kuci
Mi kada igramo kuci, pokusavamo protivniku sto prije poslici gol, time ga ujedno natjerati da on nas krene napadati. Sta se tu sada desi?
Nakon gola, mi pretezno radimo transferzaciju napadacne igre u igru na kontre sto zavrsi igrom bez nicega sa puno gresaka, u prevodu uspavanka se napravi gdje protivnik gradi i ceka svoje momente. U mnogo navrata do sada, kad smo kuci igrali imali smo problem nakon transferzacije postavke igre. Recimo jos da u slucajno da ne postignemo pogodak u zeljeno vrijeme, desava se da nam se takakor utakmica pretvori u nista sa niscim. Po ovom danasnjem scenariju, ova mlada ekipa je bas postigla gol na vakat, jer iskreno ne vjerujem da bi uspjeli cak zadrzati ovo vodstvo da smo ga postigli iz penala, jer samo mijenjanje postavke igre, jos nije jaca strane ove mlade momcadi.

2. IGra na strani
Tu vidim jedan totalno drugaciji slucaj, koji je ujedno rezultastski vrlo dobro podkovan. ZAsto?
kada govorimo o transferzaciji igre tu, tu zapravo ne mijenjamo nista, vec igramo onako kako se poceli, tj na kontre, sto je palilo do sada.

Takoder, danas mi je zaista ruzno bilo kada sam vidio koliko ljudi kritikuju Hasanovica. PA uredu majka mu stara, znamo da je mlad i sve, ali samimm tim sto ga pocnete zajabati nakon drugog pogresnog pasa, ucinite da se momak totalno pogubi na terenu pa pocne praviti jos kardinalnije greske.

Ako ovi nasi zele nesto bolje i jace sa ovom ekipom u narednoj sezoni ce morati dovesti ako nista tri iskustna igraca na poziciji napada, sredine i odbrane a da niti jedan od ovih sadasnjih sada ne ode.

EDIT: Sugenstija za nase.
Sjesti sa Jocom Stokicem i dogovoriti kakvu saradnju. Taj nam igrac moze mnogo znaciti, vjerujte!

BRAVO MOMCI ZA POBJEDU! :)

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 03 maj 2015, 09:22

Hoćete da igraju, a muk na Grbavici.Kažete da je sjever čemer, a kad sa sjevera juče zagrmi pjesma, fino vidiš kako igrači dobiše neku dodatnu snagu. Sramota je da stadion bude poluprazan.Samo se pitam gdje su oni što zbog pijanih i nadrogiranih huligana nisu dolazili na utakmice.Eto,sad njih nema...Bila sam mjesec i po u inostranstvu,juče avion sletio u 14,30,a ja u 17h na stadionu.Nisam mogla dočekati :) DOLAZITE NA UTAKMICE I NAVIJAJTE! Ovi momci su to zaslužili <3
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

BijeliLuk
Kontakt:

Post Postao/la BijeliLuk » 03 maj 2015, 09:22

Budi prvi, budi Zeljo!
Za ovu ekipu, i stanje u klubu glupo je praviti analizu!

Peterski
Kontakt:

Post Postao/la Peterski » 03 maj 2015, 09:27

Nešto u meni mi govori da bi se stara ekipa sa Dobrinje mogla vratiti u kop i povesti navijanje na derbiju.... Ne znam, imam neki osjećaj da ovi "stariji" neće sve prepustiti samo tako da prodje. A za derbi trebamo Želji vise nego ikad.

Jači od ratova, režima i partija. 1921

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 03 maj 2015, 09:34

mamaSmurf je napisao/la:Hoćete da igraju, a muk na Grbavici.Kažete da je sjever čemer, a kad sa sjevera juče zagrmi pjesma, fino vidiš kako igrači dobiše neku dodatnu snagu. Sramota je da stadion bude poluprazan.Samo se pitam gdje su oni što zbog pijanih i nadrogiranih huligana nisu dolazili na utakmice.Eto,sad njih nema...Bila sam mjesec i po u inostranstvu,juče avion sletio u 14,30,a ja u 17h na stadionu.Nisam mogla dočekati :) DOLAZITE NA UTAKMICE I NAVIJAJTE! Ovi momci su to zaslužili <3
to je to, strasno je ono sto se desilo, i neponovilo se nikom nikada ali zeljo igra, ako se moze rijesit sta dijalogom mimo tribine i bolje je ovako fakat ne ide navijaci su tu da pomognu ekipi a ovoj ekipi gdje je pola njih prije par godina bilo na jugu pomoc itekako treba
trebamo biti svi skupa jaci nego ikada, zivjeti zelju
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lekqqq1921, Orvel i 46 gostiju.